tarantules Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δοκίμασα τα προγράμματα PostGre SQL και Navicat SQL για να φτοιάξω ένα απλό πίνακα και να ξεκινήσω να εισάγω εντολές για να μάθω καθότι αρχάριος αλλά δεν κατάφερα καν να φτοιάξω πίνακα.Μου ζητάει να κάνω login σε server. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ή να μου προτείνει κάποιο άλλο πρόγραμμα απλό για να φτοιάχνω πίνακες και να εισάγω απλές εντολές SQL?
rebel2000 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Λογικά θα έχεις στο pc σου office.Μπορείς να δοκιμάσεις με την Access
tarantules Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Στην Access δεν έχει command line πουθενά για να γράφω εντολές ερωτημάτων.Κάτι πινακάκια έχει που τσεκάρεις διάφορες επιλογές. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα εκτός από Access?Η τι κάνω λάθος και δεν μπορώ στα παραπάνω προγράματα να συνδεθώ?
virxen75 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2009 Στην Access δεν έχει command line πουθενά για να γράφω εντολές ερωτημάτων.Κάτι πινακάκια έχει που τσεκάρεις διάφορες επιλογές.Δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα εκτός από Access?Η τι κάνω λάθος και δεν μπορώ στα παραπάνω προγράματα να συνδεθώ? κάνεις λάθος φυσικά και έχει.
gtroza Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 WebserverPuppy 1 http://www.browserpuppy.com/server.html WebserverPuppy 1Hiawatha versionA small (74 Mb) server linux based on Puppy Linux. For web developers who need a lightweight server OS with LAMP*, Bluefish, FTP-server installed. * Bluefish web development studio 1.0.7 * Medit 0.9.4. text editor * Hiawatha web-server 6.14 You prefer Apache webserver? Download Webserverpuppy Xampp * Mysql 5.1.35 * PHP 5.2.9 * phpMyAdmin 3.1.5 * FTP server: PureFTP 1.0.22-2 * Seamonkey Web-browser and composer 1.1.14 * FTP client: gFTP 2.0.18 * Gimp: see Extra software You can use this OS portable on a USB drive or install it to your harddisk. Puppy Linux σε live cd με αυτά που ζητάς .
tarantules Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δεν με βοηθάει τίποτα από τα παραπάνω. Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί ζητάνε σχεδόν όλα τα προγράμματα SQL να συνδεθώ σε κάποιο server?Πως μπορώ να το παρακάμψω αυτό? Εγώ απλά θέλω να φτοιάξω ένα πίνακα και να δίνω εντολές απλές για να μου βγάζει αποτελέσματα.Του στυλ SELECT πεδίο1 From Πινακα1
Bspus Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Γινεται και στην access http://www.techonthenet.com/access/queries/view_sql.php Δηλαδη θα φτιαξεις πρωτα τους πινακες κανονικα και μετα θα φτιαξεις ενα query σε sql view και καθε φορα που θα το τρεχεις θα σου δειχνει τα αποτελεσματα Δεν ξερω αν μπορεις να κανεις και create table η γενικως οτιδηποτε εκτος απο select στην access, εκτος αν χρησιμοποιησεις VBA που διαθετει αλλα σιγουρα δεν θες κατι τετοιο. Απο κει και περα λογικο ειναι να πρεπει να κανεις login σε σερβερ. H access ειναι ειδικη περιπτωση που τα περιλαμβανει ολα σε ενα πακετο και δεν ειναι κανονικο προγραμμα διαχειρισης Βασεων Δεδομενων. Μπορεις να δοκιμασεις να κατεβασεις την oracle Express Edition δωρεαν http://www.oracle.com/technology/products/database/xe/index.html Εχουν και φορουμ για αποριες σχετικα με αυτο. Δηλαδη ουσιαστικα κανεις το PC σου database server. Μπορεις μετα με γραμμη εντολων να συνδεθεις και να κανεις οτι θες. Πιο ευκολα απο αυτο δεν γινεται αμα θες κανονικη sql
tarantules Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Ναι...και πως συνδέομαι σε server? Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω τη στιγμή που θέλω τοπικά να δοκιμάσω να φτοιάξω ένα απλό πίνακα και να κάνω ερωτήματα.... Και γιατί να συνδεθώ σε server δεν καταλαβαίνω.... Έχω μπερδευτεί πολύ.Δεν ξέρω πως να ξεκινήσω.έχω εγακαταστήσει 5-6 διαφορετικές εφαρμογές sql κα όλες μα όλες ζητάνε να συνδεθώ σε κάποιο server για να ξεκινήσω.Μα ποιος διαολο server είναι αυτός και δεν μπορώ να συνδεθώ?
