Προς το περιεχόμενο

'Οσο το δυνατόν λιγότερος θόρυβος στο PC μου

freedubus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν φίλες και φίλοι, κάθομαι κι αναρωτιέμαι, έχουμε το παρακάτω σύστημα (το δικό μου):

CoolerMaster Elite 335 (με τον ανεμιστήρα του)

Corsair HX520W

Asus M4A78 T-E

AMD Phenom II X3 720 2.8GHZ (με τον ανεμιστήρα+ψύκτρα του)

Palit 4850 (με τον ανεμιστήρα της)

Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm (PC3 10666, 7-7-7-24, AD31333002GMU)

WD 640GB

και έχουμε και τα παρακάτω έξτρας:

ARCTIC COOLING ACCELERO TWIN TURBO

COOLERMASTER RR-CCH-LB22-GP HYPER 212 CPU COOLER

Xigmatek XLF-F1253 Led - 120MM

Η ερώτησή μου είναι: με ποιόν (οποιονδήποτε) συνδυασμό ψύξης από όλα τα παραπάνω υλικά, θα έχω, θεωρητικά, τη χρυσή τομή "λιγότερος θόρυβος-επαρκής ψύξη" στο pc (χωρίς o/c και τέτοια φυσικά);

Δημοσ.

την ψυκτρα cpu αυτη που λες την εχω και εγω και ειναι πραγματικα τρομερη σε ψυξη και αθορυβη(μονο που ειναι τεραστια-αναγκαστικα εβγαλα τον εναν ανεμιστηρα απο το πλαινο του κουτιου) μετα παιρνεις και αυτο http://www.eworld.com.gr/front/details/74 Arctic Cooling Accelero S1 Rev.2 VGA Cooler και τον ανεμιστηρα που σου ειπε ο φιλος πιο πανω για το κουτι και εχεις το κεφαλι σου ησυχο-κυριολεκτικα:-).μην ξεχασεις να βαλεις στο bios τη ρυθμιση για το smart control των ανεμιστηρων στο silent αν δεν ασχολεισαι με o/c κτλ.ελπιζω να βοηθησα

Δημοσ.

Μάλλον δεν το ξεκαθάρισα, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ άλλα, πιο αθόρυβα ανεμιστήρια.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βρώ με ποιό συνδυασμό από τα παραπάνω (μανίσια και όχι) ανεμιστήρια/ψύκτρες (που ήδη έχω) θα είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο το Pc. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει π.χ. να μη χρησιμοποιήσω τα aftermarket και να βάλω πάλι τα μανίσια.

Δημοσ.

Υπάρχει η λύση να μειώσεις τις τάσεις στους υπάρχον ανεμιστήρες σε τέτοιο σημείο όπου να έχεις την μεγίστη απόδοση με τον χαμηλότερο θόρυβο

Δημοσ.

Η ερώτησή μου είναι: με ποιόν (οποιονδήποτε) συνδυασμό ψύξης από όλα τα παραπάνω υλικά, θα έχω, θεωρητικά, τη χρυσή τομή "λιγότερος θόρυβος-επαρκής ψύξη" στο pc (χωρίς o/c και τέτοια φυσικά);

1.Βάζεις την after market ψύξη στην 4850.

2.Κάνεις install το riva tuner.

3.Ρίχνεις με την σουπεργαμάτη αυτή εφαρμογή τις στροφές των φουρφουριών της κάρτας σε ΠΟΛΥ χαμηλό επίπεδο.

4.Βάζεις την after market ψύκτρα στην cpu.

5.Βάζεις και τον 12άρη της Xigmatek στο case αντί αυτού που έχει ήδη.

6. ...

profit.

:-)

Δημοσ.

ΛΟΛ, Liopyr έτσι το είχα και μου φαινόταν θορυβώδες. 'Ασε που αυτό το κωλοανεμιστήρι της 4850 έβγαζε κάτι τριξίματα, όλο τσίκ και τσίκ ήταν.

Μη σας πώ πώς το έχω τώρα...

1. 'Εβγαλα τον ανεμιστήρα της CPU, αφήνοντας μόνο την αλουμινένια ψύκτρα της CoolerMaster

2. 'Eβγαλα τον ανεμιστήρα της GPU, αφήνοντας μόνο την αλουμινένια ψύκτρα της Arctic Cooling

3. Μπροστά στο κουτί έβαλα τον 12ρη από την CPU της CoolerMaster

4. Πίσω στο κουτί έβαλα τον 12ρη Xigmatec

5. ...

6. Πάλι θορυβώδες μου φαίνεται γμτ, ακόμα κι όταν ρίχνω τα RPM τελείως (900-1000rpm).

