mariner Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους. Εδω και κάποιες μέρες εχω το εξής πρόβλημα. Με το που άνοιγα τον υπολογιστή διαπίστωνα οτι δεν ειχα ιντερνετ. Κάποια στιγμή καταλαβαίνω οτι το πράσινο λαμπάκι που υπάρχει στην είσοδο του υπολογιστή, εκει που κουμπώνει το καλώδιο δικτύου οτι είναι νεκρό. Η κάρτα δικτύου ειναι ενσωματωμένη στην κάρτα γραφικών nvidia. Πρίν μερικές μέρες αφου ανοιξα το μηχάνημα κούνησα απο εσωτερικά ενα κουτάκι το οποία ειναι κολλημένο στην κάρτα γραφικών και εκει κουμπώνει το καλώδιο και για μερικές μέρες έλυσα το πρόβλημα. Σήμερα όμως τα πράγματα είνια εντελώς νεκρά. Δεν δουλευει καθόλου πια. Τι μπορεί να φταίει και πως μπορώ να το κοιτάξω απο τον πίνακα ελεγχου πχ.Μπορώ να βρώ κάπου στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών τις ρυθμίσεις για την κάρτα δικτύου. Αν τελικά δεν μπορεί να διορθωθεί η ζημιά τι μπορώ να κάνω? Μπορώ να χρησιμοποιήσω καινούργια κάρτα δικτύου που δεν θα έχει σχέση με την κάρτα γραφικών? Ευχαριστώ
parisb Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Τα εχεις μπερδεψει τα πραγματα φιλε μου. Απ'οτι καταλαβαινω εχεις προβλημα στην καρτα δικτυου σου που μαλλον ειναι PCI. Η καρτα γραφικων καμια σχεση δεν εχει. Μαλλον ειναι στο διπλανο slot στη μητρικη σου. Ξεκινα ανοιγωντας το κουτι, βγαλε εντελως την καρτα δικτυου και κουμπωσε της καλα μηπως ειναι εκει το προβλημα.
mariner Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Τα εχεις μπερδεψει τα πραγματα φιλε μου. Απ'οτι καταλαβαινω εχεις προβλημα στην καρτα δικτυου σου που μαλλον ειναι PCI. Η καρτα γραφικων καμια σχεση δεν εχει. Μαλλον ειναι στο διπλανο slot στη μητρικη σου. Ξεκινα ανοιγωντας το κουτι, βγαλε εντελως την καρτα δικτυου και κουμπωσε της καλα μηπως ειναι εκει το προβλημα. Αυτό το slot εννοείς ενα μικρό ασημί κουτάκι?? Ναι αυτό είναι πάνω στην μητρική και έχω την εντύπωση οτι δεν βγαίνει. Να προσπαθήσω περισσότερο? η είναι κολημμένο και θα κάνω ζημιά??
parisb Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Ωπα ωπα! Επειδη κι εγω δε θελω να χαλασεις τιποτα στο pc σου επειδη βλεπω οτι δεν εχεις πολλες γνωσεις καλυτερα να το κοιταξει καποιος φιλος σου που ξερει. Εχεις αυτη τη δυνατοτητα? Το κουτακι που λες μαλλον ειναι ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ καρτα δικτυου. Αν εχει χαλασει αυτη, τοτε μπορεις πολυ ευκολα να αγορασεις μια φθηνη PCI που μπαινει στις ελευθερες θυρες. Γυρω στα 10 ευρω θα σου κοστισει. Πρεπει να σιγουρευτεις ομως οτι η ενσωματωμενη εχει οντως προβλημα και δεν εχει γινει κατι με drivers ή καποιο προγραμμα.
mariner Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Ωπα ωπα! Επειδη κι εγω δε θελω να χαλασεις τιποτα στο pc σου επειδη βλεπω οτι δεν εχεις πολλες γνωσεις καλυτερα να το κοιταξει καποιος φιλος σου που ξερει. Εχεις αυτη τη δυνατοτητα? Το κουτακι που λες μαλλον ειναι ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ καρτα δικτυου. Αν εχει χαλασει αυτη, τοτε μπορεις πολυ ευκολα να αγορασεις μια φθηνη PCI που μπαινει στις ελευθερες θυρες. Γυρω στα 10 ευρω θα σου κοστισει. Πρεπει να σιγουρευτεις ομως οτι η ενσωματωμενη εχει οντως προβλημα και δεν εχει γινει κατι με drivers ή καποιο προγραμμα. Καποιος που να μπορέσει να το δεί άμεσα δεν υπάρχει, Να σε ρωτήσω όμως αν μπορώ να βάλω οποιαδήποτε κάρτα δικτύου η πρέπει κάποια συγκεκριμένη? Ταιριάζουν όλες πάνω στην μητρική? και πως είμαι σίγουορος οτι υπάρχει κενή θύρα? Ευχαριστώ
parisb Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2009 Οποιαδηποτε pci θα σου κανει. http://en.wikipedia.org/wiki/Conventional_PCI Ετσι ειναι οι PCI.
mariner Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Οποιαδηποτε pci θα σου κανει. http://en.wikipedia.org/wiki/Conventional_PCI Ετσι ειναι οι PCI. Parisb σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου αλλά νομίζω οτι η κάρτα δικτύου το υπολογιστή μου δεν είναι κάτι σαν αυτό που βλέπω στις φώτο. Στην μητρική ειναι ενσωματομένο ενα εξαρτημα στο σχήμα κύβου το οποίο εχει την μια υποδοχή όπου μπαίνει το καλώδιο δικτύου και δύο θύρες usb. Πάνω στην μητρική δεν υπάρχει καμία κάρτα σαν τις γνωστές κάρτες δικτύου.
cosmos000 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Αυτό που σου δείχνουν τα παιδιά είναι η υποδοχή μέσα στο pc σου που πρέπει να βάλεις μια κάρτα σαν αυτή : Επίσης για κοίτα κ στο bios για αν το LAN είναι στο ENABLED πριν προχωρήσεις σε αγορά κάρτας.
DDoS Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2009 Με αλλαγη καλωδιου δοκιμασες πρωτα, για να μη τρεχεις τσαμπα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.