Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και φυσικά έξω τα κωματόσκυλα. Έλεος πια δε φτάνει που είναι κατεστραμμένα τα ίδια καταστρέφουν και ένα σωρό άλλους που τους μπλέκουν και τους έχουν στο τρέξιμο....

• Like 2
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε συ εννοείται πως δεν μιλάμε για κομματόσκυλα και άλλους που βαριούνται να κουνηθούν 

και δεν τους φτάνουν ούτε 100 εξάμηνα...

Στην σχολή μας ο μέσος όρος ήταν τα 6.5 χρόνια.

Φαντάσου ότι τότε υπήρχαν δεύτερες εξεταστικές και στα εργαστήρια αλλά και στις θεωρίες...

Επίσης τότε διδάσκονταν όλα τα μαθήματα όλων των εξαμήνων και όχι όπως τώρα 1-3-5-7 ή 2-4-6

Πλέον ο κάθε πρωτοετής που εισέρχεται στην σχολή θα πρέπει να έχει τελειώσει σε 6 με όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω...

Και μέσα σ' όλα αυτά να κάνει και μια πτυχιακή και να κάνει και την πρακτική του...

Χωρίς να μιλήσω για απεργίες,καταλήψεις κλπ... 

Το βρίσκεις λογικό?

Με τις συνθήκες που αναφέρεις, όχι δεν το βρίσκω λογικό.

Αλλάζουν πολλά πράγματα πλέον. Επειδή και εγώ σπούδασα και ξέρω τι θα πει δυσκολίες, με τις παρούσες συνθήκες  δεν ξέρω αν έμπαινα σε μια σχολή αν θα κατάφερνα να τη τελειώσω στην ώρα της. Ίσως αν διάβαζα πολύ περισσότερο ή αν το ήθελα πολύ. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να βγαίνουν άνθρωποι που αξίζουν απ΄οτα πανεπιστήμια και το είχαν μεράκι... Στη δική μου σχολή σε ελάχιστους άρεσε ως αντικείμενο αυτό που σπουδάζανε, οι περισσότεροι ήμασταν σε φάση να πάρω το πτυχίο και να φύγω....

Καταλήψεις απεργίες και τα σχετικά δεν βγάζουν πουθενά, ούτε θα λύσουν τίποτα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι απλοί φοιτητές που δεν ανήκουν σε κάποια παράταξη, γιατί οι άλλοι το γνωρίζουν αλλά ακολουθούν τη γραμμή του κόμματος.

Αποδεδειγμένο αυτό. Τόσες καταλήψεις την τελευταία 6ετία (που έτυχε να είμαι φοιτητής και είχα ψηφίσει για ακταλήψεις και εγώ τότε με τη Γιαννάκου) τίποτα απολύτως δεν κερδήθηκε. Απεναντίας όλα πάνε προς το χερότερο με τα συγγράματα, με τους καθηγητές, με τη σίτηση, με με με.

Δημοσ.

Συμφωνώ εν μέρη. Ότι οκ τα παραπάνω χρόνια να τα φάει κάποιος που γουστάρει να χτυπήσει βαθμούς ή να αφοσιωθεί σε μια καλή πτυχιακή που μπορεί να του πάρει και 1-1μιση χρόνο.

Αλλά τώρα ο άλλος που περνάει 2 μαθήματα ανα εξάμηνο το ένα με 5 το άλλο με 6 τι να πω.

Στην σχολή μου (πληροφορική ΑΕΙ) είδα άτομα που είναι εκεί 13 χρόνια και άτομα που την βγάλανε ακριβώς στα 4 χρόνια και μάλιστα τον Ιούνη του 8ου εξαμήνου με 9.1 Μ.Ο.

Με τον μέσο όρο αποφοίτησης να είναι τα 6.5 χρόνια με 6.5 βαθμό πτυχίου...

