Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Καθηγητής στο πανεπιστήμιο, μας είχε πει οτι όντως τα τσιπς με την παροδο του χρόνου αρχίζουν και αργοπεθαίνουν ή κοινώς λειτουργούν σε χαμηλότερες ταχύτητες. Αν θυμάμαι καλά ο χρόνος απροβλημάτιστης λειτούργίας είναι 5-6 χρόνια (πολύ χοντρικά προφανώς). Απο εκεί και πέρα υπάρχει πτώση της απόδοσης Μπορεί να μην υπάρχει μηχανική καταπόνηση αλλά σιγά σιγα πυκνωτές αποφορτίζονται (όχι εντελώς προφανώς). Επίσης αλλάζει η αγωγιμότητα χαλκού και πυριτιου και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες το ολοκληρωμένο εμφανίζει σημάδια "γήρανσης" Αυτο δεν ισχυει. Ή μαλλον ισχυει, αλλα δεν ειναι θεμα "πτωσης αποδοσης", αλλα "ασταθειας λειτουργιας". Οι πυκνωτες φορτιζονται και αποφορτιζονται συνεχως. Αφου εξαλλου γιαυτο υπαρχουν, για να μπορουν να δινουν ρευμα σε peak καταναλωσης ή να φιλτραρουν αυτο. Ειναι ισως το μονο υλικο στους υπολογιστες που "γηρασκει", αλλα αυτο εχει επιπτωσεις στη σταθεροτητα του συστηματος και οχι στην αποδοση. Ειδικα αν καποιος δεν overclockάρει τα συστηματα του, μπορουν να δουλευουν και 10 και 15 χρονια το ιδιο καλα, με μονες εξαιρεσεις ισως τους πυκνωτες και όπου υπαρχουν μηχανικα μερη (σκληροι δισκοι - ανεμιστηρακια). Γιαννη Platano, εχω να σου πω 3 πραγματα: 1) Δεν τιθεται θεμα πτωσης αποδοσης σε καμια περιπτωση. 2) Μολις διαπιστωσες γιατι τα 7 εχουν πολυ καλυτερη αποδοχη απο τον κοσμο σε σχεση με τα Vista 3) Εγω νομιζω οτι ειτε δε θυμασαι καλα σε σχεση με την αποδοση του υπολογιστη, ειτε τα Vista που εβαλες, μετα απο τοσα χρονια εχουν τοσα updates και service packs που απλα βαρυναν το -οριακο για Vista- μηχανημα της δουλειας σου. @bspus: Εχει βγαλει και η ιδια η MS ενα πολυ ελαφρυ εργαλειακι anti-X (οχι το defender, μου διαφευγει το ονομα αυτη τη στιγμη καθοτι linuxάς πλεον )
DDoS Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 ............Αν θυμάμαι καλά ο χρόνος απροβλημάτιστης λειτούργίας είναι 5-6 χρόνια (πολύ χοντρικά προφανώς). Απο εκεί και πέρα υπάρχει πτώση της απόδοσης............ Δε θυμασαι καλα φιλε μου, πανω απο 70 χρονια ειναι συμφωνα με μετρησεις που καναμε εμεις στη σχολη
phanispal Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δε θυμασαι καλα φιλε μου, πανω απο 70 χρονια ειναι συμφωνα με μετρησεις που καναμε εμεις στη σχολη Το παρακάνατε μου φαίνεται..
million_voices Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 δεν ξερω αν εχει ειπωθει αλλα περα απο τις νεες εκδοσεις των προγραμματων που τις περισσοτερες φορες ειναι βαρυτερες το ιδιο το λειτουργικο επιβαρυνεται με την παροδο του χρονου με MS updates που προσθετουν features κλπ κλπ πχ τα νετα σκετα XP ειναι πολυ ποιο ελαφρια απο τα XP SP3
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2009 Μπες ιντερνετακι με τα νετα σκετα XP και αν σε 10 λεπτα δε σου χει πεταξει μηνυμα "SPYWARE DETECTED! CLICH HERE TO REMOVE IT" (το οποιο φυσικα ειναι το ιδιο ιος), γραψε μου κλεφτικα (Παντως σωστη η θεωρια σου, το ειχα αναφερει κι εγω λιγο πιο πανω)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.