Προς το περιεχόμενο

Εκαψα την μητρική ????


Johnkokk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εφτιαχνα εναν υπολογιστή απο περισσευούμενα υλικά που είχαν ξεμείνει απο πρόσφατη αναβάθμιση.Η μητρική είναι Asus CUSL2, P3@933,κλπ,κλπ.

 

Σε κάποια στιγμή απο δικό μου λάθος ακούμπισε προφανώς η μητρική στο σασί του κουτιού εν ώρα λειτουργίας.Αρχισε να κάνει τα γνωστά (ήχους απο το μεγαφωνάκι του pc,και εντελώς κόλλημα).Τράβηξα γρήγορα το καλώδιο της τροφοδοσίας για να τον κλείσω και απο κει και ύστερα εχω τα εξής συμπτώματα.

 

Ξεκινάει το pc, μετράει κανονικά την μνήμη, πατάω Del για να μπω σε BIOS.Αφου καθυστερεί αρκετά μπαίνει στο BIOS.Σε όλα τα σημεία-μενού του BIOS κινείται κανονικά με το πληκτρολόγιο εκτός το tab ADVANCED (το οποίο περιέχει μεταξύ άλλων τις ρυθμίσεις για τις συχνότητες λειτουργίας της CPU και των ανάλογων πολλαπλασιαστών).Στο μενού ADVANCED λοιπόν κινείται πάλι κανονικά εκτός απο τα σημεία αυτά οπου πάει πολυυυυυυυ αργά.Εστω οτι καταφέρνω να ρυθμίσω την σωστή συχνότητα, προσπαθώ να σώσω τις αλλαγές στο BIOS και να ξαναμπουτάρω (Save & Exit) δεν κάνει αυτόματα reset όπως πρέπει, αλλά πρέπει να το κλείσω εντελώς.Ανοίγοντάς τον βέβαια φτου και απο την αρχή αφού δεν εχει σώσει τίποτα.

 

Επειδή στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με PC και έχω φτιάξει δεκάδες PC για μένα και φίλους δεν εχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο, ζητάω την βοήθειά σας.Κάηκε η μητρική ? Κάηκε εντελώς το BIOS ? Kάηκε ο επεξεργαστής ?

 

Επιλογή δοκιμής επεξεργαστή ή μητρικής με άλλα υποσυτήματα για να βρώ ποιό την πάτησε, δεν υπάρχουν ακούω άλλες προτάσεις.

 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Exeis syndesei polla fans panw stin motherboard?

3 pin fans dhladh pou na travane reyma apo to motherboard?

 

Pantws eixa kakes empeiries me geiwsh ABIT KG7Raid se standoffs apo case opou kahkan kai oi dyo board amesws giati ena plastiko kapaki pou 8a ta prostateye(skato designed case) tryph8hke apo tin enwsh...Ara isws to board sou na efage trello tsourouflhma...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O μόνος 3 pin fan που υπάρχει είναι του επεξεργαστή.Aυτό που με προβληματίζει είναι οτι μετράει κανονικά μνήμη δείχνει το bios της geforce, αναγνωρίζει σκληρούς δίσκους κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...