8,7 μέσος όρος πριν πιάσω δουλειά - 8 από όταν έπιασα δουλειά και μετά..Έδινα 3-4 μαθήματα το εξάμηνο ( τις εποχές που είχαμε 2 εξεταστικές ) και σε κάποια δεν παρουσιαζόμουν καν ( υπήρχε εποχή που είχα 2 δουλειές , ούτε σε εργαστήριο δεν προλάβαινα να πατήσω ). Υπήρχε και εξάμηνο που ήμουν πολύ απασχολημένη διαβάζοντας βιβλία του κλάδου ξένα πολύ καλύτερα αλλά καθόλου σχετικά με την ύλη και απλά δεν πάτησα καν το πόδι μου στο ΤΕΙ...

Οι περισσότεροι με λέγανε τουρίστρια, ούτε ξέρανε εάν διάβαζα, τι , εάν έχω καλούς βαθμούς ή όχι κ.λ.π. Απλά είχανε βγάλει ήδη το συμπέρασμα μόνοι τους.

Είμαι στην κατηγορία των αιωνίων ή των καλών φοιτητών ( στατιστικά μιλώντας είμαι και στις δύο, έχω διαβάσει τα reports του τμήματος, υπάρχουν και στο site )...

Kαι εγώ ξέρω άτομα με μέσο όρο 6,5-7 με αποφοίτηση στα 6 χρόνια χοντρικά που μία χαρά δουλεύουν σε μεγάλες εταιρείες σε σχετικό αντικείμενο και το μεταπτυχιακό τους κάνουν κ.λ.π. Εντάξει το φυτό μέσα μου θεωρεί ψιλοάθλιους τέτοιους μέσους όρους αλλά δεν παύει οι βαθμοί να είναι απλά βαθμοί ! Θα έπρεπε να ασχολιόμαστε περισσότερο με το να βελτιώνουμε τον εαυτό μας και λιγότερο με το να ασχολούμαστε με τους άλλους.

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτον,όποιος λέει πράγματα όπως "ντρέπομαι που άργησα να τελειώσω" ή "τα τόσα χρόνια φτάνουν και περισσεύουν" είναι ανόητος και του αξίζει ένα κροσέ ανάμεσα στα μάτια!

Κανείς δεν πρόκειται να σας δώσει παραπάνω λεφτά,να σας επικροτήσει,ούτε καν να ασχοληθεί για το πόσο γρήγορα αποφοιτήσατε...

Κοιτάξτε να βγάλετε βαθμούς στα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν,να κάνετε μια καινοτόμο ή καλή τελοσπάντων πτυχιακή και μια "σωστή" πρακτική άσκηση (όσοι την έχετε στα πλαίσια των σπουδών σας) και μην ασχολείστε με τα χρόνια...

Δεύτερον,τα περί διαγραφής φοιτητών είναι τρίχες κατσαρές!Τώρα έβαλαν 6 χρόνια στους "καινούργιους",ποιος θα τελειώσει Σ.Τ.ΕΦ. σε 6 χρόνια ή Πολυτεχνείο σε 7;;;!!!

Ο νόμος δίνει περιθώρια για συνέχιση της φοίτησης ΚΑΙ μετά το μέγιστο προβλεπόμενο όριο...μια εκκαθάριση των μητρώων των τμημάτων θα γίνει από όσους έχουν να πατήσουν κάτι αιώνες για εγγραφή και για τους υπόλοιπους,το πολύ πολύ να επιβάλουν κάνα δίδακτρο ή κάποια άλλη προϋπόθεση για να συνεχίσουν!

Σιγά μη διαγραφεί ενεργός φοιτητής...

Υπάρχουν παραθυράκια ρε παιδιά για φοιτητές που δουλεύουν , δεν θα διαγράφεσαι τόσο εύκολα. Νομίζω κιόλας ότι αν το αφήσουν στο εκάστοτε ίδρυμα δύσκολα να ισχύσει αυτό.  Ούτε το λέμε από κακία να διαγράφονται φοιτητές προς Θεού. Έχω φίλο που με τα τωρινά δεδομένα τέλος του 2014 διαγράφεται και τώρα χρωστάει 17 μαθήματα....

