therock Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Εχω εναν 640 Western κωδικος μοντελου WD6400AAKS τον οποιο εχω στο κατεβαστηριο σαν εξωτερικο με ανταπτορακι sata2usb. Τον χρησιμοποιω για αποθηκευση αρχειων απο ιντερνετ και εχω προσβαση στα δεδομενα του μεσω τοπικου δικτυου απο τον διπλανο υπολογιστη. Τις τελευταιες μερες μου εκανε κατι σκηνες και δεν μπορουσα να τον προσθαφαιρεσω και καλα και τον απενεργοποιουσα απο το κουμπι που εχει ο ανταπτορας για να διακοπτει την παροχη ρευματος. Σημερα εκανε παλι τα ιδια και σκασαν κατι μυνηματακια των windows delayed write failed $MFT που απο οσοσ ξερω εχει να κανει με το αρχειο εγγραφων master file table. Εν τελει πριν 2 ωρες που το απενεργοποιησα με τον ιδιο τροπο γιατι παλι δεν εκανε προσθαφαιρεση, μολις παω τωρα να τον ενεργοποιησω σε οποιονδηποτε απο τους δυο υπολογιστες, εμφανιζεται σαν unreadable και δεν ξερεω τι να κανω. Μιλαμαι για 640GB δισκο με 70 Mb free. Τι μπορει να φταει και τι κανω τωρα?
nikos903 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Ως εσωτερικός δοκίμασες άμα δουλεύει; Μπορεί να τα έφτυσε ο αντάπτορας... Σε άλλη usb? Με άλλο καλώδιο; Σε δεύτερο λειτουργικό για την περίπτωση που κάτι έπαθε αυτό; (χλωμό αλλά λέμε τώρα...)
therock Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μπα δυσκολα τα πραγματα, μαλλον την εχει ακουσει ο δισκος. Δοκιμασα με αλλο ανταπτορα, και παλι εμφανιζεται ως unreadable, Που σημαινει πως δεν φταει ο ανταπτορας. Και περαιτερω οταν παει να δωσει ρευμα ακουγεται λες και στραφαρει και αποτυγχανει. Αυτην την στιγμη ειμαι τρομοκρατημενος γιατι εχω την εντυπωσει πως εχω χασει 640 GB απο δεδομενα...
nikos903 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Κοίτα, το να του κόβεις το ρεύμα όταν γυρίζει τον στέλνει στο διάστημα λογικά αλλά δεν νομίζω να χάλασε τόσο εύκολα, βγάλε τον απο το κουτί και βάλε τον μέσα στον πύργο (με κλειστό το pc, τέρμα τα hot-plug για αυτόν :ρ) κάνε επανεκκίνηση και δες απο το bios αμα τον βλέπει, κάνε μετά ποστ να πεις τι βλέπει και βλέπουμε και εμείς.
therock Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Προς το παρον αυτο δεν ειναι εφικτο, θα πρεπει να το δοκιμασω στο πισι καποιου φιλου. Καποια αλλη δοκιμασια που να μπορω να την πραγματοποιησω αμεσα? Δεν υπαρχει καποιος αλλος τροπος με καποιο προγραμμα να διαβαζει raw τα δεδομενα του?
nikos903 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Χωρίς να έχει αναγνωρίσει τον δίσκο; Δύσκολο το κόβω... Δοκίμασες να διαγράψεις την συσκευή απο την διαχείριση συσκευών και μετά να τον επανασυνδέσεις έτσι ώστε να κάνει νέο εντοπισμό υλικού; Ο μετατροπέας που χρησιμοποιείς ποίος είναι, έψαξες για τίποτα bug? Τα καλώδια που συνδέονται απάνω στον δίσκο είναι 100% οκ;
therock Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Καλη σκεψη να τον κανω remove απο το device manager, αλλα απο την στιγμη που το ακριβως ιδιο προβλημα το παρουσιασε και στα 2 pc μου, δεν νομιζω να ειναι τοσο απλη η λυση. Επισης οπως ανεφερα, το ιδιο παλι προβλημα εχει και οταν δοκιμασα και διαφορετικα μετατροπεα αλλα παλι καταλαηγω πως ειναι καποιο πρβλημα σε επιπεδο φυσικης φθορας δεδομενου πως οταν παιρνει το ρευμα κανει και αυτον τον ηχο που στροφαρει και αποτυγχανει. Απο την στιγμη που δεν υπαρχουν περαιτερω συστασεις το μονο ισως που μενει ειναι να το δοκιμασω σε πισι φιλου σαν εσωτερικου για να δω τι εστι.... Παντως εχω ενα κακο προαισθημα. Μα γιατι WD, μου την επαιξες ετσι?
nikos903 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Όντως αυτό μένει :fear: Καλή τύχη τότε γιατι άμα δεν τον αναγνωρίσει το bios ως εσωτερικό.... Σκούρα τα πράγματα.
