Προς το περιεχόμενο

Κάτι ΠΟΛΥ ενδιαφέρον για Athlon XP OC. Διαβάστε!


salig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

 

Διάβαζα πριν λίγο ένα review στο Anandtech για μητρικές socket A με το νέο chipset nForce2. Φτάνοντας στα σχόλια για BIOS/overclocking της ASUS A7N8X Deluxe διαβάζω το εξής (το κάνω copy από το site):

 

"Using a factory locked Athlon XP 2400+ processor, all we had to do was simply lower the CPU multiplier down to 8X and increase the FSB as high as we possibly could without jeopardizing stability and without increasing voltages. This was made possible by a great feature the ASUS A7N8X Deluxe affords (as do all nForce2 motherboards), and that's the ability to adjust the CPU multiplier in the BIOS without having to do physical modification to the CPU. Therefore, all you have to do is install your multiplier-locked Athlon XP CPU into your nForce2 motherboard and voila; you can adjust all the available multipliers to your heart's content. However, make sure you purchase the right type of Athlon XP; only Thoroughbred-B processors have this capability on nForce2 motherboards. You cannot change the multiplier of a locked Palomino or Thoroughbred-A processor in any of the six nForce2 motherboards being reviewed today."

 

Για του λόγου το αληθές, εδώ ακριβώς είναι το σχετικό URL:

 

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1759&p=9

 

Τι μας λέει εδώ ο ποιητής: ότι αν πάρουμε έναν ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ (εργοστασιακά) Athlon XP με το νέο πυρήνα Thoroughbred-B και τον τοποθετήσουμε επάνω σε μία μητρική με το nForce2 chipset (όποια νά'ναι, όχι αναγκαστικά την ASUS), τότε μπορούμε να παίξουμε με τον multiplier έτσι απλά και όμορφα, χωρίς πινελιές και epoxy και άλλα τέτοια...

 

Απ'όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ήδη κυκλοφορούν Athlon XP με τον νέο αυτό πυρήνα (Thoroughbred-B) και μάλιστα στις χαμηλές συχνότητες π.χ. 1700+, 1800+ κλπ. Αυτό το διάβασα σε άρθρο του x-bit Labs και πιο συγκεκριμένα εδώ:

 

http://www.xbitlabs.com/news/story.html?id=1039198840

 

Αν δεν κάνω λάθος έχω δει τέτοιες CPU's στην εγχώρια αγορά (νομίζω στη ΓΡΑΜΜΗ).

 

Λοιπόν, λεβέντες μου, ποιά είναι η άποψή σας επί του θέματος; Τι άλλο γνωρίζετε; Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, άραγε αξίζει τον κόπο; Περιμένουμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον τα σχόλιά σας και ό,τι άλλη πληροφορία έχετε. να περνάτε καλά και συγγνώμη αν σας κούρασα...

 

regards,

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το χουμε σχολιάσει αυτό, όχι βέβαια σε ξεχωριστό topic αλλά στο τόπικ για τον ξεκλείδωμα του Athlon. Η άποψή μου; Η AMD βλέποντας οτι πλέον οι P4 της τα ρίχνουν σε ocing αναγκάστηκε να κάνει 2 βασικές κινήσεις. Καινούργιος πυρήνας για όλους τους επεξεργαστές της ο οποιος και σηκώνει τρελά oc και ξεκλείδωτοι multipliers για να μπορούμε να έχουμε οτι fsb γουστάρουμε. Ξέχασα κάτι; Α ναι το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι μητρικές με ΚΤ400

 

 

Προς ASSOS: Σίγουρα γίνεται. Τουλάχιστον για το 8RDA+ που παρακολουθώ 3-4 διαφορετικά fora βλέπω οτι είναι γεγονός. Με το μαμίσιο bios χρειαζόταν να γεφυρώσεις το τελευταίο L3 bridge, αλλά με το καινούργιο υπάρχει full unlock.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πρόλαβα να κάνω ένα refresh τη σελίδα και νά'σου δύο replies...!

 

Φίλε LL_NEO: Είναι καρατσεκαρισμένο ότι το ίδιο κόλπο κάνουν και οι mobos με ΚΤ400; Πολύ ενδιαφέρον και αυτό. Κατά τα άλλα συμφωνώ με την άποψή σου για τις κινήσεις του Τεξανού κατασκευαστή.

 

Να θέσω ένα γενικότερο ερώτημα: Όντως οι νέοι επεξεργαστές με το νέο πυρήνα έχουν ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή; Γιατί εγώ άλλο κατάλαβα από το review που διάβασα και παρέθεσα στο post μου.

 

Και το ζουμί της υπόθεσης: Κυκλοφορούν σήμερα στην Ελληνική αγορά επεξεργαστές Athlon XP με το νέο πυρήνα; Αν ναι, σε τι συχνότητες; Και σε τι τιμές; Δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμα χρόνο να κάνω τη Χριστουγεννιάτικη βόλτα μου στη Στουρνάρη και δυστυχέστερα δεν βγάζω καμιά άκρη από τα sites των καταστημάτων. Μήπως εδώ θα μπορούσε να μας βοηθήσει ο Στράτος από το HAC Shop;

 

Αυτά σαν συμπλήρωμα. Ευχαριστώ.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν καμια βδομάδα είχε φέρει ΧΡ2400+ και ΧΡ2600+ που αν δεν κάνω λάθος φοράνε τον καινούργιο πυρήνα. Πάντως αν κάνεις λίγο υπομονή θα έρθουν στην Ελλάδα και οι χαμηλότερες συχνότητες με τον καινούργιο πυρήνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...