Προς το περιεχόμενο

Symbian Vs WM OS Vs Android VS iPhone OS

aris1986

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο πιστευετε απο τα 4 λογισμικα για κινητα εχει περισσοτερο: μελλον,ομορφια,ευχρηστια,συνδεσιμότητα,λιγοτερα bugs,3rd party εφαρμογες?

Εχω εχω αρχισει να φλερταρω τα Symbian κινητα (Nokia Xpress 5530,5800)

• Moderators
Δημοσ.

Οσον αφορα το μελλον τοτε αναμφιβολα τα πρωτεια κρατα το android διοτι ειναι νεο λειτουργικο οποτε...

Φιλικοτατο ειναι το apple, αλλα αν θελεις πειραματισμους κλπ το symbian ειναι αρκετα καλο για αρχη χωρις παρα πολλα bugs.

Στο θεμα συνδεσιμοτητας μαλλον πανω κατω τα ιδια ειναι θα ελεγα.

Τελος η ομορφια ειναι στα ματια του παρατηρητη λολ, αλλα τα winmobile ειναι πληρως παραμετροποιησιμα πραγμα που πρεπει να ισχυει και για το android (δεν εχω εμπειρια πανω σε αυτο ομως). Τα symbian δεν ειναι και τοσο παραμετροποιησιμα και ακομα λειγοτερο το apple os.

Βασικα θεωρω πως ολα αυτα τα λειτουργικα εχουν μια πληθωρα εφαρμογων και δυσκολα θα ψαξεις για κατι που χρειαζεσαι και δεν θα το βρεις (ενα ερωτηματικο βεβαια για το android γιατι δεν εχω ασχοληθει).

Δημοσ.

Maemo θελουν κανα δυο χρονια να δουλεψουν, αμα θες κινητο symbian, αν θες λειτουργιες στυλ pda ειδικα σε αφης wm. Πχ για να στειλεις με bluetooth στα wm ειναι ολοκληρη ιστορια, ενω στο ιφον νομιζω καθολου...

Δημοσ.
Maemo θελουν κανα δυο χρονια να δουλεψουν, αμα θες κινητο symbian, αν θες λειτουργιες στυλ pda ειδικα σε αφης wm. Πχ για να στειλεις με bluetooth στα wm ειναι ολοκληρη ιστορια, ενω στο ιφον νομιζω καθολου...

ξεκολλάτε, το μαέμο δεν αναπτύχθηκε εχθές, είναι παλιά διανομή και με ενεργή κοινότητα, απλά τώρα η Νόκια επιτέλους έπαιξε μπάλα με ένα σοβαρό tablet (Ν900) και έγινε γνωστό.

Δημοσ.

Πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να αφορά τον μέσο χρήστη το λειτουργικό του τηλεφώνου του αυτό καθ'αυτό αλλά αν τον καλύπτουν αυτά που του προσφέρει η συγκεκριμένη συσκευή. Και αυτά είναι μια συνάρτηση του λογισμικού μαζί με το υλικό που προσφέρει. Επίσης πολύ σημαντικό είναι τι χρήματα έχει να διαθέσει κάποιος.

Προσωπικά έχω ένα 5800, πλεονεκτήμα θεωρώ την εύκολη εγκατάσταση εφαρμογών και την σχετικά μεγάλη ποικιλιά που υπάρχει διαθέσιμη σε διάφορα forum. Το interface δεν είναι το πιο όμορφο και το hardware δεν είναι αρκετά γρήγορο για να υποστηρίξει πχ. εφφέ μετάβασης. Γενικά όμως με έχει καλύψει σε ό,τι έχω χρειαστεί, και για τα 300 ευρώ που έδωσα πριν 1 χρόνο είμαι ικανοποιημένος απόλυτα.

Πιστεύω πως πλέον όμως για τα ίδια χρήματα μπορείς να πάρεις κάτι που να σου προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία, οπότε θα κοίταζα προς Android, αν σε καλύπτει για τις χρήσεις που θες.

• Moderators
Δημοσ.
Καλό το symbian αλλά λίγο αργό και περίεργο…..έχω την εντύπωση ότι τα πράματα πάνε προς android.

Δεν θα διαφωνησω για το android αλλα γιατι θεωρεις το symbian περιεργο? Μια χαρα λειτουργικο ειναι ιδιαιταιρα για καποιον που αποκτα μια πρωτη επαφη με τα smartphones ειναι ιδανικο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...