Προς το περιεχόμενο

Poios Einai Pragmatika o Teos Basilias Kostantinos

ex_tep

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γράφησαν πολλές απόψεις έως τώρα αρκετά ενδιαφέρουσες, αλλά που κρίνουν άλλες καταστάσεις με σημερινά κριτήρια. Γράφησαν απόψεις περί περιουσιακών στοιχείων, κι΄επεμβάσεων στην πολιτική ζωή του τόπου. Θα κάνω λοιπόν τον δικηγόρο του Διαβόλου! ΄Εστω δέχομε ότι είναι σωστά. ΠΟΙΟΙ όμως έδωσαν αυτές τις εξουσίες στην βασιλική οικογένεια; ΠΟΙΟΙ περνούσαν στην Ελληνική Βουλή νομοσχέδια και σχέδια συντάγματος που τον αναγνώριζαν "Ανώτατο Αρχοντα που άπλώς Βασιλεύει και ΔΕΝ φέρει ουδεμία ευθύνη. Την δε ευθύνη φέρει η εκάστοτε Κυβέρνηση κι΄ο αρμόδιος Υπουργός"; Ποιοί εξέδιδαν τα Βασιλικά Διατάγματα; Αλλά έτσι βόλευε τούς τότε πολιτικούς κι΄όταν είδαν ότι τα έκαναν μούσκεμα φόρτωσαν όλες τις αμαρτίες τους στον αποδιοπομπαίο τράγο. Ο γέρο-Παπανδρέου (ναι αυτός που άνοιξε τα ξερονήσια και τα έκανε τόπους εξορίας) μετά τον θάνατο του Παπάγου φίλησε, κυριολεκτικά, το χέρι του Παύλου όταν τον εκλιπαρούσε να του δώσει την πρωθυπουργία αντί του Στ. Στεφανόπουλου. Και ο Παύλος διαβλέποντας το τι επρόκειτο να επακολουθήσει προτίμησε να την δώσει στον νέο κι΄άγνωστο -τότε- Καραμανλή. Τα προνόμια που έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μόνος του τα πήρε; Δεν του τα έχει παραχωρήσει κάποια πολιτική κυβέρνηση; Αύριο θα κατηγορήσουμε τον Πρόεδρο γιατί έκανε χρήση κάποιων προνομίων του; Θα τον κατηγορήσουμε ότι εξέδιδε Προεδρικά Διατ΄γματα; Οσο για το θέμα της περιουσίας, δυστυχώς, έχει δίκαιο ο Τέως. Το Πολυδένδρι σαφώς είχε αγορασθεί. Υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα. Το Τατόϊ είναι σαφέστατα ιδιωτικός χώρος, με κατοικία/ες και κοιμητήριο. Οιοσδήποτε πολίτης αυτής της χώρας εάν κατέχει και νέμεται ακίνητη περιουσία (Δημόσια ή ιδιωτική) μετά παρέλευση 30ετίας δικαιούται και παίρνει την ιδιοκτησία της βάσει του νόμου περί χρησικτησίας. Πάντως η Ιστορία γράφει ότι τα Επτάνησα αλλά και τα Δωδεκάνησα προσφέρθησαν και προσαρτήθησαν στον Ελληνικό κορμό από τους Ελληνες Βασιλείς. Γιά ψάχτε το λιγάκι.

• Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote christos44:</font><hr> [...]

Το Τατόϊ είναι σαφέστατα ιδιωτικός χώρος, με κατοικία/ες και κοιμητήριο. Οιοσδήποτε πολίτης αυτής της χώρας εάν κατέχει και νέμεται ακίνητη περιουσία (Δημόσια ή ιδιωτική) μετά παρέλευση 30ετίας δικαιούται και παίρνει την ιδιοκτησία της βάσει του νόμου περί χρησικτησίας.

[...]<hr /></blockquote>

Ωωωωπα! Αυτό δεν είναι σωστό.

Πρώτον, επειδή έχει κατοικία ή κοιμητήριο (δηλαδή μερικούς τάφους, μην το κάνουμε και ζήτημα) δεν σημαίνει ότι είναι και ιδιωτικός χώρος - αυτό το 'σαφέστατα' από πού προκύπτει;

Δεύτερον, όποιος κατέχει και νέμεται ακίνητη περιουσία μετά από 20ετία είναι κύριος βάσει των διατάξεων περί χρησικτησίας με μία εξαίρεση: κανείς δεν μπορεί να αποκτήσει περιουσία με χρησικτησία αν αυτή ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο ή στην Εκκλησία της Ελλάδας (αν θες τους νόμους και τις σχετικές διατάξεις, πολύ ευχαρίστως). Οπότε ο τέως άναξ δεν απέκτησε τίποτα με χρησικτησία.