washcloud Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Κοίτα, το να του κόβεις το ρεύμα όταν γυρίζει τον στέλνει στο διάστημα λογικά ...όχι ιδιαίτερα/απαραίτητα Δεν υπαρχει καποιος αλλος τροπος με καποιο προγραμμα να διαβαζει raw τα δεδομενα του? ...live cd (linux ή whatever) σαν πιο "άμεσο" - δοθέντος ότι έχεις, που δεν έχεις, γιατί αν είχες δε θα ρώταγες, αλλά θα το είχες ήδη χρησιμοποιήσει ή κάποιο recovery πρόγραμμα, που κατεβαίνει και πιο γρήγορα από ένα live cd : Αctive File Recovery η δικιά μου μόνιμη πρόταση. Αν υπάρχει κάτι να ειδωθεί, μόνο ένα από τα δυο θα το δει. Χωρίς να έχει αναγνωρίσει τον δίσκο; Δύσκολο το κόβω... Αν κρίνω από το ότι φαίνεται στο disk management, έστω και ως "unrecoverable", υποθέτω πως φαίνεται και στο device manager (άσχετα που δε μας έχει πει κάτι σχετικό). Ε από 'κει και πέρα, ο δίσκος είναι online κι απλά δεν φαίνεται από λειτουργικό τύπου Windows. Αν υπάρχει κάτι για να ειδωθεί όπως είπαμε, μόνο είτε μέσω ενός live cd θα το δει, είτε ενός recovery app... οταν παιρνει το ρευμα κανει και αυτον τον ηχο που στροφαρει και αποτυγχανει. Απο την στιγμη που δεν υπαρχουν περαιτερω συστασεις το μονο ισως που μενει ειναι να το δοκιμασω σε πισι φιλου σαν εσωτερικου για να δω τι εστι.... Παντως εχω ενα κακο προαισθημα. Μα γιατι WD, μου την επαιξες ετσι? ...αυτό με το μοτέρ όντως δεν είναι ενθαρρυντικό, αλλά σίγουρο συμπέρασμα θα βγάλεις μόνο με τον δίσκο ως εσωτερικό (κι ας τον έχεις δοκιμάσει σε 2 pc με 2 αντάπτορες) - και μέχρι να το κάνεις, μην τον "ζορίζεις" άλλο. ΚΑΙ στο pc του φίλου ισχύουν τα περί live cd ή recovery app. ...Γιατί; ...Μα για να σου γίνει μάθημα να κρατάς αντίγραφα...
therock Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Οχι εχω ενα ubuntu live αλλα προς το παρον δεν μπορω να τον bootaro ως εσωτερικο. Λες να τον δοκιμασω ως εξωτερικο στο ubuntu? Τωρα σχετικα με το τελευταιο, δεν ειναι οτι δεν κραταω backup επειδη ειμαι ξεροκεφαλος ή ανιδεος, αλλα ελεος εχω συνολικα 7TB απο δισκους, αυτο τι σημαινει, προς πρεπει να εχω αλλα 7 σε backup αυτων σε περιπτωση που καποιος αποφασισει να fail? Μακαρι να ειχα την οικονομικη ανεση που θα μου επετρεπε κατι τετοιο.
washcloud Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 (δοκίμασε στα Ubuntu, αν και όπως είπα, καλύτερα ως εσωτερικό) ...ναι, αυτό ακριβώς σημαίνει, εάν δε θέλεις να μένεις ξαφνικά χωρίς αρχεία... Για 'μενα έναν δίσκο πρέπει να τον εμπιστεύεσαι λιγότερο κι από πολιτικό ή γυναίκα κι ακόμα λιγότερο από γυναίκα πολιτικό
therock Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Λιγοτερο και απο την Παπαρηγα ή την Μπακογιαννη? Εν τελει ασχημα τα πραγματα καταφερα να τον στριμοψω στο ενα απο τα PC μου ως εσωτερικο και δεν αναγνωριζοταν απο τα BIOS... Επισης δεν καταφερα καν να bootaro στα windows καθως πεταει μπλε οθονη στο λογοτυπο πριν τα φορτωσει. Ασχημα τα πραματα ε?
nikos903 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δοκίμασε αυτό: Σύνδεσε το καλώδιο τροφοδοσίας στον δίσκο αλλά όχι των δεδομένων, μετά όταν μπείς στο λειτουργικό σύνδεσε και το άλλο καλώδιο (εγώ το έχω κάνει αυτό με linux, στα win δεν ξέρω αλλά πρέπει να τον βλέπει) άμα τον δει κάνε οτι μπορείς (σου προτείνω φορμάτ...). Αλλιώς κατέβασε το live cd που σου λέει ο wash να δεις τι γίνεται (και το Hiren's boot cd καλό είναι) και άμα μπορείς να σώσεις τπτ . Άσχετο, η πλακέτα του δίσκου είναι καλή; Τσέκαρε την μια μπας και ψήθηκε (αν και χωρίς ρεύμα τι να ψηθεί...)
