johnnyy Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 http://alarmsellout.com/product.php?productid=154&cat=2&page=1&featured Αυτο το ασυρματο συστημα βλεπω ειναι ελαχιστα πιο ακριβο.Αξιζει το παραπανω κοστος του; Αυτο το σιτε στελνει απο κινα η απο αμερικη; Απο οτι βλεπω οι ασυρματες επαφες ειναι λιγο δυσκολο να τοποθετηθουνε στα αλουμινια που εχουν τριπλη σειρα (παραθυρο μπατζουρι και σιτα) γιατι δεν υπαρχει και πολυς χωρος να χωρεσουν.Στο παραθυρο (τζαμι )ενταξει το βαζεις αλλα στο μπατζουρι πως θα μπει;Οι καλωδιωτες επαφες ειναι πολυ πιο μαζεμενες Σε καποιες μαρκες συναγερμου μπορεις να παρεις ενσυρματη επαφη μέσα απο την ασυρματη παγιδα . Υπαρχουν επαφες για ολα τα ειδη αλουμινιων. Αν δεν εχει χωρο το αλουμινιο για να μπει η εξωτερικη παγιδα υπαρχουν κρυφες χωνευτες που δεν ενοχλουνται απο τη σιτα..
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) 4. Ο συναγερμός πρεπει να συνδεεται με κεντρο λήψης σημάτων διότι μόνο ετσι εχουμε ολοκληρωμένη λύση. (Ενα τσακαλι κλεφτης απενεργοποιει μια σειρηνα μεσα σε 10-15 δευτερα και οι λύση των κλήσεων σε κινητό δεν εχει ιδιαιτερο νοημα αν θα ειμαστε στο σπιτι και καλεσει εμάς , ενω μας κλεβουν... και το κόστος στην Αθηνα ξεκινάει απο τα 10Ε το μήνα + ΦΠΑ 7. Η πιο σημαντική εγκατασταση στο συναγερμό είναι οι παγίδες στα παράθυρα μας.. Αυτες δίνουν τους πιο πολλούς ψευτοσυναγερμούς και εκεί ένας εμπειρος τεχνικός δίνει τη πιο πολύ βαρύτητα.. Το να βιδώσεις ενα ρανταρ στοι τοίχο και να προγραμματισεις ενα πινακα εχοντας κατεβασει το manual με το google δεν ειναι τεχνη. Κάτι δεν μου αρέσει σε αυτά που λες. Ένα τσακάλι κλέφτης είναι αρκετά μάγκας για να απενεργοποιήσει τη σειρήνα σε δευτερόλεπτα, αλλά όχι αρκετά σπίρτο για να κόψει το τζάμι του παραθύρου ώστε να μην ενεργοποιήσει την παγίδα; Σόρυ που μπαίνω στα χωράφια σου, αλλά απ' όσο μπορώ να ξέρω οι παγίδες στα παραθύρα είναι so last year. Εγώ στη μάντρα περιμετρικά του σπιτιού μου έχω βάλει διπλές δέσμες που δίνουν κατευθείαν συναγερμό μόλις κοπούν και "μάτια" εσωτερικά του σπιτιού που καλύπτουν όλες τις δυνατές εισόδους και ενεργοποιούνται με την κίνηση. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2012 από Malthador
johnnyy Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Κάτι δεν μου αρέσει σε αυτά που λες. Ένα τσακάλι κλέφτης είναι αρκετά μάγκας για να απενεργοποιήσει τη σειρήνα σε δευτερόλεπτα, αλλά όχι αρκετά σπίρτο για να κόψει το τζάμι του παραθύρου ώστε να μην ενεργοποιήσει την παγίδα; Σόρυ που μπαίνω στα χωράφια σου, αλλά απ' όσο μπορώ να ξέρω οι παγίδες στα παραθύρα είναι so last year. Εγώ στη μάντρα περιμετρικά του σπιτιού μου έχω βάλει διπλές δέσμες που δίνουν κατευθείαν συναγερμό μόλις κοπούν και "μάτια" εσωτερικά του σπιτιού που καλύπτουν όλες τις δυνατές εισόδους και ενεργοποιούνται με την κίνηση. φιλε Malthador, εχεις δικιο μπορει να κοψει το τζαμι, το πατζουρι η το ρολλο ομως ; Θα το κοψει και αυτο ; Οι σωστα τοποθετημενες