Προς το περιεχόμενο

Blue Screen Errors

mimis13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φέτος με την έλευση αρκετών παιχνιδιών είπα να καώ λίγο παίζοντας στο PC μου, μιας και στο ΤΕΙ δε χρωστάω πολλά μαθήματα και έχω λίγα εργαστήρια.

Πήρα από το internet μερικά παιχνίδια και έκατσα να παίξω με τη ησυχία μου.

Είχα τα ΧP τότε και εγκατέστησα καναδυό παιχνίδια. Εκεί που έπαιζα το Batman - Arkham Asylum ο υπολογιστής έβγαλε μια μπλε οθόνη, έκανε restart, μετά έβγαlε error και έλεγε ότι δεν έκανε boot. Έβγαλα το παιχνίδι κι όλα καλά. Με κανένα παιχνίδι όπως το PES 2009, το Manager 2009 ή και το Crysis δε συνέβη αυτό.

Με τον καιρό άλλαξα σε Vista ώστε να έχω το DirectX10 μιας και ο υπολογιστής μου είναι αρκετά δυνατός και τα είχα δικά μου αυθεντικά. Εγκατέστησα πάλι μερικά παιχνίδια όπως το Section 8 και σήμερα το PES 2010. Εκεί που έπαιζα το Section 8 Crashάρει και ξανά τα ίδια. Eυτυχώς με τα Vista το θέμα με το Boot το διορθώνω κάνοντας το Recovery των Vista στο μενού πριν το Format. Παίζω και σήμερα το PES 2010 και πάλι τα ίδια. Κάνω το Recovery αλλά ξέρω ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.

Η αναφορά των Windows λέει ότι είναι θέμα Hardware κλπ. Ένας φίλος που είναι ψιλοσχετικός λέει ότι είναι επειδή τα παιχνίδια είναι πειρατικά. Το σύστημα μου είναι Intel Core2Duo 1.86ghz, 3,3GB Ram, NVidia 9600GT, PSU 600Watt. Το Anivirus μου Panda GP 2010. To αναφέρω μήπως και παίζει κανένα ρόλο. Και έχω Vista SP2 μέχρι και την τελευταία ενημέρωση.

Ξέρετε περίπου ποιο είναι το πρόβλημα; Έχω εγγύηση για το Hardware γιατί είναι από αναβάθμιση αλλά δε θέλω να τρέχω τόσο μακρυά για κάτι που μπορεί και να επιλυθεί - αν αυτό δύναται - και από εμένα τον ίδιο, είτε με ένα format είτε με κάτι άλλο.

Κάθε βοήθεια δεκτή και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Και να μη γνωρίζετε να με βοηθήσετε, ευχαριστώ και για το χρόνο που αφιερώσατε.

Δημοσ.

...από εμένα, παρακολούθησε

θερμοκρασίες CPU/GPU)

τάσεις PSU

Tα αποπάνω πχ με Speedfan

...αλλά βρ' αδερφέ,,,εκείνα τα σπόιλερς τί τα θες ; :P

Δημοσ.
...από εμένα, παρακολούθησε

θερμοκρασίες CPU/GPU)

τάσεις PSU

Tα αποπάνω πχ με Speedfan

...αλλά βρ' αδερφέ,,,εκείνα τα σπόιλερς τί τα θες ; :P

Επανέλαβε με οδηγίες για εντελώς άσχετους με το θέμα. Λίγα πράγματα ξέρω κι αυτά μισά. Ήδη, εδώ στο φόρουμ παλαιότερα έγινα γνωστός με κάτι γκάφες που έλεγα. Και δε θέλω να το συνεχίσω... Προτιμώ να μάθω κι άλλα και μετά να αποκτήσω γνώμη.

• Moderators
Δημοσ.
Έχω εγγύηση για το Hardware γιατί είναι από αναβάθμιση

Εγγυηση απο που εχεις ακριβως?Επειδη ειναι καινουρια?Δεν λεει απολυτως τιποτα αυτο.

Κανε αυτα που σου ειπε ο washcloud.Ελεγξε οτι hardware μπορεις για να βεβαιωθεις πως δουλευει οπως θα πρεπε να δουλευει(και ξαναλεω μην σκεφτεις οτι πχ αγοραστηκε χτες αρα λογικα ειναι οκ).Επισης σε περιπτωση που εχεις κανει overclocking,εχεις πειραξει τασεις κλπ,γυρνα τα ολα στα default ή τουλαχιστον"χαλαρωσε"τα ολα.

