@@sos@@ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Το έχω ξαναγράψει, όποιος νομίζει πως ο φασισμός είναι προίκα και αποκλειστικό κουσούρι της μιας πλευράς, είναι βαθιά νυχτωμένος. Είναι αποκλειστικό κουσούρι και προίκα της μια πλευράς. ...και θέλω να νομίζω πως δεν είμαι ...ούτε καν ρηχά ...νυχτωμένη ...)
Chris_85 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δεν ειναι προικα της μιας πλευρας. Αν και σαφως υπαρχει μια διαφορα μεταξυ του ''δε γουσταρω τον γιο του ζαμπλουτου ταδε βιομηχανου επειδη ειναι μερος του συστηματος, θα γλειψει, θα ελιχθει έρποντας, θα πιεσει, θα πατησει επι πτωματων θα εκμεταλλευτει καταστασεις κ προσωπα κτλ κτλ κτλ..'' και του ''δε γουσταρω τον Χ επειδη ειναι μαυρος, Αλβανος, ...'' Aκυρο το παραδειγμα, ρατσισμος διαβασα, οχι φασισμος. Τεσπα ο φασισμος πιστευω ειναι ακομα πιο ξεκαθαρο οτι δεν αποτελει αποκουμπι μονο της μιας (ακραιας) πλευρας.
@@sos@@ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2009 Δεν ειναι προικα της μιας πλευρας. Αν και σαφως υπαρχει μια διαφορα μεταξυ του ''δε γουσταρω τον γιο του ζαμπλουτου ταδε βιομηχανου επειδη ειναι μερος του συστηματος, θα γλειψει, θα ελιχθει έρποντας, θα πιεσει, θα πατησει επι πτωματων θα εκμεταλλευτει καταστασεις κ προσωπα κτλ κτλ κτλ..'' και του ''δε γουσταρω τον Χ επειδη ειναι μαυρος, Αλβανος, ...'' ...Chris_85 ... ας περιμένουμε ...καλύτερα τον snoob ...να επιχειρηματολογήσει για αυτή την τοποθέτησή του ...
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Eγω δεν μπορω να καταλαβω το εξης. Η εν λογω συγγραφεας εκανε καποια σχολια που προκαλεσαν καποιους. Καλως ή κακως (κακως κατα την γνωμη μου) τους προκαλεσαν. Απο εκει και περα η αντιδραση τους γιατι να θεωρειται θεμιτη? Ειπε απλα την αποψη της, την οποια βεβαια εχει καθε δικαιωμα να την εχει. Οπως δικαιωμα εχει και η αλλη πλευρα να ενοχλειται ισως. Οποτε λοιπον αντι να προβει σε απειλες και εκτοξευσεις αυγων, ας την ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ. Με ποιον τροπο? Με οποιονδηποτε μη ακραιο. Τωρα το οτι η συγγραφεας μενει στα Εξαρχεια ειναι εντελως αδιαφορο. Δηλαδη με την ιδια λογικη αν καποιος συγγραφεας που κατοικει σε καποια στερεοτυπικα χαρακτηρισμενη ως "high" περιοχη, βγει και δηλωσει τα προβληματα που εντοπιζει στην περιοχη κατοικιας του θα βγουν οι αντιθετα σκεπτομενοι κατοικοι να του πεταξουν αυγα faberge πχ? Και αν ναι, θα τους δικαιολογησουμε? Και εν πασει περιπτωση, ποιος κρινει το τι θα πω (και ο χψδ ανωνυμος ή επωνυμος), και με ποια ιδιοτητα θα μου το απαγορευσει. Και πιο σημαντικα, με ποιον τροπο θα ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ να μου το απαγορευσει αυτο. Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με τις θεσεις ειτε αυτες ειναι αριστερες ειτε δεξιες (και προσπαθω να μην τις κατηγοριοποιω οσο γινεται), οσο δεν υπερβαινουν τα ορια της προσωπικης αποψης και εκφρασης της αντιθετης πλευρας και ιδιαιτερα οταν καταληγουν στα ακρα. Ναι, ακρο θεωρω να με βρισει/φτυσει/απειλησει/χτυπησει/πεταξει σπρευ στο προσωπο μου καποιος επειδη εξεφρασα την αποψη μου. Στο κατω ας εχει την μαγκια να προσπαθησει μου αποδειξει πως ο,τι λεω ειναι λαθος χρησιμοποιοντας επιχειρηματα. Αυτα απο εμενα.