παγιδες δε θα ειναι ποτε "last year" γιατι με πολυ χαμηλο κοστος και σωστη εγκατασταση καλυπτουμε τα πορτοπαραθυρα μας.. - Τα περιμετρικα στους εξωτερικους χωρους ειναι το τελευταιο σταδιο ολοκληρωσης ενος συναγερμου, που καλυπτουν τους εξωτερικους χωρους αλλα ειναι ευπαθη στους ψευτοσυναγερμους οταν ερχονται σε επαφη με τον ηλιο (κατα την δυση και την ανατολη τους χτυπαει τον αισθητηρα) και εχουν αυξημενο κοστος.. Η ευκολη λυση , οπως προανεφερα σε ενα εγκαταστατη ειναι να βιδωνει συσκευες στο τοιχο . Η δυσκολη ειναι να τοποθετει παγιδες (οσον το δυνατον αορατα) μεσα σε αλουμινια και να δινει πληρη ασφαλεια με πολυ χαμηλο κοστος.. - Τα ματια εσωτερικα του σπιτιου ενεργοποιουνται οταν φευγουμε και οχι οταν ειμαστε μεσα.Για μενα ο συναγερμος τοποθετειται για να προστατευει εμας κυριως και μετα τα επιπλα και τις συσκευες μας.. Και για να μη πλατιαζουμε ενας σωστος συναγερμος αποτελειται απο : 1ο επιπεδο: Παγίδες (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ) στα τζαμια και στα πατζουρια- ρολλα 2ο επίπεδο: Ανιχνευτες εντος του σπιτιου (διπλη ασφαλεια αν ξεχαστει παραθυρο - ρολλο ανοιχτο) 3ο επίπεδο: Εξωτερικες δεσμες για απολυτη προστασια αν καποιος πλησιασει το παραθυρο (Προστατευουμε το αλουμινιο μας απο δολιοφθορες και την αποπειρα του ανοιγματος) Η σειρα αναγκαιοτητας ειναι απο το 1 στο 3 με πιο σημαντικο το πρωτο. Επισης οταν τοποθετουμε συναγερμο δε το βγαζουμε βουκινο παντου, ουτε αναφερουμε που και πως μπηκαν ματια, παγιδες ρανταρ.. Απο αφέλεια και απο στόμα σε στόμα φτάνουν στα αυτια αυτών που δεν πρέπει.Οσο πιο λιγες πληροφοριες ξερει αυτος που παει να μπει, τοσο πιο ευκολα πιανεται... Και για να προλαβω αυτους που θα πουν αν ειναι καποιος να μπει , θα μπει.. ας ξιλωσουν και τη πορτα και να βαλουν κουρτινα.. Οταν παιρνουμε καποια μετρα ασφαλειας : - αλλαγη πορτας σε θωρακισμενη - καλα αλουμινια-ξυλινα κουφωματα - συναγερμος - χρονοπρογραμματιζομενα φωτιστικα οταν λειπουμε - καμία πληροφορία σε κανένα (φίλο ή μη) για τις λεπτομερειες του συναγερμου,κωδικούς, που κρύβουμε χρήματα κτλ) Με τους παραπάνω τρόπους και άλλους πολλούς απλά αυξανουμε, οσο μπορει ο καθενας , αναλογα τη τσεπη του παντα, το βαθμος ασφαλειας στο σπιτι μας.. Και δε μπαινεις στα χωραφια μου. Εδω κανουμε κουβεντουλα, δε χωριζουμε τιποτα, απλα θεωρω σαν εγκαταστατης οτι μπορω να μεταφερω τις γνωσεις-εμπειριες μου , αναμεσα σε γνωστους του forum.. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2012 από johnnyy
MacPhisto Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 thanks για τη βοηθεια.. Τελικα εβαλα το Alexor της DSC με παγιδες σε ολες τις εισοδους του σπιτιου,2 radar (μαλλον θα βαλω και 3η) και ασυρματη σειρηνα εξωτερικη. Δε μπορω να βρω περιμετρικο συστημα που να ειναι συμβατο με το Alexor και σκεφτομαι μπας και βαλω καμια camera dummie , απο αυτες που φαινονται οτι λειτουργουν κανονικα αλλα στην πραγματικοτητα δεν..... τι λετε;;; thanks και παλι...
