santafanouris Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 καλησπερα σε ολους.σκεφτομαι να παρω ι5 ατον στρατο(ψυχολογικο) αλλα φοβαμαι τις επιπτωσεις που μπορει να εχει οσον αφορα την ευρεση εργασιας.ξερει κανεις εμπεριστατωμενα τι ισχυει τοσο στον ιδιωτικο και στον δημοσιο τομεα οσον αφορα οχι τοσο την νομοθεσια αλλα τι γινεται στην πραξη?
kage Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 http://www.google.gr/search?hl=el&source=hp&q=%CE%B95&meta=&aq=f&oq= <<1) Η απόφαση 1620/29-11-2000 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (μπορείς να τη βρεις στο http://www.dpa.gr) απαγορεύει την αναγραφή της αιτίας της απαλλαγής στα πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης τύπου Α. Τα πιστοποιητικά αυτά -και όχι το απολυτήριο- είναι που προορίζονται για δημόσια χρήση (πχ εύρεση εργασίας). Κανείς εργοδότης δε νομιμοποιείται να ζητήσει απολυτήριο, παρά μόνο πιστοποιητικό τύπου Α που θα βεβαιώνει ότι δεν υπέχεις στρατιωτικές υποχρεώσεις.>>
johnkal Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Καταρχάς καλά θα κάνεις να πάρεις Μην ακούς τι θα πούνε γονείς, φίλοι κτλ. Την ζωή σου την ορίζεις ΕΣΥ και μόνο. Αν θες να χάσεις 9-12 μήνες από την ζωή σου, να τρως χρήματα άλλων για να επιβιώσεις, να γίνεις σκλάβος, να σου χαλάσει η ψυχολογία και άλλα όμορφα ....χωρίς κανένα κέρδος, πήγαινε! Χαααα!! Πάμε στο ζουμί: Θεωρητικά όχι δεν έχεις καμία επίπτωση, όλα μια χαρά γιατί σε καλύπτει η αρχή προστασίας δεδομένων. Μέχρι και στο δημόσιο μπαίνεις! Αυτά που λένε ότι σου παίρνουν δίπλωμα αυτοκινήτου, σώβρακα, δεν ξέρω και εγώ τι άλλο είναι ηλιθιότητες. Πρακτικά όμως, στον ιδιωτικό τομέα, κάποιοι ίσως επιμένουν για το χαρτί σου και όταν δουν απαλλαγή παρόλο που δεν πρόκειται να δουν γιατί και δεν έχουν δικαίωμα να σε ρωτήσουν, σίγουρα δεν θα τους αρέσει με αποτέλεσμα να επιλέξουν κάποιον που έχει τελειώσει το στρατιωτικό του. Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις στο http://www.omhroi.gr για τρόπους απαλλαγής και tips. Υ.Γ. πήγα στρατό.
pournaras Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Καταρχάς καλά θα κάνεις να πάρεις Μην ακούς τι θα πούνε γονείς, φίλοι κτλ. Την ζωή σου την ορίζεις ΕΣΥ και μόνο. Αν θες να χάσεις 9-12 μήνες από την ζωή σου, να τρως χρήματα άλλων για να επιβιώσεις, να γίνεις σκλάβος, να σου χαλάσει η ψυχολογία και άλλα όμορφα ....χωρίς κανένα κέρδος, πήγαινε! Χαααα!! Πάμε στο ζουμί: Θεωρητικά όχι δεν έχεις καμία επίπτωση, όλα μια χαρά γιατί σε καλύπτει η αρχή προστασίας δεδομένων. Μέχρι και στο δημόσιο μπαίνεις! Αυτά που λένε ότι σου παίρνουν δίπλωμα αυτοκινήτου, σώβρακα, δεν ξέρω και εγώ τι άλλο είναι ηλιθιότητες. Πρακτικά όμως, στον ιδιωτικό τομέα, κάποιοι ίσως επιμένουν για το χαρτί σου και όταν δουν απαλλαγή παρόλο που δεν πρόκειται να δουν γιατί και δεν έχουν δικαίωμα να σε ρωτήσουν, σίγουρα δεν θα τους αρέσει με αποτέλεσμα να επιλέξουν κάποιον που έχει τελειώσει το στρατιωτικό του. Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις στο www.omhroi.gr για τρόπους απαλλαγής και tips. Υ.Γ. πήγα στρατό. Πολυ μιζερια μωρε αδερφακι μου...
