Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σταθερού υπολογιστή

ss13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά , θέλω μια βοήθεια , χθες μου έφεραν έναν σταθερό υπολογιστή ο οποίος παίρνει μπροστά κανονικά αλλά ( δηλαδή φορτώνει αλλά η οθόνη παραμένει μαύρη ) :cry: , τι να κάνω ρε παιδιά ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!

Δημοσ.
Όταν λες φορτώνει; Δηλαδή μπαίνει κανονικά στο λειτουργικό με ήχους όλα κομπλέ;

Έχεις τσεκάρει τις συνδέσεις;

Ναι φορτώνει κανονίκα , δουλεύουν τα ανεμιστηράκια , κάνει τα κλασσικά μπιπ , όλα είναι έντάξει . Έχω ελέγξει και τις συνδέσεις . Τι λες να φταίει ; :X

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αν απάντησες στην ερώτηση του phanispal (μπορεί να κάνω και λάθος).

[...] μπαίνει κανονικά στο λειτουργικό με ήχους όλα κομπλέ; [...]

;

Δημοσ.

Γενικώς δεν δείχνει τπτ η οθόνη σου; καθ'όλη τη διάρκεια;

Αν ναι, έλεγξε ότι η οθόνη σου είναι σωστά ρυθμισμένη π.χ. αν παίρνει σήμα από πολλές εισόδους DSUB, DVI, HDMI, ότι είναι επιλεγμένη η κατάλληλη είσοδος.

Ειδάλλως αν έχεις εικόνα κατά τη φόρτωση κι απλώς δε σου εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας, εικάζω ότι είναι η ανάλυση ή ο ρυθμός ανανέωσης.

Ας αποκλείσουμε 1-1 τα ενδεχόμενα...

Δημοσ.

Μπορεί επίσης να μην κάνει καλή επαφή η τροφοδοσία της κάρτας γραφικών (αν φυσικά υφίσταται τέτοια) ή να μην πατάει καλά η ίδια η κάρτα γραφικών.

Είπες ότι χθες σου έφεραν το σύστημα, οπότε δε θα μου φαινόταν διόλου παράξενο να έχει φύγει απ' τη θέση της κατά τη μεταφορά.

Δημοσ.

Δες αν υπάρχει κάρτα γραφικών επάνω στη μητρική σου, αν ναι, σύνδεσε εκεί το βύσμα της οθόνης σου για να δεις αν δουλεύει. Αν και τα περισσότερα BIOS αναλαμβάνουν να στείλουν το σήμα απευθείας στην εξωτερική κάρτα γραφικών κι όχι στην ενσωματωμένη από τη στιγμή που θα συνδεθεί, δε μπορούμε να αποκλείσουμε κι αυτό το ενδεχόμενο.

Δημοσ.

Άνοιξα το κουτί και είδα όλες τις συνδέσεις . Μάλλον για κάρτα γραφικών το βλέπω . Τι να κάνω ; :X

Δημοσ.

Τι βλέπεις ακριβώς; Μήπως ήρθε η ώρα να μας ενημερώσεις περί συνθέσεως;

Δοκίμασε να βγάλεις την κάρτα γραφικών και να την ξαναβάλεις.

Δημοσ.
Πωω ρε μαν πού πας με αυτό το πράγμα.. μπας και ήρθε η ώρα του;

Τσέκαρε τις συνδέσεις πάλι. Η οθόνη λειτουργεί σε άλλο σύστημα;

Ναι λειτουργεί σε άλλο σύστημα η οθόνη , τις έχω τσεκάρει . Τι προτείνεις για αγορά καινούργιας μητρικής ; :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...