johnnyy Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2012 thanks για τη βοηθεια.. Τελικα εβαλα το Alexor της DSC με παγιδες σε ολες τις εισοδους του σπιτιου,2 radar (μαλλον θα βαλω και 3η) και ασυρματη σειρηνα εξωτερικη. Δε μπορω να βρω περιμετρικο συστημα που να ειναι συμβατο με το Alexor και σκεφτομαι μπας και βαλω καμια camera dummie , απο αυτες που φαινονται οτι λειτουργουν κανονικα αλλα στην πραγματικοτητα δεν..... τι λετε;;; thanks και παλι... Προφανώς περιμετρικο συστημα = δεσμες ή ασύρματα ρανταρ εξωτερικού χώρου. Αν δε βρεις , μια γρήγορη πατεντα που σκεφτηκα ειναι η εξης: Παιρνεις μια ασυρματη παγιδα της εταιριας που διαλεξες, κολλας πανω στο reader της, την επαφη του εξωτερικου ρανταρ και δινεις τροφοδοσια στο ρανταρ.. Και εισαι ετοιμος.. το εξωτερικό ρανταρ με αυτο το τρόπο μπορει να ειναι οποιασδήποτε μαρκας. (Ρευμα μπορεις να παρεις με ενα μετασχηματιστή και μια πριζα , διπλα στο ρανταρακι..) Οσο για τη dummy, γνωμη μου ειναι οτι ευκολα ξεχωριζει απο μια κανονικα (Ισως επειδη ειμαι και του χωρου ομως, δε ξερω..) Αυτο που κανω εγω σε πελατες κκαι Θα σου προτεινα ειναι να ρωτησεις στη περιχη σου ,εταιριες συστηματων ασφαλειας να σου δωσουν καποια καμμενη , που να δουλεουν όμως τα υπερυθρα της. Ετσι θα ειναι κανονικη καμερα αλλα επειδη θα αναβουν τα υπερυθρα κανεις δε θα παρει χαμπαρι τι παιζει...
yiannis2002s Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα κ απο εμένα στο θέμα αυτό που είναι αρκετά ενδιαφέρον για τους καιρούς που ζούμε.... Οι Gerber και οι Sigma τι λένε σαν εταιρίες/ποιότητα ??? Τους έχει σρησιμοποιήσει κανείς απο εδώ?
Highlander Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Την πρώτη δεν την ξέρω. Τη δεύτερη απλά τη βάζεις τυπικά για να έχεις συναγερμό. Δεν είναι από τις κορυφαίες, αλλά είναι φτηνή.
