Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για μνημες

murcielago580

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια απορια σχετικα με τα dual kai tripple channel.εαν αγορασεις ενα ζευγαρι μνημων dual i tripple δεν εχει σημασια και αργοτερα εστω μετα απο 1 χρονο πχ αγορασεις αλλο ενα ζευγαρι μνημων αλλα διαφορετικης μαρκας δλδ να εχεις πανω στο pc 2 ζευγαρια μνημων διαφορετικα μεταξυ τους,θα αναγνωριζονται συνολικα ως dual i tripple η υπαρχει προβλημα?

Δημοσ.

Κατ' αρχάς για το Triple Channel είναι υποχρεωτική μια μητρική που να το υποστηρίζει. Αν δεν το υποστηρίζει και βάλεις 3 dimms χάνεις και το Dual Channel.

Κατά τ' άλλα, δεν είναι απαραίτητο να είναι της ίδιας εταιρίας, αλλά προτείνεται, όπως προτείνεται και να είναι ίδιας χωρητικότητας, συχνότητας, τάσης, και ίδιων timings.

Δημοσ.
Κατ' αρχάς για το Triple Channel είναι υποχρεωτική μια μητρική που να το υποστηρίζει. Αν δεν το υποστηρίζει και βάλεις 3 dimms χάνεις και το Dual Channel.

Αν π.χ. βάλω 3χ1GB σε μητρική που δεν υποστηρίζει tripple, ο υπολογιστής θα διαβάζει τα 3GB αλλά απλά δεν θα λειτουργεί το tripple channel ή θα έχει προβλήματα;

Δημοσ.

Ναι αλλα εστω οτι εχω εγω μια μητρικη που να υποστηριζει dual channel πχ και εχει 4 slott.εχω βαλει πχ 2*1gb μνημες στα 800 mhz που να δουλευον σε dual channel ok?αν βαλω μετα απο καιρο 2*2 gb Μνημες που να ειναι στα 1066mhz θα δουλεουν ολες σε dual channel? καμια? η θα εχω προβλημα?

Δημοσ.

Θα δουλέψουν όλες σε dual channel @ 800 Μhz αν έχουν παρόμοια voltages, αν οι 800άρες είναι 1066 capable μπορείς να έχεις και dual channel @ 1066 Μhz ;)

( ανάλογα με την μητρική βέβαια )

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Στην περίπτωση που κάποιες μνήμες δεν είναι στην Memory Support List της μητρική μας αλλα εχουμε 2 ιδιες υπάρχει περίπτωση να παίξει το dual channel?

Δημοσ.

Δεν έχει σχέση το dual channel με την λίστα συμβατότητας της κάθε μητρικής.

Αν η μνήμη δεν είναι συμβατή, απλά δεν θα παίξει.

Η συγκεκριμένη λίστα μάλιστα είναι συνήθως "μισή" και δεν ανανεώνεται ..ποτέ, την συμβουλεύεσαι μόνο αν θες να μηδενήσεις την πιθανότητα ασυμβατότητας.

Προσωπικά δεν έχω πετύχει ποτέ ασυμβατότητα μνήμης και μητρικής λόγω κατασκευαστή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...