washcloud Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Κοίτα stormrain. To βλέπεις επιφανειακά. Ένας/μία συγγραφέας, έχει "τη δύναμη να επηρεάζει". Ένα αυτό. Υποτίθεται (έχει λεχθεί στο θρεντ) πως δεν πρόκειται για καινούρια κολώνια, αλλά κρατάει χρόνια (η συγκεκριμένη συγγραφέας, οι θέσεις της, η εναντίωση με διάφορους). Δύο. Τα 2 παραπάνω, δεν λέω ότι δικαιολογούν απαραίτητα, αλλά τουλάχιστον εξηγούν το "γιατί". Με λίγα λόγια, είναι ήδη persona non-grata. H δε περιοχή που ζει κτλ, είναι "ιδιαίτερη", πράγμα που κάνει την persona ακόμα λιγότερο grata (καμμία σχέση με τον Μουζουράκη δηλαδή η φάση και η αναλογία, και η ουσία των λόγων ακόμα, διότι εκείνον τον ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΝΕ κι όλας - για να μη γκρινιάζει κι ο elven). Αυτό για όποιους θέλουν να κάνουν τον κόπο να μπουν και λίγο πιο μέσα στο χορό, απ' το να κοιτάνε απ' έξω. Τώρα για προβληματίσου λίγο : έχουμε μια συγγραφέα που (απ' ό,τι έχω καταλάβει), δε μιλάει για τις βλαβερές συνέπειες της κατανάλωσης αυγών, αλλά μιλάει για τις βλαβερές συνήθειες μιας μερίδας Εξαρχειωτών, κι απ' ό,τι έχει επίσης εδώ στο thread ειπωθεί, έχει "ταχθεί με το κεφάλαιο και το σύστημα", εξ' ου και επικαλείται την αστυνόμευση, την παύση των αφισσοκολλήσεων, και γενικώς να επέλθει ένας Παράδεισος επί Γης (όπως αυτή τον εννοεί) στα Εξάρχεια. Προσωπικά, το ξαναλέω, δεν έχω γνώμη για το άτομό της, και όταν έχω, τότε θα την εκφράσω. Αλλά μου φαίνεται ακόμα κι από αυτό το θρεντ έστω περίεργο του ότι δεν ακούστηκε ΜΙΑ φωνή, να πει "...ποιά ρε;;; Η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ; ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ; ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;;;;; ...ΑΥΤΗ ΔΙΝΕΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΛ ΡΕ! ΕΙΣΤΕ ΚΛΟΥΒΙΟΙ ΟΠΩΣ Τ' ΑΥΓΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΤΑΞΑΝ". Οπότε, αν ήμουν στη θέση των "προσβεβλημένων Εξαρχειωτών", θα ήμουν το λιγότερο πολύ οργισμένος αν ένιωθα το στενό της μαρκάρισμα, όντας εγώ αδύναμος, ενώ αυτή πολλαπλάσια δυνατή, να επιβουλεύεται την εκεί ζωή και τις ιδέες μου και τα όπλα μου (αφισσοκόληση, συγκεντρώσεις). (Δεν είμαι όμως. Γι' αυτό απλά συγκρατώ δεδομένα, και κάνω κι ένα "χμ") Πάμε τώρα στην δράση : έχουμε την συγγραφέα "να κάνει τη δουλειά της", "να φλομώνει τον κόσμο", "να τον στρέφει εναντίον μας", και πες μου εσύ αν το 'χεις τόσο εύκολο απλά να γυρίσεις και να "διαμαρτυρηθείς", να πεις την άποψή σου τέλος πάντων. Αν είναι να γίνει στο στυλ του πολιτικού debate που ζήσαμε προ μηνός : πλαστικούρα, ψευδοπολιτισμός, και στην τελική ζήσαν ΟΛΟΙ καλά κι εμείς καλύτερα, να το βράσω. Διότι τα βιβλία της (κάθε) Τριανταφύλλου , μένουν. Η ήπια διαμαρτυρία κατά της όμως, ξεχνιέται άμεσα. Και τώρα εδώ σε θέλω : βγάζει ο Χίτλερ ένα βιβλίο (πχ "ο Αγκών Μου"), και περνάει τα μηνύματα που θέλει περί φυλετικής καθαρότητος, ότι θα σας παράξουμε και τα σαπούνια για να μείνετε καθαροί, και 'συ έχεις τη δυνατότητα να παρέμβεις στην επέλαση του φασισμού του, πετώντας του αυγά. Το κάνεις; Οκ, χαβαλέ ήταν το παράδειγμα, γιατί ως υγιώς σκεπτόμενος φαντάζομαι θ' απαντήσεις "ου......ΜΟΝΟ αυτό; Στον καθαρίζω κι όλας". Ε λοιπόν, δε μιλάμε για καθάρισμα της Τριανταφύλλου -ακόμα κι αν με τα δικά της όπλα καταφέρνει πολύ περισσότερα από ένα ταγιέρ-μαρέγγα που της καταφέρανε οι άλλοι- μιλάμε για αυγοπόλεμο, μιλάμε για έκφραση αγανάκτησης <--προσοχή, ΣΥΝΕΧΙΖΩ να ΜΗ μιλάω για ΜΕΝΑ, αλλά για τους "7 Νάνους Του SS Εξάρχεια". Υπάρχουν σαμπουάν με βάση το κροκάδι του αυγού. Κάνει καλό, θρέφει τη ρίζα (υποτίθεται), δίνει λάμψη κτλ. Αν ήμουν στη θέση της, κι αν πίστευα πως είτε παρεξηγήθηκα, είτε πως είναι άδικοι, θα έβγαινα μετά να συμβιβάσω τα πράγματα, και για μερικά αυγά, θα το ξανασκεφτόμουν πριν κάνω βαρύγδουπες δηλώσεις. Οπότε εδώ ξανακάνω ένα "χμ". Αν ήμουν στη θέση ΤΟΥΣ, κι αν ήμουν τραμπούκος, θα προσπαθούσα να την κάνω να χεστεί από το φόβο της, για την ακεραιότητά της, για τη ζωή της, προτάσσοντας υπερτροφικούς μύες, ξυρισμένο κεφάλι, λοστούς, χυδαία κι ΑΚΥΡΗ γλώσσα ("ΦΕΥΓΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ" "ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" κτλ). Αν όμως ήμουν απλά ένας οργισμένος Εξαρχειώτης που τον πνίγει το δίκιο, θα πήγαινα να πετάξω αυγά, να τη βρίσω, να φύγει απ' την περιοχή. ΔΟΘΕΝΤΟΣ ΟΤΙ ΔΕ ΜΟΥ 'ΚΟΒΕ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ. Τραμπούκο όμως, θα μ' έλεγες; Δεν ξέρω τί ήταν οι "7 επί Εξαρχείαις". Κάποιοι πλέξανε (εδώ) και σενάρια ότι χαλαρά παίζει να ήταν και προβοκάτορες, άλλοι (εμμέσως) να ήταν και πληρωμένη διαφήμιση το σκηνικό, Εγώ λέω μπα, και ξέρω ότι ΕΓΩ θα κοίταγα να διατηρήσω την όποια δίκαιη οργή μου, ΑΛΛΑ να την κατευθύνω προς κάτι δημιουργικότερο, για να μην την "ακυρώσω". Διότι είπαμε, δεν ήταν ο Αδόλφος, "μια συγγραφέας" ήτανε. Όταν όμως δυστυχώς ο άλλος έχει με το μέρος του το κράτος, τα όργανά του, την εκδοτική του πολυτέλεια, τότε σφίγγουν πολύ τα πράγματα για "εξευγενισμένες" σκέψεις πάνω σε τρόπους αντίδρασης. Και