Προς το περιεχόμενο

Eide kaneis sas to Amen tou Gavra?


tolis24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ το είδα χθες το βράδυ στο Village Park. Ενδεικτικό είναι πως ενώ το είδαμε έξι άτομα, με διαφορετικά γούστα ο καθένας, κανένας δεν είπε στο τέλος ότι ήταν μια κακή ταινία, έστω και αν οι μισοί την βρήκα λίγο κουραστική λογω της αρκετά αργής εξέλιξης της πλοκής.

 

Προσωπικά μου άρεσε, για τους εξής λόγους: Πρώτον, οι ερμηνείες ήταν καλές και γενικότερα η αναπαράσταση της εποχής του Β΄ΠΠ επιτυχημένη. Δεύτερον, ο Γαβράς συνειδητά αποφεύγει να εκθέσει το θεατή σε (αναμενόμενες ίσως για τέτοιου είδους ταινία) σκηνές βίας με σκοπό να προκαλέσει εύκολα τον αποτροπιασμό και τον οίκτο για τα όσα υπέστησαν οι Εβραίοι από τους Ναζί, χωρίς αυτό να κάνει την ταινία να υστερεί σε ρεαλισμό. Αντιθέτως, ο σκηνοθέτης ενδιαφέρεται περισσότερο για την ψυχική κατάσταση των πρωταγωνιστών. Γι' αυτό το σκοπό, άλλωστε, απουσιάζουν σκηνές έντονης δράσης στις οποίες μας έχουν συνηθίσει οι υπερπαραγωγές του Hollywood. Τρίτον, το σενάριο είναι βασισμένο σε αληθινά πρόσωπα και γεγονότα, προβάλλοντας μια πτυχή της σύγχρονης ιστορίας που επιμελώς αποκρύπτεται.

 

Γενικά, πιστεύω ότι το Αμήν είναι μια ταινία που αξίζει τα χρήματά της, χωρίς να είναι κάτι το συγκλονιστικό. Δεν στηρίζεται στην ωμότητα ούτε έχει αυθεντικές σκηνές από το ολοκαύτωμα, οπότε όποιος περιμένει να δει κάτι ανάλογο με τη "Λίστα του Σίντλερ", μάλλον θα απογοητευθεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...