Όσο για το Πολυδένδρι, πού είναι τα έγγραφα; Ο ίδιος ο τέως άναξ δεν τα παρουσίασε ποτέ. Γιατί τα κρύβει άραγε; :confused:

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote paredwse:</font><hr> <blockquote><font class="small">Quote christos44:</font><hr> [...]

Το Τατόϊ είναι σαφέστατα ιδιωτικός χώρος, με κατοικία/ες και κοιμητήριο. Οιοσδήποτε πολίτης αυτής της χώρας εάν κατέχει και νέμεται ακίνητη περιουσία (Δημόσια ή ιδιωτική) μετά παρέλευση 30ετίας δικαιούται και παίρνει την ιδιοκτησία της βάσει του νόμου περί χρησικτησίας.

[...]<hr /></blockquote>

Ωωωωπα! Αυτό δεν είναι σωστό.

Πρώτον, επειδή έχει κατοικία ή κοιμητήριο (δηλαδή μερικούς τάφους, μην το κάνουμε και ζήτημα) δεν σημαίνει ότι είναι και ιδιωτικός χώρος - αυτό το 'σαφέστατα' από πού προκύπτει;

Δεύτερον, όποιος κατέχει και νέμεται ακίνητη περιουσία μετά από 20ετία είναι κύριος βάσει των διατάξεων περί χρησικτησίας με μία εξαίρεση: κανείς δεν μπορεί να αποκτήσει περιουσία με χρησικτησία αν αυτή ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο ή στην Εκκλησία της Ελλάδας (αν θες τους νόμους και τις σχετικές διατάξεις, πολύ ευχαρίστως). Οπότε ο τέως άναξ δεν απέκτησε τίποτα με χρησικτησία.

Όσο για το Πολυδένδρι, πού είναι τα έγγραφα; Ο ίδιος ο τέως άναξ δεν τα παρουσίασε ποτέ. Γιατί τα κρύβει άραγε; :confused: <hr /></blockquote>

Πρώτα απ΄όλα σ΄ευχαριστώ για την διόρθωση τις 30ετίας σε 20ετία.

Χωρίς να θέλω ν άντιδικήσω νομίζω ότι όλο το Τατόϊ (εγώ το πρόφτασα και Χασάνι και πολιτικό΄αεροδρόμιο, -βγαίνει ηλικία χεχεχεχε-) ήταν ιδιωτική έκταση, κι΄ουδέποτε το Δημόσιο είχε από τους κτήτορες των εκτάσεων καμμιά απαίτηση. Ακόμα και η μετατροπή του αεροδρομίου από πολιτικό σε στρατιωτικό έγινε με αντάλλαγμα. Ασχέτως αυτού νομίζω ότι το Δημόσιο πρέπει ν΄αποδείξει (κτηματολόγιο, δασαρχείο, χρήση γης κ.α) την ιδιοκτησία του. Πάντως στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα είδος αναγκαστικής απαλλιωτρίωσης ιδιωτικής περιουσίας για "κοινό όφελος", πράγμα που δέχθηκε το Δικαστήριο, άσχετα με το ύψος της αποζημιώσεως που επεδίκασε. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την γνώμη σου μια και νομίζω ότι έχεις σχετική γνώση.

Υ.Γ Για το Πολυδένδρι παλαιότερα, ο Βενιζέλος -νομίζω- ότι είχε παραδεχθεί στην TV την αγορά του από χρήματα που ήρθαν από την Δανία.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το Δημόσιο δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα γιατί σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα όποιο ακίνητο δεν ανήκει σε κάποιον (λέγεται νομικά 'αδέσποτο' ακίνητο) ανήκει εξ' ορισμού στο Δημόσιο. :)

Δεν γνωρίζω αν το Τατόι ήταν ποτέ ιδιωτικό - όπως και δεν γνωρίζω αν το Πολυδένδρι έχει αγοραστεί. Απλά περιμένω από τον κλαίοντα τέως άνακτα κάποιες αποδείξεις ότι του... ανήκουν.