γενικά, αν το 'χεις παρατηρήσει, η "κοινωνία" (παγκοσμίως) ψιλοβράζει τα τελευταία χρόνια, της φταίνε πολλά, της φταίει που δεν είναι ζωή αυτό που ζει, από τη μια είτε μετ' επαίνων αποδέχεται τον βασιλιά-καπιταλισμό ("Αμερικάνοι", πετρέλαια, κότερα, επιδεικτική ανισομέρεια πλούτου - να μην τα λέω), είτε σκύβοντας το κεφάλι - απ' την άλλη βράζει πάντως. Κάποιοι λένε, πως "έχουμε πόλεμο" (ταξικό). Εγώ απλά να πω ότι χωρίς να σπάσεις αυγά, ομελέτα δε γίνεται - και ο νοών νοείτω (κάπου εδώ νομίζω οφείλει ο καθ' ένας από εμάς να διαχωρίσει τη θέση του, και να ταχθεί κάπου, γιατί οι ίσες αποστάσεις ευννοούν τον "πρώτο", έτσι κι αλλιώς, και "ο πρώτος", μας θέλει όλους φιλήσυχους πολίτες, να τη βγάζουμε με 700, το μεγάλο ψάρι να κάνει μια μπουκιά το μικρό, οι ξένοι να γυρίσουν στο Αλβανιστάν, και την Ανάσταση να πηγαίνουμε όλοι εκκλησία). Ε πες μου λοιπόν εσύ ΜΕΤΑ απο τα προηγούμενα, αν εξισώνεται ο φασισμός της μίας πλευράς, είτε είναι επιρροή, είτε είναι κρατικές πλάτες, είτε σιδερολοστοί, με τον "φασισμό" των αυγών. Κι όλ' αυτά, όχι για να ταχθείς εδώ και τώρα με το μέρος είτε της συγγραφέως, είτε των "7 υπέροχων" (μόνο τους "7 Σαμουράι" δεν κατάφερα να χώσω κάπου...ή μάλλον, μόλις το έκανα). Απλά για να μην το δεις επιφανειακά, μέχρι να έχεις πιο ασφαλή συμπεράσματα. Γιατί για 'μενα τουλάχιστον, έτσι λειτουργεί.
liopyr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Κάποιοι λένε, πως "έχουμε πόλεμο" (ταξικό). Παίρνω αφορμή αυτό να προσθέσω κι εγώ δύο μαλακίες. Επειδή όλη η κουβέντα τείνει να αναλώνεται στο τί είναι εν τέλη ακραία αντίδραση και τι όχι, να σημειώσουμε πως το "ακραίο" έχει να κάνει με την (υποκειμενική ίσως) οπτική που βλέπει ο καθένας μία κατάσταση, γι'αυτό (θέλω να πιστεύω) και οι μεγάλες διαφωνίες. Κάποιοι θεωρούν πως όλα βαίνουν καλώς, και το μόνο που μας μένει είναι να χαρακτηρίσουμε κάποιες πρακτικές ως αποδεκτές ή απαράδεκτες στην τέλεια κοινωνία μας. Κάποιοι άλλοι πάλι ίσως ανησυχούν λίγο παραπάνω όταν βλέπουν μία γυναίκα που υποτίθεται πως πρεσβεύει (αν μη τι άλλο) την προοδευτική πλευρά και ζει στα "σωθικά της" να γράφει όσα γράφει, καλοπροαίρετα ή μη -δυσκολεύομαι ειλικρινά να πάρω θέση, κάποια από αυτά μάλιστα με βρίσκουν και πάλι παραδόξως ( ; ) σύμφωνο)-. Βάση ακραίων συνθηκών (φίλτατε midi) ο γιατρός Τσε ΓκεΒάρα δεν θες να μάθεις πόσους καθάρισε στην πορεία του. Όχι απλά εχθρούς, αλλά και συντρόφους του που προσπάθησαν να κάνουν πίσω. Ναι, αλλά θα πει τώρα κάποιος δεν είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Σύμφωνοι. Μία