Δεν μπορώ όμως να βλέπω τον άλλο 40 χρονών να δηλώνει φοιτητής, ούτε το κομματόμουτρο 30 χρονών να γυροφέρνει σε πορείες και σε παρτάκια και να πατάει 1-2 φορές στο αμφιθέτρο. Ας ξεκινήσουν πρώτα με αυτούς οι διαγραφές....

Δημοσ.

Η μεγάλη εταιρία ελάχιστα θα ενδιαφερθεί για τον βαθμό του πτυχίου καθώς αν το στέλεχος επιλογής προσωπικού ξέρει την δουλειά του θα ξέρει και τι σημαίνει ελληνικό πανεπιστήμιο. Άτομα τελειώνουν πληροφορική  με 9 και δεν ξέρόυν καλά καλά τα office και άλλοι πετάνε γενικά αλλά έχουν μέσο όρο 6.

Ο βαθμός δε δείχνει κάτι.

Εντάξει ένα θεματάκι με μερικά μεταπτυχιακά που θέλουν υψηλό βαθμό πτυχίου αλλά τώρα και με τα κολλέγια την βολέψανε πολλοί...

Έβλεπα πχ για μένα MBA στο Mediterranean στην Θεσ/νίκη κάνουν μάθημα 1 φορά την βδομάδα από ότι είδα...

Δηλαδή και για κάποιον που δουλεύει άνετα το παρακολουθεί.

Φυσικά θα το πληρώσεις αλλά σάμπως δε πληρώνουμε αλλού; Χαρακτηριστικά στο Μακεδονία κοστίζει 6000 και θα κάνεις 4 χρόνια να το βγάλεις αν πέσεις σε ζώο καθηγητή στην πτυχιακή σου.

Ενώ το college στα 2 χρόνια θα κανονίσει να το πάρεις.

Δημοσ.

Μπορεί να γελάσετε αλλά πέρσι ένας καθηγητής μου με μια κλινική δοκιμών σε φάρμακα και κάτι τέτοια μας έλεγε ότι ο εργοδότης μπορεί να σε βάζει να δώσεις και εξετάσεις... Να δει ότι ξέρεις πάνω σε αυτά που θέλει.

Και άκουσα από άλλο εργοδότη ότι μέχρι και θέμα πτυχιακής εργασίας μπορεί να κάτσει να κοιτάξει. Μην τα παίρνετε όλα ως δεδομένα, δεν μετράει το ένα, δεν μετράει το άλλο, μετράει μόνο το χαρτί. Αυτά ίσχυαν παλιά που υπήρχε και δημόσιο, η εύκολη λύση με πολύ καλές αμοιβές...

Τώρα μπορεί να αλλάξουν κάποια πράγματα.  Κανείς σε σοβαρή εταιρία δεν θα σε πάρει αν δεν του κάνεις πόσο μάλλον αν είναι να σου δίνει ένα σοβαρό μισθό. Δεν μιλάμε να σε έχει για 600 ευρώ, θα προτιμήσει έναν ανιδείκευτο χωρίς πτυχίο.

Δημοσ.

Εγω δεν προκειτε να το ξεχασω το 2004 πρωτη ομιλια του δ/ντη του τμηματος Ηλεκτρονικης ΤΕΙ Σινδου Θεσ/κης.

"Παιδια οταν σε 6χρονια περιπου παρετε το πτυχιο θα εχετε αμεση επαγγελματικη αποκατασταση............"

Δ/ντης του τμηματος να σου λεει πρωτη κουβεντα.. Ευτυχως ξαναδωσα πανελληνιες και την κοπανησα απο κει..

Περιττο να σας πω οτι απ τα 32 ατομα του τμηματος μου ενας κυπριος μονο ειχε περασει 8/9 μαθηματα....οι αλλοι ............

Αυτο για να δωσω σε καποιους δικιο.Σε λιγους ομως..

Δημοσ.

Εγω δεν προκειτε να το ξεχασω το 2004 πρωτη ομιλια του δ/ντη του τμηματος Ηλεκτρονικης ΤΕΙ Σινδου Θεσ/κης.

"Παιδια οταν σε 6χρονια περιπου παρετε το πτυχιο θα εχετε αμεση επαγγελματικη αποκατασταση............"

Δ/ντης του τμηματος να σου λεει πρωτη κουβεντα.. Ευτυχως ξαναδωσα πανελληνιες και την κοπανησα απο κει..

Περιττο να σας πω οτι απ τα 32 ατομα του τμηματος μου ενας κυπριος μονο ειχε περασει 8/9 μαθηματα....οι αλλοι ............

Αυτο για να δωσω σε καποιους δικιο.Σε λιγους ομως..

το θεμα ειναι τι φταιει...?

Δημοσ.

Φταιει οτι οι 31 μετα απο αρκετο αγχος με τις πανελληνιες ειπαν να χαλαρωσουν λιγο με τη σχολη και να ξεκουραστουν? ηταν τοοοσο δυσκολα τα μαθηματα που δεν μπορεσαν να ανταποκριθουν...? ηταν μηπως λαθος και η κουβεντα του δ/ντη? Φταιει η αδιαφορια ορισμενων καθηγητων που απ τη ρουτινα ειχαν σκυλοβαρεθει? φταιει μηπως οτι αρκετα ατομα βοηθει των καθηγητων ειχαν να πληρωθουν κανα χρονο και ??

Αναλογα με την πλευρα που εισαι, παντα βρισκεις τι φταιει οπως σε συμφερει..Εγω νομιζω φταινε λιγο πολυ ολα μαζι..

Αλλα κυριως το κρατος γιατι εχει παρεμελησει κατα πολυ το συστημα παιδειας...

Δημοσ.

ν+2 είναι ΥΠΕΡ αρκετά για οποιαδήποτε σχολή. 

Επιτέλους θα καταργηθεί η νοοτροπία "εάν μπεις, βγαίνεις". 

Όχι. Μία σχολή δεν είναι μόνο το να μπεις. Θα πρέπει αφενός να έχει ο φοιτητής το κατάλληλο frame of mind για να μπορεί να δουλέψει στην επιστήμη αυτή και αφετέρου να μην παραμελεί τις σπουδές του. 

Δημοσ.

Θα πρεπει αν δεν εχει τα καταλληλα εισοδοματα βιοπορισμου, να τον βοηθα το κρατος, ωστε να μη δουλευει και σπουδαζει και ειναι σε μειωνεκτικη θεση με αλλους..Που δεν το βλεπω,και ετσι οι μισοι φοιτητες, ξεκιναν για δουλεια σε ενα καφε και καταντουν να παρατανε τις σπουδες, απλα και μονο για να επιβιωσουν..Αυτο νομιζω δε συμβαινει σε 1-2 ατομα,αλλα πλεον θα ναι η πλειοψηφια.

Υ.Γ.Δεν αναφερομαι για μενα

Σωστα ομως ειπες, οτι πρεπει να χει και υποβαθρο αλλα κυριως θεληση...Βεβαια αν υπαρχει το δευτερο, ευκολα η δυσκολα ο φοιτητης ξεπερνα καθε εμποδιο.

Δημοσ.

Φταιει οτι οι 31 μετα απο αρκετο αγχος με τις πανελληνιες ειπαν να χαλαρωσουν λιγο με τη σχολη και να ξεκουραστουν? ηταν τοοοσο δυσκολα τα μαθηματα που δεν μπορεσαν να ανταποκριθουν...? ηταν μηπως λαθος και η κουβεντα του δ/ντη? Φταιει η αδιαφορια ορισμενων καθηγητων που απ τη ρουτινα ειχαν σκυλοβαρεθει? φταιει μηπως οτι αρκετα ατομα βοηθει των καθηγητων ειχαν να πληρωθουν κανα χρονο και ??

Αναλογα με την πλευρα που εισαι, παντα βρισκεις τι φταιει οπως σε συμφερει..Εγω νομιζω φταινε λιγο πολυ ολα μαζι..

Αλλα κυριως το κρατος γιατι εχει παρεμελησει κατα πολυ το συστημα παιδειας...

