Προς το περιεχόμενο

Αξιοπεριεργο "προβλημα" σε εξωτερικο HDD

ikaruga24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παιδια εχω δισκο WD passport 160GB. Ο δισκος λειτουργει κανονικοτατα σε οποιοδηποτε PC και αν τον βαλω. Εχω ομως τωρα εδω ενα PC που ενω το βαζω σε θυρα USB δεν θελει να τον εμφανισει με τιποτα ενω αναβει το λαμπακι του οτι δεχεται τροφοδοσια. Στις ιδιες θυρες USB αναγνωριζονται κανονικα memory sticks και ενας αλλος εξωτερικος (ο οποιος εχει ξεχωριστη δικη του τροφοδοσια ομως και λειτουργει μονιμα).

Τι μπορει να συμβαινει? Καμια ιδεα ισως?

Δημοσ.

Mήπως η θύρα στο συγκεκριμένο πισί δεν δίνει τα αναγκαία 500mA που χρειάζεται για να λειτουργήσει ο δίσκος; Μπορείς να πάρεις ένα Y cable μήπως δουλέψει με αυτό!

Δημοσ.

Τον εχω δοκιμασει και απο πισω απο το PC, απευθειας στις θυρες της μητρικης και μου κανει τα ιδια ενω οτιδηποτε αλλο λειτουργει κανονικα. Απο καμερες μεχρι στικακια μεχρι card readers και απο ολες τις θυρες.

Ο δισκος επισης λειτουργει κανονικα σε οποιοδηποτε αλλο PC τον δοκιμασα αυτη τη στιγμη ΕΚΤΟΣ απο το PC που καθομαι τωρα. Απλα αδυνατει να τον εμφανισει.

Μυστηριο πραγμα εντελως ομως.

Δημοσ.

Μπα δεν παιζει κατι τετοιο, δεν τον βλεπει πουθενα, ουτε στο device manager σαν αγνωστη συσκευη ουτε στα εργαλεια διαχειρησης στους δισκους ουτε πουθενα. Απλα παιρνει το ρευμα του και αναβει το λαμπακι του κανονικα αλλα ως εκει. Ειναι η -μονη- usb συσκευη που του βαζω και δεν την βλεπει καν και αυτο ειναι που μου προκαλει εντυπωση.

Μεσα απο το τοπικο μου δικτυο τον βλεπει κανονικα φυσικα και παιρνω και δινω αρχεια μεσα απο αυτον απο οποιοδηποτε μηχανημα και αν το βαλω αρα το προβλημα ειναι τοπικο στον συγκεκριμενο υπολογιστη. Εχω εξαντλησει καθε λογικη εξηγηση περι του θεματος, τωρα πρεπει να παω στα "περιεργα" των υπολογιστων. Απλα θελω να αποκλεισω οτι ειναι πανω σε θεμα hardware και δεν εχει καποιο προβλημα η motherboard με την τροφοδοσια της σε ποιο "βαριες" συσκευες.

Δημοσ.

Βάλε μια έκδοση Linux-live να τρέξει και δοκίμασε αμα τον βλέπει εκεί, άμα τον βλέπει το πιο πιθανό είναι να μην έχεις hardware πρόβλημα και να έχουν κάτι τα win (υποθέτω αυτά έχεις...).

Άμα δεν παίζει ούτε εκεί μπες στο bios και δες τις τι επιλογές σου δίνει για τις usb και πόσταρε τες.

Ακόμα πες καλύτερα ποια μητρική έχεις.

Υ.Γ Ελπίζω να είναι usb 2.0 οι θύρες γιατί αλλιώς μπορεί να μην δουλεύει ο δίσκος σου απο αυτό.

Δημοσ.

...λίγο χλωμό ο συγκεκριμένος να μην γνωρίζει για το USB ver. που έχει (συν το ότι ακόμα κι έτσι να 'ναι, απλά θα είχε χαμηλότερο trans rate,,,ΣΥΝ το ότι όπως λέει, υπάρχει access στον δίσκο μέσω δικτύου κτλ κτλ - άρα ο δίσκος, είναι online).

...αυτό που είπες περί BIOS όμως : ας δοκιμάσει - αν βρει σχετική επιλογή εκεί- ν' απενεργοποιήσει το "legacy USB" , και μετά μας λέει...

Δημοσ.
...λίγο χλωμό ο συγκεκριμένος να μην γνωρίζει για το USB ver. που έχει (συν το ότι ακόμα κι έτσι να 'ναι, απλά θα είχε χαμηλότερο trans rate,,,ΣΥΝ το ότι όπως λέει, υπάρχει access στον δίσκο μέσω δικτύου κτλ κτλ - άρα ο δίσκος, είναι online).

...αυτό που είπες περί BIOS όμως : ας δοκιμάσει - αν βρει σχετική επιλογή εκεί- ν' απενεργοποιήσει το "legacy USB" , και μετά μας λέει...

Άσχετο: Μα καλά τι έγινε ο topic starter;;;;

Σχετικό: Απο οτι κατάλαβα τον συνδέει σε άλλο pc και τον κάνει δικτυακό για να τον δει στο pc με τις "επίμαχες" usb, μπορεί να κατάλαβα λάθος....

Νομίζω μετά ότι υπάρχουν μερικές συσκευές που θέλουν υποχρεωτικά usb 2.0 για να λειτουργήσουν και απο οτι βλέπω στα χαρακτηριστικά αυτού του δίσκου δεν γράφει για συμβατότητα με 1.1 (αν και κανονικά οπως τα λές πρέπει να είναι, με χαμηλή ταχύτητα έπρεπε να μεταφέρει, κοτζάμ τροφοδοσία του έχει κοτσάρει :P).

Τι να πούμε, κάτσε να γυρίσει να πει και τι μητρική έχει και βλέπουμε....

Δημοσ.
Άσχετο: Μα καλά τι έγινε ο topic starter;;;;

...λες να νίκησε ο δίσκος ; :-D

...το USB πρωτόκολλο πάντως, απ' όσο ξέρω, είναι backwards compatible...

Αν τώρα κάποιες συσκευές τραβάνε κάποιο ζόρι, δεν ξέρω, αλλά κι έτσι να είναι, το κόβω λίγο δύκολο για δίσκο : αυτούς τουλάχιστον συνηθίζουν να τους φτιάχνουν για μπαμ-μπαμ αναγνώριση...

Νομίζω πάντως πώς όντως παίζει να υπάρχει θεματάκι BIOS (εκείνο με το "legacy USB support" που είπα), και καλά που το θύμισες, γιατί έπαιζε έναν καιρό πολύ στο φόρουμ, με εξωτερικούς δίσκους

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...