vastravoud Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Όντως καταδικαστήκαμε, αλλά είναι πολύ καλύτερο να του δώσουμε ένα ποσό παρά να θρονιαστεί στο Τατόι και να αρχίσει την προπαγάνδα. (Όχι ότι τελικά δεν προπαγανδίζει με το ίδρυμα, αλλά τέλοσπαντων). Επιμένω όμως ότι δεν πιστεύω πως συνιστά απειλή για την προεδρευόμενη δημοκρατία. Απλώς δεν θα ήθελα να τον δω να γίνεται δημοφιλής και διάσημος πατώντας πάνω στην άγνοια πολλών για το παρελθόν. Δεν θα ήθελα να δω 3000 γκλαμουράτες εκπομπές να μας πρήζουν για τους "βασιλικούς" γάμους, τα "βασιλικά" βαφτίσια, κλπ καλλιεργώντας ένα ωραίο προφίλ στο Γλύξμπουργκ...
HaPagan Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δε νομίζω ότι επρόκειτο για μια απλή υπόθεση , καθώς είχε σχέση με το πολιτικό σύστημα της χώρας μας . Και είναι εκνευριστικό να ακούς τον τέως να δηλώνει ότι δεν φταίει σε τίποτα και ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το παρελθόν . Ε , λοιπόν , όσο τον ενοχλεί (και το ξέρει πολύ καλά) , θα ασχολούμαστε . Και αυτό επειδή είχε τη δυνατότητα να εμποδίσει τους στρατιωτικούς και δεν έκανε τίποτα .
vastravoud Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δεν ξέρω καλά το θέμα και ίσως είμαι βιαστικός στις κρίσεις μου (ζητώ συγνώμη). "Το δικαστηριο του αναγνωρισε πως αρκετα πραγματα ηταν δικα του, εξου και η αποζημιωση!" Τι εννοεις δικα του; Τα αγορασε με δικα του λεφτά; <hr /></blockquote> Νομίζω ότι άλλα τα είχε αγοράσει με δικά του λεφτά ο πατέρας του και άλλα ήταν δωρεές, αλλα δεν έχει και τόση σημασία...
HaPagan Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Εγώ γιατί νομίζω ότι αυτά ανήκαν γενικότερα στους βασιλείς της Ελλάδας;Δεν ξέρω , αλλά είχα αυτή την εντύπωση.
vastravoud Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Διότι από την έξωση του Όθωνα και μετά(νομίζω) η βασιλική οικογένεια ήταν μία(Γλύξμπουργκ), αρά λόγω κληρονομικότητας μεταβιβάζονταν στα παιδιά τους οι όποιες ιδιοκτησίας είχαν, δίνοντας την εντύπωση αυτή. Αντιθέτως, το Προεδρικό Μέγαρο νομίζω ότι ήταν περιουσία του Δημοσίου και δεν υπ΄΄ηρξε πρόβλημα. Ωστόσο, για να μην ξεχνιόμαστε, νομίζω ότι το έχω κάνει σαφές παραπάνω, όμως το ξανατονίζω; Προς Θεού, μη με περάσετε για συμπαθούντα του Γλύξμπουργκ, μακριά από μένα!
BlizardBill Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Και αυτό επειδή είχε τη δυνατότητα να εμποδίσει τους στρατιωτικούς και δεν έκανε τίποτα . <hr /></blockquote> Poli koubenta xoraei edo... -Eixe tin dinatotita sigoura? oi politikoi pantos den piran xampari na mas sosoun, kai oute polis kosmos antedrase tote. Me tin xounta pantos den sinergastike, kai oi stratiotikoi eftiajan neo sintagma. -Prin 35 xronia tha itan 25 xronon isos? sta fititika tou xronia peripou, sigoura tha ekane kai lathoi, kai sigoura tha eixe simboulous pou isos ton simboulepsan lathos..(edo kai o simitis exei simboulous, pou gia oles tis lathos apofaseis autoi ftaine!!!) -Alla opos kai na exei ,35 xronia einai polla esto kai an exei katadikastei apo dikastirio gia tromera eglimata. To an exei skopo na kanei epanastasi-prajikopima klp, den to jerei sigoura kaneis, kai den exoume dikaioma na droume proliptika,se opion mas goustaroi.
kirimis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote Βαγγέλης:</font><hr> Κιρίμη, δεν μπόρώ να συμφωνήσω μαζί σου. Μπορεί η δημοκρατία μας να μη λειτουργεί άριστα, όμως έχεις την επιλογή να καταψηφίσεις όποιον δε σου αρέσει, καθώς επίσης μπορείς να καταγγείλεις κάποιον που θεωρείς διεφθαρμένο. Μπορεί λοιπόν το πολιτικό σύστημα σήμερα να έχει χίλια δυο προβλήματα αλλα απέχει πολύ απο την κατ' ευφημισμό δημοκρατία του 1945-67 με τα ξερονήσια, τα βασανιστήρια, τη λογοκρισία, τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις του παλατιού, την πολιτική αστάθεια, κλπ. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα... <hr /></blockquote> Ωωω ναι σιγουρα... δεν ειμαστε σε εκεινες τις εποχες, αλλωστε εκεινες οι εποχες περιελαμβαναν αλλου ειδους καταστασεςι και γεωπολιτικα δρωμενα. Απλα ηθελα να τονισω επειδη το βλεπω συνεχως και στα καναλια και να υπαρχει σαν αποψη το γεγονος: Πως τοτε εγιναν εγκληματα, καταχρησεις και τελος παντων ολα τα κακα του κοσμου, ενω σημερα ειμαστε σε μια αγγελικα πλασμενη δημοκρατια (οπως μας λενε τελευταια οι πολιτικοι μας) Σιγουρα εγω, εσυ και ο καθενας μας καθοριζουμε αυτον που θα μας κυβερνησει καθε φορα... και απο οτι φαινεται ειμαστε αξιοι της μοιρας μας! Σχετικα με τις καταγγελειες τα πραγματα δεν ειναι τοσο ευκολα οσο λεγονται, εκει πρεπει να μπορεις να αποδειξεις, και αυτοι ξερουν να κρυβονται καλα!
vastravoud Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote kirimis:</font><hr> <blockquote><font class="small">Quote Βαγγέλης:</font><hr> Κιρίμη, δεν μπόρώ να συμφωνήσω μαζί σου. Μπορεί η δημοκρατία μας να μη λειτουργεί άριστα, όμως έχεις την επιλογή να καταψηφίσεις όποιον δε σου αρέσει, καθώς επίσης μπορείς να καταγγείλεις κάποιον που θεωρείς διεφθαρμένο. Μπορεί λοιπόν το πολιτικό σύστημα σήμερα να έχει χίλια δυο προβλήματα αλλα απέχει πολύ απο την κατ' ευφημισμό δημοκρατία του 1945-67 με τα ξερονήσια, τα βασανιστήρια, τη λογοκρισία, τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις του παλατιού, την πολιτική αστάθεια, κλπ. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα... <hr /></blockquote> Ωωω ναι σιγουρα... δεν ειμαστε σε εκεινες τις εποχες, αλλωστε εκεινες οι εποχες περιελαμβαναν αλλου ειδους καταστασεςι και γεωπολιτικα δρωμενα. Απλα ηθελα να τονισω επειδη το βλεπω συνεχως και στα καναλια και να υπαρχει σαν αποψη το γεγονος: Πως τοτε εγιναν εγκληματα, καταχρησεις και τελος παντων ολα τα κακα του κοσμου, ενω σημερα ειμαστε σε μια αγγελικα πλασμενη δημοκρατια (οπως μας λενε τελευταια οι πολιτικοι μας) Σιγουρα εγω, εσυ και ο καθενας μας καθοριζουμε αυτον που θα μας κυβερνησει καθε φορα... και απο οτι φαινεται ειμαστε αξιοι της μοιρας μας! Σχετικα με τις καταγγελειες τα πραγματα δεν ειναι τοσο ευκολα οσο λεγονται, εκει πρεπει να μπορεις να αποδειξεις, και αυτοι ξερουν να κρυβονται καλα! <hr /></blockquote> Όντως, τα υπεραπλούστευσα κάπως και δε διαφωνώ με αυτό που λες σχετικά με την παρουσιάση των εποχών σαν "άσπρο-μαύρο". Ωστόσο, παραμένει γεγονός ότι τα τελευταία 30 χρόνια είναι η μόνη τριακονταετία απο το 1821 και μετά που η χώρα μας είχε σταθερές κυβερνήσεις και εδραιωμένη δημοκρατία.
dim_b Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote Βαγγέλης:</font><hr> Όντως, τα υπεραπλούστευσα κάπως και δε διαφωνώ με αυτό που λες σχετικά με την παρουσιάση των εποχών σαν "άσπρο-μαύρο". Ωστόσο, παραμένει γεγονός ότι τα τελευταία 30 χρόνια είναι η μόνη τριακονταετία απο το 1821 και μετά που η χώρα μας είχε σταθερές κυβερνήσεις και εδραιωμένη δημοκρατία. <hr /></blockquote> Γι'αυτό ίσως οι Νεοέλληνες είναι τόσο αδιάφοροι γιά τα όσα ατοπήματα διαπράτουν καθημερινά οι δημοκρατικά εκλεγμένοι "άρχοντες" αυτού του τόπου, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου.