Το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου δεν το έχω διαβάσει ακόμα δυστυχώς! :(

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote paredwse:</font><hr> Το Δημόσιο δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα γιατί σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα όποιο ακίνητο δεν ανήκει σε κάποιον (λέγεται νομικά 'αδέσποτο' ακίνητο) ανήκει εξ' ορισμού στο Δημόσιο. :)

Δεν γνωρίζω αν το Τατόι ήταν ποτέ ιδιωτικό - όπως και δεν γνωρίζω αν το Πολυδένδρι έχει αγοραστεί. Απλά περιμένω από τον κλαίοντα τέως άνακτα κάποιες αποδείξεις ότι του... ανήκουν.

Το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου δεν το έχω διαβάσει ακόμα δυστυχώς! :( <hr /></blockquote>

Πράγματι πιστεύεις ότι τ΄ανάκτορα του Τατοίου και το Πολυδένδρι ησαν νομικά "αδέσποτα;" Τότε γιατί του επεδίκασαν τα δις; Γιατί οι Ελληνικές Κυβερνήσεις πλήρωναν (με δικά μας λεφτά) ξένες εταιρίες προκειμένου να κάνουν "αποτίμηση της Βασιλικής Περιουσίας;"

Μπα.. μη περιμένεις άδικα. Τώρα ποιά δεν του ανήκει τίποτα.

Διαβλέποντας νομικές γνώσεις, θα γνωρίζεις ότι μετά την αποχώρηση των Τουρκαλβανών πολλοί ντόπιοι κτηνοτρόφοι, γεωργοί κ.α εμφανίσθηκαν με συμβόλαια αγοράς - μου διαφεύγει ειδική ονομασία τους- από Τούρκους, τεραστίων εκτάσεων. Συνήθως η περιοχή έφερε το όνομα του Τούρκου αρχικού πωλητή. Στην περίπτωσή μας Χασάνι από τον Χασάν Πασά. Το ίδιο συνέβει και στα Λιόσια (νυν Ιλιον) από τον Αλβανό Λιόσι, στα Σπάτα,το χωριό Λαλιώτη από τον Αλβανό Λάλλα και στην περιοχή Μαλεζί ( Ελληνικά Μαυροβούνι) μεταξύ Αγ. Αποστόλων και Καλάμου όπου πρόσφατα στο Συμβούλιο Επικρατίας κέρδισαν όλη την περιοχή 4 βοσκοί και 2 αγρότες γιατί απέδειξαν ότι την ενέμοντο επί τρείς γενεές. Αρα δεν ήταν νομικά "αδέσποτο".

Δημοσ.

το "καινούριο" που ψάχνει ο λαός δεν θα έρθει από τα δεξιά

<hr /></blockquote>

Όταν το τωρινό είναι αριστερό και μάλιστα έχει περάσει από 58727394712 στάδια, δεν βλέπω πως το καινούργιο θα είναι πάλι αριστερό.

Φυσικά το αντίστοιχο θα ίσχυε αν το καθεστώς εδώ και 2 δεκαετίες ήταν δεξιό, οπότε το καινούργιο θα ήταν αριστερό.

Δημοσ.

Σου φαίνεται δηλαδή για πολύ αριστερό αυτό που έχουμε τώρα; Αυτό που έγραψα το έγραψα επειδή έχω την αίσθηση ότι η πλειοψηφία του λαού ιδεολογικά τοποθετείται στην κεντροαριστερά, άλλο αν πολλοί εγκλωβίζονται στο ΠΑΣΟΚ χάρη στα διλλήμματα που πολλές φορές βάζει.

ΌΜως, ας μην ξεφεύγουμε και το κάνουμε πολιτικό....

Δημοσ.

Ο λόγος που οι περισσότεροι εγκλωβίζονται στο ΠΑΣΟΚ , όπως αναφέρθηκε, είναι ότι απλά δεν θέλουν να κυβερνήσει η ΝΔ ! Οπότε ενισχύουν το ΠΑΣΟΚ με σκοπό να χάσει η ΝΔ της βουλευτικές εκλογές .

Φυσικά και το σημερινο δεν είναι αριστερό!

Ας επιστρέψουμε ,όμως, στο θέμα του topic . Ακούσατε τις χθεσινές δηλώσεις του τέως; Δεν τις άκουσα ρε γαμώτο αλλά άκουσα μόνο τίτλους σε ειδήσεις οπότε δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα . Ξέρει κάποιος τι δήλωσε πάλι;

Πάντως , έχω την εντύπωση ότι κάνει τα πάντα για να εκμεταλλευτεί την κατάσταση . Οπότε το θέμα είναι πως θα το εκμεταλλευτει;

Δημοσ.

kati simantiko sinexizete na to jexnate...

KATAPATISAME ANTHROPINA DIKAIOMATA i oxi?

An nai , dinete katholou simasia se auto, i to prospername adiafora?

An eimaste athooi, giati mas katadikasan, kai giati den skopeuei na kanei enstasi i kibernisi,kai to dexete panigirizontas?

Diladi exei plaka pou apo tin mia leme pos o Diktatoras papadopoulos px, eprepe na sebastei to sintagma kai tous nomous, alla otan mas boleuei, ola pane peripato...

-Ego tha perimena apo tin kibernisi na kanei oti mporei gia na bgalei tin ntropi apo pano tis,(auti tis katadikis)...oxi na tin dexete etsi apla.

-Kai an den mporesei, na paradextei to lathos tis, na dosei piso oli tin periousia pou zitaei o teos, i na simbibastei mazi tou...

-To na leei ,dexomai na pliroso,kai apo pano eimai kai magas pou katapatisa ta dikaiomata kapoiou ,einai jeftila.

Δημοσ.

Από την στιγμή που του δώσαμε την κινητή περιουσία πριν καμιά 10ριά χρόνια του αναγνωρίσαμε ότι έχει δικαιώματα σε εσχέση με όλη την περιουσία και ήταν φυσικό να καταδικαστούμε νομίζω...

Δημοσ.

Kai ego kati tetoio thelo na elpizo...

Pos kaname gafa tote, kai sinexizoume tora.

Me apotelesma na fame tin katadiki, gia na glitosoume liga dis...les kai einai to idio pragma!!!

Kai oxi pos eimaste kai edo oi gnostoi karagiozides, pou mas niazei mono i esoteriki katanalosi.

Thimizo Makedonia...

Δημοσ.

Ο Κωνσταντίνος έχει το δικαίωμα να είναι έλληνας όπως οποιοσδήποτε που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα (εγω υποστηρίζω πως οποιοσδήποτε μιλάει πολύ καλά ελληνικά και γνωρίζει την ιστορία του έχει δικαίωμα να είναι έλληνας). Είναι τεράστιο λάθος το να μην του δίνεται το δικαίωμα της ελληνικής ιθαγένειας υπο το όνομα όμως Κωνσταντίνος Γλυξμπουργκ. Όμως απο εκεί και πέρα, κανένα επιπλέον προνόμιο. Θα μπορούσε να δικαστεί πιθανώς για πολλά εγκλήματα που έκανε κατά της Ελλάδος και να μην του δωθεί ούτε λεπτό για αποζημίωση λόγω της κινητής και ακίνητης περιουσίας που δημιούργησε κλέβοντας απο τον λαό η οικογένιά του. Τόσα χρόνια ζει με τα κλεμμένα.

Ο θεσμός της βασιλείας γενικώς δεν σηκώνει κριτική. Είναι ό,τι είναι ο θεσμός του προικοσύμφωνου. Απολίθωμα της ανθρώπινης ιστορίας. Η δημοκρατία ευτυχώς εφευρέθει 2500 χρόνια πριν και σιγά σιγά επεκτίνεται.

Δημοσ.

Μια και είπες για προικοσύμφωνο, γνωρίζει κανείς τι προίκα δώσαμε στη Σοφία της Ισπανίας;

Δημοσ.

Δεν θέλω να βγώ από το θέμα, αλλά πραγματικά μου έκανε εντύπωση.

η πλειοψηφία του λαού ιδεολογικά τοποθετείται στην κεντροαριστερά, άλλο αν πολλοί εγκλωβίζονται στο ΠΑΣΟΚ χάρη στα διλλήμματα που πολλές φορές βάζει.

<hr /></blockquote>

Και πού θα πάνε; ;)

Υπάρχει άλλο κεντροαριστερό κόμμα στην Ελλάδα; Και μην μου πείτε για το Συνασπισμό! :)

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote Lyman_Zerga:</font><hr> Δεν θέλω να βγώ από το θέμα, αλλά πραγματικά μου έκανε εντύπωση.

</font><blockquote><font class="small">Quote:</font><hr />

η πλειοψηφία του λαού ιδεολογικά τοποθετείται στην κεντροαριστερά, άλλο αν πολλοί εγκλωβίζονται στο ΠΑΣΟΚ χάρη στα διλλήμματα που πολλές φορές βάζει.

<hr /></blockquote>

Και πού θα πάνε; ;)

Υπάρχει άλλο κεντροαριστερό κόμμα στην Ελλάδα; Και μην μου πείτε για το Συνασπισμό! :) <hr /></blockquote>

Σωστό και αυτό ! Ε , αυτό πάει να εκμεταλλευτεί και ο Καραμανλής αλλά δεν του βγαίνει . ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...