papahlamidas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 καλησπερα σε ολους.σκεφτομαι να παρω ι5 ατον στρατο(ψυχολογικο) αλλα φοβαμαι τις επιπτωσεις που μπορει να εχει οσον αφορα την ευρεση εργασιας.ξερει κανεις εμπεριστατωμενα τι ισχυει τοσο στον ιδιωτικο και στον δημοσιο τομεα οσον αφορα οχι τοσο την νομοθεσια αλλα τι γινεται στην πραξη? Εάν εξαιρέσεις το θέμα του χαμένου χρόνου δεν νομίζω ότι ο στρατός είναι και κάτι το όποιο θα βγει απαραίτητα σε κακό.
johnkal Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Πολυ μιζερια μωρε αδερφακι μου... Δεν υπηρετούν όλοι με βύσμα και δεν είναι όλοι τυχεροί για να πηγαίνουν σε καλές μονάδες. Άσε που εσύ π.χ. οικονομικά μπορεί να ήσουν οκ και να σε συντηρούσαν οι δικοί σου. Όταν κάποιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ τι κάνει στον στρατό? Είναι πολλά πράγματα..που δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας. Κατά τα άλλα ναι, μιζέρια είναι ο στρατός και στέρηση της προσωπικής σου ελευθερίας Εάν εξαιρέσεις το θέμα του χαμένου χρόνου δεν νομίζω ότι ο στρατός είναι και κάτι το όποιο θα βγει απαραίτητα σε κακό. Και μια ζωή μλκια να βαράει κάποιος, χωρίς να έχει σεξουαλική επαφή δεν θα του βγει απαραίτητα σε κακό. Γιατί να το κάνει όμως από την στιγμή που μπορεί να βρει γκόμενα ή να πάει σε ρδέλο...λολ
kirimis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Καταρχάς καλά θα κάνεις να πάρεις Ακριβως... και καλα θα κανει οποιος σκεφτετε ετσι να αλλαξει μαζι και υπηκοοτητα και να μας αδειασει την γωνια απο αυτη την χωρα, και δεν χωρα συζητηση αυτο .&- Απο εκει και περα, ο φιλος που σκεφτεται να παρει ψυχολογικο Ι5, δεν ειναι στο χερι του! Το αν θα παρει Ι5 εξαρταται απο τους γιατρους και φυσικα θα ειναι ΕΠΙΠΟΝΗ διαδικασια για παρει οριστικη απαλλαγη. Εργασιακα στον ιδιωτικο τομεα δεν σε επηρεαζει μιας και το μονο που φαινεται ειναι οτι εχεις εκπληρωσει τις υποχρεωσεις απεναντι στην κοινωνια. Στον δημοσιο τομεα, δεν ειμαι και τοσο σιγουρος... Αν καταγραφει στο ιατρικο αρχειο σου οτι εχεις ιστορικο ψυχιατρικης ασθενειας, ποιος θα σε απαλλαξει απο αυτο? Αλλα για μια στιγμη... εδω μιλαμε οτι σε ενδιαφερει να δουλεψεις... αρα μπορεις και να προσφερεις στον στρατο! Τελικα εχεις η δεν εχεις ψυχιατρικο νοσημα? χμμμ...
million_voices Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Ακριβως... και καλα θα κανει οποιος σκεφτετε ετσι να αλλαξει μαζι και υπηκοοτητα και να μας αδειασει την γωνια απο αυτη την χωρα, και δεν χωρα συζητηση αυτο .&- δλδ ενα 50%+ του πληθυσμου (πολυ μα πολυ επιεικως το ποσοστο) αν και δεν συμφωνω με την νοοτροπια του φιλου για πες μου σε παρακαλω οταν υπηρετουσες δεν θελησες με καποιον τροπο να αποφυγεις την θητεια?
washcloud Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Πολυ μιζερια μωρε αδερφακι μου... ...είναι αλήθεια ότι ο τρόπος του ήταν λίγο άγαρμπος,,,μην όμως ωραιοποιήσουμε και τον ελληνικό στρατό : η πλειονότητα των υπηρετησάντων δε θυμάται παρά ελάχιστα "στρατιωτικά" που έζησε -λογικό αφού η εκπαίδευση είναι κατά μέσο όρο ανύπαρκτη- εκτός από σκοπιές και αγγαρείες. Με λίγα λόγια, ο μέσος αποστρατευμένος έχει υπάρξει απλά άμισθος υπηρέτης του υπουργείου άμυνας (και κατ' επέκταση/ουσία των στρατιωτικών), και όχι κάτι περισσότερο. Τεσπα τουλάχιστον πλέον είναι μόνο για 9 μήνες...και πάλι πολύ είναι.