johnnyy Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Θα πρεπει σας εγκαταστατης, να εξηγησω κατι σε οποιον ενδιαφερεται για συναγερμους και τοποθετησεις : Το συναγερμό δεν τον κανει καλο η κακο μόνο η εταιρια που τον προμηθευει αλλα κυρίως ο τροπος που τοποθετειται.. -Και τη πιο φοβερη παγιδα του κοσμου να παρουμε και να τη τοποθετησουμε λαθος στο παραθυροφυλλο, θα εχουμε ψευτοσυναγερμο.Και αν τη τοποθετήσουμε λάθος υπάρχει επίσης σοβαρή πιθανότητα να παρακαμφθεί.. (Οποιος κατάλαβε κατάλαβε..) -Και το πιο γαματο (απλο) ρανταρ να παρουμε αν το βαλουμε διπλα σε τζακι, καλοριφερ θα εχουμε ψευτοσυναγερμο. Με ανησυχει που το ψαχνετε ολοι πολυ με τις μαρκες και οχι με τη ποιοτητα των εγκαταστατων.. (τα λεω αυτα σαν εγκαταστατης, που σιγουρα είχα κανει και εγω παλαιοτερα λαθη λογο απειριας.Και δυστηχώς τα λάθη στο συναγερμό δεν συγχωρουν. Αν το παρατηρησει ο πελάτης έχει καλως.. μη το παρατηρήσει αλλος ειναι το θέμα..) Επίσης να γνωρίζετε ότι υπάρχει πολυ μεγάλο παραεμπόριο προιόντων απο Κίνα (απομιμήσεις) . Προσέχετε απο που αγοράζετε , τι .. Και τέλος γνώμη μου: προτιμάτε εταιρίες που τοποθετούν μόνο συστήματα ασφαλείας.. για τον απλούστατο λόγο ότι ειναι λογικό να έχουν πιο πολύ εμπειρία απο τους ηλεκτρολόγους (μέχρι και μπογιατζήδες έχω ακούσει να τοποθετούν τελευταία ) λόγω καθημερινής τριβής ... -Πάντα φιλικα-
zevage Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Θα πρεπει σας εγκαταστατης, να εξηγησω κατι σε οποιον ενδιαφερεται για συναγερμους και τοποθετησεις : Το συναγερμό δεν τον κανει καλο η κακο μόνο η εταιρια που τον προμηθευει αλλα κυρίως ο τροπος που τοποθετειται.. -Και τη πιο φοβερη παγιδα του κοσμου να παρουμε και να τη τοποθετησουμε λαθος στο παραθυροφυλλο, θα εχουμε ψευτοσυναγερμο.Και αν τη τοποθετήσουμε λάθος υπάρχει επίσης σοβαρή πιθανότητα να παρακαμφθεί.. (Οποιος κατάλαβε κατάλαβε..) -Και το πιο γαματο (απλο) ρανταρ να παρουμε αν το βαλουμε διπλα σε τζακι, καλοριφερ θα εχουμε ψευτοσυναγερμο. Με ανησυχει που το ψαχνετε ολοι πολυ με τις μαρκες και οχι με τη ποιοτητα των εγκαταστατων.. (τα λεω αυτα σαν εγκαταστατης, που σιγουρα είχα κανει και εγω παλαιοτερα λαθη λογο απειριας.Και δυστηχώς τα λάθη στο συναγερμό δεν συγχωρουν. Αν το παρατηρησει ο πελάτης έχει καλως.. μη το παρατηρήσει αλλος ειναι το θέμα..) Επίσης να γνωρίζετε ότι υπάρχει πολυ μεγάλο παραεμπόριο προιόντων απο Κίνα (απομιμήσεις) . Προσέχετε απο που αγοράζετε , τι .. Και τέλος γνώμη μου: προτιμάτε εταιρίες που τοποθετούν μόνο συστήματα ασφαλείας.. για τον απλούστατο λόγο ότι ειναι λογικό να έχουν πιο πολύ εμπειρία απο τους ηλεκτρολόγους (μέχρι και μπογιατζήδες έχω ακούσει να τοποθετούν τελευταία ) λόγω καθημερινής τριβής ... -Πάντα φιλικα- Ενα θέμα που προβληματίζει είναι πόσο αξιόπιστοι είναι οι εγκαταστάτες, διότι ακούγονται διάφορα όπως οτι ευθύνονται για διαρρήξεις (ξέροντας τα τρωτά σημεία του συστήματος που τοποθέτησαν) έτσι ώστε οι πελάτες τους είτε να συνεχίζουν τις συνδρομές, είτε να κάνουν συνεχείς αναβαθμίσεις είτε τέλος για να κλεψουν απλά. Απο προσωπική εμπειρία, του πεθερού μου για την ακρίβεια, όταν αποφάσισε να διακόψει με συγκεκριμένη εταιρεία της περιοχής του, έγινε θύμα τεσσάρων προσπαθειών διάρρηξης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μετά απο κάθε προσπάθεια η εταιρεία ερχόταν σε επαφή μαζί του για την ανάληψη ξανά της φύλαξης. Εννοείται οτι δεν τους είχε ενημερώσει, αυτοί απλά του τηλεφωνούσαν μήπως και ήθελε επανασύνδεση!! Συμπτωση!!!!? Δεν νομίζω.
