Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eίμαι ελλαδιστάν ψωνισμένος Βρετανός.Το συνάφι μου είναι το γουορστ καιντ μπιτσις.Βλέπω έλληνα εδώ κ ούτε καλημέρα λέω.Γενικά ελληνικά μιλάω στο ινσομνια κ με 2-3 φίλους κ συγγενείς ελλάδα.Απαξιώ για τη φάρα σας (εκτός κ αν είστε προικισμένοι)

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οξω ψωναρα!

παω στοιχημα οτι κυκλοφορεις με δερματινο σανδαλι απο δερμα καγκουρω και φαρετρα με σβαροφσκι.

Δημοσ.

Να πω και εγώ μια καλησπέρα καθώς είμαι καινούργιος στο forum...

Σπουδάζω εδώ και 3 χρόνια στο ΑΤΕΙ Σίνδου στο τμήμα Πληροφορικής,

αν και τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν ασχολούμουν σχεδόν καθόλου με την σχολή για αρκετούς προσωπικούς λόγους, άλλα τώρα ξαναμπήκα στο παιχνίδι και προσπαθώ να μαζέψω τα σπασμένα...

Συγκαταλέγομαι σε αυτούς που έχουν όριο φοίτησης 2Ν...

Επί του θέματος τώρα...

Ρε παιδιά δηλαδή μόνο εγώ το βλέπω ότι είναι κάπως φασιστικό να σε διαγράψουν από μια σχολή βάση "νόμου"?

Όταν οι υποδομές που σου παρέχουν είναι άθλιες,

Όταν για να πας στην σχολή θέλεις 1 ώρα και άλλη 1 για να γυρίσεις με ένα λεωφορείο που είμαστε κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον...

Όταν έχω κενό μεταξύ μαθημάτων δεν μπορώ να πάω πουθενά γιατί είμαι στα "χωράφια" ενώ στο πανεπιστήμιο μπορείς άνετα να πας μια βόλτα μέσα στην πόλη...

Όταν η σίτιση που σου παρέχεται είναι επίσης άθλια...

Όταν καταργούν την διπλή εισαγωγή και πλέον όλες οι αίθουσες είναι φουλ κάθε Σεπτέμβρη...

Όταν τα περισσότερα μαθήματα είναι εργαστήρια που σημαίνει ότι αν δεν περάσεις πρέπει 

να παρακολουθήσεις πάλι ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ! καθώς το επόμενο εξάμηνο δεν διδάσκονται...

Τα πανεπιστήμια έχουν το "προνόμιο" ότι όλα σχεδόν τα μαθήματα στις περισσότερες σχολές είναι θεωρίες που σημαίνει ότι κάθε Σεπτέμβρη μπορείς να ξεμπερδεύεις... 

Στο ΑΤΕΙ δεν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί τα περισσότερα είναι εργαστήρια που σημαίνει ότι πρέπει να τα ξαναπαρακολουθήσεις...

Στα πανεπιστήμια σε αρκετές σχολές ισχύει πως μετά το 7ο εξάμηνο μπορείς να δώσεις όσα μαθήματα θες, ενώ στο ΑΤΕΙ το μέγιστο είναι 42 μονάδες κάθε εξάμηνο...

Και πάλι είμαι άτομο που σπουδάζει στην πόλη του...

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως θα ένιωθα αν πλήρωνα ενοίκιο και είχα όλα αυτά τα εμπόδια...

Όπως δεν μπορώ να φανταστώ άτομα τα οποία περνάνε τώρα στην σχολή και έχουν όριο μέχρι Ν+2 και έχουν μπροστά τους όλα αυτά τα στραβά...

Αυτά τα "λίγα" για την ώρα από μένα παίδες...  B)
  • Like 1
Δημοσ.

Δλδ συγνώμη δεν αρκούν 8 χρόνια για να τελειώσεις ένα ΤΕΙ στη Σίνδο;; :shock:

Μη τρελαθούμε κιόλας...