vastravoud Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 ʼρα λοιπόν θα πρέπει να κάνουμε ένα πραξικοπηματάκι στα γρήγορα μπας και ξυπνήσει ο κόσμος; Όσο πιο φιλελεύθερο είναι ένα πολίτευμα, τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι πολίτες για τα ατοπήματα των "αρχόντων" που εκλέγουν.
dim_b Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε πραξικόπημα, άλλωστε οι "επαναστατικές" λύσεις ποτέ δεν οδήγησαν σε καλύτερες καταστάσεις. Ίσως όμως θα έπρεπε, αντί να καθόμαστε και να ακούμε τους πολιτικούς μας να τσακώνονται γιά τον Κωνσταντίνο, να ασχοληθούμε λίγο με την ποιότητα της δημοκρατίας που ασκούν αυτοί οι άνθρωποι. Εκτός κι αν πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορεί να ξανανοίξουν τα ξερονήσια ή να επανέλθει η Βασιλεία.
Deathstar Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 O Vasilias tote sinergastike me tin xounda tous protous mines kai itan enimeros gia autin tin kinisi otan omos katalave oti oi sindagmatarxes den tha edinan piso tin eksousia itan poli arga. Kala tha kani na mini eki pou einai mallon kalitera edo pou einai stin agglia. O vasilias pote den itan ellines kai 150 xronia einai liga gia emena na theoriso kapion ellina. Toulaxiston ego ama zousa se ali xora den tha ithela na leo oti eime Agglos- Galos- Amrikanos kai outo katheksis. Me ton idrota tou agorase tis ektasis sto Tatoi -stin kerkira kai sto polidendri. Me tous kopous mia zois eftiakse ta spitia.
Lyman_Zerga Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 edo kai o simitis exei simboulous, pou gia oles tis lathos apofaseis autoi ftaine <hr /></blockquote> Αυτοί φταίνε και για τις ΣΩΣΤΕΣ αποφάσεις ή μόνο ο Σιμιτης;
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Η αλήθεια είναι ότι ο Κωκός δούελεψε σκληρά στα χωράφια του μαζί με τη μαμά του Φρεδερείκη για να τα χτίσουν. Ο παππούς του ο ίδιος έριξε τα μπετά... Ότι δεν έχτισαν το έφεραν από τη Δανία. Για όλη τους την περιουσία φυσικά πάντοτε πλήρωναν φόρους. Είναι δε γνωστό ότι είναι άπορος και ουδέποτε το παλάτι έβγαλε λεφτά από την Ελλάδα για να τα πάει στην Ελβετία. Ζει φτωχικά και συχνά πέρνει βοήθημα από το παγγάρι της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο. Αν δεν είχε το επίδομα πολυτέκνου δε θα τα έβγαζε πέρα βέβαια... Η δε οικογένειά του ήταν τόσο ελληνικών φρονημάτων πάντα που ο Κωκός ήταν ο πρώτος που έμαθε ελληνικά. Επίσης οι δωρεές ήταν απόλυτα νομότηπες καθώς ως γνωστόν τα βασιλικά διατάγματα ήταν νομότυπα... Επίσης είναι εντελώς ψέμα ότι ο Κωκός (με τη συμβολή των στορικών συμβουλών της μαμάς Φρεδερείκης) ετοίμαζε πραξικόπημα για το καλοκαίρι του '67. Επίσης είναι τεράστιο ψέμα ότι του την έφεραν οι συνεργάτες του... Είναι ακόμα τεράστιο ψέμα ότι ο πατέρας του Κωκού πέθανε περίεργα και με ανάμιψη της μαμάς Φρεδερείκης. Είναι φυσικά αλήθεια ότι πέθανε μετά από δάγκωμα μαϊμούς. Επίσης πληροφορίες που λένε ότι ανακοινώθηκε ο θάνατός του 3-4 μέρες μετά κρίνονται ως ανακρίβειες. Και είναι πράγματι τεράστιο ψέμα ότι το παλάτι έριξε κυβέρνηση εκλεγμένη με πάνω από 50%. Επίσης είναι ψέμα ότι η αστάθεια που ακολούθησε και οι οργανωτικές προσπάθειες του παλατιού για πραξικόπημα έδωσαν την ευκαιρία στους συνταγματάρχες να βάλουν τη χώρα στο γύψο, καθώς ήταν ασθενής και κινδύνευε από τον κομουνισμόν. Είναι ακόμα συκοφαντίες ότι σε εκλογές που το παλάτι 'επηρέασε' ψήφισαν ακόμα και τα δέντρα έξω από το γήπεδο του Ιωνικού Ν.Φ.
vastravoud Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Γίνεσαι κακός με την αγία οικογένεια! Ντροπή σου :P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.