Highlander Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Γνωρίζω περιπτώσεις προσωπικά που κλεφτρόνια δούλευαν σε εταιρίες ασφαλείας. Δεν είναι απαραίτητο να την έκανε το αφεντικό. Αλλά μπορεί και ναι. Παντού υπάρχει ένας μύθος.
CROM271 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Μενω σε μονοκατοικια σχετικα απομονωμενη. Σκεφτομαι να παρω ενα συναγερμο φθηνο. Ο λογος που τον θελω ειναι για προειδοποιηση αν καποιος μπουκαρει την νυχτα ωστε να μην μας πιασει στον υπνο, καθως επισης και σαν εκφοβισμο για τον ληστη (αν ακουσει την σειρηνα να φυγει). Ειδα καποιους να προτεινουν αυτο http://www.ebay.com/itm/99zone-Autodial-Wireless-Home-Security-Alarm-System-F45-/180562983438?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a0a647a0e#ht_6543wt_905 Επειδη δεν ξερω καθολου πως λειτουργουν οι συναγερμοι θελω καποιες διευκρινησεις για το τι κανει το καθε εξαρτημα για να δω αν με βολευει. 1. intelligent keypad x1 : Αυτο λογικα ειναι η κεντρικη μοναδα. Μπαινει μεσα στο σπιτι και εκει βαζεις τον κωδικο κλπ. 2. Wireless Passive Infrared Detector x2: Αυτα λογικα ειναι ανιχνευτες κινησης τα οποια αν δουν καποια κινηση δινουν εντολη στη κεντρικη μοναδα και χτυπαει ο συναγερμος. Αυτα μπορω να τα βαλω εκτος σπιτιου στη βεραντα? Μαλλον οχι μιας και λεει πως ειναι temperature-sensitive ετσι? 3. Door/Window Sensor x6: Αυτα λογικα τα βαζω σε παραθυρα και πορτες. Πως δουλευουν αυτα? Βαζεις το ενα πανω στην πορτα και το αλλο π.χ. στην κασα ωστε να ειναι παραλληλα μεταξυ τους και μολις ανοιξει η πορτα απομακρυνονται το ενα απο το αλλο και χτυπαει ο συναγερμος? 4. Siren x1: Την σειρηνα μπορω να την βαλω εκτος σπιτιου? Ολα τα παραπανω λειτουργουν ασυρματα μεταξυ τους? Επισης για εξωτερικο χωρο στο οικοπεδο υπαρχει κατι αντιστοιχο φθηνο με ανιχνευτες κινησης κλπ?
