kondisb Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 παιδια καλημέρα. τις επομενες ημερες σκεφτομαι να αγορασω ενα netbook, ποιο εχετε να μου προτεινετε? (μαρκα, χαρακτηριστικά κτλ?) απο το λιγο που εψαξα σκεφτομαι για αυτό εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908640 οριο τιμης: 399 ευρώ.
AlexNet Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Εγώ είμαι ανάμεσα σ αυτό και το 1008 ΗΑ,το δεύτερο κυρίως λόγο του μεγέθους του. Βέβαια το πρώτο έχει μεγαλύτερη οθόνη κ μια επιπλέον usb.
telegamesvg Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Το Asus 1101ΗΑ καρτα γραφικων εχει την Intel GMA950 ή την 500 ?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Το 1101HA εχει την 500. Η οποια καταναλωνει σημαντικα λιγοτερη ενεργεια, εχει υποστηριξη DX10, ενω μπορει να κανει hardware decoding HD videos. Εχει ομως χειροτερες επιδοσεις σε 3d απο την 950. Εγω θα προτεινα ειτε το 1101HA ειτε το Acer 751H, διοτι πολυ απλα εχουν 11,6" οθονη, που σημαινει αυτοματα 40% περισσοτερη επιφανεια εργασιας χαρη στη μεγαλυτερη αναλυση.
antonl Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Το 1101HA εχει την 500. Η οποια καταναλωνει σημαντικα λιγοτερη ενεργεια, εχει υποστηριξη DX10, ενω μπορει να κανει hardware decoding HD videos. Εχει ομως χειροτερες επιδοσεις σε 3d απο την 950. Εγω θα προτεινα ειτε το 1101HA ειτε το Acer 751H, διοτι πολυ απλα εχουν 11,6" οθονη, που σημαινει αυτοματα 40% περισσοτερη επιφανεια εργασιας χαρη στη μεγαλυτερη αναλυση. Θα προτείνω να κάνεις μια βόλτα από τα σχετικά καταστήματα για να τα δεις live. Στο Πλαίσιο* (Mall) που πήγα έχει τα δύο παραπάνω δίπλα-δίπλα σε λειτουργία οπότε βοηθάει αρκετά. Λόγω πιο ζωντανής οθόνης και μεγαλύτερου πληκτρολογίου (αν και με χαλάει λίγο το μικρότερο Enter) επέλεξα το Acer. Βέβαια σαν κλασικός γκαντέμης, προφανώς έχει κάποιο πρόβλημα το fan του κι όταν ζεσταίνεται κάνει σαν τρυπάνι, οπότε το πάω γι αντικατάσταση. *: Τα συγκεκριμένα πωλούνται μόνο σαν μαθητικά στο Πλαίσιο. Το 751Η (6 cell) στοιχίζει 400€ @ Multirama.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Θα προτεινεις σε εμενα να κανω βολτα? Μα εγω εχω ηδη (και τα ειχα δει ολα μαζι στο Media Markt πριν αγορασω). Κανονικα εγω επρεπε να σου προτεινω να τα δεις και τα 2, αλλα το εκανες μονος σου Το Acer εγω το επελεξα κατ αρχας λογω της μεγαλυτερης οθονης (=αναλυσης) απο τα 10ρια, και κατα δευτερον λογω του μεγαλυτερου πληκτρολογιου απο το εταιρο 11ρι, το 1101ΗΑ. PS: Οταν ζεσταινεται οντως κανει λιγο θορυβουλη το fan, αλλα οχι σαν τρυπανι. Πως σου φανηκε τελικα εσενα blank-αβαταρωμενε αντωνλ το 751Η? Μπορεις να το βρεις και αρκετα φθηνοτερα σε μικροτερα μαγαζακια.
pantelis1976 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 To acer έχει καλά χαρακτηριστικά σίγουρα αλλά απο θέμα after sales άστα να πάνε
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Οταν σου λεει ομως "Εγγυηση 2 ετη ΠΛΑΙΣΙΟ", δε σε νοιαζει
antonl Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Θα προτεινεις σε εμενα να κανω βολτα? Μα εγω εχω ηδη (και τα ειχα δει ολα μαζι στο Media Markt πριν αγορασω).Κανονικα εγω επρεπε να σου προτεινω να τα δεις και τα 2, αλλα το εκανες μονος σου Το Acer εγω το επελεξα κατ αρχας λογω της μεγαλυτερης οθονης (=αναλυσης) απο τα 10ρια, και κατα δευτερον λογω του μεγαλυτερου πληκτρολογιου απο το εταιρο 11ρι, το 1101ΗΑ. PS: Οταν ζεσταινεται οντως κανει λιγο θορυβουλη το fan, αλλα οχι σαν τρυπανι. Πως σου φανηκε τελικα εσενα blank-αβαταρωμενε αντωνλ το 751Η? Μπορεις να το βρεις και αρκετα φθηνοτερα σε μικροτερα μαγαζακια. Βασικά απευθυνόμουν στον topic starter κι απλά ήθελα ν αναφερθώ στα δυο netbooks που πρότεινες, γι αυτό το quote Δεν το χάρηκα και πολύ μιας και προέκυψε αυτό το πρόβλημα, οπότε δεν είχα όρεξη ν ασχοληθώ άλλο μαζί του. Ο θόρυβος που κάνει δεν είναι ο "default". Είναι υψίσυχνος και σου τρυπάει τ αυτιά. Το desktop κάνει παραπάνω (σε db) αλλά δεν είναι ενοχλητικό. Εξάλλου αν το πιέσω πολύ ελαφρά αριστερά του touchpad σταματά, γεγονός που σημαίνει πως κάτι δεν είναι ΟΚ με το συγκεκριμένο Acer και συντονίζεται μάλλον. Αυτό για το οποίο χάρηκα όμως είναι ότι κατά το πρώτο boot ρωτάει αν θες ελληνικά ή αγγλικά Win XP Home Κατά τ άλλα, η οθόνη φωτεινή, το keyboard βολικό (πλην του Enter) και η ισχύς αναμενόμενη (ο cpu εύκολα τελικιάζει).
karaLRS Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 απο κοντα που τα δοκιμασα παντως τα 11αρια δεν πανε βημα.λογω επεξεργαστή φαντάζομαι
antonl Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 απο κοντα που τα δοκιμασα παντως τα 11αρια δεν πανε βημα.λογω επεξεργαστή φαντάζομαι Από περιέργεια, σε τι τα δοκίμασες/σύγκρινες και είχαν τόσο μεγάλες (φαντάζομαι) διαφορές με τα 10άρια;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Παντως σε σχεση με το 10ρι (N270/GMA950), το 11,6ρι δε μου φανηκε να εχει καποια αντιληπτη διαφορά... Περαν των 3d, οπου ετσι κι αλλιως και το 950 ηταν FAIL, οποτε το 500 που ειναι ακομα πιο FAIL δε μου κακοφανηκε To Ati tool λογικο ειναι να μη παιζει, αφου εχει σταματησει η αναπτυξη του χρονια τωρα...
astraleme Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Επειδή το asus το αγόρασα πρόσφατα 10' - 11' έχουν ελάχιστες διαφορές το 1008ΗΑ όμως "σηκώνει" χαλαρά και 1024x768 και είναι και πιο γρήγορο λόγω Ζ280. Σπαστικά θα βρείς τα εξής: Α)2 usb το οποίο φυσικά λύνεται με 9 ευρά και ένα 4usb hub Η ενσωματωμένη μπαταρία Αλλά θα απολάυσεις στο μέγιστο Α)το πολύ μικρό βάρος Β)Έχει θήκη μέσα στη συσκευασία Γ)on site εγγύηση 2 ετών Δ)Πολύ λεπτό και πανέμορφο design(για εμένα ναι έχει τη σημασία του) Ε)Σε σχέση με το 11άρι +100mb GPU
antonl Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Επειδή το asus το αγόρασα πρόσφατα 10' - 11' έχουν ελάχιστες διαφορές το 1008ΗΑ όμως "σηκώνει" χαλαρά και 1024x768 1024 x 600 και είναι και πιο γρήγορο λόγω Ζ280 N280. Σπαστικά θα βρείς τα εξής: Α)2 usb το οποίο φυσικά λύνεται με 9 ευρά και ένα 4usb hub Η ενσωματωμένη μπαταρία Αλλά θα απολάυσεις στο μέγιστο Α)το πολύ μικρό βάρος Β)Έχει θήκη μέσα στη συσκευασία Γ)on site εγγύηση 2 ετών Δ)Πολύ λεπτό και πανέμορφο design(για εμένα ναι έχει τη σημασία του) Ε)Σε σχέση με το 11άρι +100mb GPU +100MB @ GPU; Αν εννοείς αυτό που καταλαβαίνω, είναι μάλλον αρνητικό να χεις 100MB από τη shared RAM για την on-board κάρτα γραφικών. Εκτός αν έχεις βάλει 2GB RAM. Αλλά και πάλι θετικό δεν είναι γιατί είτε με 8MB είτε με 1008MB, το ίδιο αποδίδει. Θα το ξαναπροτείνω. Πήγαινε δες τα από κοντά (αφού διαβάσεις και κανα review/απόψεις χρηστών). Πληκτρολόγησε λίγο, παίξε με το touchpad, δες την οθόνη. Είναι αναλόγως τις προτεραιότητές σου. Για μένα, το ότι στα 11" βλέπω 8 κάθετα εικονίδια στο desktop ενώ στα 10" μόνο 6 (για να καταλάβεις τι διαφορά στην ανάλυση το αναφέρω), είναι πιο σημαντικό από τα 0.3GHz.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Συν το ανετοτατο full size πληκτρολογιο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.