wiserman29 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Φίλοι μου καλησπέρα, Χρειάζομαι την βοήθειά σας στο εξής πρόβλημα που έχω: Στο Η/Υ είχα 2 σκληρούς με βασικό τον μικρό στα 40Gb και «βοηθητικό» έναν μεγάλο στα 250 Gb. Και στους 2 υπήρχαν WINDOWS XP HOME EDITION αλλά χρησιμοποιούσα αυτά του μικρού. Κάποια στιγμή θέλησα να αλλάξω τον μικρό με έναν μεγαλύτερο στα 320Gb , αλλά χάθηκε ο 2ος σκληρός. Συγκεκριμένα πλέον αναγνωρίζεται μεν αλλά μου ζητάει format και δεν έχω πρόσβαση σε κανένα αρχείο. Όπως καταλαβαίνετε τα έχω παίξει γιατί δεν έχω την πολυτέλεια να χάσω τα αρχεία αυτά. Προφανώς σβήστηκαν τα αναγκαία αρχεία ανάγνωσης του δίσκου. Όποιος μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πάρα πολύ. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, Νίκος.
washcloud Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=254891 από σελ 4 και μετά, θα βρεις πλήρη φωτογραφικό οδηγό του πώς να επαναφέρεις το partition table (που προφανώς χάθηκε, και είναι το πρόβλημα) με τη χρήση του Test Disk (freeware). ΑΝ δεν γίνει,,,συνεχίζεις την ανάγνωση του thread, κι επιλέγεις ένα απ' τα recovery προγράματα που θα δεις να προτείνονται. και ανακτάς τ' αρχεία στον καινούριο δίσκο, και μετά κάνεις φορμάτ στον παλιό. Κατά πάσα πιθανότητα τα αρχεία σου είναι όλα στη θέση τους, απλά δεν μπορούν (χωρίς partition table) να τα δουν τα windows, παρά μόνο σχετικά recovery προγράμματα
wiserman29 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα. Χρησιμοποιώντας το Test Disk σε συνδυασμό με διόρθωση των jumbers των σκληρών το πρόβλημα λύθηκε και πλέον όλα ΟΚ. Ευχαριστώ πολύ…
washcloud Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 ...αυτό για τα jumper δεν το πολυκατάλαβα,,,αλλά οκ. Να 'σαι καλά - κι απλά πάρε το συγκεκριμένο συμβάν (που ήσουν "τυχερός" που δεν ήταν παρά η απώλεια του MFT) ως "προειδοποίηση", και φρόντισε (προφανώς με την αγορά ακόμη ενός σκληρού) να έχεις πάντα αντίγραφα των πιο σημαντικών σου αρχείων...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.