VonLoutsos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Μενω σε μονοκατοικια σχετικα απομονωμενη. Σκεφτομαι να παρω ενα συναγερμο φθηνο. Ο λογος που τον θελω ειναι για προειδοποιηση αν καποιος μπουκαρει την νυχτα ωστε να μην μας πιασει στον υπνο, καθως επισης και σαν εκφοβισμο για τον ληστη (αν ακουσει την σειρηνα να φυγει). Ειδα καποιους να προτεινουν αυτο http://www.ebay.com/itm/99zone-Autodial-Wireless-Home-Security-Alarm-System-F45-/180562983438?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a0a647a0e#ht_6543wt_905 Επειδη δεν ξερω καθολου πως λειτουργουν οι συναγερμοι θελω καποιες διευκρινησεις για το τι κανει το καθε εξαρτημα για να δω αν με βολευει. 1. intelligent keypad x1 : Αυτο λογικα ειναι η κεντρικη μοναδα. Μπαινει μεσα στο σπιτι και εκει βαζεις τον κωδικο κλπ. 2. Wireless Passive Infrared Detector x2: Αυτα λογικα ειναι ανιχνευτες κινησης τα οποια αν δουν καποια κινηση δινουν εντολη στη κεντρικη μοναδα και χτυπαει ο συναγερμος. Αυτα μπορω να τα βαλω εκτος σπιτιου στη βεραντα? Μαλλον οχι μιας και λεει πως ειναι temperature-sensitive ετσι? 3. Door/Window Sensor x6: Αυτα λογικα τα βαζω σε παραθυρα και πορτες. Πως δουλευουν αυτα? Βαζεις το ενα πανω στην πορτα και το αλλο π.χ. στην κασα ωστε να ειναι παραλληλα μεταξυ τους και μολις ανοιξει η πορτα απομακρυνονται το ενα απο το αλλο και χτυπαει ο συναγερμος? 4. Siren x1: Την σειρηνα μπορω να την βαλω εκτος σπιτιου? Ολα τα παραπανω λειτουργουν ασυρματα μεταξυ τους? Επισης για εξωτερικο χωρο στο οικοπεδο υπαρχει κατι αντιστοιχο φθηνο με ανιχνευτες κινησης κλπ? το δεύτερο που αναφέρεις είναι ανιχνευτής κίνησης κσαι λειτουργεί με υπέρυθρες ( που με την σειρά τους αντιλαμβάνονται την θερμοκρασία ενός σώματος ) αυτά μπαίνουν συνήθως μέσα στο σπίτι για αν καλύπτουν μεγάλους χώρους και προφανώς όταν είσαι εσύ μέσα και να ενεργοποιήσεις τον συναγερμό αυτά δεν λειτουργούν ( όταν είσαι εκτός σπιτιου λειτουργούν και αυτά ). δε μπορείς να τα βάλεις έξω γιατί θα περάσει κανένα πουλί κανένα ποντίκι και θα τα ενεργοποιήσει και θα τρέχεις άσκοπα ( να φανταστείς μπορούν να ενεργοποιηθούν και από τα ερυθροπυρωμένα κάρβουνα ενός σβηστού τζακιού ). οι επαφές όπως αναφέρεις μπαίνει μία σε ένα σταθερό σημείο ( κάσωμα πόρτας παραθύρου ) και η άλλη στο ίδιο το παράθυρο και ενεργοποιούνται με το άνοιγμα. σειρήνα μπορείς να βάλεις και μέσα στο σπίτι και έξω για ακόμα καλύτερα ( συνήθως μπαίνει έξω αλλά το κόστος της είναι μικρό όποτε και μια δυνατή για μέσα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν ) για το τελευταίο δεν άνοιξα το λίνκ αλλά αυτά λειτουργούν και ασύρματα και ενσύρματα αναλόγως του τι αγοράσεις...