Αυτη ειναι και η λογικη αρχη.Ψαχνεις το hardware και στην συνεχεια περναμε στο software/os κλπ.Οταν τελειωσεις και βγαλεις τα παντα οκ,μπορεις να αρχισεις να ανεβαζεις kernel dumps/minidumps απο τις blue screens και θα σε βοηθησω με την αναλυση τους.Αν ξεκινησουμε αναποδα,μπορει να κανουμε μια τρυπα στο νερο και να χασουμε ολοι αδικα το χρονο μας.

Δημοσ.

Kατέβασε το πρόγραμμα Speedfan, παρέχει μετρήσεις θερμοκρασιών και τάσεων.

Σύγκρινε τις τάσεις (+12V, -12V, +3V, -3V κτλ) με τις τιμές που δίνει το πρόγραμμα για το τροφοδοτικό σου, και δες αν αναφέρει έντονες αποκλίσεις.

(παράδειγμα "σωστών" θερμοκρασιών & τάσεων) :

sshot1rt.jpg

και παρακολούθα αν ανεβαίνουν "τρελλές" (= πάνω από 70-80 C θερμοκρασίες σε CPU, VGA (αλλιώς GPU) καθώς τρέχεις παιχνίδι

* Gi0 την εγγύηση την ανέφερε με την έννοια ότι είναι καλυμμένος - αλλά για να μην τρέχει για RMA είπε να ρωτήσει εδώ μπας και βγάλει άκρη πιο εύκολα

• Moderators
Δημοσ.

* Gi0 την εγγύηση την ανέφερε με την έννοια ότι είναι καλυμμένος - αλλά για να μην τρέχει για RMA είπε να ρωτήσει εδώ μπας και βγάλει άκρη πιο εύκολα

Αgreed,οπως και να χει απο κει θα πρεπει να ξεκινησει για να βρει το προβλημα.Απλα τωρα ειναι ηρεμος πως αν προκυψει το προβλημα στο hardware,ευτυχως ή δυστυχως RMA it is.

Δημοσ.

Για να "νιώσω" λίγο τι λέτε... Πρέπει να ελέγχω τις θερμοκρασίες με το πρόγραμμα που πρότεινε ο Washcloud. Να δω αν είναι κανονικές και μετά να προχωρήσω σε έλεγχο για Hardware θέματα. Αλλά για να το κάνω αυτό πρέπει να τρέχει το παιχνίδι και να αφήσω να κρασάρει το σύστημα; Δεν μπορώ να το κάνω. Πώς αλλιώς να το ελέγξω;

Εγώ δεν έχω κάνει σε καμμία περίπτωση καμία αλλαγή στο Hardware με overclock και ιστορίες. Εκτός αν ο τυπάς που μου το αναβάθμισε έκανε δικά του κόλπα. Επίσης να πω ότι για τα κομμάτια που άλλαξα μου δίνει εγγύηση 2-3 έτη. Γι αυτό το ανέφερα.

Εγώ θα πάρω ένα τηλέφωνο εκεί αύριο και θα ρωτήσω μήπως το πείραξε κλπ να σας ενημερώσω εδώ. Αλλά το RMA τι είναι;

Δεν ανέφερα ότι έχω μετατροπέα πάνω για οθόνη 23" Full HD, μήπως προκαλεί κανένα παρελκόμενο; Κάτι είχα ακούσει και για τη χρήση PhysX.

Μήπως θέλει κανένα ανεμιστηράκι στον επεξεργαστή; Νομίζω μόνο με Thermal Paste τον έχω.

• Moderators
Δημοσ.
Μήπως θέλει κανένα ανεμιστηράκι στον επεξεργαστή; Νομίζω μόνο με Thermal Paste τον έχω.

Δεν εχεις ανεμιστηρα στον επεξεργαστη??Αν ισχυει το παραπανω,δεν νομιζω πως χρειαζεται να ψαξουμε αλλου.Θα βαραει τρελες θερμοκρασιες και θα κλεινει απο μονος του για να μην καει.Δεν νομιζω ομως πως θα εβγαζε blue screens.

Για να "νιώσω" λίγο τι λέτε... Πρέπει να ελέγχω τις θερμοκρασίες με το πρόγραμμα που πρότεινε ο Washcloud. Να δω αν είναι κανονικές και μετά να προχωρήσω σε έλεγχο για Hardware θέματα. Αλλά για να το κάνω αυτό πρέπει να τρέχει το παιχνίδι και να αφήσω να κρασάρει το σύστημα; Δεν μπορώ να το κάνω. Πώς αλλιώς να το ελέγξω;

Memtest για αρκετες ωρες για να ελεγξεις τις μνημες(αν δεν ξερεις τι ειναι ενα search θα σε διαφωτισει),πηγαινε στην σελιδα του κατασκευαστη του/των σκληρων σου και κατεβασε τυχον διαγνωστικα τεστ που εχει γι αυτον/αυτους.Παρακολουθα θερμοκρασιες/τασεις με το speedfan.Αυτα για αρχη.