Με αυτή τη λογική τι να πουν και αυτοί που σπουδάζουν στα Μετσόβεια/πολυτεχνεία/θετικές επιστήμες και σε κάτι σχολές μαθηματικών που πρέπει να ξεσκιστείς για να τα τελειώσεις, ειδικά αν χρωστάς και έχεις χάσει το μπούσουλα...

Νομίζεις ότι στα πανεπιστήμια δίνεις ένα μάθημα 250 φορές ή ότι δεν υπάρχουν εργαστήρια με εξετάσεις ή μήπως νομίζεις ότι αν χάσουν εργαστήριο μπορούν να το ξαναδώσουν όποτε θέλουν;

Άστο φίλε...

Ρώτα αυτούς που έχουν εργαστήρια τπτ χημικούς μηχανικούς ,βιολόγους, πολυτεχνεία, να σου πουν τι σημαίνει εργαστήριο.

Κοίτα να τελειώσεις σύντομα και άσε τα δεν μπορώ να πάω βόλτα στα κενά (jesus christ) ή ότι δε βάζουν σάλτσα στα μακαρόνια. Μακάρι να ήταν αυτά τα προβλήματα των πανεπιστημίων.

• Like 1
Δημοσ.

Μη τρελαθούμε κιόλας...

Με αυτή τη λογική τι να πουν και αυτοί που σπουδάζουν στα Μετσόβεια/πολυτεχνεία/θετικές επιστήμες και σε κάτι σχολές μαθηματικών που πρέπει να ξεσκιστείς για να τα τελειώσεις, ειδικά αν χρωστάς και έχεις χάσει το μπούσουλα...

Νομίζεις ότι στα πανεπιστήμια δίνεις ένα μάθημα 250 φορές ή ότι δεν υπάρχουν εργαστήρια με εξετάσεις ή μήπως νομίζεις ότι αν χάσουν εργαστήριο μπορούν να το ξαναδώσουν όποτε θέλουν;

Άστο φίλε...

Ρώτα αυτούς που έχουν εργαστήρια τπτ χημικούς μηχανικούς ,βιολόγους, πολυτεχνεία, να σου πουν τι σημαίνει εργαστήριο.

Κοίτα να τελειώσεις σύντομα και άσε τα δεν μπορώ να πάω βόλτα στα κενά (jesus christ) ή ότι δε βάζουν σάλτσα στα μακαρόνια. Μακάρι να ήταν αυτά τα προβλήματα των πανεπιστημίων.

Φιλε τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως τα λες ενας φοιτητης πρεπει να εχει τα παντα απο το κρατος και να αφωσιοθει στις σπουδες του.

Δυστηχως ομως το κρατος δεν προσφερει τιποτα, δεν ειναι λιγα τα παιδια που συνδιαζουν δουλεια και σπουδες και πολλες φορες παρατανε τις σπουδες τους.

Οπως επισης και καταστασεις που δεν μπορεις να υπολογισεις εχοντας λοιπον στο μυαλο σου αυτο το οτι δεν εχουμε βιβλια, δεν εχουμε υποδομες, δεν εχουμε καθηγητες κλπ κλπ τοτε οχι 8 χρονια δεν φτανουν.

Δημοσ.

Μεγάλη κουβέντα θα ανοίξουμε φίλε μου.. Γενικά εγώ πιστεύω πώς αν κάποιος θέλει να μπει σε μια σχολή και του αρέσει το αντικείμενο τελειώνει μια χαρά στην ώρα του ή με 1-2 χρονάκια επιπλέον.

Δες αυτούς που έμπαιναν μέχρι και πριν 1-2 χρόνια στις σχολές που και τσάμπα βιβλία είχανε και καθηγητές είχανε και γονείς, όχι λεφτάδες αλλά που μπορούσαν να τσοντάρουν λίγο και να βοηθήσουν, γιατί τώρα όντως αλλάξανε τα πράγματα... Ε θα καταλάβεις ότι ευθύνη δεν έχει το κρατος αποκλειστικά...

Η μάλλον λάθος, έχει που τόσα χρόνια τους κράταγε στα πανεπιστήμια. Οκ να τελειώσεις στα 25 και στα 26.... Δεν λέμε χούντα να σε διαγράφουν στα 5 χρόνια και στα 7-8χρόνια...

