Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με κάρτα γραφικών και DVD

stratigos24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα. Εφτιαξα ενα pc απο το eshop την Τριτη και σημερα το παρελαβα. Εχω ομως το εξης προβλημα. Ειχα παρει εγω ξεχωριστα την καρτα γραφικων (twintech gts250 1gb ). Μολις εφερα λοιπον το pc σπιτι κουμπωσα την καρτα πανω και το εβαλα μπρος. Μεχρι στιγμης ολα καλα. Συνδεσα την καρτα με την οθονη και η οθονη καταλαβε οτι κατι συνδεθηκε μαζι της αλλα αμεσως μετα μπηκε σε standbay mode και ετσι δεν εδειχνε τπτ.Η καρτουλα απο πισω εχει 2 ιδιες εξοδους προς την οθονη καθως και hdmi που η οθονη δεν ειχε αλλα ειχε η τηλεοραση που εχω σπιτι. Βαζοντας λοιπον τον υπολογιστη και στην τηλεοραση με hdmi απο την καρτα παλι τπτ. Και η τηλεοραση καταλαβαινε οτι κατι εχει συνδεθει αλλα δεν εδειχνε τπτ.Τελος δε λειτουργει καν το dvd που μου εχουν βαλει πανω ουτε λαμπακι ουτε τπτ και ειναι συνδεδεμενο κανονικα στο τροφοδοτικο.Δεν πρεπει να δουλευει και ο σκληρος απο οτι καταλαβα αν και αυτος ειναι μια χαρα συνδεδεμενος.Τι να πω? Το τροφοδοτικο ειναι thermaltake 750watt και δεν φαινεται να εχει προβλημα γιατι και η καρτα επαιρνε ρευμα και τα ανεμιστηρακια της δουλευαν κανονικα και ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη και του κουτιου ολα. Τι να κανω? Να το παω πισω ? Εχω ξενερωσει.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Ίσως οι μνήμες να είναι ελλατωματικές. Δοκίμασε να τις αλλάξεις θέση και δοκίμασε να bootάρεις μόνο με ένα module.

Επίσης άλλαξε τον τίτλο του θέματος, σε έναν ποιο σχετικό με το θέμα που σε απασχολεί.

Δημοσ.

Εχεις on board VGA στο mobo να κανεις μια δοκιμη?

Ενεκα Dual DVI θα χρειαστεις και ενα ανταπτορακι.

Εσκισες κανενα αυτοκολλητακι του e-shop??

Να του φαλτσάρισε καμία του PSU και να τα είδε κολλιωμενα?? Περίεργο αλλα διώλου απίθανο...

Δες και τις Ram μια, Αν εχεις 2 DIMM δοκιμασε μονο με το ενα και σε διαφορετικες θυρες!

Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ.Θα κανω και αυτες τις δοκιμες.Η motherboard κατι βγαζει απο πισω αλλα θελει βισμα που δεν εχω , μαλλον αυτο που μου λες οτι θα χρειαστω.Αλλα λογικο να μη λειτουργει και το DVD??? Με τις μνημες το εκανα απο πριν αλλα τπτ.

Δημοσ.

Κανε ενα cross check an ειναι σωστα Πάνω στο PSU τα καλώδια.

Αν το psu σου ειναι τύπου thermaltake-1200w-psu_1.jpg

μπάς και έχει ξεσκορτσάρει κανένα!

ΑΠο κει και πέρα δες αν κουμπωσε σωστα η κάρτα στην Pci και αν η παροχη ειναι σωστα κουμπωμένη πάνω στη κάρτα ( εις τον πωπο της...) Απο κει και πέρα εχεις θέμα πάλι...

Κάτι ακόμα ( μπιμ ) κατα την εκκίνηση ακούς?

Οτι και καλα ξεκινάει σωστα?

Μου έχει τύχει να πρεπει να το αλλάξω απο BIOS σε mobo για να το δει ....

Κάτι άλλο δεν μπορει να μου έρθει προε το παρόν...

Δημοσ.

το ιδιο πραγμα μου ειχε τυχει οταν μονταρα το δικο μου pc.

ακους μπιπ οταν ανοιγει??

παιξε λιγο με τις μνημες, αλλαξε τες dimm,βαλτεσ μια μια.

Δημοσ.

Μην ξαναδώσεις σε θέμα σου τίτλο του τύπου "e-shop???", γιατί θα κλειδωθεί πάραυτα για μη περιγραφικό τίτλο. Αυτήν την φορά σε έσωσε το ό,τι είχαν απαντήσει ήδη αρκετά μέλη...

Δημοσ.

Μισο λεπτο βρε παιδια... Πως λετε οτι μπορει να φταιει το hardware απο τη στιγμη που

δεν εχει τσεκαρει αλλα βασικα πραγματα. Ειπε:

Εφτιαξα ενα pc απο το eshop την Τριτη και σημερα το παρελαβα. Εχω ομως το εξης προβλημα. Ειχα παρει εγω ξεχωριστα την καρτα γραφικων (twintech gts250 1gb ). Μολις εφερα λοιπον το pc σπιτι κουμπωσα την καρτα πανω και το εβαλα μπρος. Μεχρι στιγμης ολα καλα. Συνδεσα την καρτα με την οθονη και η οθονη καταλαβε οτι κατι συνδεθηκε μαζι της αλλα αμεσως μετα μπηκε σε standbay mode και ετσι δεν εδειχνε τπτ.

Και κανεις δε ρωτησε: Με το που πατησες το διακοπτη για να ξεκινησει το pc, εδειξε

τιποτα η οθονη? ειδες το POST ? ειδες να γραφει τιποτα?

Αν οχι, τοτε τσεκαρε αν η μητρικη σου εχει onboard vga. Αν εχει συνδεσε την οθονη σου

εκει πανω και στη συνεχεια, αναψε το μηχανημα, μπες στο BIOS και βαλε να παιρνει

σημα απο την PCI-E. Save, restart και κουμπωνεις την οθονη σου πανω στη VGA.

Τελος δε λειτουργει καν το dvd που μου εχουν βαλει πανω ουτε λαμπακι ουτε τπτ και ειναι συνδεδεμενο κανονικα στο τροφοδοτικο

Βγαλε και ξαναβαλε το καλωδιο ρευματος, μπορει να εχει φαει φλασια. Αλλιως αλλαγη.

Δεν πρεπει να δουλευει και ο σκληρος απο οτι καταλαβα αν και αυτος ειναι μια χαρα συνδεδεμενος.Τι να πω?

Αυτο πως το καταλαβες ? Εβαλες το χερι σου πανω του οταν πατησες να αναψει το πισι

και δεν καταλαβες κραδασμους απο το δισκο ? Εβαλες το αυτι σου κοντα του για να δεις

οτι δεν γυρνανε τα platters του ?

Το τροφοδοτικο ειναι thermaltake 750watt και δεν φαινεται να εχει προβλημα γιατι και η καρτα επαιρνε ρευμα και τα ανεμιστηρακια της δουλευαν κανονικα και ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη και του κουτιου ολα.

Το οτι εβλεπες οτι δουλευαν ολα δε σημαινει οτι ειναι και σωστα τα παντα... Και εδω

μπαινει το ερωτημα: Μηπως καποιο part εχει προβλημα και βραχυκλωνει τα παντα?

Δημοσ.

συνδεσε την οθονη με την καρτα γραφικων της μητρικης και οχι με τη gts και δεσ αν δουλευει.το dvd αλλαξε το καλωδιο του sata και του ρευματος.δες απο την διαχειριση συσκευων αν εχουν εγκατασταθει σωστα ολες οι συσκευε σου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...