SpyrosR Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Στήσε απλά MySQL server στο PC σου... σου δίνει τερματικό για να στέλνεις ό,τι επερώτημα θες, και φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πρόγραμμα άμα δε σου αρέσει η μαύρη οθόνη. Σε server θα συνδέεσαι και πάλι, απλά θα είναι τοπικός, στο δικό σου μηχάνημα.
Bspus Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2009 Μαλλον εχεις παρεξηγησει τι σημαινει σερβερ. Δεν ειναι απαραιτητα ενα αλλο μηχανημα. Καλυτερα να το σκεφτεσαι σαν μια process που τρεχει συνεχως σε ενα μηχανημα και ακουει σε καποια port. Στην περιπτωση που εστηνες oracle express στο pc σου για παραδειγμα, θα σου δημιουργουσε ενα service στην port 1521 (αλλαζει αμα θες). Αφου οι αλλες εφαρμογες που κατεβασες και το προγραμμα σερβερ που μολις εστησες ειναι στο ιδιο μηχανημα, οι εφαρμογες θα συνδεονται στην IP 127.0.0.1 που αντιπροσωπευει παντα το τοπικο μηχανημα (localhost) σε αυτην την port. Αλλα η πιο γενικη περιπτωση ειναι οτι θα μπορουσε το service να τρεχει σε αλλο μηχανημα και να πρεπει να δωσεις την πραγματικη του IP. Μεσα απο το εργαλειο διαχειρισης της server εφαρμογης θα πρεπει να δημιουργησεις και ενα χρηστη με κωδικο, η απλως να χρησιμοποιησεις εναν απο τους ετοιμους. Μονο ετσι μπορεις να κανεις login μεσα απο τις εφαρμογες. Στην oracle το εργαλειο διαχειρισης ειναι web based. Μπαινεις σε μια σελιδα στο ιδιο το μηχανημα που την εστησες και κανεις ρυθμισεις. Οποτε οπως καταλαβαινεις, αυτοματα το μηχανημα εχει γινει και... web server για να συμβει αυτο. Φανταζομαι κατι παρομοιο θα ισχυει και για τη Mysql αλλα δεν το εχω δοκιμασει. Εν πασει περιπτωσει, κατεβασε ενα απο αυτα τα server προγραμματα πρωτα, διαβασε και τις οδηγιες και αμα δεν βρισκεις ακρη ξαναγραψε.
virxen75 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Ναι...και πως συνδέομαι σε server? Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω τη στιγμή που θέλω τοπικά να δοκιμάσω να φτοιάξω ένα απλό πίνακα και να κάνω ερωτήματα....Και γιατί να συνδεθώ σε server δεν καταλαβαίνω.... Έχω μπερδευτεί πολύ.Δεν ξέρω πως να ξεκινήσω.έχω εγακαταστήσει 5-6 διαφορετικές εφαρμογές sql κα όλες μα όλες ζητάνε να συνδεθώ σε κάποιο server για να ξεκινήσω.Μα ποιος διαολο server είναι αυτός και δεν μπορώ να συνδεθώ? η ACCESS είναι η πιο απλή λύση απλά δεν σου ζητάει τίποτα (π.χ. Server) και κάνει γι αυτό που θες.
tarantules Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Λοιπόν...Έβαλα το Navicat 8.2.14 Enterprise for PostgreSQL , το εγκατέστησα και δεν μπορώ να συνδεθώ καθόλου. Στην καρτέλα general host hame/IP address έχει το localhost.Σαν port έχει 5432. Initial database: Template1.User name : Postgre και pass το έχει κενό. Πατάω να συνδεθώ και μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα λάθους : Could not connect to server : Connection refuse (0x0000274D10061) Is the server running on host "localhost" and accepting TCP/IP connection on port 5432? Έχει ένα κουμπί ΟΚ και αυτό ήταν όλο.Τι δεν κάνω σωστά? Μήπως πρέπει να εγκαταστήσω και τίποτα άλλο στο pc μου και ψάχνει να το βρει και γι αυτό σταματάει?
Bspus Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 To navicat δεν ειναι database server. Ειναι γραφικο εργαλειο διαχειρισης σαν ολα τα προηγουμενα που κατεβασες. Συνεργαζεται με database server το οποιο χρειαζεσαι επισης οπως εχουμε πει τοσες φορες. Οριστε η postgresql για windows. http://www.postgresql.org/download/windows Η συγκεκριμενη περιλαμβανει και εργαλειο διαχειρισης (pgadmin) οποτε το navicat μπορει να μην το χρειαστεις καθολου Οριστε και το FAQ για να σε βοηθησει στην εγκατασταση http://wiki.postgresql.org/wiki/Running_%26_Installing_PostgreSQL_On_Native_Windows
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.