¨Όταν όμως βλέπω τον άλλο 40 χρονών να τα έχει παρατήσει και να δηλώνει φοιτητής  ή τον κάθε φοιτητοπατέρα 30 χρονών  να είναι φοιτητής για τις δημόσιες σχέσεις και να κανονίζει το κόμμα πότε θα πάρει το πτυχίο του, ε ντάξει ας τελειώνουμε καμιά φορά....

Δημοσ.

Tι παπατζιλίκι γκοντ.Φτιάχνω μέμο στη δουλειά όπου θα απορρίπτουμε αυτόματα απόφοιτους από Ελλάδα στις επιλογικές διαδικασίες.

Φτάνει πια με τους έλληνες που μαζεύονται στο Λονδίνο!(κι εσένα μαζί)

Κι εγώ 5ετή σχολή τελείωσα, την έβγαλα σε 6 χρόνια(επειδή δεν παρακολούθησα το πρώτο εξάμηνο άργησα) και όλοι μου την λένε.

Δεν μπορώ να φανταστώ να κάνεις 10+ χρόνια την ψυχολογική πίεση που δέχεσαι να τελειώνεις.

Ας μην κρίνουμε τους άλλους όλοι για κάποιον λόγο αργούνε.

Δημοσ.

Μεγάλη κουβέντα θα ανοίξουμε φίλε μου.. Γενικά εγώ πιστεύω πώς αν κάποιος θέλει να μπει σε μια σχολή και του αρέσει το αντικείμενο τελειώνει μια χαρά στην ώρα του ή με 1-2 χρονάκια επιπλέον.

Δες αυτούς που έμπαιναν μέχρι και πριν 1-2 χρόνια στις σχολές που και τσάμπα βιβλία είχανε και καθηγητές είχανε και γονείς, όχι λεφτάδες αλλά που μπορούσαν να τσοντάρουν λίγο και να βοηθήσουν, γιατί τώρα όντως αλλάξανε τα πράγματα... Ε θα καταλάβεις ότι ευθύνη δεν έχει το κρατος αποκλειστικά...

Η μάλλον λάθος, έχει που τόσα χρόνια τους κράταγε στα πανεπιστήμια. Οκ να τελειώσεις στα 25 και στα 26.... Δεν λέμε χούντα να σε διαγράφουν στα 5 χρόνια και στα 7-8χρόνια...

¨Όταν όμως βλέπω τον άλλο 40 χρονών να τα έχει παρατήσει και να δηλώνει φοιτητής  ή τον κάθε φοιτητοπατέρα 30 χρονών  να είναι φοιτητής για τις δημόσιες σχέσεις και να κανονίζει το κόμμα πότε θα πάρει το πτυχίο του, ε ντάξει ας τελειώνουμε καμιά φορά....

Μιλαω μονο για κανονικους φοιτητες δεν μιλαω ουτε για κομματοσκυλα ουτε για χαραμοφαηδες.

Δυστηχως η αληθεια ειναι οτι το αμελουμε και εμεις αλλα αληθεια ειναι οτι υπαρχουν πολλοι καθηγητες που ειναι ια κλωτσιες   :mad: 

Οσοι φιλοι εχουν σπουδασει ΤΕΙ Καβαλας θα καταλαβουν και στη ΣΤΕΦ και στη ΣΔΟ υπηρχαν πολλοι καθηγητες μπουμπουκια  :whistle:

Φτάνει πια με τους έλληνες που μαζεύονται στο Λονδίνο!(κι εσένα μαζί)

Κι εγώ 5ετή σχολή τελείωσα, την έβγαλα σε 6 χρόνια(επειδή δεν παρακολούθησα το πρώτο εξάμηνο άργησα) και όλοι μου την λένε.

Δεν μπορώ να φανταστώ να κάνεις 10+ χρόνια την ψυχολογική πίεση που δέχεσαι να τελειώνεις.

Ας μην κρίνουμε τους άλλους όλοι για κάποιον λόγο αργούνε.

Μπραβο σου δεν ξερω γιατι στην λενε αλλα για μενα μια χαρα τα πηγες.