επίθεση με αυγά ως ένδειξη αγανάκτισης σε κάποιον λοιπόν είναι κατακριτέα. Μία επίθεση στο παραμυθοπωλίο του Γεωργιάδη επίσης. Μία επίθεση παρακρατικών με βιτριόλι στο προσωπο μιας γυναίκας που διεκδίκησε κάποια αυτονόητα εργατικά δικαιώματα τί είναι; Τροφή για σκέψη, χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κανέναν, μήπως να αναθεωρήσουμε λίιιγο τις συνθήκες ή έστω να καταλάβουμε πως κάποιοι αντιλαμβάνονται διαφορετικά αυτά που συμβαίνουν γύρω μας;
washcloud Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Τροφή για σκέψη, χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κανέναν, μήπως να αναθεωρήσουμε λίιιγο τις συνθήκες ή έστω να καταλάβουμε πως κάποιοι αντιλαμβάνονται διαφορετικά αυτά που συμβαίνουν γύρω μας; ...διάφορες φορές έχει τύχει να "δηλώσω" ότι τα γραφόμενα αυτού του παληκαριού, εκτός του ότι με βρίσκουν σύμφωνο αν εξαιρέσεις κάτι BIOS reset προτάσεις με "βοηθάνε" καθώς εγώ ζορίζομαι να εκφράσω τα δικά μου, καθώς τυχαίνει να βλέπω τα δικά του, και να λέω "μα ναι, ήταν τόσο απλό". (όποιος αρχίσει ιστορίες για γλυψίματα και άλλες καγκουριές, να του καεί το Blue Ray) Έτσι και με το παραπάνω. Επειδή συνέχεια νιώθω πως όπως και να εκφραστώ, πάλι θα μου κολλήσει ρετσινιά μεροληψίας, τον χάρηκα αυτόν του τον επίλογο. Διότι ΟΥΤΕ εγώ θέλω να δικαιολογώ κάτι αδικαιολόγητο. Ενώ αντιθέτως έμεινα με την αίσθηση ότι στο παρόν θρεντ, ΠΟΛΥ εύκολα και γρήγορα βγήκαν απόψεις που παίρναν μπάλα τους αυγοβόλους, κι ακόμα ευκολότερα κάνανε άλμα με το να κολλήσουν τη ρετσινιά του φασισμού σε μια εξαιρετικά μεγάλη και πολύ συγκεκριμένη μερίδα, αυτήν του "αριστερού χώρου", της "αντίδρασης", των "επαναστατημένων", αυτών που κάνουν πορείες με αιτήματα για ψωμοπαιδεία και ελευθεροϊσονομία, κι ενίοτε συγκρούονται με τα ΜΑΤ, κι όχι πορείες για να φύγουν οι τα κουμμούνια από τη χώρα, οι Αλβανοπακιστανοί απ' την Αθήνα, οι Σλαβοβούλγαροι απ' τη Μακεδονία, οι Βλαχορουμάνοι απ' τη Θεσσαλία, οι Τουρκόγυφτοι από τη Θράκη (ποιοί θα μείνουμε ρε πστη μ) και συγκρούονται με τα νεύρα μου. Χωρίς να είμαι "ενταγμένος κάπου" πάντως, προσωπικά νιώθω πιο ασφαλής, κι ελπίζω περισσότερο, στη μεριά των ακριβώς προηγούμενων, "για ένα καλύτερο αύριο", γι' αυτό και "ο φασισμός" τους, μου φαίνεται σχεδόν παρανοϊκή ως έννοια, το να τη συλλάβει κανείς. Και δε μιλάω για τρομοκράτες, εννοείται, ούτε αρνούμαι την ύπαρξη ΚΑΙ τέτοιων σαλταρισμένων. Κάποιοι λένε, πως "έχουμε πόλεμο" (ταξικό). Παίρνω αφορμή αυτό να προσθέσω κι εγώ δύο μαλακίες.
