Προς το περιεχόμενο

Update BIOS


soko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω μια ASUS P4S533-E και είχα κάνει bios update γιατί μου έβγαζε στο post ένα error γιατί δεν αναγνώριζε την CPUID. Δεν πρόσεξα όμως και έβαλα bios της P4S533 (χωρίς -Ε) που έχει άλλη έκδοση bios αν και πρέπει να είναι σχεδόν ίδια μητρική. Προσπαθώ να βάλω λοιπόν τώρα το πιο καινούργιο σωστό bios και πριν γίνει το flash μου βγάζει File Size Incorrect ή Bios Image File Check Sum Error για το το αρχείο ROM που έχω κατεβάσει. Έχω χρησιμοποιήσει διάφορες εκδόσεις updater, awdflash, aflash και επίσης το ενσωματωμένο EZ-Flash της μητρικής δεν εμφανίζεται με Alt+F2, δεν το είχα προσπαθήσει πριν κάνω το bios update, δεν ξέρω αν δούλευε πριν. Οι μόνες εκδόσεις BIOS που δέχεται τώρα είναι της P4S533 και όχι τις δικιές της. Επίσης πρόσεξα ότι το bios που έχει τώρα είναι 256kb ενώ αυτό που θέλω να βάλω 512kb. Υπάρχει τρόπος να αναγκάσω το bios να δεχτεί την έκδοση ή να διορθώσω το check sum ή filesize error?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε awdflash και βάλε την παράμετρο /f,δηλαδη awdflash xxxx.bin /f θα σου που οτι το checksum δεν ειναι ίδιο και οτι μπορεις να συνεχίσεις at your own risk,εφόσον έχεις το σωστο κανε το και θα είσαι ΟΚ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δοκίμασα αλλά δυστυχώς τίποτα, μου βγάζει "System was not new AWARD BIOS version. Please update ROM bios first. Δοκίμασα το τελευταίο bios που υπάρχει και το προτελευταίο αλλά τίποτα. Τέσταρα διάφορες παραμέτρους του awdflash αλλά βλακείες..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε περίπτωση που δε μπορεσεις να βγαλεις ακρη μονος σου υπαρχει κι αλλη λυση.

Η λύση λέγεται www.flashbios.org

 

Ειναι ενας τυπος στην Ολλανδία που του στελνεις το chip και 8 eyrw και σε 10-15 μερες εχεις το chip flasharismeno με το αρχείο που θα τοθ δωσεις.

ειναι απολυτα αξιόπιστη υπηρεσία (με έχει σωσει και μιενα απο παρόμοιο πρόβλημα που είχα με εναν παλιο μου υπολογιστή)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά. Αward είναι το bios, μάλλον επειδή έχω βάλει την έκδοση 1009 που είναι για την λίγο διαφορετική μητρική, που τελικά ίσως είναι ίδια απλά έχει προαιρετικά ενσωματωμένη κάρτα δικτύου, δεν με αφήνει να του βάλω την έκδοση 1007 που είναι για τη δικιά μου. Ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικότατα απλά ήθελα να βάλω την έκδοση που δίνει η ASUS για το συγκεκριμένο μοντέλο και επίσης δεν μ'άρεσε που έχει χαθεί το EZFlash. Θα το αφήσω έτσι, δεν υπάρχει λόγος να το βγάζω κλπ. αφού δουλεύει, είχα γράψει στην ASUS πριν αρκετές μέρες αλλά δεν απάντησαν.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H δική σου ROM ήταν 4ΜΒit (512k) και έβαλες την rom για 2mbit.

Προφανώς τώρα που πας να ξαναβάλεις το bios της 4αρας(512κ) αυτή ΄δουλεύει σαν 256κ(μιας και αυτή είναι περασμένη τώρα)

Πολύ παράξενη περίπτωση ρε γαμώτο!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, αυτό συμβαίνει, τώρα που κοίταξα τα χαρακτηριστικά τους η P4S533 έχει 2Μb ενώ η P4S533-E έχει 4Μb. Σ'αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να γίνει κανονικά upgrade σε μεγαλύτερη EEPROM? Η μαλ@#$ια δεν μου είπε μόλις το έκανα flash ότι είναι μικρότερη ή κάτι τέτοιο..

Κατέβασα ένα award bios editor μήπως καταφέρω πειράξω το ΒIOS image που θέλω να βάλω, και αυτό μου λέει για checksum error, φαίνεται σαν να χαλασμένο, και μια ποιο παλιά του έκδοση όμως το ίδιο βγάζει. Τι ακριβώς είναι το checksum? Πως μπορώ να διορθώσω μ'έναν editor ένα checksum error?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά το μοντέλο είναι το P4S533 (χωρίς -Ε) και έγινε βλακεία και έβαλα λάθος bios και το σύστημα δεν bootαρει. Αν είναι κάποιος στην Πάτρα με την ίδια μητρική ας μου στείλει message για να το φτιάξω με τον τρόπο που έστειλε σε link o ex_tep.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...