pournaras Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Μενω σε μονοκατοικια σχετικα απομονωμενη. Σκεφτομαι να παρω ενα συναγερμο φθηνο. Ο λογος που τον θελω ειναι για προειδοποιηση αν καποιος μπουκαρει την νυχτα ωστε να μην μας πιασει στον υπνο, καθως επισης και σαν εκφοβισμο για τον ληστη (αν ακουσει την σειρηνα να φυγει). Ειδα καποιους να προτεινουν αυτο http://www.ebay.com/itm/99zone-Autodial-Wireless-Home-Security-Alarm-System-F45-/180562983438?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a0a647a0e#ht_6543wt_905 Επειδη δεν ξερω καθολου πως λειτουργουν οι συναγερμοι θελω καποιες διευκρινησεις για το τι κανει το καθε εξαρτημα για να δω αν με βολευει. 1. intelligent keypad x1 : Αυτο λογικα ειναι η κεντρικη μοναδα. Μπαινει μεσα στο σπιτι και εκει βαζεις τον κωδικο κλπ. 2. Wireless Passive Infrared Detector x2: Αυτα λογικα ειναι ανιχνευτες κινησης τα οποια αν δουν καποια κινηση δινουν εντολη στη κεντρικη μοναδα και χτυπαει ο συναγερμος. Αυτα μπορω να τα βαλω εκτος σπιτιου στη βεραντα? Μαλλον οχι μιας και λεει πως ειναι temperature-sensitive ετσι? 3. Door/Window Sensor x6: Αυτα λογικα τα βαζω σε παραθυρα και πορτες. Πως δουλευουν αυτα? Βαζεις το ενα πανω στην πορτα και το αλλο π.χ. στην κασα ωστε να ειναι παραλληλα μεταξυ τους και μολις ανοιξει η πορτα απομακρυνονται το ενα απο το αλλο και χτυπαει ο συναγερμος? 4. Siren x1: Την σειρηνα μπορω να την βαλω εκτος σπιτιου? Ολα τα παραπανω λειτουργουν ασυρματα μεταξυ τους? Επισης για εξωτερικο χωρο στο οικοπεδο υπαρχει κατι αντιστοιχο φθηνο με ανιχνευτες κινησης κλπ? 1. Ναι. Υπαρχει και πιο "intelligent" που ειναι ασυρματο πληκτρολογιο μονο, ωστε αυτο να το κρυψεις. Ο λογο ειναι οτι αν πχ ενεργοποιησεις το συναγερμο με καθυστερηση της κεντρικης πορτας ας πουμε 30 δευτ. (για να μπορεις ας πουμε να μπεις κι εσυ ο ιδιος ωστε να βαλεις τον κωδικο και να τον απενεργοποιησεις), σε αυτο το χρονικο διαστημα, μπορει κι ο κλεφτης, απλα να ξεσυνδεσει και σειρηνα και τηλεφωνο (ειναι και τα δυο ενσυρματα), οποτε υπαρχουν ασυρματα πληκτρολογια, που μπορεις να τα βαλεις κοντα στην πορτα για να βαζεις βγαζεις τον κωδικο, και την κεντρικη "intelligent" μοναδα με τη σειρηνα να την βαλεις σε καποιο σιγουρο σημειο, καποια ντουλαπα κλπ. 2. Ανιχνευτες κινησης, μπαινουν μεσα στο σπιτι, γιατι αν τους βαλεις εξω, με το παραμικρο πουλι, γατα κλπ θα βαρανε. Για εξω θες ακριβους ανιχνευτες με διπλες σαρωσεις (ωστε να αποφυγονται μικρα ζωα κλπ)/ 3. Ναι, οπως τα ειπες. 4. Τη συγκεκριμενη οχι, ειναι μικρη και ενσυρματη. Υπαρχει μεγαλυτερη και με φως, ασυρματη που θελει μονο ρευμα. Κεντρικη μοναδα και επαφες - ανιχνευτες, λειτουργουν ασυρματα. Τηλεφωνο και μικρη σειρηνα ενσυρματα. Το συγκεκριμενο που δειχνεις (επειδη το εχω), ειναι αρκετα μπελαλιδικο στη λειτουργια του, αλλα ειναι αρκετα καλο.