Delirium Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 τι ακριβώς έγραψε και προσβλήθηκαν? έτσι για να μπορούμε να παρακολουθήσουμε την συζήτηση... http://www.athensvoice.gr/politics/av,18385,%CE%93%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%BF_%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%82.html http://www.athensvoice.gr/politics/av,18966,%CE%91%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%C2%AB%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B9%C2%BB.html http://www.google.gr/search?hl=el&q=%22%CE%93%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%BF+%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%82%22&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7&meta=&cts=1257572848258&aq=f&oq= ThReSh, (πρεπει να) εχω διαβασει & καποια ακομη - θα ελεγα τροφη για σκεψη και προβληματισμο - αλλα δε καταληγουν ολα τα κειμενα της online
@@sos@@ Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 "Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι χρειάζεται τόσο μεγάλη αστυνομική δύναμη για μια χούφτα δεκαπεντάχρονων, που, αντί να βρίσκονται στο σχολείο και στο μάθημα των αγγλικών, κολλάνε αφίσες εναντίον της «αστυνομοκρατίας».. washcloud από το παραπάνω απόσπασμα σίγουρα μπορείς να καταλάβεις το προφίλ της .
Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Υπάρχει σοβαρή δυσκολία κατανόησης του κειμένου της Τριανταφύλλου. Λογικό, όταν βασική πρεμούρα ορισμένων είναι, όπως ξαναέγραψα, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Η συγγραφέας, με εξαίρεση ένα περιστατικό στο οποίο αναφέρεται στην αρχή του κειμένου της, ΔΕΝ αναφέρεται στους Εξαρχιώτες. Αναφέρεται στην Ελληνική αριστερά γενικά και αυτά που θεωρεί τωρινά χάλια της. Το ζήτημα είναι ότι η περίπτωση της Τριανταφύλλου, ακριβώς επειδή δεν κατατάσσεται (ακόμη, πιάσανε δουλειά από ό,τι βλέπω...) από τις ομάδες περιφρούρησης της ορθής σκέψης στους γραφικούς (Λιακόπουλος) ή τους φασίστες (Γεωργιάδης), επιτρέπει να γίνει συζήτηση για ένα σοβαρό φαινόμενο που λαμβάνει χώρα εδώ και καιρό στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και ευρύτερα: την άσκηση βίας, με λόγια ή πράξεις, σε βάρος ατόμων που απλά δεν τα γουστάρει μια μερίδα αυτόκλητων περιφρουρητών της ορθότητας. Το βιβλιοπωλείο του Λιακόπουλου κάηκε, του Γεωργιάδη έχει δεχτεί επιθέσεις. Το να αγανακτείς με την άσκηση βίας, δεν μπορεί να έχει ως προαπαιτούμενο το θύμα της βίας να είναι του γούστου σου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είσαι οπαδός της ελευθερίας του λόγου, είσαι υποκριτής. Δεν μπορεί να λέμε "αυτός τα ήθελε και τα έπαθε, γιατί προκάλεσε". Είναι ντροπή. Το ίδιο απαράδεκτο "επιχείρημα" προβλήθηκε και σε μια πολύ σοβαρότερη περίπτωση, για όσους θυμούνται. Σε λίγο θα ζητάμε και ιδεολογική ταυτότητα για να έχουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψή μας εκεί που "πλειοψηφούν" αυτοί που διαφωνούν μαζί μας. Οσαύτως παιδιάστικο και, εν τέλει, επικίνδυνο, είναι το "επιχείρημα" περί του αριθμού των ανεκδιήγητων που την έπεσαν στην Τριανταφύλλου: αφού είναι λίγοι, δεν έχει σημασία...Σημασία έχει: ούτε οι Χρυσαυγίτες είναι πολλοί. Τα άκρα του πολιτικού φάσματος, οσάκις μας κάνουν την τιμή να συμμετάσχουν στις ξεπερασμένες, μικροαστικές λειτουργίες της δημοκρατίας, καταγράφουν ποσοστά κατά τι μεγαλύτερα από αυτά της νικοτίνης σε light τσιγάρο. Λίγοι είναι, καταγεγραμμένα. Θα μπορούσα να σας αναφέρω (ίσως το έχω κάνει και παλαιότερα) τι ποσοστό πήρε στις φοιτητικές εκλογές κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς το οποίο το 1992 κρατούσε ομήρους όλους τους φοιτητές της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, κλειδώνοντας με λουκέτα ολόκληρο το κτίριο, επειδή είχε αποφασίσει κατάληψη ΕΝΑ τμήμα της σχολής. Δεν έχει σημασία αυτό, σημασία έχει πως αν δεν αντιδράσεις στο φασισμό των λίγων, τους ενθαρρύνεις. Στο τραπέζι των φτηνών δικαιολογιών έπεσε ακόμη και η προβοκάτσια: αγαπημένη εξήγηση οσάκις οι "δικοί μας" κάνουν κάτι που ακόμη και οι λογικοί ισορροπισμοί μας δυσκολεύονται να ερμηνεύσουν. Φαντάζομαι προβοκάτσια ήταν και το κάψιμο του βιβλιοπωλείου του Λιακόπουλου, προβοκάτσια και το σπάσιμο του βιβλιοπωλείου του Γεωργιάδη. Για να είμαστε ξεκάθαροι (όχι πως έχει σημασία για την ουσία της συζήτησης, αλλά για να μη βρουν πατήματα να πουν τα δικά τους ορισμένοι) δεν υπερασπίζομαι τις θέσεις του Λιακόπουλου, του Γεωργιάδη, του Ανδρουλάκη παλιότερα, της Τριανταφύλλου τώρα. Υπερασπίζομαι το δικαίωμά τους να πουλάνε τα βιβλία τους και να λένε τις απόψεις τους χωρίς να τους την πέφτει ο κάθε ταγός της πούρας αλήθειας.
sugata Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Αν μη τι άλλο, @@sos@@, δυσκολεύεσαι. Το απόσπασμα από τα γραφόμενα της μπορεί μεν να είναι σωστό (αλίμονο), δεν είναι απαραίτητο όμως να στοιχειοθετεί πλήρως το προφίλ της. Είναι,για να το πούμε απλά, ένα συμπέρασμα που βγαίνει λογικά, και που κάθε άνθρωπος σκεπτόμενος λογικά θα μπορούσε να φτάσει σ' αυτό Θα ήθελα να διαβάσω άλλα άρθρα της (ή και βιβλία; ), πέραν των δυο που παρέθεσε ο Delirium. Αν έχετε πουθενά αλλού υλικό, ρίξτε links. μέρα... edit: κάποιος snoob με πρόλαβε και κόλλησε το insomnia...
mangepsamin Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Kαθησα και διαβασα την κα Τριανταφυλλου και ασυνειδητως μου ηρθε στο μυαλο αυτο: [ame] [/ame] τι συνειρμους κανει το μυαλο πολλες φορες,το να φυγετε να πατε αλλου τελικα το ειπε πρωτη με τον τροπο της η κα Σωτη.