Εγω την σχολη τη τελιωσα στα 8.5 χρονια αν και περασα αρκετα για να ειμαι ειληκρινεις ντρεπομαι που εκανα τοσο πολυ αν και ο μεσος ορος σπουδων στη σχολη μου εκει ειναι περιπου.

• Like 1
Δημοσ.

Μη τρελαθούμε κιόλας...

Ρε συ εννοείται πως δεν μιλάμε για κομματόσκυλα και άλλους που βαριούνται να κουνηθούν 

και δεν τους φτάνουν ούτε 100 εξάμηνα...

Στην σχολή μας ο μέσος όρος ήταν τα 6.5 χρόνια.

Φαντάσου ότι τότε υπήρχαν δεύτερες εξεταστικές και στα εργαστήρια αλλά και στις θεωρίες...

Επίσης τότε διδάσκονταν όλα τα μαθήματα όλων των εξαμήνων και όχι όπως τώρα 1-3-5-7 ή 2-4-6

Πλέον ο κάθε πρωτοετής που εισέρχεται στην σχολή θα πρέπει να έχει τελειώσει σε 6 με όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω...

Και μέσα σ' όλα αυτά να κάνει και μια πτυχιακή και να κάνει και την πρακτική του...

Χωρίς να μιλήσω για απεργίες,καταλήψεις κλπ... 

Το βρίσκεις λογικό?

Δημοσ.

φίλε μου τι σχολή είσαι στο ΤΕΙ Καβάλας?

Ήμουν ηλεκτρολόγος ευτυχώς ορκίστηκα το 2011 

Η σχολή μου μαζί με την βιομηχανική πληροφορική είναι τα ποιο παλούκια τώρα έχει φτιάξει αρκετά βέβαια γιατί ήρθαν νέοι αξιόλογοι καθηγητές και έχουν νέες σύγχρονες υποδομές.

Δημοσ.

Πρώτον,όποιος λέει πράγματα όπως "ντρέπομαι που άργησα να τελειώσω" ή "τα τόσα χρόνια φτάνουν και περισσεύουν" είναι ανόητος και του αξίζει ένα κροσέ ανάμεσα στα μάτια!

Κανείς δεν πρόκειται να σας δώσει παραπάνω λεφτά,να σας επικροτήσει,ούτε καν να ασχοληθεί για το πόσο γρήγορα αποφοιτήσατε...

Κοιτάξτε να βγάλετε βαθμούς στα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν,να κάνετε μια καινοτόμο ή καλή τελοσπάντων πτυχιακή και μια "σωστή" πρακτική άσκηση (όσοι την έχετε στα πλαίσια των σπουδών σας) και μην ασχολείστε με τα χρόνια...

Δεύτερον,τα περί διαγραφής φοιτητών είναι τρίχες κατσαρές!Τώρα έβαλαν 6 χρόνια στους "καινούργιους",ποιος θα τελειώσει Σ.Τ.ΕΦ. σε 6 χρόνια ή Πολυτεχνείο σε 7;;;!!!

Ο νόμος δίνει περιθώρια για συνέχιση της φοίτησης ΚΑΙ μετά το μέγιστο προβλεπόμενο όριο...μια εκκαθάριση των μητρώων των τμημάτων θα γίνει από όσους έχουν να πατήσουν κάτι αιώνες για εγγραφή και για τους υπόλοιπους,το πολύ πολύ να επιβάλουν κάνα δίδακτρο ή κάποια άλλη προϋπόθεση για να συνεχίσουν!

Σιγά μη διαγραφεί ενεργός φοιτητής...

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτον,όποιος λέει πράγματα όπως "ντρέπομαι που άργησα να τελειώσω" ή "τα τόσα χρόνια φτάνουν και περισσεύουν" είναι ανόητος και του αξίζει ένα κροσέ ανάμεσα στα μάτια!

Κανείς δεν πρόκειται να σας δώσει παραπάνω λεφτά,να σας επικροτήσει,ούτε καν να ασχοληθεί για το πόσο γρήγορα αποφοιτήσατε...