Εγώ θα πάρω ένα τηλέφωνο εκεί αύριο και θα ρωτήσω μήπως το πείραξε κλπ να σας ενημερώσω εδώ. Αλλά το RMA τι είναι;

RMA=Return Merchandise Authorization, δηλαδη η επιστροφη που θα κανεις αν καποιο hardware σου εχει βγει ελατωμματικο.Δεν νομιζω να εχει πειραξει κανεις τις ρυθμισεις απο κει που το πηγες παντως.

Δεν ανέφερα ότι έχω μετατροπέα πάνω για οθόνη 23" Full HD, μήπως προκαλεί κανένα παρελκόμενο;

Οχι.

Κάτι είχα ακούσει και για τη χρήση PhysX.

Ξεκινα τις δοκιμες που ανεφερα πιο πανω και βλεπουμε στην συνεχεια για drivers κλπ.

Δημοσ.

Kαλά όσα λέτε κι ευχαριστώ. Το περίεργο είναι ότι σήμερα έριξα τις αναλύσεις παιχνιδιών από 1080p σε 720p και όλα πάνε καλά μέχρι τώρα. Αν όμως έχω πρόβλημα σίγουρα θα προχωρήσω στις παρεμβάσεις που μου είπατε.

Διαγνωστικό στις μνήμες γιατί να κάνω;

Μίλησα και με τον τεχνικό και μου είπε για Bad Sectors κλπ στον υπολογιστή. Παίζει να φταίνε αυτά;

Πιστεύω πάντως ότι είναι πολύ άκυρο να έριξα την ανάλυση κι όλα να δουλέυουν καλά. Εσείς τι λέτε;

Δημοσ.

αμα εριξες αναλυση ..πιθανων σημαινει οτι οτι η καρτα ζεσταινοτανε.μηπως ειναι καμια fanless?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:01 ----------

τρεξε furmark kai cpustability test

• Moderators
Δημοσ.
Διαγνωστικό στις μνήμες γιατί να κάνω;

Προφανως για να δεις οτι λειτουργουν απροβληματιστα.

Μίλησα και με τον τεχνικό και μου είπε για Bad Sectors κλπ στον υπολογιστή. Παίζει να φταίνε αυτά;

Οπως σου ειπα και χτες,μεσα στα τεστ που πρεπει να κανεις ειναι και διαγνωστικα για τους σκληρους σου.

Πιστεύω πάντως ότι είναι πολύ άκυρο να έριξα την ανάλυση κι όλα να δουλέυουν καλά. Εσείς τι λέτε;

Οτι μαλλον εστιαζεις στην καρτα γραφικων(ή σε καποιο driver που εχει σχεση μ αυτην),χωρις ομως να αποκλεισεις τιποτα απ οσα σου ειπαμε γιατι μπορει καλλιστα να ειναι ειναι προβλημα της ram,δισκου,κλπ κλπ.

Δημοσ.
αμα εριξες αναλυση ..πιθανων σημαινει οτι οτι η καρτα ζεσταινοτανε.μηπως ειναι καμια fanless?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:01 ----------

τρεξε furmark kai cpustability test

Έχει ένα ανεμιστηράκι το οποίο έπαιρνε πολύ νωρίς μπροστά απ ότι παλιότερα. Εκεί το ψιλιάστηκα. Τη ζόριζα την κάρτα, είμαι σίγουρος. Γιατί την έχω μόνιμα 1080p και ότι και να παίζω εκεί το βάζω. Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι ως τώρα όλα καλά. Η πορεία θα δείξει.

Φίλε, gi0 να σε χιλιοευχαριστήσω για τις συμβουλές. Μέχρι τώρα με αυτό που έκανα είδα διαφορά. Σίγουρα, όμως αν συμβεί κάτι ξανά θα κάνω ό,τι ακριβώς λες. Το θέμα είναι ότι δουλεύει τώρα. Αλλά καλό είναι που υπάρχει το τόπικ ώστε να το δουν κι άλλοι και αν συμβεί κάτι να ανατρέξω σε σας που είστε σίγουρη λύση γιατί απ ότι βλέπω πάνω κάτω όλοι τα ίδια μου λέτε. Ευχαριστώ και τους τρεις πάντως που ενδιαφερθήκατε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...