CROM271 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 pournaras μιας και το εχεις καποιες ερωτησεις ακομα. Οσον αφορα τα Door/Window Sensor. Οι επαφες αυτες πρεπει να εφαπτονται μεταξυ τους και να ειναι παραλληλες για να λειτουργησουν? Το ρωταω γιατι ειχε αγορασει ενας φιλος μου μια τετοια επαφη-συναγερμο (μονο αυτο χωρις κεντρικες μοναδες κλπ) το οποιο δεν μπορεσαμε να εφαρμοσουμε σε καμια πορτα γιατι δεν βολευε να τα βαλουμε παραλληλα και σε επαφη το ενα στην πορτα και το αλλο στο κασωμα. Πιστευω να καταλαβαινεις τι εννοω. Αυτο το μαραφετι βεβαια ο φιλος μου το αγορασε κανενα πενταευρω απο κινεζο. Οχι τιποτα σπουδαιο δηλαδη. Γενικως τι λεει το μηχανημα? Αξιζει να το παρω? Δεν εχω φυσικα εννοειται τις τρελες απαιτησεις που θα ειχα αν εσκαγα κανενα 500αρικο. Οταν λες αρκετα μπελαλιδικο στη λειτουργια του τι εννοεις? Εσυ απο ebay το πηρες? Με τελωνειο ειχες κανενα θεμα? Στειλε μου τον πωλητη που το πηρες σε pm αν μπορεις. Γενικως καμια αλλη προταση εχετε? Ως 100 ευρω περιπου ομως οχι παραπανω.
pournaras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 pournaras μιας και το εχεις καποιες ερωτησεις ακομα. Οσον αφορα τα Door/Window Sensor. Οι επαφες αυτες πρεπει να εφαπτονται μεταξυ τους και να ειναι παραλληλες για να λειτουργησουν? Το ρωταω γιατι ειχε αγορασει ενας φιλος μου μια τετοια επαφη-συναγερμο (μονο αυτο χωρις κεντρικες μοναδες κλπ) το οποιο δεν μπορεσαμε να εφαρμοσουμε σε καμια πορτα γιατι δεν βολευε να τα βαλουμε παραλληλα και σε επαφη το ενα στην πορτα και το αλλο στο κασωμα. Πιστευω να καταλαβαινεις τι εννοω. Αυτο το μαραφετι βεβαια ο φιλος μου το αγορασε κανενα πενταευρω απο κινεζο. Οχι τιποτα σπουδαιο δηλαδη. Γενικως τι λεει το μηχανημα? Αξιζει να το παρω? Δεν εχω φυσικα εννοειται τις τρελες απαιτησεις που θα ειχα αν εσκαγα κανενα 500αρικο. Οταν λες αρκετα μπελαλιδικο στη λειτουργια του τι εννοεις? Εσυ απο ebay το πηρες? Με τελωνειο ειχες κανενα θεμα? Στειλε μου τον πωλητη που το πηρες σε pm αν μπορεις. Γενικως καμια αλλη προταση εχετε? Ως 100 ευρω περιπου ομως οχι παραπανω. Το sensor με το μικρο μαγνητακι πρεπει να εχουν μια αποσταση το πολυ 1,5 εκατοστα (στο μισο εκατοστο ειναι πολυ καλο). Συνηθως επειδη δε βολευει στα κασωματα, βαζεις το μαγνητακι στο κασωμα, και στο κυριως σωμα στο παραθυρο. Ειναι ευκολο θα το δεις. Το μηχανημα μια χαρα ειναι. Απο τον ιδιο που εβαλες το λινκ πηρα, και μαλιστα, ενα χρονο μετα, που εχασα το manual, και του εστειλα μηνυμα, μου εστελε σε word και το manual, αλλα και εξτρα πιο απλοποιημενες οδηγιες (επαγγελματιας, οχι αλμπανης), νομιζω βεβαια σταματησε να τα δινει, αλλα το ιδιο θα βρεις σε δεκαδε πωλητες στην ιδια ακριβως τιμη. Το μπελαλιδικο, παει στο οτι επειδη εγω εχω δουλεψει καμποσα διαφορετικα, το θεωρησα αρκετα (οχι δυσκολο), αλλα περιεργο, ως προς το setup του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις