Παιδί_Φάντασμα Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Οι εστεμμένοι της Ελλάδος ΔΕΝ γράφονταν στα γνωστά μητρώα των κοινών θνητών. Γράφονταν σε ξεχωριστά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικά τους μητρώα, τα βασιλικά, με ειδικό ληξίαρχο. Πώς δηλαδή, θα μπλέκονταν οι γαλαζοαίματοι με τους κοινούς θνητούς, την πλέμπα, όπως την έλεγε η μητέρα του Κωνσταντίνου, Φρειδερίκη. Τώρα το ζήτημα είναι αν η κυβέρνηση καταπάτησε τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός ανθρώπου που καταπάτησε τα δικαιώματα ενός ολόκληρου λαού, δεν νομίζεις blizardbill ότι είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας. Πώς καταπάτησε τα δικαιώματα ενός ολόκληρου λαού; Αν χρειαστεί ας το ζητήσουμε, αλλά μην τα περιμένεις όλα από εμάς. Γνωρίζω το ποσόν που δώσαμε για τα προικιά της Σοφίας, Ιππότη KWSN-Men . Και αυτό αν χρειαστεί μπορούμε να το συζητήσουμε.
Παιδί_Φάντασμα Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Ο άνδρας που συχνά τον τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται χαμογελώντας χαζοχαρούμενα, κατά την άποψή μου, ο τέως (λές και υπάρχει νυν) Κωνσταντίνος Β κατά τη μαρτυρία του φίλου του αμερικανού δημοσιογράφου Κ. Σουλτσμπέργκερ, σιχαινόταν τους πολιτικούς και τα κόμματα, αποκαλούσε τον λαό «όχλο»... και δήλωνε στον Σουλτσμπέργκερ, τον Οκτώβριο του 1966, πως «είμαι έτοιμος να αναστείλω μερικά άρθρα του Συντάγματος, αν χρειασθεί, κατά τη γνώμη μου (!), για να σώσω την Ελλάδα»...το Τατόι, βέβαια... Ο Κωνσταντίνος B κατηγορείται συχνά σαν «αντιδημοκρατικός», διότι λένε ότι «εχάλκευσε» το «βασιλικό πραξικόπημα» της 15.7.1965, αφού επέλυσε τον Γ. Παπανδρέου και διόρισε παραχρήμα αντικαταστάτη του τον Γ. Νόβαν. Ως απεφάνθη ο υπουργός της ΕΡΕ και της δικτατορίας Π. Πιπινέλης, «ο Βασιλεύς δικαιούται να διορίση πρωθυπουργόν ακόμη και τον κηπουρόν Του». Ακόμα ο «Ελεύθερος Κόσμος», το 1973 είχε οκτάστηλο τίτλο: «Ο Κωνσταντίνος επεδίωκε προσωπικήν δικτατορίαν». Δημοσίευσε μλαιστα ανακοίνωση της τότε επαναστατικής κυβερνήσης (12.6.73), σύμφωνα με την οποία «ο Βασιλεύς κατά την συνάντησίν του, την αυγήν της 21ης Απριλίου (με τους ηγέτας της επαναστάσεως), εξέφρασε την οργήν του, λέγων: "Θα έκαμνα εγώ την επανάστασιν ύστερα από μερικές ημέρες, αλλά ήθελα προηγουμένως να συνεννοηθώ με τους Αμερικανούς. Γιατί δεν με ερωτήσατε;"». Μεγαλόκαρδος όμως ο Κωνσταντίνος B αναφέρθηκε αυθημερόν στους κινηματίες του ΓΕΣ στις 21 Απριλίου, χαρακτηρίζοντάς τους «πιστούς αξιωματικούς, αφοσιωμένους εις την πατρίδα και εις Αυτόν και κινηθέντας από αγνά πατριωτικά αισθήματα». Διόρισε δε πρωθυπουργό της επαναστατικής κυβέρνησης όχι τον κηπουρό «Του» αλλά ανώτατο δικαστικό, τον Κ. Κόλλια, ο οποίος ήταν αφοσιωμένος εις τον θρόνο και ακραιφνής δημοκράτης. Τούτο δε καταφαίνεται και από δήλωσή του σε 20 αμερικανούς δημοσιογράφους, την 29.9.1967: «Δεν υπάρχει χούντα. Ούτε στρατιωτική κυβέρνησις. Υπάρχει μία κυβέρνησις, η οποία απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Βασιλέως, όστις μας ώρκισε και συνεργάζεται και συνεννοείται μαζί μας δι' έκαστον γενικόν θέμα» (Βλέπε το σύγγραμμά του «Βασιλεύς και Επανάστασις 1967», εκδ. 1984, σελ. 88). Όσον αφορά τα