mariner Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά καλησπέρα. Πρίν απο μερικές μέρες αγόρασα έναν δεύτερο σκληρό με σκοπό να αυξύσω την χωριτικότητα μου μιας και ο προηγούμενος τελικά δεν είναι αρκετός. Θα τον συνδέσω με sat αλλά πέρα απο αυτό δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω.Δηλαδή πως θα τον κάνω να φαίνεται σαν slave και όχι σαν μάστερ, και όλα τα σχετικά. Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε έτσι ώστε να μην κάνω καμία βλακεία και τελικά χάσω δεδομένα και απο τον παλιό δίσκο?? Ευχαριστώ πολύ.
datanet Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά καλησπέρα. Πρίν απο μερικές μέρες αγόρασα έναν δεύτερο σκληρό με σκοπό να αυξύσω την χωριτικότητα μου μιας και ο προηγούμενος τελικά δεν είναι αρκετός. Θα τον συνδέσω με sat αλλά πέρα απο αυτό δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω.Δηλαδή πως θα τον κάνω να φαίνεται σαν slave και όχι σαν μάστερ, και όλα τα σχετικά. Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε έτσι ώστε να μην κάνω καμία βλακεία και τελικά χάσω δεδομένα και απο τον παλιό δίσκο?? Ευχαριστώ πολύ. φιλε το master/slave ειναι οταν βαζεις δυο IDE σκληρους στο ιδιο καλωδιο. Οι sata δεν θελουν γιατι ο καθε ενας συνδεεται στο κοντρολερ με το δικο του καλωδιο. λογικα αν βαλεις ενα sata και ενα ide σκληρο, δεν θελεις καμια ρυθμιση. τα δεδομενα δεν τα χανεις.
mariner Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 φιλε το master/slave ειναι οταν βαζεις δυο IDE σκληρους στο ιδιο καλωδιο. Οι sata δεν θελουν γιατι ο καθε ενας συνδεεται στο κοντρολερ με το δικο του καλωδιο. λογικα αν βαλεις ενα sata και ενα ide σκληρο, δεν θελεις καμια ρυθμιση. τα δεδομενα δεν τα χανεις. Θα έπρεπε να σου πώ οτι και ο πρώτος δίσκος είναι συνδεδεμένος με sata. Αλλάζει κάτι? Ευχαριστώ.
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Όχι, δεν αλλάζει κάτι. Απλά τον συνδέεις, μπαίνεις στο λειτουργικό, δεν πανικοβάλλεσαι που δεν τον βλέπεις στο (My) Computer, πας στο Disc Management, του κάνεις μια ωραιότατη διαμόρφωση και τσουπ!, νά 'τος και στο (My) Computer.
mariner Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Όχι, δεν αλλάζει κάτι. Απλά τον συνδέεις, μπαίνεις στο λειτουργικό, δεν πανικοβάλλεσαι που δεν τον βλέπεις στο (My) Computer, πας στο Disc Management, του κάνεις μια ωραιότατη διαμόρφωση και τσουπ!, νά 'τος και στο (My) Computer. Phanispal θα το δοκιμάσω και αν εχω πρόβλημα τα ξαναλέμε. Απλα θα μπορέσω απο την την διαχείριση δίσκων να κάνω του κάνω εγκατάσταση τα windows? ο δίσκος είναι καινούργιος και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά.(ίσως και να μήν χρειάζεται βέβαια) Ευχαριστώ
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Σε αυτή την περίπτωση αλλάζει το πράγμα.. η διαμόρφωση θα γίνει κατά την εγκατάταση του λειτουργικού. (μπορείς βέβαια να την κάνεις και πιο πριν, αλλά δεν έχει νόημα)
mariner Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Σε αυτή την περίπτωση αλλάζει το πράγμα.. η διαμόρφωση θα γίνει κατά την εγκατάταση του λειτουργικού. (μπορείς βέβαια να την κάνεις και πιο πριν, αλλά δεν έχει νόημα) Άρα θα πρέπει μέσω ρυθμίσεων βιος να δώ και να διαμορφώσω τον καινούργιο δίσκο. Να υποθέσω οτι αφού τον κουμπώσω θα πρέπει με κάποιον τρόπο να φαίνεται στίς ρυθμίσεις του βιος ο καινούργιος δίσκος έτσι ώστε να μπορώ να τον επεξεργαστώ. Απο εκεί και πέρα θα συνεχίσω κανονικά φαντάζομαι. Αυτό που δεν ξέρω είναι το πως θα καταφέρω να βλέπω τον δίσκο στίς μονάδες δίσκων του c σαν έναν δεύτερο δίσκο ο οποίος θα χρησιμοποιείτε μόνο για αποθήκευση δεδομένων και για τίποτα άλλο.(βοοτ θα γίνεται απο τον παλιό). Ευχαριστώ.
