Προς το περιεχόμενο

Λάπτοπ και εξωτερική οθόνη

vamitrou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στη μεγάλη παρέα του insomnia!

Λοιπόν ακούστε το πρόβλημα μου....

έχω μία οθόνη 22 ιντσών lcd samsung, η οποία έχει είσοδο DVI και προσπαθώ να την συνδέσω στο λάπτοπ μου που έχει έξοδο VGA με την βοήθεια ενός μετατροπέα VGA->DVI. Παρόλα αυτά δεν παίρνω σήμα από την έξοδο και ούτε βλέπω την δεύτερη οθόνη στις ρυθμίσεις οθόνης... Το λάπτοπ μου είναι sony vaio fw21m και έχει windows vista. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη!!!!!!

Δημοσ.

Έχεις ενεργοποιήσει στα Windows την επιλογή να στέλνει την εικόνα στην εξωτερική οθόνη;

Ποιόν μετατροπέα χρησιμοποιείς;

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Toshiba Dynadock. Την πρώτη φορά μόνο ρύθμισα να κάνει "extend desktop" στην εξωτερική οθόνη, μετά την ρύθμισα ως primary και αυτό ήταν.

Δημοσ.

[ame]http://www.amazon.de/gp/product/B000A0C206/ref=s9_simz_gw_s3_p23_i1?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=0BZ577Q1ZDX4M5496PMZ&pf_rd_t=101&pf_rd_p=463375173&pf_rd_i=301128[/ame]

Αυτόν εδώ τον μετατροπέα χρησιμοποιώ. Πατάω στην επιλογή "Extend Desktop" αλλά με το που πατάω Apply απενεργοποιείται αυτόματα....

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Η οθόνη έχει και είσοδο VGA. Θα εφοδιαστώ αύριο ένα καλώδιο VGA->VGA και θα το δοκιμάσω μήπως και σταθώ πιο τυχερός. Καλό βράδυ σε όλους!

Δημοσ.

Καλησπέρα insomniacs! Λοιπόν...

Αγόρασα σήμερα καλώδιο VGA σύνδεσα την οθόνη, δουλεύει, αλλά:

Στα 60Hz μαχ, μέγιστη ανάλυση 1280χ720 στην οποία ένα κομμάτι της οθόνης είναι μαύρο, οπότε αναγκαστικά την έχω στα 1024. Και γενικά η ποιότητα είναι χάλια......

Μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό ή τόσες είναι οι δυνατότητες της κάρτας γραφικών? Η κάρτα είναι Mobility Radeon HD 3470 και η κύρια οθόνη παίζει σε ανάλυση 1600χ900. Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.
Καλησπέρα insomniacs! Λοιπόν...

Αγόρασα σήμερα καλώδιο VGA σύνδεσα την οθόνη, δουλεύει, αλλά:

Στα 60Hz μαχ, μέγιστη ανάλυση 1280χ720 στην οποία ένα κομμάτι της οθόνης είναι μαύρο, οπότε αναγκαστικά την έχω στα 1024. Και γενικά η ποιότητα είναι χάλια......

Μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό ή τόσες είναι οι δυνατότητες της κάρτας γραφικών? Η κάρτα είναι Mobility Radeon HD 3470 και η κύρια οθόνη παίζει σε ανάλυση 1600χ900. Ευχαριστώ!!!

Ποιο μοντέλο οθόνης ακριβώς έχεις και ποια είναι η μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει; Το πρόβλημα όπου ένα κομμάτι της οθόνης είναι μαύρο, εγώ το διόρθωσα μέσα από το μενού της οθόνης (την Samsung T220HD έχω), επιλέγοντας την αυτόματη προσαρμογή.

Επίσης κάτι άλλο που πρέπει να δεις (και γι' αυτό σε ρωτάω ανάλυση), είναι εάν η οθόνη είναι 16:9 ή 16:10. Η οθόνη του λάπτοπ σου που έχει ανάλυση 1600χ900, είναι 16:9. Εμένα και του λάπτοπ και της οθόνης είναι 16:10 και συνεργάζονται χωρίς κανένα πρόβλημα (οθόνη λάπτοπ μέγιστη ανάλυση 1280x800 και οθόνη samsung 1680x1050). Όμως αν εσένα η οθόνη είναι 16:10, τότε θα πρέπει να πας στις επιλογές της να την κάνεις 16:9 (με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσει μαύρες μπάρες πάνω και κάτω αλλά δεν θα παραμορφώνεται η εικόνα).

Και κάτι σημαντικό, αν δουλεύουν ταυτόχρονα και οι δυο οθόνες, τότε νομίζω πως περιορίζεται η ανάλυση (δεν είμαι σίγουρη γι' αυτό). Εγώ πάντως έχω απενεργοποιημένη την οθόνη του λάπτοπ για να μπορέσει η εξωτερική να φτάσει το μέγιστο της, αλλιώς αυτό δεν μπορεί να γίνει και με τις δυο οθόνες ενεργές.

Όσο για την κάρτα γραφικών, λογικά πρέπει να πιάνει και μεγαλύτερες αναλύσεις από αυτές που αναφέρεις και το όλο θέμα να θέλει απλώς ρύθμιση.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Δημοσ.

H εξωτερική οθόνη είναι η Samsung Syncmaster 226BW. Η μέγιστη επιτρεπτή της ανάλυση είναι 1680χ1050 (16:10). Δοκίμασα να πατήσω "Auto", αλλά μου λέει ότι είναι locked, όπως επίσης και όταν προσπαθώ να την ρυθμίσω χειροκίνητα. Ύπάρχει τρόπος να την ρυθμίσω στα 16:9 μέσα από τα windows??

Δημοσ.

Εφόσον έχεις extend θα εχεις το μέγιστο που έχει η οθόνη του laptop, διαφορετικά θα πρέπει να έχεις μόνο την μια από της δυο να δουλεύει.

Δημοσ.
H εξωτερική οθόνη είναι η Samsung Syncmaster 226BW. Η μέγιστη επιτρεπτή της ανάλυση είναι 1680χ1050 (16:10). Δοκίμασα να πατήσω "Auto", αλλά μου λέει ότι είναι locked, όπως επίσης και όταν προσπαθώ να την ρυθμίσω χειροκίνητα. Ύπάρχει τρόπος να την ρυθμίσω στα 16:9 μέσα από τα windows??

Προφανώς η ρύθμιση είναι εφικτή μόνο όταν βλέπεις τηλεόραση κι όχι όταν παίρνει σήμα από την vga. Όχι, δεν μπορείς να την ρυθμίσεις μέσα από τα windows (απ' όσο ξέρω τουλάχιστον). Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις εντελώς την οθόνη του λάπτοπ και να έχεις ανοιχτή μόνο την Samsung. Όπως προανέφερα, η ανάλυση μάλλον περιορίζεται αν είναι και οι δυο οθόνες ανοιχτές, γιατί το λάπτοπ δεν μπορεί να πιάσει ψηλότερη ανάλυση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...