therock Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Πλακετα εννοεις τα πρασινο PCB στο κατω μερος? Ναι σαν καινουριο φαινεται, ο δισκος εμφανισιακα δεν φαινεται να εχει φυσικη φθορα. Ubuntu Live+Hirens τα δοκιμασα ηδη, αλλα απο τι φαινεται, με δισκο κουμπωμενο εσωτερικα του PC το συστημα τρελλαινεται. α)Δεν μπουταρα στα Windows β)Δεν μπουταρει καν απο cd, για καποιο λογο προσπερνα το πrompt για μποοτ σε cd οταν η καλωδιοταινια παροχης ρευματος ειναι συνδεδεμενη στον δισκο αυτο. Χωρις τον δισκο συνδεδεμενο μπορω να μπω hirens+ubuntu αλλα φοβαμαι να τον συνδεσω τοτε μην παθω και καμμια ηλεκτροπληξια. Και απο την στιγμη που δεν θα εχει περασει απο BIOS υπαρχει περιπτωση να λειτουργησει ως εσωτερικος ακομα και αν τον κουμπωσω στο μετεπειτα? Εγω πιστευω πως απο το διακοπτακι του αντπατορα που κοβει την ροφοδοσια, μαλλον βραχυκυκλωσε και τωρα δεν δειχνει να παιρνει επαρκες ρευμα απο οποιαδηποτε παροχη, μαλλον για αυτον κανει fail kaι στροφαρει ασκοπα ο δισκος. -Μονες λυσεις, η καποιος μαστορας να το διορθωνε αν το προβλημα ειναι οντως τοσο απλο και προκειται για ανεπαρκεια ρευματος, -ή να το παω σε καποιον που να μπορει να κανει ανακτησει απευθειας πανω απο την επιφανεια τις μαγνητικης ταινιας του δισκου FBI style. Αλλα το τελευταιο θα κοστισει και σαν υπηρεσια και πρεπει να παρω νεο δισκο και χανω και τον παλιο. Δηλαδη 3/3 απροσμενα γεγοντα!
washcloud Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Εν τελει ασχημα τα πραγματα καταφερα να τον στριμοψω στο ενα απο τα PC μου ως εσωτερικο και δεν αναγνωριζοταν απο τα BIOS... Επισης δεν καταφερα καν να bootaro στα windows καθως πεταει μπλε οθονη στο λογοτυπο πριν τα φορτωσει. Ασχημα τα πραματα ε? ...θα μπορούσαν να ήταν και καλύτερα. Νo BIOS+BSOD=γάμα τα... Δοκίμασε αυτό:Σύνδεσε το καλώδιο τροφοδοσίας στον δίσκο αλλά όχι των δεδομένων, μετά όταν μπείς στο λειτουργικό σύνδεσε και το άλλο καλώδιο (εγώ το έχω κάνει αυτό με linux, στα win δεν ξέρω αλλά πρέπει να τον βλέπει) άμα τον δει κάνε οτι μπορείς (σου προτείνω φορμάτ...). Αλλιώς κατέβασε το live cd που σου λέει ο wash να δεις τι γίνεται (και το Hiren's boot cd καλό είναι) και άμα μπορείς να σώσεις τπτ . Άσχετο, η πλακέτα του δίσκου είναι καλή; Τσέκαρε την μια μπας και ψήθηκε (αν και χωρίς ρεύμα τι να ψηθεί...) Όντως δεν χάνει κάτι, αν τον συνδέσει μετά (απλά αν δεν έχει γίνει καμμιά στραβή με την αναγνώριση από το BIOS, is μάλλον dead) - αλλά ελπίζω να εννοείς τη σύνδεση με τον αντάπτορα κι όχι εσωτερικό. ...btw, ας τσεκάρει και στο BIOS setup, MΠΑΣ κι έχει γίνει καμμιά αρκουδιά και γι' αυτό δεν φαίνεται (...είναι αυτό που λέμε απλά πάμε να τον διαπιστώσουμε επισήμως νεκρό). Ένα live cd θα του πει πάντως κι όντως "την απόλυτη αλήθεια". ...όσο για την πλακέτα, αν είχε πάθει ζημιά, δε θα έπαιρνε καθόλου τις "λίγες" στροφές που λέει πως παίρνει και επακόλουθα δε θα κόλλαγε μετά το λειτουργικό, δε θα του έλεγε το disk management "παληκάρι, δίσκο ΒΛΕΠΩ, αλλά είναι αδιαβάσταμπλ"... Τεσπα if it looks dead, if it smells dead, if it feels dead-then dead it must be,,,,αλλά ας το κουράσει λίγο ακόμα (άλλωστε η τελευταίες του φορές θα είναι...) *...βασικά βράχε, φτιάξε μία δισκέτα με διαγνωστικό της Γου-Ντου, και τρέξ' το από floppy θα πεις ότι δεν έχεις floppy Aν το διαγνωστικό δε βλέπει δίσκο, ή πετάει με τη μία error, πέτα τον κι εσύ στα σκουπίδια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.