Physics_Rulez Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 ''Μη λες τέτοια..........θα μου ζητάνε αύξηση........" Έχεις δίκιο γι' αυτό με την επιβράβευση. Δεν ακούγεται από τον εργοδότη. Από προϊστάμενο ίσως, αλλά από εργοδότη ποτέ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχετε καλές σχέσεις. Πολλές φορές δεν χρειάζεται να σου το πει το γνωρίζετε και οι δύο. Εγώ έχω καταλάβει σε άσχετη φάση από παρεξήγηση πόσο πολύ με χρειάζεται. Στην τελική, ξέρει ότι το ξέρεις ότι το ξέρει, αλλά δε λέει τίποτα. Γιατί έτσι έχει δει το ρόλο του. Και ρωτάω εγώ: εσύ θα το έκανες σαν εργοδότης;
Höfdingadrapa Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Εγώ όμως πιό πούστης. ''Α όλα και όλα. Γι' αυτό πληρώνομαι, είμαι υποχρεωμένος να το κάνω''. Διπλωματία ρε. Και ρωτάω εγώ: εσύ θα το έκανες σαν εργοδότης; Κοίταξε...θα σου απαντήσω σε φάση ''αν η γιαγιά μου είχε μπάλες''. Έχω μια Μ/Μ επιχείρηση; Ωραία. Παίρνω 2-3-13 ατομάκια. Τους μαθαίνω τη δουλειά τους δίνω ότι είμαι υποχρεωμένος να τους δώσω, τους απασχολώ τόσο όσο χρειάζεται για να μου βγάλουν τη δουλειά μου και τους έχω στα ώπα ώπα γιατί μου παράγουν τον πλούτο μου. Γενικά θα ήμουν πιστεύω από αυτούς που θα ήθελαν να πάρουν 2 ανθρωπάκους και να τους δώσουν και σύνταξη άμα λάχει. Δεν είναι πουκάμισα οι υπάλληλοι. Φυσικά και θα τους επιβράβευα και ΝΑΙ αν ήξερα από μέσα μου ότι αν μου φύγουν θα βαράω μύγες μέχρι να μάθω τη δουλειά στους καινούργιους, θα έκανα και λίγο το μαλάκα. Επιβάλεται γαμώτο επιβάλεται.
afentiko7 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Η σχέση αφεντικού κ εργοδότη είναι σχέση υποταγής και εκμετάλλευσης. Τι πάει να τον "αγαπάνε"? Και οι δούλοι τόσο μυαλό είχαν στην αρχαία Αθήνα (του πολιτισμού κ της δημοκρατίας) και λάτρευαν τα αφεντικά τους. Το αφεντικό εκμεταλλεύεται τη δουλειά σου για να βγάζει αυτός υπερκέρδη και να περνάει καλά. Στο τέλος σου δίνει και κάποια ψίχουλα, για να περάσεις το μήνα. Για να σε έχει να σε εκμεταλλεύεται και τον επόμενο. Ασφαλώς και ο ατομικός συνδικαλισμός, του στυλ κάτσε να κάνω 2 υπερωρίες παραπάνω μπας και μου δώσει καμιά ελεημοσύνη (η αύξηση κατά το σοσιαλδημοκρατικό) έτσι ώστε να τη λέω στο κολλητό μου που παίρνει δυο μαρούλια λιγότερο, δεν είναι η λύση. Η λύση είναι να δημιουργηθούν ταξικά συνδικαλιστικά σωματεία σε όλους τους χώρους εργασίας, που να αντιπαλεύουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων-εε και της συμβιβασμένης "πλειοψηφίας" στη γσεε.
slipknot Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Το αφεντικό εκμεταλλεύεται τη δουλειά σου για να βγάζει αυτός υπερκέρδη και να περνάει καλά. Από την άλλη, πολλές φορές κάποιος λόγος υπάρχει που κάποιοι είναι αφεντικά και άλλοι "δούλοι". Διαφορετικά θα είμαστε όλοι φραγκάτοι.