περί ελληνικής ιθαγένειας, ο Σουλτσμπέργκερ γράφει επίσης ότι ηΦρειδερίκη «δεν είναι Ελληνίδα αλλά Πρώσα» (όπως την χαρακτήριζε ο πατέρας του γαμπρού της Χουάν Κάρλος κατά τον Σουλτσμπέργκερ, πάντα). αποστρεφόταν κι εκείνη τον ελληνικό λαό και τους πολιτικούς, λέγοντας απερίφραστα: «Αν μπορούσα να βάλω σε μια μαούνα χίλιους Έλληνας πολιτικούς και να επήγαινα έξω από την Αίγινα, να τους ρίξω στη θάλασσα, θα ήμουν η ευτυχεστέρα γυναίκα του κόσμου» (κατά τον Σπ. Μαρκεζίνη) ήταν συνεπέστατη προς τον εαυτό της, ήταν (όπως λέει η κόρη της Σοφία, σε πρόσφατο βιβλίο) «κατενθουσιασμένη με την πολιτική κρίση και τον κατακερματισμό της πολιτικής ζωής από το 1965 και μετά» (την Αποστασία, δηλαδή, που μαγείρεψαν τα Ανάκτορα και που άνοιξε τον δρόμο για τη δικτατορία). Κατά το έγκυρο γερμανικό περιοδικό «Spiegel», όταν, την 21.4.1967, ο Βασιλεύς εδίστασε προς στιγμήν να υπογράψη το διάταγμα κηρύξεως του Στρατιωτικού Νόμου, Εκείνη τον διέταξε γερμανιστί: «Halt's Maul und unterschreib!», ήτοι «Πάψε και υπόγραψε!» ή κατά άλλους «Schliess Maul und unterschreib!» δηλαδή ! [/b]«Σκάσε και υπέγραψε»[/b]. Υ.Γ Όλα αυτά αφιερωμένα σε όσους θεωρούν το μάθημα της ιστορίας για τον π@@τσο και θεωρούν σημαντικότερα τα πολυώνυμα και τους μιγαδικούς
nodreams.ct Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote KWSN-Men:</font><hr> nodreams.ct: Προσωπικά δεν βρίζω τους Αμερικάνους για το ότι προσπαθούν να κυριαρχήσουν. Νομίζω φυσικό είναι. Εξάλλου όταν στο παρελθόν στα χέρια των Ελλήνων υπήρξε μεγάλη δύναμη δεν υπήρξαμε άγιοι, έτσι δεν είναι; Από εκεί και πέρα δεν βλέπω που είναι το κακό να γίνουν τα Βαλκάνια δορυφόρος της Ελλάδας. Καλύτερα γι' αυτούς γιατί τόσο πίσω που είναι κάποιος θα την έκανε αυτή τη δουλειά, ας είμαστε τουλάχιστον εμείς που τους καταλαβαίνουμε κιόλας... <hr /></blockquote> Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν είναι φυσικό ή όχι, θα με ενδιέφερε αν μιλάγαμε για ζωα και οχι για ανθρώπους,οι ανθρωποι έχουν συνείδηση και δεν θα έπρεπε να συμπεριφέρονται ετσι... Εμένα επέτρεψε μου να τους βρίζω όπως βρίζω και τους έλληνες κατά καιρούς (βλέπε Μ.Αλέξανδρο) "Από εκεί και πέρα δεν βλέπω που είναι το κακό να γίνουν τα Βαλκάνια δορυφόρος της Ελλάδας. Καλύτερα γι' αυτούς γιατί τόσο πίσω που είναι κάποιος θα την έκανε αυτή τη δουλειά, ας είμαστε τουλάχιστον εμείς που τους καταλαβαίνουμε κιόλας..." Ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις τι είναι καλύτερο για αυτούς,τους ίδιους τους ρώτησες; Τα υπόλοιπα που λες για τον 'Βασιλέα' Κώτσο και το στρατο τα αφήνω ασχολίαστα. Α, και κάτι τελευταίο. Ο εμφύλιος αν δεν το έχεις καταλάβει ήταν παρόμοιος με αυτός που συνέβει λίγο πριν την Ανεξαρτησία. Τσακωνόμασταν για το σε ποιον θα είμαστε υποτελείς. <hr /></blockquote> Μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλο δεν είπα κάτι για τον στρατό και τον εμφύλιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Μήπως, λέω μήπως ζεις σε ένα ιδεατό κόσμο;
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Παιδί_Φάντασμα: Ευχαριστούμε για το πολύ περιεκτικό post. Επειδή δεν τυχαίνει να γνωρίζω το ακριβές νούμερο των προικιών, θα μπορούσες να μας το πεις; Αν θες έστω σε pm...
nodreams.ct Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Προφανώς και δεν ζω σε ένα ιδεατο κόσμο ,κοίτα γύρω σου! Απλά ελπίζω σε ένα ιδεατό κόσμο και αρνούμαι να συμβιβαστώ με την υπάρχουσα κατάσταση. Πολύ καλό ακούγεται αυτό, μ'αρεσε
nakostyphoon Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Έχω παρει απόφαση πια ότι οι μόνοι έλληνες που κυκλοφορούν στην σελιδα του insomnia είμαστε εγώ και ο platanos .Δυστυχώς όλοι είναι "πορωμένοι" από την τάση να γίνουν όλοι κουμουνιστές και γενικά υποστηρίζουν ότι είναι αντισυμβατικό και αμφισβητούν βασικές αξίες και δομές. ΠΟοιά άλλη εποχή μίλαγε ένας έλληνας ενάντια στο έθνος του ή ενάντια της ιστορίας .Ακόμα και με στοιχειώδη εθνική συνείδηση ένας δεν θα μίλαγε τόσο απξιωτικά για τους προγόνους του. Βλέπετε κανένα άλλο αναπτυσόμενο έθνος-κράτος να βάλει κατά του ίδιου του του εαυτού ; Καλά οι αμερικάνοι τα έχουν λύσει όλα τα προβλήματά του εσωτερικά και εξωτερικά και κάθονται και διαδηλώνουν για τις πράξεις τους στο Βιετνάμ και λοιπά... Εδώ θέλω να μου πείτε τα έχουμε λύσει όλα και καθόμαστε και αμφισβητούμε αυτά που επιβουλεύονται όλοι οι γείτονές μας. Εντάξει ρε παιδιά αν δεν σας κάνει το μαγαζί να το διαλύσουμε και να πάρει ο καθενας τον δρόμο του άλλος να πάει στον φιντέλ να δει κουμουνισμό , άλλος να πάει στην Βολιβία να βρε΄΄ι τους φίλους του Τσε Γκεβάρα και κ.ο.κ. . Αλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτηλίνη... Όσον αφορά τον Τσε Γκεβάρα άκουσα και αυτό :"Ήταν πιο σημαντικός από τον Κολοκοτρώνη π.χ. γιατί πολέμισε για ένα ξένο έθνος ενώ ο εθνικός μας ήρωας δεν αντάξιός του."
theobabis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Παιδί Φάντασμα "Υ.Γ Όλα αυτά αφιερωμένα σε όσους θεωρούν το μάθημα της ιστορίας για τον π@@τσο και θεωρούν σημαντικότερα τα πολυώνυμα και τους μιγαδικούς" Παροτι δεν εχω καμια σχεση με πολυώνυμα και μιγαδικούς η παραπανω φραση σου με παιρνει ξοφαλτσα. Δεν αμφισβητω τιποτα απο αυτα που λες Το ερωτημα ομως ειναι, μπορω να μαθω τιποτα περισοτερο περα απο το τι εγινε, απο τα παραπανω?
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote nakostyphoon:</font><hr> Έχω παρει απόφαση πια ότι οι μόνοι έλληνες που κυκλοφορούν στην σελιδα του insomnia είμαστε εγώ και ο platanos .Δυστυχώς όλοι είναι "πορωμένοι" από την τάση να γίνουν όλοι κουμουνιστές και γενικά υποστηρίζουν ότι είναι αντισυμβατικό και αμφισβητούν βασικές αξίες και δομές. ΠΟοιά άλλη εποχή μίλαγε ένας έλληνας ενάντια στο έθνος του ή ενάντια της ιστορίας .Ακόμα και με στοιχειώδη εθνική συνείδηση ένας δεν θα μίλαγε τόσο απξιωτικά για τους προγόνους του. Βλέπετε κανένα άλλο αναπτυσόμενο έθνος-κράτος να βάλει κατά του ίδιου του του εαυτού ; Καλά οι αμερικάνοι τα έχουν λύσει όλα τα προβλήματά του εσωτερικά και εξωτερικά και κάθονται και διαδηλώνουν για τις πράξεις τους στο Βιετνάμ και λοιπά... Εδώ θέλω να μου πείτε τα έχουμε λύσει όλα και καθόμαστε και αμφισβητούμε αυτά που επιβουλεύονται όλοι οι γείτονές μας. Εντάξει ρε παιδιά αν δεν σας κάνει το μαγαζί να το διαλύσουμε και να πάρει ο καθενας τον δρόμο του άλλος να πάει στον φιντέλ να δει κουμουνισμό , άλλος να πάει στην Βολιβία να βρε΄΄ι τους φίλους του Τσε Γκεβάρα και κ.ο.κ. . Αλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτηλίνη... Όσον αφορά τον Τσε Γκεβάρα άκουσα και αυτό :"Ήταν πιο σημαντικός από τον Κολοκοτρώνη π.χ. γιατί πολέμισε για ένα ξένο έθνος ενώ ο εθνικός μας ήρωας δεν αντάξιός του." <hr /></blockquote> Πρόγονός μας δηλαδή που λες είναι ο Κωκός;
nodreams.ct Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 "Ήταν πιο σημαντικός από τον Κολοκοτρώνη π.χ. γιατί πολέμισε για ένα ξένο έθνος ενώ ο εθνικός μας ήρωας δεν αντάξιός του." Anarwtiemai poios sto eipe arage !!!! Basika den to eipa akrivws etsi.. O kolokotronis polemise gia tin patrida tou. O tse polemise gia tin patrida kapoiou allou. Ekane kati pou den itan oute stis typikes tou ypaxrewseis.. Mporouse na katsei isixos stin xwra tou kai sto spitaki toy na diavazei efimerida xwris na ton enoxlei kaneis, aytos omws pige kai polimise gia mia 3eni xwra.. Den 3erw alla proswpika kai ypokeimenika mou fainetai poly pio symantikos apo ton kolokotroni. Esy mporeis na mou aitiologisis giati o kolokotronis itan pio symantikos? Epeidi aplws itan ellinas?
vlachaquito Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 a re paidia sas xairomai,pou to ksekinhsate pou to kataliksame pali... ithela na grapso & ego thn gnomh mou alla mou fenete oti tha agnoithei mia & den tha milhso gia politiko-koinonika themata opos oi proigoumenoi...telos panton... loipon paidakia to thema einai aplo.katarxhn to oti o teos den exei diavatirio einai lathos mas.an theloume na legomaste dhmokrates tote opoios exei dikaioma gia diavatirio to dinei.apla pisteyo oti den exei ginei mexri tora giati oi men kentroaristera den thelei parapano deksia stoixeia sthn ellada & h men deksia fovatai thn katakraygh ths kentroaristeras(aytoi pou psifizete feran piso ton vasilia...). to thema einai oti o teos otan tha mpei mesa mhn nomizete oti tha meinei me demena ta xeria,sigoura tha arxisei na programmatizei anodo tou sthn eksousia...pisteyo oti to paradeigma ths Boulgarias einai poly eiropiasto...den tha thelisei na aparei thn eksousia san vasilias alla san prothypourgos.. ayto pou me provlhmatizei einai oti mporei na to kataferei..giati pleon o laos psaxnei kati to kainourgio na vasistei,na oneireytei oti tha fygei apo thn mizeria tou misthou...kai ayto to eidame me ton karatzaferh,pou me gnosta synthimata (ekso oi ksenoi,elas-thriskia-dhmokratia)tsimpise arketous psifous... to thema einai oti allous xaramofaides sthn plath mou den thelo na exo,& me provlhmatizei poly to gegonos ayto,tha pesoun polla gelia sthn istoria...
