Προς το περιεχόμενο

Μια απλη ερωτηση για μνημες ddr2 & ddr3

Septum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι ddr3 μνημες μπαινουν σε mobo που υποστιριζει μονο i7 και πανω cpu?

πχ CORSAIR XMS3 SLI DDR3 1600MHZ 2*2GB μπενουν σε mobo που υποστηριζει ως quad core?

Aν οχι αν αγορασω mobo που υποστηριζει i7 και πανω θα μπορω να βαλω kατωτερο cpu οπως πχ quadcore?

Δημοσ.

Χμμ κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά.. οι συμβατότητες στην πλειοψηφία τους είναι απλές..

DDR2/3 μπαίνουν (θεωρητικά) σε οποιαδήποτε μητρική δέχεται DDR2/3 αντίστοιχα, ανεξαρτήτως επεξεργαστή (εντάξει, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, αλλά δεν είναι της παρούσης).

Το ίδιο και οι επεξεργαστές. Σε μητρική που δέχεται s1366, δε γίνεται να βάλεις επεξεργαστή s775 (ένα παράδειγμα).

Εσύ όταν λες quadcore έχεις κάποιον συγκεκριμένο κατά νου;

Δημοσ.

Οι DDR3 παίζουν και σε s1366, και σε s1156, και σε AM3, ακόμη και σε μερικά s775.

Tα i5-i7 είναι σε 1156 & 1366 socket, δεν μπορούν να πάρουν Core2Quad που είναι s775.

edit: με πρόλαβε ο από πάνω.

Δημοσ.

Mia mobo που υποστηριζει μεχρι(το μεχρι μπορει να ειναι λαθος θα επισημανω παρακατω) Ιntel Core 2 Quad 8400 (s775, 2.66, Cache 4MB, Tray). δεχεται τις μνημες που ανεφερα παραπανω?

Ερωτηση 2 που αφορα αυτο το μεχρι που ειπα πανω μιας κ εχω αγνοια ¨¨Μια mobo που δεχεται ι7 δεχεται επεξεργαστη οπως Ιntel Core 2 Quad 8400?

Δημοσ.

Σου απαντήθηκε και απ' τους 2 μας νομίζω.. δε μπορείς να βάλεις s775 επεξεργαστή σε s1366 μητρική.

Επίσης επειδή έχουν βγει μητρικές s775 που να δέχονται είτε DDR2, είτε DDR3, είτε και τα δύο (όχι ταυτόχρονα όμως), δεν είναι εφικτό να σου απαντήσει κάποιος μ' ένα ναι ή μ' ένα όχι στο αν δέχεται DDR3 μνήμες. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι, ανάλογα πάντα με το μοντέλο.

Δημοσ.

Α οκ ευχαριστω.Αρα για το σιγουρεψω μπορω να βρω μια mobo π να παιρνει Intel Core 2 Quad 8400 με CORSAIR XMS3 SLI DDR3 1600MHZ 2*2GB μνημες?σωστα?

Δημοσ.

δλδ θα κοιταξω να υποστηριζει ddr3 και τι socket?(δεν ξερω ποιος αριθμος ειναι? :-(

εχεις να προτεινεις καμια?

Δημοσ.

Ας βοηθήσεις κι εσύ να τα κάνουμε πιο λιανά.. αρχικά λέγοντας τι έχεις ήδη στην κατοχή σου και τι σκέφτεσαι να αγοράσεις, για τι χρήση και πόσα διαθέτεις.

Δημοσ.

Δεν εχω καλο pc και θελω να χτισω ενα καινουργιο.Καλο,δεν με νοιαζει να ειναι high-end.

Τα πραγματα προκειται να τα παρω μεταχειρισμενα.Ηδη εχω βρει καποια απο ατομα στο forum.1.CORSAIR XMS3 SLI DDR3 1600MHZ 2*2GB 2.intel Core 2 Quad 8400 (s775, 2.66, Cache 4MB, Tray) 3.Gigabyte HD 4850 1GB Προς το παρων εχω βρει αυτα.Θες να μου πεις μια γνωμη?

χρηση για κανενα game μουσικη και αλλα καθημερινα.τπτ σκληροπυρηνικο.

Δημοσ.

Αυτό που έχω να πω εγώ, είναι να μας πεις ένα budget (όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα), για τι χρήση το θες το σύστημα, αν έχεις ήδη οθόνη και αν ναι, ποια.

Δημοσ.

Εχω μια syncmaster t220.Οι τιμες ειναι 50ευρω η καρτα γραφικων και 160 η cpu με τις μνημες.Budget 500~.Μια γνωμη για τα μεχρι τωρα?

Δημοσ.

psu ναι case oχι. Τα μεχρι τωρα δν μ ειπες πως σου φενονται απο θεμα τιμης και αν συμβαδιζουν ευκολα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...