zoranb Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Στο νέο σπίτι όταν ανάβω το καλοριφέρ και κάψει καλά τότε αναδύεται μια περίεργη μυρωδιά από τα σώματα. Δεν είναι ίδιας έκτασης η μυρωδιά αυτή απόλα τα σώματα, γιατί σε άλλους χώρους μυρίζει,ενώ σε άλλους όχι. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει;
DrLo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 το είχα παρατηρήσει και εγώ όταν έβαψα ένα καλοριφέρ με λαδομπογιά.
zoranb Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Είναι άσπρα τα συγκεκριμένα, αγορασμένα έτσι, δεν τα έχω βάψει. Θα φύγει αυτή η μυρωδιά άραγε; Eίναι βλαβερή;
antonl Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Όπως είπε κι ο DrLo κάτι τέτοιο είναι συνηθισμένο σε σχετικά φρεσκοβαμμένα σώματα. Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι εκτός από υπομονή μέχρι να εξασθενίσει το φαινόμενο.
Garnele Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Λογικά ναι, θα φύγει με τον καιρό.. Μπορείς να βάζεις τα φρεσκοπλυμένα ρούχα να στεγνώσουν επάνω τους όταν είναι αναμμένα, θα μυρίζει μαλακτικό όλο το δωμάτιο. Εναλλακτικά, δοκίμασε σε ένα μεταλλικό δοχείο (μπρίκι ίσως λίγο νερό, γαρύφαλλο και βανίλια σε σκόνη.
DrLo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2009 Είναι άσπρα τα συγκεκριμένα, αγορασμένα έτσι, δεν τα έχω βάψει.Θα φύγει αυτή η μυρωδιά άραγε; Eίναι βλαβερή; Ίσως εγώ να το παράκανα. Το συγκεκριμένο σώμα το είχα βάψει πριν αρκετά χρόνια και μυρίζει ακόμα - αν και το ανάβω σπάνια και πολύ καιρό δεν ζω εκεί (τα τελευταία 3-4 χρόνια δε μένω εκεί παρά σπάνια) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:33 ---------- Αντίθετα ένα άλλο σώμα το έβαψα με απλό πλαστικό χρώμα και βγηκε τζάμι, ματ και πιο ωραίο/συμπαγές χρώμα και δεν μυρίσε καθόλου
Kryptonite Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Λογικά ναι, θα φύγει με τον καιρό.. Μπορείς να βάζεις τα φρεσκοπλυμένα ρούχα να στεγνώσουν επάνω τους όταν είναι αναμμένα, θα μυρίζει μαλακτικό όλο το δωμάτιο. Ή που θα μυρίζουν και τα ρούχα μετά σαν το καλοριφέρ και θα έχεις αυτή τη θεσπέσια μυρωδιά ακόμα και αν φύγεις απ το σπίτι!! :lol: :lol: :lol: Πάντως λογικά με τον καιρό θα σταματήσουν να μυρίζουν και ίσως φταίει το οτι είναι καινούρια.Αλλιώς θα συνηθίσεις τη μυρωδιά και δε θα σε ενοχλεί.Ένας καλός τρόπος γι αυτό είναι και αυτός με τα ρούχα!
xpapias Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Αρχικά μπορείς να τα καθαρίσεις. Αν δε θες να κάνεις αυτό με τα ρούχα, μπορείς να αγοράσεις κάποιο αιθέριο έλαιο - να αραιώσεις λίγες σταγόνες σε νερό - και μετά να περάσεις με το διάλυμα τα καλοριφέρ.
Garnele Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Βασικά ναι, το καθάρισμα/ξεσκόνισμα ήταν κάτι παραπάνω από αυτονόητο ε.
zoranb Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 μα είναι καινούργια, τί σκόνη? και εάν είναι σκόνη πως θα τα ανοίξω για να τα καθαρίσω?
Kryptonite Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Προφανώς δε θα πρόσεξαν οτι λες πως τα καλοριφέρ είναι καινούρια..Όσο για τη σκόνη εννοούσαν οτι έχουν πιάσει σκόνη απ' έξω.Δε χρειάζεται να ανοίξεις τίποτα! Πάντως εγώ πιστεύω πως επειδή είναι καινούρια μυρίζουν..Με το καιρό θα σταματήσει..Αν όμως σε ενοχλεί τόσο πολύ, αυτές οι προτάσεις του στύλ να βάλεις κάτι αρωματικό επάνω τους, ήταν αρκετά καλές.Κάτι πχ σαν αυτά τα αρωματικά χώρου που βάζεις κάποιο υγρό και με το κεράκι απο κάτω να το ζεσταίνει αναδυκνύει το άρωμά του.Ελπίζω να σε φώτισα γιατι δεν ξέρω το όνομά τους! :lol:
zoranb Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 ναι είναι πράγματι καλές προτάσεις και σας ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια, αυτό μόνο που με αγχώνει είναι το ότι πρέπει να εισπνέω κάτι που μάλλον είναι ανθυγιεινό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.