7. Θερμοκρασίες οκ λίγο πιο αυξημένες (CPU:40, MB: 39, GPU:45, HD:30 σε idle)

Δημοσ.

1000rpm δεν είναι κ λίγες πάντως για silent PC,το silent είναι κ υποκειμενικό βέβαια!Επίσης τον θόρυβο μπορεί να μην τον προκαλούν οι ανεμιστήρες αυτοί καθ'εαυτοί αλλά η στήριξή τους με το κουτί να προκαλεί συντονισμό(το ίδιο ισχύει κ για τους σκληρούς δίσκους,είναι κ αυτοί πηγή θορύβου)...δοκίμασε λαστιχόβιδες αν είναι όντως αυτό!μετά είναι η ηχομόνωση του κουτιού,μπορείς να ντύσεις με ρικοφόν το εσωτερικό,κυρίως τα πλαΐνά,βελτιώνεται αρκετά η κατάσταση!

Δημοσ.
ΛΟΛ, Liopyr έτσι το είχα και μου φαινόταν θορυβώδες. 'Ασε που αυτό το κωλοανεμιστήρι της 4850 έβγαζε κάτι τριξίματα, όλο τσίκ και τσίκ ήταν.

Μη σας πώ πώς το έχω τώρα...

1. 'Εβγαλα τον ανεμιστήρα της CPU, αφήνοντας μόνο την αλουμινένια ψύκτρα της CoolerMaster

2. 'Eβγαλα τον ανεμιστήρα της GPU, αφήνοντας μόνο την αλουμινένια ψύκτρα της Arctic Cooling

3. Μπροστά στο κουτί έβαλα τον 12ρη από την CPU της CoolerMaster

4. Πίσω στο κουτί έβαλα τον 12ρη Xigmatec

5. ...

6. Πάλι θορυβώδες μου φαίνεται γμτ, ακόμα κι όταν ρίχνω τα RPM τελείως (900-1000rpm).

7. Θερμοκρασίες οκ λίγο πιο αυξημένες (CPU:40, MB: 39, GPU:45, HD:30 σε idle)

Ε, πιο αθόρυβο από σχεδόν fanless που το έχεις τώρα δεν γίνεται...

Μόνο αν αλλάξεις τους 12ρηδες που τους Nexus που προτάθηκαν παραπάνω.

Πάντως απορώ, αν το έχεις έτσι όπως τα εξηγείς, από πού διάολο ακούς θόρυβο;

:fear:

Οι θερμοκρασίες σου πάντως είναι μια χαρά.

Μπορεις να δοκιμάσεις και κάτι απο αυτα...

http://www.checkmate.gr/products.php?cid=23

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κάτι αντίστοιχο;

Ρωτάω επειδή έχω ακούσει από αρκετούς πως είναι ψιλοπετάμενα λεφτά.

Δημοσ.
Πάντως απορώ, αν το έχεις έτσι όπως τα εξηγείς, από πού διάολο ακούς θόρυβο;

Απο τους ανεμιστήρες. Κάτι πρέπει να παίζει με συντονισμό, όπως είπε και ο profi.

Δημοσ.

Άμα χαϊδεύεις-πασπατεύεις (ξέρεις εσύ) τα πλαϊνά του κουτιού και γενικότερα, μειώνεται ο θόρυβος;

Δημοσ.

Εχεις τα ανεμιστηρακια να γυριζουν στα 900-1000rpm κ ακους θορυβο?Εμενα τo πισω ανεμιστιρακι του κουτιου γυριζει στα 1200 κ το stock cpu cooler της intel στα 2000 k ειναι τελειως αθορυβο

Δημοσ.

Φτηνή λύση είναι να ρίξεις τις στροφές των ανεμιστήρων σου μέχρι και τις 600-700 στροφές από 1000 που έχεις τώρα, αποδεχόμενος την μείωση και των cfm.

Εννοείται πως έχει παθητική ψύξη σε cpu & gpu

Ανεβάζοντας το κόστος και εφόσον υπάρχει χώρος στο κουτί πας και αγοράζεις ISOLMANT και ρικοφόν και μονώνεις το κουτί από μέσα.

http://www.tekto.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=282&Itemid=126

(όπως ανέφερα και παλιότερο θέμα)

Προσωπικά τα έχω συνδυάσει όλα αυτά και το μόνο που μένει είναι η αλλαγή δίσκου από SCSI/15000rpm/20++db(A) σε SSD στα 0db(A)

Δημοσ.

HamerZ, μιας και έχεις κάνει την πατέντα, πόσο εύκολο είναι να μονώσεις με αυτό το υλικό όλο το case, και τι αποτελέσματα έχει αυτό στις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...