Παιδί_Φάντασμα Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Theobabis, Δεν υπονόησα εσένα, αλλά κάποιους που σε ένα topic «Τι μαθαίνουμε στο σχολείο» άφησαν αιχμές, ή μάλλον δήλωσαν απροκάλυπτα ότι μόνο τα μαθηματικά προσφέρουν σημαντικές , ουσιώδεις και χρήσιμες γνώσεις. Εγώ λεω ότι ΔΕΝ είναι μόνο τα μαθηματικά. Λες: [...]μπορω να μαθω τιποτα περισοτερο περα απο το τι εγινε, απο τα παραπανω?» Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς. Ζητάς πληροφορίες non paper; Αν ναι, δεν έχω τέτοιου είδους πληροφορίες. Vlachaquito, εκτός κι αν «αισθάνομαι» λάθος την φράση σου: [...]«loipon paidakia to thema einai aplo [...]», πιστεύω ότι υπάρχει έρπουσα απαξίωση. Αν είναι έτσι, αναρωτιέμαι γιατί; Ο Κωνσταντίνος Β δεν είναι γραμμένος στα ελληνικά δημοτολόγια και μπορείς να διαβάσεις σχετική έρευνα του flash : http://flashfiles.flash.gr/greece/Rid4/
BlizardBill Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Τώρα το ζήτημα είναι αν η κυβέρνηση καταπάτησε τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός ανθρώπου που καταπάτησε τα δικαιώματα ενός ολόκληρου λαού, δεν νομίζεις blizardbill ότι είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας. <hr /></blockquote> Mono an exoume tin thelisi na krinoume antikimenika, oste na min kanoume kati antistixo se auton...prepei na to laboume ipopsin. An den exoume tin ikanotita-tin antikimenikotita-tin sovarotita- na laboume ta metra pou prepei kai epitrepontai, kai kataligoume na katapatame anthropina dikaiomata...Kalitera na min laboume tipota ipopsin, giati tha ta kanoume mantara. (an exeis amfibolia gia auto ,to sizitame.)
spinmind Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δεν καταλαβαίνω πώς και πότε ακριβώς κατεπάτησε τα δικαιώματα του ελληνικού λαού ο τέως! Για την ύπαρξη και τη λειτουργία της βασιλείας στην Ελλάδα υπεύθυνος τότε ήταν ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Αν δε γούσταρε μπορούσε να διώξει το βασιλιά και να αλλάξει το πολίτευμα όπως και έκανε αργότερα. Όσο όμως υπήρχε βασιλεία στον τόπο μας, υπήρχε γιατί το ήθελε ή το άφηνε ο ίδιος ο λαός. Ως εκ τούτου δεν κατεπάτησε κανένα δικαίωμα. Από τη μεριά του ο βασιλικός οίκος καλά έκανε για την πάρτη του και ζούσε στη χλιδή, αγόραζε οικόπεδα, είχε τραπεζικούς λογαριασμούς, έδινε προίκες αφού τον ανεχόταν ο λαός και κατ' επέκταση και η πολιτική ηγεσία. ʼρα το να έρχεται τώρα ο τέως και να ζητάει πίσω "τα κεκτημένα του" μπορεί μεν να είναι πρόκληση, ωστόσο έχει κάποια δόση αλήθειας. Έλληνας είναι δικαιούται κάποια πράγματα όπως όλοι μας. Για το προικοσύμφωνο της Σοφίας που ρώτησε ο KWSN, λένε ότι η Φρειδερίκη η οποία ήταν γνήσιο τσόκαρο, απαίτησε από τον τότε πρωθυπουργό Καραμανλή ένα υπέρογκο ποσό για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας. Ο Καραμανλής τη γείωσε και αυτή απείλησε να ζητήσει τα χρήματα από το βασιλικό οίκο της Αγγλίας σε περίπτωση μη ικανοποίησης του αιτήματός της. Αυτό βέβαια θα εξέθετε την Ελλάδα διεθνώς όπως και έγινε τελικά με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί ανοιχτός πόλεμος Καραμανλή-ανακτόρων. Αναφέρεται λοιπόν ότι σε μια λογομαχία που είχαν τότε η Φρειδερική και ο Καραμανλής, αυτή τον έβρισε,αυτός τη χαστούκισε και ο Παύλος που ήταν παρών πήγε να τον σκοτώσει. Μπήκε στη μέση κάποιος υπασπιστής και πάνω στη φασαρία σκοτώθηκε ο Παύλος. Έτσι εξηγείται και η ύποπτη "ξαφνική" ασθένειά του και ο μετά απο 3-4 μέρες ανεξήγητος κατά πολλούς θάνατός του. Αυτά και με τα ιστορικά κουτσομπολιά...
theobabis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Παιδί Φάντασμα Sorry που δε καταλαβα. Η εντυπωση που πηρα απο το πρωτο ποστ ηταν οτι η ιστορια ειναι το παν. Οποτε και ηθελα μια δηκαιολογια πανω σε αυτο. Η φραση:"Εγώ λεω ότι δεν είναι μόνο τα μαθηματικά." με καλυψε πληρως Και παλι ζητω συγνωμη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.