Κοιτάξτε να βγάλετε βαθμούς στα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν,να κάνετε μια καινοτόμο ή καλή τελοσπάντων πτυχιακή και μια "σωστή" πρακτική άσκηση (όσοι την έχετε στα πλαίσια των σπουδών σας) και μην ασχολείστε με τα χρόνια...

Δεύτερον,τα περί διαγραφής φοιτητών είναι τρίχες κατσαρές!Τώρα έβαλαν 6 χρόνια στους "καινούργιους",ποιος θα τελειώσει Σ.Τ.ΕΦ. σε 6 χρόνια ή Πολυτεχνείο σε 7;;;!!!

Ο νόμος δίνει περιθώρια για συνέχιση της φοίτησης ΚΑΙ μετά το μέγιστο προβλεπόμενο όριο...μια εκκαθάριση των μητρώων των τμημάτων θα γίνει από όσους έχουν να πατήσουν κάτι αιώνες για εγγραφή και για τους υπόλοιπους,το πολύ πολύ να επιβάλουν κάνα δίδακτρο ή κάποια άλλη προϋπόθεση για να συνεχίσουν!

Σιγά μη διαγραφεί ενεργός φοιτητής...

Συμφωνώ εν μέρη. Ότι οκ τα παραπάνω χρόνια να τα φάει κάποιος που γουστάρει να χτυπήσει βαθμούς ή να αφοσιωθεί σε μια καλή πτυχιακή που μπορεί να του πάρει και 1-1μιση χρόνο.

Αλλά τώρα ο άλλος που περνάει 2 μαθήματα ανα εξάμηνο το ένα με 5 το άλλο με 6 τι να πω.

Στην σχολή μου (πληροφορική ΑΕΙ) είδα άτομα που είναι εκεί 13 χρόνια και άτομα που την βγάλανε ακριβώς στα 4 χρόνια και μάλιστα τον Ιούνη του 8ου εξαμήνου με 9.1 Μ.Ο.

Με τον μέσο όρο αποφοίτησης να είναι τα 6.5 χρόνια με 6.5 βαθμό πτυχίου...

Πιστεύω πως με λίγη οργάνωση και παρακολούθηση τα ν+2 είναι υπερ αρκετά.

Τώρα φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν όπως άτομα τα οποία μένουν μακριά και δε μπορούν να νοικιάσουν, που εργάζονται λόγω ανάγκης που που που ... εκεί θα πρέπει να υπάρξει λίγη ανοχή.

Αλλά καμία ανοχή στα κωματόσκυλα που έρχονται στην σχολή στις 6 όχι για να παρακολουθήσουν αλλά για να την στήσουν στα τραπεζάκια και δε ξέρω γω τι...

Και φυσικά με το ν+2 θεωρείται επιβεβλημένη μια εκαθάριση καθηγητών. Βαρέθηκα να ακούω από άτομα σε διάφορα ΤΕΙ για καθηγητές που περνάνε 4-6 άτομα από τα 300. Ε δε νομίζω πια να πήγαν να δώσουν 300 άτομα και να είχαν διαβάσει μόνο οι 6. Ε εκεί βρωμάει και ο καθηγητής.

Είχαμε και εμείς έναν τέτοιο παρότι ΑΕΙ που περνάγανε πάντα καμιά 15-20 άτομα από τα 600 που είχαν το μάθημα. Και όσους πέρναγε τους πέρναγε με 5 άντε βία 6. 

Δημοσ.

Σωστός. Σιγά μην απολογηθώ κιόλας που έπρεπε να δουλεύω παράλληλα με σπουδές , ούτε καν οι εργοδότες δεν το κοιτάνε αυτό ...Για μία υποτροφία πέρασαν 2 χρόνια να τα πάρω τα λεφτά, έτσι θα στηριχτεί ο φοιτητής; Οι βαθμοί δε τρώγονται...

Επίσης υπάρχουν και κάποια άτομα που άργησαν να τελειώσουν γιατί παράλληλα με το Πανεπιστήμιο / ΤΕΙ επέλεξαν να σπουδάσουν και κάτι άλλο σε κολλέγιο/ΤΕΙ.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...