FilipposMD Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Απο το να χλευάζουμε την κάθε άποψη , ας βρούμε καλύτερα καλές πηγές να δούμε ποιες είναι οι τάσεις για τα επομενα χρόνια και τι έχουνε προβλέψει κάποιοι ομολογουμένως σοφότεροι ( βλέπε Μάγιας) για τα τωρινά χρόνια. Συγγνώμη, αλλά γιατί οι Μάγιας είναι ομολογουμένως σοφότεροι; Ο πιο σοφός άνθρωπος της εποχής των Μάγιας δεν ήξερε ούτε τα μισά για τον κόσμο μας από αυτά που ξέρει ένα σημερινό παιδί του γυμνασίου. Τι αποδείξεις έχουμε για το ότι οι Μάγιας ήταν σοφοί; Ναι, έφτιαξαν κάτι ωραία κτίσματα, μπράβο τους, ήταν μεγάλο επίτευγμα για την εποχή, αλλά για τα σημερινά δεδομένα ήταν τελείως ανίδεοι και απολίτιστοι. Όπως και όλοι οι "αρχαίοι" πολιτισμοί, εννοείται.
status Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 βάζεις στοιχημα πως δεν θα καταστραφούμε το 2012?αν εξερέσουμε την ικονομεια τα μεταλλαγμένα κτλ απο το επόμενο πράγμα που κυνδινεύουμε είναι από καμιά μεγάλη ηλικιακή κατεγήδα Να μην κάνω αναβάθμιση το 2011 δηλαδή ε..δεν θα την χαρώ..
Fidelio Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Αφού είμαστε όντα επιρρεπή στην καταστροφολογία. Μας αρέσει να καταστρέφουμε τον κόσμο ρε παιδί μου, πως να το κάνουμε. Και όχι μόνο αυτό. Μας αρέσει να βρίσκουμε και επιστημονικά στοιχεία πάνω σε αυτό...(...) Βασικά παίζει ένας συνειρμός που πυροδοτεί τον μηχανισμό επιβίωσης στον άνθρωπο που ακούει , διαβάζει , βλέπει ταινίες , ντοκυμαντερς , άρθρα , μελέτες κτλ του είδους αυτού. (είναι διασκεδαστικό όταν ξέρεις τι συμβαίνει , όταν όμως δεν πέρνεις χαμπάρι...χμ) Τα σενάρια αυτά προκαλούν φόβο γιατί αφορούν το ένστικτο επιβίωσης , είναι υποσυνείδητο , στην συνέχεια έρχεται η ανακούφηση γιατί τίποτα δεν συμβαίνει και παίζει μέσο του ίδιου μηχανισμού ένα είδος ανταμοιβής , μια "μαστούρας" μιας ικανοποιήσης γιατι τελικά θα ..ζήσουμε... ή κάτι τέτοιο. Το άτομο αυτό επειδή κ@υλωσε με την όλη διαδικασία, γούσταρε πολύ το χημικό αλισβερίσι , θέλει να το επαναλάβει. Οπότε ψάχνει να βρει και άλλα παρόμοια , άρθρα, ταινίες, μελέτες , περιοδικά κτλ για να γουστάρει ξανα. Καταστροφολογία , γαμώ! Στο τέλος το άτομο αυτό και μετά από κάποια χρόνια , θα αναπτυξει , πιθανών , διαταραχή , ελεγχόμενη ίσως ώστε να τον κάνει ικανό να συμβιώνει με το υπόλοιπο σύνολο. Αυτό το ατομο μπορεί να γίνει συγραφέας, μπορεί να γίνει "επιστημονικός ερευνητής" και να κάνει καριέρα στην εκπομπή του Χαρδαβέλα, ή να φτιάξει το τρίτο μάτι δεύτερης γενιάς ή να κλειστεί στον σπίτι ωσαν ένας υποχόνδριος και αγοραφοβικός. Δυστυχώς το άτομο αυτά θα παρασύρει πολλούς ακόμα στην ίδια ατραπό, με την Α επηροή του στο κοντινό του περιβάλλον. Καταστροφολογία - φόβος - αδρεναλίνη - επιβιωση - σεροτονίνη = κ@υλα!