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Κάτσε ρε μαν.. έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα μου φαίνεται και μαζί μ' αυτά κι εμένα.. Τελικά σε ποιον δίσκο θα εγκατασταθεί το λειτουργικό και ποιος θα είναι για αποθήκευση δεδομένων;
profi Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Αποσυνδέεις το ρεύμα,ανοίγεις το κουτί,τοποθετείς τον 2ο δίσκο,συνδέεις την τροφοδοσία του,μετά τον συνδέεις κ με την μητρική(δες κ το manual για να τον βάλεις σε υποδοχή που να μην είναι για raid...αν έχει σημασία αυτό...)ανοίγεις το pc...εκτελείς το post#4 κ είσαι έτοιμος...μην αγχώνεσαι!αφού τον θές για αποθήκη δεν χρειάζεται να έχει κ αυτός λειτουργικό!
mariner Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ. Νομίζω μου λύσατε όλες τις απορίες.
washcloud Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Άρα θα πρέπει μέσω ρυθμίσεων βιος να δώ και να διαμορφώσω τον καινούργιο δίσκο. Να υποθέσω οτι αφού τον κουμπώσω θα πρέπει με κάποιον τρόπο να φαίνεται στίς ρυθμίσεις του βιος ο καινούργιος δίσκος έτσι ώστε να μπορώ να τον επεξεργαστώ. Απο εκεί και πέρα θα συνεχίσω κανονικά φαντάζομαι. Αυτό που δεν ξέρω είναι το πως θα καταφέρω να βλέπω τον δίσκο στίς μονάδες δίσκων του c σαν έναν δεύτερο δίσκο ο οποίος θα χρησιμοποιείτε μόνο για αποθήκευση δεδομένων και για τίποτα άλλο.(βοοτ θα γίνεται απο τον παλιό).Ευχαριστώ. ...Patrick;! Eσύ;!
mariner Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους. Επανέρχομαι έχοντας κάνει την εγκατάσταση του σκληρού. Η απορία όμως που έχει δημιουργηθεί είναι ενω ο δίσκος ειναι 250 χωρίς να έχω εγκαταστήσει κανένα λειτουργικό επάνω του το σύστημα μου τον εμφανίζει με 230 G χωριτικότητα. Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει?? Ευχαριστώ
washcloud Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 http://www.brettbits.com/Text/MissingHardDriveSpace/ The Answer It turns out that the answer has to do with your electronic devices and their operating systems using a different definition of "gigabyte" ("GB") than that of the manufacturer's of storage devices such as memory cards and hard drives. When manufacturers of such devices say "GB", they mean what is called a "decimal gigabyte", which equals exactly 1,000,000,000 (one billion) bytes (a byte is a fairly basic unit of storage in computers). When your device's operating system describes the capacity of the storage medium, they typically use what is called a "binary gigabyte", which equals exactly 1,073,741,824 bytes. Because of this discrepancy, a device has less binary gigabytes than decimal gigabytes. It turns out that a decimal gigabyte is approximately 93% the size of a binary gigabyte, so if your hard drive is 40 decimal gigabytes, your operating system will report that it is approximately: 40 decimal gigabytes * 93% = 40 * 0.93 = 37.2 binary gigabytes Which is exactly the hard disk capacity that is reported by operating systems such as Windows XP. Likewise, a 1 decimal terabyte hard drive is 1000 decimal gigabytes. Windows will report that hard disk's capacity as approximately: 1000 decimal gigabytes * 93% = 1000 * 0.93 = 930 binary gigabytes (this is very close to what Windows reports; however, the multiplication factor isn't exactly 0.93, as we'll see below) So simply put, when you purchase a digital storage medium, you can expect your operating system to identify it as being about 93% the size that you expect it to be. You're not being ripped off; it's just that the word "gigabyte" is used to mean two different things.
mariner Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2009 http://www.brettbits.com/Text/MissingHardDriveSpace/ Σε ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.