Delirium Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2009 Θα ήθελα να διαβάσω άλλα άρθρα της (ή και βιβλία; ), πέραν των δυο που παρέθεσε ο Delirium. Αν έχετε πουθενά αλλού υλικό, ρίξτε links. Αν και προτιμω τα βιβλια, καμποσα αρθρα ψαρεμενα απο athensvoice.gr: http://www.athensvoice.gr/articles/av,16168,%CE%A0%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1_E%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD.html http://www.athensvoice.gr/politics/av,15125,%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%B7_%CF%86%CF%84%CF%8E%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1.html http://www.athensvoice.gr/guest-voice/av,1889,A%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%95%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%91.html http://www.athensvoice.gr/politics/av,16626,White_Riots(%CE%AE_%C2%AB%CE%86%CE%BA%CE%BF%CF%85_%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%AC%CE%BA%CE%BF%C2%BB).html http://www.athensvoice.gr/guest-voice/av,12045,KOYKOY%CE%9BO%CE%A6OPOI.html http://www.athensvoice.gr/guest-voice/av,13211,T%CE%91_%CE%9C%CE%91%CE%9C%CE%9F%CE%98%CE%A1%CE%95%CE%A6%CE%A4%CE%91.html http://www.athensvoice.gr/politics/av,15194,_MAH%CE%A3_%E2%80%9968-__MAH%CE%A3_%E2%80%9908.html http://www.athensvoice.gr/politics/av,14854,T%CE%BF_%CE%BA%CF%8D%CE%BC%CE%B1.html http://www.athensvoice.gr/politics/av,13954,To_%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%82.html http://www.athensvoice.gr/guest-voice/av,13333,T%CE%91_%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%91_%CE%A4%CE%97%CE%A3_%CE%94%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%99%CE%91%CE%A3.html http://www.athensvoice.gr/articles/av,146,%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%A9_%CE%91%CE%A0%CE%9F_%CE%A4%CE%97_%CE%A3%CE%91%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%91.html http://www.athensvoice.gr/guest-voice/av,2528,%CE%9F_%CE%A7%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%A3_%CE%A0%CE%9F%CE%A5_%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%95%CE%99.html http://www.athensvoice.gr/guest-voice/av,10166,%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91_%CE%91%CE%A0%CE%8C_%CE%A4%CE%9F_%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%99_N%CE%BF_2.html http://www.athensvoice.gr/books/av,8281,I%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A1I%CE%95%CE%A3_%CE%A4%CE%9F%CE%A5_%CE%A3%CE%A9%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A3.html http://www.athensvoice.gr/politics/av,11416,JE_TAIME_MOI_NON_PLUS.html'>http://www.athensvoice.gr/politics/av,11416,JE_TAIME_MOI_NON_PLUS.html http://www.athensvoice.gr/guest-voice/av,13159,%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91_%CE%91%CE%A0%CE%9F_%CE%A4%CE%9F_%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%99.html http://www.athensvoice.gr/articles/av,4621,Y%CE%A0%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%97_+.html http://www.athensvoice.gr/guest-voice/av,2242,%CE%A0EN%CE%98IMA_E%CE%98IMA.html http://www.athensvoice.gr/articles/av,14988,TO_ANA%CE%A0HPO_A%CE%94EP%CE%A6AKI_(M%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%BF).html http://www.athensvoice.gr/guest-voice/av,9496,%C2%ABA%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97%C2%BB_%C2%AB%CE%93%CE%A5%CE%9D%CE%91%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%99%CE%91%C2%BB_%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%99%CE%91.html http://www.athensvoice.gr/politics/av,11416,JE_TAIME_MOI_NON_PLUS.html http://www.athensvoice.gr/guest-voice/av,4978,%CE%93%CE%9A%CE%A5%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%A1_%CE%93%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%A3.html http://www.athensvoice.gr/politics/av,15482,M%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%82.html http://www.athensvoice.gr/books/av,10197,I%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A3_A%CE%A0%CE%9F%CE%93%CE%9D%CE%A9%CE%A3%CE%97%CE%A3.html http://www.athensvoice.gr/books/av,14391,%CE%97_%CE%A3%CF%8E%CF%84%CE%B7_%CE%A4%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85_%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9_%CF%84%CE%BF%CE%BD_B%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB.html http://www.athensvoice.gr/articles/av,15450,SUMMER_in_the_CITY_-_%CE%A3ABBATO_BPA%CE%94Y.html Ουφ! Για ακομη περισσοτερα (απο athensvoice τουλαχιστον): http://www.google.gr/search?hl=el&lr=&as_qdr=all&q=T%CE%B7%CF%82+%CE%A3%CE%A9TH%CE%A3+TPIANTA%CE%A6Y%CE%9B%CE%9BOY+site:http://www.athensvoice.gr/&start=0&sa=N&cts=1257579588478
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.