antonl Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Πολυ μιζερια μωρε αδερφακι μου... +1 δλδ ενα 50%+ του πληθυσμου (πολυ μα πολυ επιεικως το ποσοστο) αν και δεν συμφωνω με την νοοτροπια του φιλου για πες μου σε παρακαλω οταν υπηρετουσες δεν θελησες με καποιον τροπο να αποφυγεις την θητεια? Καταλαβαίνω τι λες αλλά διαφωνώ εν μέρει. Ναι, δεν ήταν το καλύτερο μου η θητεία αλλά δε θα έκανα ό,τι περνάει απ το χέρι μου για να την αποφύγω. Απλά είχα συνειδητοποιήσει ότι για ένα χρόνο πρέπει να είμαι στον στρατό. Βύσμα δεν είχα ούτε γι αστείο, ούτε ιδιαίτερο θέμα κωλοφαρδίας τίθεται.
million_voices Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 στην πραξη μονο οι μαλακες-μη βυσματουχοι υπηρετουν κανονικα και προβλεπομενα απο την αλλη αυτη η λαμογονοοτροπια μας εχει φαει σε αυτη την χωρα δεν λεω οτι καλα κανει που σκεφτεται ετσι αλλα απο την αλλη δεν μπορεις να αγνοεις και την πραγματικοτητα ps εχω υπηρετησει κανονικοτατα 18μηνο σε μαχιμη-μαυρη μοναδα
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δεν ξέρω με τι τρόπο "σκέφτεται" ο ts να πάρει Ι5 ψυχολογικό, αλλά η διαδικασία δεν είναι εύκολη: επιτροπές και κόντρα επιτροπές. Τελικά, εκτός κι αν μιλάμε για περίπτωση ατόμου που έχει σοβαρό λόγο (και δεν επιχειρεί απλά να ξεφύγει από μια νόμιμη υποχρέωσή του), άποψή μου είναι πως αυτές οι σκέψεις δεν βοηθούν. Τα παραπάνω τα γράφω επειδή ως έφεδρος υπαξιωματικός συνόδευσα δύο φορές συναδέλφους στα στρατιωτικά νοσοκομεία Τριπόλεως και Αθηνών στο πλαίσιο της παρουσίασής τους ενώπιων σχετικών επιτροπών που θα έκριναν το βάσιμο της απαλλαγής λόγω Ι5 ψυχολογικού. Βρήκα τη διαδικασία πολύ πιο εξευτελιστική και ατιμωτική (καθώς οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι νόμιζαν πως είχαν βρει τρόπο να τη σκαπουλάρουν και δεν είχαν πράγματι πρόβλημα ) από οποιαδήποτε αγγαρία στην Καλιόπη, το Πλοίο της Αγάπης ή τον Αχόρταγο (και ως οδηγός βαρέων οχημάτων με τα δύο τελευταία είχα συχνότατες υπηρεσίες). Ας ληφθεί υπόψη ότι άτομα που επιχείρησαν να απαλλαγούν και κρίθηκαν ικανά, είχαν πολύ χειρότερη αντιμετώπιση στη μονάδα ως σταμπαρισμένοι λουφαδόροι. Τα παραπάνω δε σημαίνουν σε καμία περίπτωση ότι ο ψυχολογικός έλεγχος στον οποίο υποβληθήκαμε εν έτει 1997 ήταν επαρκής. Η χρήση ναρκωτικών και η ομοφυλοφιλία εκείνα τα χρόνια κατατάσσονταν ως Ι5 ψυχολογικά, αλλά ειδικά η δεύτερη κατηγορία δεν είχε καμία τύχη στις επιτροπές, όταν την επικαλούταν ο κληρωτός.
washcloud Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δε συμπάσχω με την ηθική προσταγή περί νομίμου υποχρεώσεως (κι ας το είχα κάνει το 20μηνο μου) - όμως κατά τ' αλλα πολύ καλά έκανες Snoob κι έδωσες μια καθαρά πρακτική πλευρά του σκηνικού "την λουάρω απ' τον στρατό", γιατί όντως δεν είναι ό,τι ευκολότερο να κατορθώσει κανείς, και είναι πολύ πιο σοφή από το "χεσ' τους όλους - sex drugs n' rock n' roll for all" που "προτάθηκε" από προηγούμενο. Δεν το ξέρουμε καν το παλληκάρι, για να το "πάρουμε στο λαιμό μας", και καλά θα κάνει, Ο,ΤΙ κι αν αποφασίσει να κάνει, να το κάνει μετά από ώριμη σκέψη.
klainmaingr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Τράβα κάνε 9 μήνες και τελείωνε.. Μια βλακεία και μισή είναι ο στρατός. Δεν θέλεις η μή συμμετοχή σου σε αυτόν να επηρεάσει στο απειροελάχιστο τα χρόνια σου μετά απο αυτόν...
Toufas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 μονο σε σωμα ασφαλειας δεν μπορεις να δουλεψεις παντως. ολα τα αλλα χωρις κανενα προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.