θα σου πω τι φταιει

ο συνδυασμος των εξης

φοιτητες που βαριουνται να διαβασουν γενικα

φοιτητες που βαριουνται να διαβασουν μετα τις πανελληνιες γιατι νομιζουν οτι θα πρεπει να ξεκουραστουν

φοιτητες που δε προλαβαινουν να διαβασουν γιατι δουλευουν παραλληλα

φοιτητες που εχουν τεραστια κενα απο το σχολειο που δεν μπορουν να τα καλυψουν γιατι θεωρουνται δεδομενα στη σχολη

καθηγητες που δεν μπορουν να κανουν σωστα μαθημα

καθηγητες που κοβουν επιτηδες για διαφορους λογους

πολυ δυσκολα μαθηματα για το επιπεδο του φοιτητη

ελλειψη υποδομης στις σχολες.

• Like 1
Δημοσ.

θα σου πω τι φταιει

ο συνδυασμος των εξης

1. φοιτητες που εχουν τεραστια κενα απο το σχολειο που δεν μπορουν να τα καλυψουν γιατι θεωρουνται δεδομενα στη σχολη

καθηγητες που δεν μπορουν να κανουν σωστα μαθημα

2. καθηγητες που κοβουν επιτηδες για διαφορους λογους

3. πολυ δυσκολα μαθηματα για το επιπεδο του φοιτητη

4. ελλειψη υποδομης στις σχολες.

Συμφωνα με αυτα τα 4 τα οποια ειναι τα βασικοτερα για μενα, συνεχιζεται αυτη η παρωδια των Ελληνικης ανωτατης Παιδειας...απο το ηδη χαλια εκπαιδευτικο συστημα μεσης εκπαιδευσης....

Δημοσ.

Επίσης υπάρχουν και κάποια άτομα που άργησαν να τελειώσουν γιατί παράλληλα με το Πανεπιστήμιο / ΤΕΙ επέλεξαν να σπουδάσουν και κάτι άλλο σε κολλέγιο/ΤΕΙ.

Μόνο που να σπουδάζεις σε δύο ΤΕΙ ταυτόχρονα είναι παράνομο, οπότε δεν θα τον λυπηθούμε κιόλας...

Γενικά καταλαβαίνω τις δυσκολίες που μπορεί να έχει κάποιος για να τελειώσει μια σχολή (ανάγκη για εργασία, ασθένειες, αδυναμία να πληρώνει ενοίκια για να μένει στην ίδια πόλη κτλ.). Υπάρχουν όμως και μερικες αντικειμενικές απαιτήσεις που, κατά τη γνώμη μου, είναι ανελαστικές. Προσωπικά θέλω να παίξω στην εθνική μπάσκετ. Αν τραυματίζομαι συχνά, αν δεν έχω χρόνο να προπονηθώ κάθε μέρα ή αν απλά δεν είμαι αερκετά ψηλός, δεν θα παίξω ποτέ! Και δικαίως. Αντιστοίχως, δεν μπορεί κάποιος που για χίλιους δυο σοβαρούς λόγους δεν μπορεί να αφιερώσει αρκετό χρόνο να μελετήσει να γίνει επιστήμονας, τι να κάνουμε; Επαίσχυντο το ελληνικό κράτος που δεν στηρίζει τους φοιτητές του, αλλά και γιατρός που να έχει διαβάσει φαρμακολογία πριν 12 χρόνια δεν θέλετε να σας εξετάσει!

Δημοσ.

Και φυσικά έξω τα κωματόσκυλα. Έλεος πια δε φτάνει που είναι κατεστραμμένα τα ίδια καταστρέφουν και ένα σωρό άλλους που τους μπλέκουν και τους έχουν στο τρέξιμο....

Ο κάθε άνθρωπος που έχει κλείσει τα 18 είναι υπεύθυνος για την πορεία και τις πράξεις του...

Πάντα θα υπάρχουν κορόιδα...καλώς κατ'εμέ γιατί αν όλοι επί της γης ξυπνήσουν τη βάψαμε! :devil:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...