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Η σχέση αφεντικού κ εργοδότη είναι σχέση υποταγής και εκμετάλλευσης. Τι πάει να τον "αγαπάνε"? Και οι δούλοι τόσο μυαλό είχαν στην αρχαία Αθήνα (του πολιτισμού κ της δημοκρατίας) και λάτρευαν τα αφεντικά τους. Το αφεντικό εκμεταλλεύεται τη δουλειά σου για να βγάζει αυτός υπερκέρδη και να περνάει καλά. Στο τέλος σου δίνει και κάποια ψίχουλα, για να περάσεις το μήνα. Για να σε έχει να σε εκμεταλλεύεται και τον επόμενο. Ασφαλώς και ο ατομικός συνδικαλισμός, του στυλ κάτσε να κάνω 2 υπερωρίες παραπάνω μπας και μου δώσει καμιά ελεημοσύνη (η αύξηση κατά το σοσιαλδημοκρατικό) έτσι ώστε να τη λέω στο κολλητό μου που παίρνει δυο μαρούλια λιγότερο, δεν είναι η λύση. Η λύση είναι να δημιουργηθούν ταξικά συνδικαλιστικά σωματεία σε όλους τους χώρους εργασίας, που να αντιπαλεύουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων-εε και της συμβιβασμένης "πλειοψηφίας" στη γσεε. Συγγνωμη, μολις παρομοιασες τους εργαζομενους με τους δουλους της αρχαιας Αθηνας??? Κατ'αρχην αυτο που λες ενδεχομενως συμβαινει σε μεγαλες επιχειρησεις περισσοτερο. Οπου υπαρχει απροσωπη σχεση μεταξυ εργοδοτη και εργαζομενου. Απο εκει και περα, τα υπερκερδη που ανεφερες βλεπεις να υφιστανται στην τωρινη περιοδο που συζηταμε? Επιπλεον το αν ενας εργαζομενος ειναι απαραιτητος στον εργοδοτη ειναι fact. Ειτε ισχυει ειτε δεν ισχυει. Η επιβραβευση λοιπον μπορει να γινεται με πολλους τροπους, ειτε ρητους ειτε οχι ως μερος του κλιματος που επικρατει στην επιχειρηση. +1 στον Höfdingadrapa σε αυτο που ειπε για την συνταξη, ειναι και η δικη μου επαγγελματικη νοοτροπια.
Deorum Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Μην είστε απόλυτοι. Το θέμα είναι να βλέπει κανείς ότι είναι όλοι μαζί μέρος της ίδιας ομάδας. Αν υπάρχει αυτό το κλίμα, (λέμε αν) τότε το πιο πιθανό είναι το αφεντικό να το βλέπετε και αυτό σαν έναν συνάδελφο με άλλα καθήκοντα. Αν μπαίνεις απο την αρχή με την νοοτροπία θα με κλέψει θα μου πιεί το αίμα, εγώ θα δουλεύω για να πλουτίζει αυτός, τότε πρώτοι συνήθως προκαταβάλεστε αρνητικά. Ακόμα και δίκιο να έχεις, δεν βοηθάει σε τίποτα απολύτως. Η δουλειά είναι μια συναλλαγή. Σου δίνω ώρες, μου δίνεις λεφτά. Μια συμφωνία. Αν άλλα συμφωνείς και άλλα θες καταβάθος ή τα ζητάς εκ των υστέρων... Αν νομίζεις ότι πλουτίζει με 2 υπάλληλους και τον ιδρώτα σου, και είναι τόσο απλό, κάνε και εσύ μια επιχείρηση, και πλούτισε. Έχω κάνει πολλές δουλειές. Στις μισές ήμουν ούτε κρύο ούτε ζέστη. Καταλάβαινα τους ρόλους μας, και δεν είχα πολλούς συναισθηματισμούς. Σε μερικές και τώρα που μιλάμε πραγματικά συμπαθούσα τον Boss και τον έβλεπα όπως σας είπα, σαν συνάδελφο με άλλα καθήκοντα. Σε μιά δουλειά μισούσα τον προϊστάμενο (εκεί δεν υπήρχε άμεσα boss). Το θέμα ξαναλέω είναι να υπάρχει η νοοτροπία ότι είμαστε όλοι μαζί στην ίδια ομάδα. Αν πρώτοι το βλέπετε σαν αντίπαλους, τότε εξ'αρχής υπάρχει άσχημο κλίμα.
De@th L0rd Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Όλα στη θεωρία είναι ωραία και στη πράξη μυρίζουν ξέρετε τι.Γενικότερα καλό είναι όπως είπε ο Deorum να πηγαίνεις θετικά προκατειλημμένος.Ότι είναι να βγει ας βγει,έχεις καιρό να τα μισήσεις όλα στην πορεία.Στο κάτω -κάτω το ας όψεται η ανάγκη δεν παίζει τόσο πολύ στις μέρες μας.
wert Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 ποσοι αγαπατε τον εργοδοτη σας η κανετε οτι τον αγαπατε και ποσοι ας πουμε λετε,κοιτα τον π@υστη κονομαει με τον ιδρωτα μου,που να τα παρει στον ταφο του κτλ κτλ. Του εύχομαι ολόψυχα το δεύτερο αφού περάσει από το στάδιο με τους πολλούς καρκίνους
Höfdingadrapa Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Στο κάτω -κάτω το ας όψεται η ανάγκη δεν παίζει τόσο πολύ στις μέρες μας. WOOT? Αυτή τη περίοδο δουλεύω 9 το πρωϊ με 7μισυ το βράδυ. Σερί. Δευτέρα με Παρασκευή. Σάββατο πάω χαλαρά κατά τις 9μισυ-10 και φεύγω κατά τη 1. Φυσικά με βασικό μισθό... Τη προηγούμενη παρασκευή του έκανα παράπονα για το Σάββατο με τη δικαιολογία ότι δεν μπορώ να έρθω και το Σάββατο λόγω κούρασης. Αυτός επέμενε "όχι θα έρθεις και Σάββατο". Έχω ξεπεράσει κατά πολύ τις ώρες που δουλεύω, το Σάββατο τουλάχιστον θα μπορούσε να μου το καβατζώσει και ΔΕΝ του ''γεμίζω τη τσέπη'' το Σάββατο. Πάω μόνο και μόνο για να έχει ''κόσμο το μαγαζί'' σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Τέλοσπα αφού τον είδα ανένδοτο τον ρώτησα για υπερωρίες και άρχισα να του λέω διάφορα περί νόμων. Ψιλό ξέσπασα τολμώ να πω, αν ΔΕΝ με είχε ανάγκη αυτός μπορούσε κάλλιστα να μου πει ''δρόμο''. Δεν το έκανε όμως, το μόνο που μου είπε είναι ''μη μου μιλάς για νόμους, με ξενερώνεις''. ΌΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ λέει ας όψεται η ανάγκη φίλε μου. Γι' αυτό δουλεύει και κάνει τον μαλάκα. Μετά σαλτάρουν όλοι και θέλουν να τρυπώσουν στο δημόσιο γιατί το μόνο πράγμα που δεν τους έχει ζητήσει ακόμα ο ''αφεντικός'' είναι και να του κατεβάσουν τα παντελόνια. Θα μου πεις οκ, άντε βρες άλλη άμα νομίζεις ότι σε εκμεταλεύονται. Μικρός είσαι ακόμα. Ποιός μου λέει βέβαια ότι εκεί που θα πάω θα είναι καλύτερα; Δε μπορείς να το ξέρεις, στις συνεντεύξεις όλοι είναι κύριοι. Όταν αρχίζουν να σε πληρώνουν τους πονάει και σου τη λένε. Φυσικά οι άλλοι που έχουν σπίτια και οικογένειες κάνουν αναγκαστικά το μαλάκα και το μόνο πράγμα που σκέφτονται είναι αυτό που είπες. Ας όψεται η ΑΝΑΓΚΗ για να μη σου πω ότι παρακαλάνε να γεράσουν, να βγουν στη σύνταξη και να ηρεμήσουν. Μετά σου λέει η τρίτη ηλικία είναι η πιο δραστήρια. Ε πως να μην είναι ρε μαλάκα; Έχεις χρόνο να κάνεις κάτι στην υπόλοιπη ζωή σου; Όχι, δουλικό είσαι για πενταροδεκάρες. VIVA LA REBELION EN GRECIA ΡΕΕΕΕΕΕ....ΟΡΜΑΤΕ!
aledjo Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 WOOT? Αυτή τη περίοδο δουλεύω 9 το πρωϊ με 7μισυ το βράδυ. Σερί. Δευτέρα με Παρασκευή. Σάββατο πάω χαλαρά κατά τις 9μισυ-10 και φεύγω κατά τη 1. Φυσικά με βασικό μισθό... Τη προηγούμενη παρασκευή του έκανα παράπονα για το Σάββατο με τη δικαιολογία ότι δεν μπορώ να έρθω και το Σάββατο λόγω κούρασης. Αυτός επέμενε "όχι θα έρθεις και Σάββατο". Έχω ξεπεράσει κατά πολύ τις ώρες που δουλεύω, το Σάββατο τουλάχιστον θα μπορούσε να μου το καβατζώσει και ΔΕΝ του ''γεμίζω τη τσέπη'' το Σάββατο. Πάω μόνο και μόνο για να έχει ''κόσμο το μαγαζί'' σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Τέλοσπα αφού τον είδα ανένδοτο τον ρώτησα για υπερωρίες και άρχισα να του λέω διάφορα περί νόμων. Ψιλό ξέσπασα τολμώ να πω, αν ΔΕΝ με είχε ανάγκη αυτός μπορούσε κάλλιστα να μου πει ''δρόμο''. Δεν το έκανε όμως, το μόνο που μου είπε είναι ''μη μου μιλάς για νόμους, με ξενερώνεις''. ΌΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ λέει ας όψεται η ανάγκη φίλε μου. Γι' αυτό δουλεύει και κάνει τον μαλάκα. Μετά σαλτάρουν όλοι και θέλουν να τρυπώσουν στο δημόσιο γιατί το μόνο πράγμα που δεν τους έχει ζητήσει ακόμα ο ''αφεντικός'' είναι και να του κατεβάσουν τα παντελόνια. Θα μου πεις οκ, άντε βρες άλλη άμα νομίζεις ότι σε εκμεταλεύονται. Μικρός είσαι ακόμα. Ποιός μου λέει βέβαια ότι εκεί που θα πάω θα είναι καλύτερα; Δε μπορείς να το ξέρεις, στις συνεντεύξεις όλοι είναι κύριοι. Όταν αρχίζουν να σε πληρώνουν τους πονάει και σου τη λένε. Φυσικά οι άλλοι που έχουν σπίτια και οικογένειες κάνουν αναγκαστικά το μαλάκα και το μόνο πράγμα που σκέφτονται είναι αυτό που είπες. Ας όψεται η ΑΝΑΓΚΗ για να μη σου πω ότι παρακαλάνε να γεράσουν, να βγουν στη σύνταξη και να ηρεμήσουν. Μετά σου λέει η τρίτη ηλικία είναι η πιο δραστήρια. Ε πως να μην είναι ρε μαλάκα; Έχεις χρόνο να κάνεις κάτι στην υπόλοιπη ζωή σου; Όχι, δουλικό είσαι για πενταροδεκάρες. VIVA LA REBELION EN GRECIA ΡΕΕΕΕΕΕ....ΟΡΜΑΤΕ! τι δουλεια κανεις?
afentiko7 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Από την άλλη, πολλές φορές κάποιος λόγος υπάρχει που κάποιοι είναι αφεντικά και άλλοι "δούλοι". Διαφορετικά θα είμαστε όλοι φραγκάτοι. Ναι το ότι κάποιος κατέχει τα μέση παραγωγής. Πρόσεξε με τη λογική σου θεωρείς, το ότι επειδή βιάστηκε μια γυναίκα φταίει ο άντρας που είναι πιο δυνατός. Κατ'αρχην αυτο που λες ενδεχομενως συμβαινει σε μεγαλες επιχειρησεις περισσοτερο. Οπου υπαρχει απροσωπη σχεση μεταξυ εργοδοτη και εργαζομενου. Απο εκει και περα, τα υπερκερδη που ανεφερες βλεπεις να υφιστανται στην τωρινη περιοδο που συζηταμε? Δεν με ενδιαφέρει η σχέση που έχει μαζί μου. Χ... αν μου λέει καλημέρα ή με βρίζει. Από τη στιγμή που με εκμεταλλεύεται για να έχει αυτός κέρδη και μου δίνει εμένα ψίχουλα (γιατί δύσκολα ζει κανείς μόνος του με το βασικό) αυτά είναι άνευ σημασίας τα υπερκερδη που ανεφερες βλεπεις να υφιστανται στην τωρινη περιοδο που συζηταμε? Αν εννοείς του μικροεμπόρους όχι. Αν εννοείς τους μεγαλοκαρχαρίες του χρηματιστήριου ζουν και βασιλεύουν.
Physics_Rulez Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 το ότι επειδή βιάστηκε μια γυναίκα Sorry αλλά όσο και να προσπαθώ, it's coming screaming back to me
afentiko7 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Sorry αλλά όσο και να προσπαθώ, it's coming screaming back to me Ναι αλλά αυτός υπονοεί μια έννοια που έχουν εφήυρει οι καπιταλιστές οικονομολόγοι, την επιχειρηματικότητα. Δλδ κοίτα αυτός έκανε φράγκα, επειδή είχε διορατικότητα. Το ότι εκμεταλλεύθηκε αλλους ανθρώπους, μέχρι και ολόκληρους λαούς, αυτό δε μας νοιάζει. Η επιχειρηματικότητα είναι μια έννοια τόσο αφηρημένη όσο η μαγκιά.
black_widow Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2009 Κάπως έτσι ενισχύεται η ανεργία, αν κάνουμε την δουλειά 2 ατόμων για τον βασικό μισθό, γιατί να πάρει δεύτερο υπάλληλο αν έχει το κορόιδο να δουλεύει όλη μέρα. Έχω πέσει και εγώ σε βλάκες εργοδότες που δε μου βάζανε τα ένσημα που πρέπει κ.λ.π. αλλα όχι και να δουλεύω όλη μέρα και Σάββατο για τον βασικό. Αλλά φυσικά όποιος θα διαμαρτυρηθεί πρώτα οι συνάδελφοί του θα τον " θάψουν " στο αφεντικό, κλασικές καταστάσεις αλληλεγγύης. Σταμάτα να κάνεις τις υπερωρίες και ψάχνε παράλληλα για την επόμενη δουλειά σου, όταν παλιώσεις εσύ θα σε αναγκάσει να υπογράψεις παραίτηση για να βρει το επόμενο κορόιδο να ξεζουμίσει. Μην παραλείψεις να πας στην επιθεώρηση εργασίας πρώτα και μετά στο ΙΚΑ . Υ.Γ.: Δεν είμαι καμία πλούσια που παίρνει χαρτζηλίκι, δουλεύω από τα 19 μου. Όλοι έχουμε ανάγκη αλλά ο τσάμπας έχει πεθάνει προ πολλού
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.