lion2486 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Γεια σας, θέλω να μάθω κάποια πράγματα όσον αφορά την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με την αύξηση του συνημιτόνου. Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι αυτό το συνημίτονο και που βρίσκεται... επίσης κάτι έχω ακούσει για άεργο ενέργεια ή κάπως έτσι, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει για αυτή; Ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα αν φτάσει το συνημίτονο 0,95; μπορώ να βρω κάπου επιπλέον πληροφορίες; Ευχαριστώ!
gtroza Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 http://www.google.com/search?q=%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82+%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1+%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BF&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=mozilla&rls=com.puppylinux:en-US:unofficial διάφορα γύρω απ' το θέμα .
De@th L0rd Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Σε οικιακές εγκαταστάσεις αυτό που σκέφτεσαι,δεν αξίζει να το κάνεις.Τόσο απλά.
katerina_a_86 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Η γωνία θ είναι η διαφορά φάσης ανάμεσα στην τάση και το ρεύμα σε ένα επαγωγικό φορτίο. Εξαιτίας αυτής της διαφοράς φάσης θ, στο φορτίο καταναλώνεται εκτός από ενεργός ισχύς (χρήσιμη ισχύς που παράγει έργο) και άεργος ισχύς η οποία είναι τόσο μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά φάσης θ. Ο λόγος της ενεργού (χρήσιμης) ισχύος προς τη συνολική ισχύ (ενεργός + άεργος, ανυσματικό άθροισμα) ισούται με το συνημίτονο της γωνίας θ και αναφέρεται ως συντελεστής ισχύος . Όποιος κατάλαβε ας μου εξηγήσει κι εμένα.
De@th L0rd Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2009 Όποιος κατάλαβε ας μου εξηγήσει κι εμένα. Πρέπει να διαβάσεις κάτι ψιλά για τα πολυφασικά ρεύματα.Θα το καταλάβεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.