antonl Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 [...] τι έχουνε προβλέψει κάποιοι ομολογουμένως σοφότεροι ( βλέπε Μάγιας) για τα τωρινά χρόνια. Γνώμη μου είναι , ότι την επόμενη 20ετία - έτσι έχω ένα προαίσθημα ρε παιδί μου , πείτε ότι θέλετε , αλλά το έχω- , θα συμβούνε πολύ άσχημα γεγονότα σε κοινωνικο , πολιτικο , και περιβαλοντολογικό επίπεδο. Πολλοί έχουνε πει πολλά , άλλοι το λένε Αποκάλυψη , άλλοι το λένε οι αρχή πολέμων και η ισοπέδωση των πάντων ( με το να χαθουνε δισεκατομύρια ζωές) , και άλλοι λένε απλά ότι θα αλλάξει η τροχιά της γης με την μετατόπιση των πόλων. Δεν ξέρω , πείτε και εσεις την γνώμη σας. Σέβομαι τον πολιτισμό που ανέπτυξαν κάποτε αλλά σε σχέση με ποιους και γιατί να ναι αξιωματικά «σοφότεροι» οι Μάγιας; Προσωπικά δε θεωρώ ότι τα επόμενα Χ χρόνια έχουν κάτι ξεχωριστό σε σχέση με όλες τις προηγούμενες χρονικές περιόδους. Όπως ειπώθηκε, είχαμε ειρήνη (σε γενικές γραμμές) για αρκετά μακρά περίοδο. Είναι πιθανόν να υπάρξει κάποιος πόλεμος. Αλλά αυτό είναι κάτι φυσικό με την έννοια ότι απ την αρχαιότητα ο άνθρωπος εμπλέκεται διαρκώς σε πολέμους. Σε κάποια χρόνια ίσως τελειώσει (ή μας κόψουν) το πετρέλαιο. Ίσως υπάρχει έλλειψη νερού, τουλάχιστον σε κάποιες ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές που σήμερα δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ίσως ανέβει η στάθμη της θάλασσας. Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνος θα ναι ο άνθρωπος κι όχι μια προφητεία ή κάποια αστρική ευθυγράμμιση. Λογικά μετά το 2012 θα ξεθαφτεί καμιά προφητεία του Νοστράδαμου για νέα expiration date του κόσμου μας.
pournaras Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Να πώ λοιπόν και εγώ κάτι που έχω στο μυαλό μου απο 4η-5η δημοτικού. Κάπου εκεί, μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πρώτο κεφάλαιο στην Ιστορία (ή κάτι τέτοιο) όπου αναφέρεται στις παγετώνιες και μεσοπαγετώνιες περιόδους της γής. Θυμάμαι διαβάζοντας οτι είδα οτι είμαστε στα τέλη της 3ης;-4ης; μεσοπαγετώνιας περιόδου και οτι σιγά σιγά βαδίζουμε προς την παγετώνια. Αυτό απο μόνο του αρκεί για να προβληματίσει ένα παιδάκι 9 χρονών τότε. Απο τότε, κάθε φορά που ακούω για περίεργα καιρικά φαινόμενα κτλ αυτό και μόνο αυτό μου έρχεται στο μυαλό. Έτσι πιστεύω οτι χρονολογικά η γή πρέπει σιγά σιγά να ξαναμπαίνει στην περίοδο των πάγων. Δεν είναι θεωρία, είναι μια κυκλική πορεία που η γή ακολουθεί επι εκατομμύρια χρόνια. Εμείς και κάθε εμείς δεν ασχοληθήκαμε ποτέ σοβαρά με κάτι τέτοιο γιατί το μάτι της κάθε γενιάς βλέπει μέχρι τα 100-200 επόμενα χρόνια το πολύ. Για το συγκεκριμένο θέμα μιλάμε για βάθος χιλιάδων ετών όπου οι αλλαγές έρχονται σταδιακά. Έτσι πιστεύω οτι και οι Μάγιας (τους οποίους εκτιμώ αφάνταστα παιδιόθεν) ίσως να σηματοδοτούν με το ημερολόγιο τους την έναρξη αυτής της νέας περιόδου. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Τα καιρικά φαινόμενα εκ των πραγμάτων θα αλλάξουν ώστε να καταλήξουμε εκεί. Τις αλλαγές τις βλέπουμε καθημερινά πλέον και μάλλον θα τις βλέπουμε ακόμα περισσότερο όσο περνάνε τα χρόνια (αν και μιλάμε πάλι για βάθος χιλιετιών για να φτάσουμε στο ice age). Έτσι λοιπόν το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε και να το απολαύσουμε. Το τέλος του κόσμου όπως λέτε είναι η καραμέλα του κάθε ανασφαλούς και θρησκόληπτου για καταληκτικές ημερομηνίες "μεγάλων" προσώπων και φυλών. Εγώ πιστεύω πως απλά σηματοδοτούν στο μυαλό τους εποχές.. Ο καθένας όμως που τους διαβάζει μπορεί να βγάλει τα δικά του τρομακτικά συμπεράσματα και να σπείρει τον πανικό. Στο χέρι μας είναι να τον γράψουμε στα φρύδια μας και να δούμε και την ταινιούλα που πιστεύω οτι θα τα σπάει Υ.γ: Είναι μάλλον κακό να βάζετε -1 στον Op ο οποίος κατα βάση δεν εξέθεσε προσωπική γνώμη αλλα έδωσε τις "θεωρίες" διαφόρων για το 2012. Δεν είναι καθόλου κακό θέμα για συζήτηση και δεν βλέπω που είναι το αρνητικό στην παράθεση τους. Υγ2: Όσο για τους πολέμους κτλ. Είναι φυσικό επακόλουθο. Το διάστημα (γενικής) ειρήνης είναι υπερβολικά μεγάλο. Μαζική σύρραξη έχουμε να δούμε απο το 1945. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Δεν έχουμε πιάσει τον παπά απο τα @@. Ζούμε ένα απο τα μεγαλύτερα διαστήμα ηρεμίας παγκοσμίως (ξαναλέω γενικά). Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι θα μείνει έτσι για πάντα. Αν πιστεύουμε κάτι τέτοιο, η ιστορία μας διαψεύδει τρομερά. Κάτι ακόμα που φανερώνει εύκολα τα παραπάνω είναι η καμπύλη του co2 με το χρόνο Βλέπουμε οτι έχει άμεση σχέση με την θερμοκρασία και οτι 4 φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας ας we know έχει περάσει αυτό το peak (που οι επίσης τρομολάγνοι θέλουν να αποκαλούν φαινόμενο του θερμοκηπίου) και αρχίσαμε να πέφτουμε προς τα κάτω προς την εποχή των παγετώνων. Η καμπύλη αυτή δείχνει ξεκάθαρα την κορύφωση οπότε κυκλικά πλέον αναμένεται η πτώση και η μετά απο χιλιάδες χρόνια κατάληξη εκεί. Καθόλου άσχημο το 2012 σαν καταληκτική ημερομηνία για το τέλος της μεσοπαγετώνιας και αρχή (Αδρή) της πτώσης προς τους πάγους. Σωστο αυτο, αλλα δυσκολο, μια αλλαγη που πραγματοποιειται γενικοτερα μεσα σε δεκαδες ή σε εκατονταδες χρονια, να πεις οτι την ταδε συγκεκριμενη ημερομηνια θα αλλαξει κατι αποτομα. Η αλλαγη θα ερθει μεν αλλα πολλλλλλυυυυυυυυ αρρρργγγγγγγγαααααααα, για τα χρονικα δεδομενα του ανθρωπου. Και η αλλαγη αυτη ειναι σε συναρτηση με αυτο που λεει παρακατω η πριγκιπισσα διοτι με την σταδιακη μειωση του μαγνητικου πεδιου (ως την τελικη αντιστροφη του), θα μειωθουν και οι κινησεις των θαλασσιων ρευματων που τελικως θα επιρρεασουν την δημουργια των παγετωνων. Είχα διαβάσει σε ένα άρθρο πάνω κάτω αυτά που αναφέρει και ο Klainmain σχετικά με τους παγετώνες. Έλεγε ότι στην ιστορία της γης έχει γίνει πολλές φορές αναστροφή των πόλων. Η ακριβής ημερομηνία του γεγονότος αυτού είναι δύσκολο να υπολογιστεί επακριβώς λόγω της εξασθένισης του μαγνητικού πεδίου που έχει ξεκινήσει εδώ και 150 χρόνια και που είναι ουσιαστικά επακόλουθο αλλά και προάγγελος της αναστροφής αυτής. Με κάποιες μετρήσεις είχαν καταλήξει ότι αυτό ίσως γίνει την συγκεκριμένη ημερομηνία κι ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε σαν αποτέλεσμα ακραίες κλιματικές αλλαγές, επιπτώσεις στον τεχνολογικό τομέα (δορυφόροι ,τηλεπικοινωνίες κλπ), στο ζωϊκό βασίλειο (δεδομένου ότι αρκετά αξιοποιούν το μαγνητικό πεδίο της γης για να προσανατολιστούν). Το γενικότερο πλαίσιο ήταν ότι δεν θα σημάνει το τέλος του κόσμου, αλλά το τέλος με την μορφή που έχει σήμερα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:24 ---------- Το έχουν επιβεβαιώσει ότι θα γίνει. βάζεις στοιχημα πως δεν θα καταστραφούμε το 2012?αν εξερέσουμε την ικονομεια τα μεταλλαγμένα κτλ απο το επόμενο πράγμα που κυνδινεύουμε είναι από καμιά μεγάλη ηλικιακή κατεγήδα Εγω βαζω κι αλλο ενα στοιχημα για το 2012... ουτε μεχρι τοτε δεν θα μαθεις... βεβαια αν συνεχισεις ετσι, ισως καταστραφουμε πολυ νωριτερα
slipknot Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 ηλικιακή κατεγήδα Σε τι ηλικίες θα απευθύνεται, ποιο το σήμα καταλληλότητας;
BaLsAmoMenos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 βάζεις στοιχημα πως δεν θα καταστραφούμε το 2012?αν εξερέσουμε την ικονομεια τα μεταλλαγμένα κτλ απο το επόμενο πράγμα που κυνδινεύουμε είναι από καμιά μεγάλη ηλικιακή κατεγήδα :lol:
FarCry Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 θα μας κάνει να γεράσουμε αυτή, βρέχει γερατειά? :lol::lol::lol::lol: θα σου εβαζα +1 αλλα μου το εκοψε ο mod
antonl Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 [...] μου το εκοψε ο mod Εμ κι εσύ ας πρόσεχες που το βαζες
liopyr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 ξησδξ΄λχ΄σψ ΡΕ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ THREAD, ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΤΖΟ!
giorgos147 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Τουλάχιστον θα έχω προλάβει να γίνω 18. =)
SPSS07 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 θα καταστραφει ο κοσμος και η αεκ δεν θα εχει παρει ακομη πρωταθλημα!
liopyr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2009 Θα καταστραφεί κόσμος και κάποιοι ακόμα δεν θα έχουν πηδήξει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα