Προς το περιεχόμενο

netgear wndr 3700 port forward

triantis7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες εχω αυτο το router και εχω συνδεσει σε αυτο το netfasteraid.

Δεν μπορω να κανω port forward.

Κάνω αλλα δεν μου ανοίγει την πόρτα!

Τι μπορει να κανω λαθος?

Βάζω TCP/UDP την πόρτα του μtorrent, και στην ip την ip που εχει δωσει το netgear στο pc μου η οποία είναι 192.168.1.10!

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλε όπως έιδες δεν μας απάντησε κανένας αλλα μετά απο αρκετό ψάξιμο έχω να πώ τα εξής για υποψήφιους αγοραστες....

Προς γνώση και συμμορφωση... για να μην την πατήσει κανείς άλλος όπως εγώ αναφέρω το πρόβλημα που έχει ο συγκεκριμένος router και το καθιστά ανίκανο να συνεργαστεί με Torrent Client... για την ακρίβεια το post έγραφε:

" One item that disappoints me with RangeMax WNDR3700 is that it does not support Wake-On-Lan from the internet. Specifically, Netgear has disabled in the firwmare the ability to forward UDP packets to x.x.x.255 IP address. Why they've done that on purpose is beyond understandable. "

Δημοσ.

Δυστηχώς αυτές έιναι καμια φορά οι θυσίες που γιονονται όταν άγοραζεις κάτι που δεν έχει κυκλοφορήσει στην ελλήνικη αγορά. Οταν αρχιζουν τα προβλήματα αρχίζεις και διαβάζεις και μετα ανακαλύπτεις . :-(

Δημοσ.

ρε παιδια συγνωμη αλλα γραφει οτι δεν υποστηριζει wake on lan to ρουτερ αυτο οχι οτι δεν υποστηριζει port forward αλλιως δεν θα το ειχε.το wake on lan γινεται σε x.x.x.255 το port forward θα πρεπει να παιξει οσο νομιζω.οταν εχεις δυο ρουτερακια το ενα πανω στο αλλο απλα αλλαζει ο τροπος που κανεις port forward.υπαρχουν δυο νατ οποτε πρεπει να κανεις port forward απο το κανονικο σου adsl router στο netgear και απο το netgear στο pc.το εχω κανει με belkin.αν δεν θες να γινεται με διπλο Port forward τοτε θα πρεπει ειτε να κανεις bridge το adsl router σου και pppoe Κληση το Netgear ειτε να συνδεσεις το adsl router σου σε μια ethernet του netgear και οχι πανω στην wan/internet.apla και μια παρατηρηση ακομα .αν το ρουτερ εχει Ip 10.0.0.138 kai to netgear 192.168.0.1 τοτε το port forward δεν θα γινει στην 192,168.0.1 που εχει το netgear αλλα το netgear πρεπει να παιρνει και μια δευτερη Ip 10.0.0.139 πχ apo to adsl router.ειναι κομματακι δυσκολο.το εχω κανει να δουλεψει 2 φορες οποτε δεν μπορω να πω κατι παραπανω.αλλιως το Netgear καντο σαν access point πανω σε μια ethernet του ωστε να μην υπαρχει δευτερο nat και να παιξει ευκολα.

Δημοσ.

Εγώ έχω ένα dlink modem και πάνω ένα dlink router 655 . Ολές οι λειτουργειες τις κάνω από το router . Και port forward ειναι απλό και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα προβλημα.

Δημοσ.
Εγώ έχω ένα dlink modem και πάνω ένα dlink router 655 . Ολές οι λειτουργειες τις κάνω από το router . Και port forward ειναι απλό και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα προβλημα.

Να εξηγήσω κάτι...

Σύμφωνα με το cofiguration Netgear με netfaster IAD όπως ήδη το έχω χωρίς κάποιο portforwarding:

Δείχνουν όλα πως είναι σωστά διότι λειτουργούν όλα εκτός απο το μTorrent το

οποίο ναι μεν συνδέετε για upload kai download αλλα οι ταχύτητες στο download είναι πολύ χαμηλές. Σημείωση οτι την πόρτα του μTorrent (π.χ 4888) την έχει δεί ο Netgear Router στο UPnP και την έχει ανοίξει και στο TCP και στο UTP.

Παρ όλα αυτά όταν κάνω το test port απο τον έλεχγο του Torrent δέιχνει να μήν περνάει το τεστ.

Anyway πώς θα μπορούσα να κάνω bridge θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε διότι δεν το κατέχω καθόλου....

Δημοσ.

μου φαινεται παραξενο εκτος αν ειναι repeater η αν ειναι τιποτα wds η αν ειναι τελειως transparent>εγω με belkin και zyxel επρεπε να κανω διπλο port forward για να δω μια Ip camera.

Να εξηγήσω κάτι...

Σύμφωνα με το cofiguration Netgear με netfaster IAD όπως ήδη το έχω χωρίς κάποιο portforwarding:

Δείχνουν όλα πως είναι σωστά διότι λειτουργούν όλα εκτός απο το μTorrent το

οποίο ναι μεν συνδέετε για upload kai download αλλα οι ταχύτητες στο download είναι πολύ χαμηλές. Σημείωση οτι την πόρτα του μTorrent (π.χ 4888) την έχει δεί ο Netgear Router στο UPnP και την έχει ανοίξει και στο TCP και στο UTP.

Παρ όλα αυτά όταν κάνω το test port απο τον έλεχγο του Torrent δέιχνει να μήν περνάει το τεστ.

Anyway πώς θα μπορούσα να κάνω bridge θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε διότι δεν το κατέχω καθόλου....

a.αν δοκιμασεις με καποιο αλλο προγραμμα να δεις αν μια πορτα ειναι ανοιχτη στην βγαζει οτ ιειναι ανοιχτη.ξεχνα utorrent κτλ.δοκιμασε η καποιο Online τεστ η το τεστ που εχει το emule Που σιγουρα παιζει μια χαρα,τωρα εγω δεν παιζω ποτε με upnp προτιμω να κανω Manual τα port forward.απλα και να την ανοιξει το netgear μετα πρεπει να την ανοιξει και το adsl router σου netfaster.και σε καποιο αλλο παιδι με αλλα ρουτερ ετσι ειχε παιξει.επισης αν εχεις οτενετ μην ξεχασεις να κλεισεις την αυξημενη ασφαλεια απο το SITE ΤΟΥΣ και επισης προσεχε με τα firewall στο pc σου μην σε κοβει.δοκιμασε και αλλη θυρα να δεις αν θα παιξει.αν δεν πετυχει μετα πρεπει να κανεις το ρουτερ σου το iad Να ειναι bridget ethernet επιλογη και μετα τον netgear το βαζεις να κανεις Pppoe κληση και στην ουσια τα στοιχεια σου τα βαζεις στο netgear οχι στο netfaster.και η αλλη λυση ειναι να μην συνδεσεις το netfaster Στην wan/internet αλλα σε μια lan tou netgear αφου πρωτα κανεις μια δυο αλλαγες στο netgear.αυτη ειναι η δευτερη επιλογη δεν στην εξηγω ακομα εκτος αν εχεις θεμα με τα αλλα και δεν τα καταφερεις.απλα και το πρωτο αμα δεν το καταλαβες πες μου να το εξηγησω καλυτερα αλλα προτα δες αυτα που εγραψα στην αρχη και μετα στα εξηγω τα υπολοιπα η εγω η καποιος αλλος.τωρα αν θες να δοκιμασεις το διπλο Porf forward.εκτος αν με καποιο αλλο προγραμμα σου βγαζει οτι η θυρα ειναι ανοιχτη με το Υπαρχον μονο port forward Που εχεις κανει.αλλα μην κανεις για μενα Upnp.τωρα αμα εχεις και στα 2 ρουτερ upnp δεν ξερω αν θα καταφερεις κατι.δοκιμασε να κλεισεις Upnp και να κανεις μονο ενα port forward ειτε στο netgear ειτε στο netfaster αλλα χλωμο να πετυχει.δοκιμασε δηλαδη χωρις να υπαρχει το Netgear.η αμα θες βγαλτο τελειως κανε port forward στο netfaster και αμα δεις οτι παιζει οκ τοτε βαλε παλι το netgear.αν παιζει οκ τοτε καλως αν οχι τοτε ειτε διπλο Port forward ειτε τα υπολοιπα

Δημοσ.
μου φαινεται παραξενο εκτος αν ειναι repeater η αν ειναι τιποτα wds η αν ειναι τελειως transparent>εγω με belkin και zyxel επρεπε να κανω διπλο port forward για να δω μια Ip camera.

a.αν δοκιμασεις με καποιο αλλο προγραμμα να δεις αν μια πορτα ειναι ανοιχτη στην βγαζει οτ ιειναι ανοιχτη.ξεχνα utorrent κτλ.δοκιμασε η καποιο Online τεστ η το τεστ που εχει το emule Που σιγουρα παιζει μια χαρα,τωρα εγω δεν παιζω ποτε με upnp προτιμω να κανω Manual τα port forward.απλα και να την ανοιξει το netgear μετα πρεπει να την ανοιξει και το adsl router σου netfaster.και σε καποιο αλλο παιδι με αλλα ρουτερ ετσι ειχε παιξει.επισης αν εχεις οτενετ μην ξεχασεις να κλεισεις την αυξημενη ασφαλεια απο το SITE ΤΟΥΣ και επισης προσεχε με τα firewall στο pc σου μην σε κοβει.δοκιμασε και αλλη θυρα να δεις αν θα παιξει.αν δεν πετυχει μετα πρεπει να κανεις το ρουτερ σου το iad Να ειναι bridget ethernet επιλογη και μετα τον netgear το βαζεις να κανεις Pppoe κληση και στην ουσια τα στοιχεια σου τα βαζεις στο netgear οχι στο netfaster.και η αλλη λυση ειναι να μην συνδεσεις το netfaster Στην wan/internet αλλα σε μια lan tou netgear αφου πρωτα κανεις μια δυο αλλαγες στο netgear.αυτη ειναι η δευτερη επιλογη δεν στην εξηγω ακομα εκτος αν εχεις θεμα με τα αλλα και δεν τα καταφερεις.απλα και το πρωτο αμα δεν το καταλαβες πες μου να το εξηγησω καλυτερα αλλα προτα δες αυτα που εγραψα στην αρχη και μετα στα εξηγω τα υπολοιπα η εγω η καποιος αλλος.τωρα αν θες να δοκιμασεις το διπλο Porf forward.εκτος αν με καποιο αλλο προγραμμα σου βγαζει οτι η θυρα ειναι ανοιχτη με το Υπαρχον μονο port forward Που εχεις κανει.αλλα μην κανεις για μενα Upnp.τωρα αμα εχεις και στα 2 ρουτερ upnp δεν ξερω αν θα καταφερεις κατι.δοκιμασε να κλεισεις Upnp και να κανεις μονο ενα port forward ειτε στο netgear ειτε στο netfaster αλλα χλωμο να πετυχει.δοκιμασε δηλαδη χωρις να υπαρχει το Netgear.η αμα θες βγαλτο τελειως κανε port forward στο netfaster και αμα δεις οτι παιζει οκ τοτε βαλε παλι το netgear.αν παιζει οκ τοτε καλως αν οχι τοτε ειτε διπλο Port forward ειτε τα υπολοιπα

Σε ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές οδηγίες σου που πραγματικά είναι super.

Με το παλιό modem router (enable UPnP) δεν έχω κανένα πρόβλημα όσον αφορά τις πόρτες. Τις ανοίγει.... και περνάει το port test.

Τώρα manual Portforwarding sto Netfaster δεν παίζει διότι η IP είναι προκαθορισμένη σε 198.168.2,χχ ενώ του Netgear σε 198.168.1.χχ. Είναι σε διαφορετικό range και δεν με αφήνει το Netfaster να δώσω την IP του Netgear.

Αναγκάστηκα να στείλω αναλυτικό e-mail στη Netgear και μου απαντήσανε ότι δεν χρειάζεται να το κάνω Access Point απο τη στιγμή που βλέπει κανονικά Ιντερνετ.

Μου προτείνανε να ρυθμίσω το MTU του Netgear απο το Default 1500 σε 1492 εφόσον το ADSL υποστηρίζει PPPoE.

Δεν ξέρω αν αυτό κάνει κάτι... θα το προσπαθήσω και θα σας πώ...

Επίσης μου είπανε να ρυθμίσω το ΝΑΤ filtering του Netgear σε open mode και να κλείσω φυσικά το firewall.

Όσον αφορά όμως το firewall το είχα κλείσει ήδη απο τη μέρα που το πήρα καθώς και στο Netfaster το έχω κλειστό.

Ο πάροχός μου είναι η HOL

Τι να πώ πολύ μπέρδεμα....

Πάντως μεγάλη αλυσίδα του χώρου το φέρνει αυτές τις μέρες και στην ελλάδα, το έχει αναρτήσει ήδη στο site της.

Οπότε σίγουρα όλο το thread θα αποτελέσει οδηγό για υποψήφιους αγοραστες.:-D

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:56 ----------

...τωρα εγω δεν παιζω ποτε με upnp προτιμω να κανω Manual τα port forward.απλα και να την ανοιξει το netgear μετα πρεπει να την ανοιξει και το adsl router σου netfaster.

Μια ανακεφαλαίωση.... για διπλό port forward...

Η πόρτα για παράδειγμα έχει οριστεί σε 5000 π.χ

Το NetfasterIAD έχει IP 192.168.2.1

Το Netgear έχει IP 192.168.1.1

To PC παίρνει IP απο το Netgear π.χ 192.168.1.10

Για πές μου PLS για διπλό portforwarding ποιά IP βάζω και που?

Στο GUI του Netfaster όταν πήγα στο ΤΑΒ με τα ΝΑΤ για να ρυθμίσω το Portforwarding

η προεπιλογή είναι 192.168.2... Θέλοντας να βάλω την IP του Netgear 192.168.1... μου έβγαλε μηνυμα ότι δεν μπορώ να βάλω IP διαφορετικού Range με αυτή του LAN.:mad:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:18 ----------

Για να κλείσει το θέμα σας ενημερώνω οτι ο τύπος έιχ δίκιο στο technical support της Netgear.

Εφταιγε το MTU που ήταν by default στο 1500 και το ΝΑΤ που ήταν στο filtering.

Έκανα το MTU 1492 απο 1500 και το ΝΑΤ απο filtering σε open και τρέχει σούπερ.

Όλα τα port test τα περνάει, εχω τις ταχύτητες που είχα και πριν και φυσικά μπορώ και χρησιμοποιώ το μTorrent κανονικότατα χωρίς κάποιο portforwarding manual.

To portforwarding παραμένει στο UPnP και παιζει οκ με NETGEAR και NETFASTER.

Ευχαριστώ παντως όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε, και ένα μεγάλο μπράβο στο support team της Netgear που απάντησε στο πρόβλημα με σωστό τρόπο μέσα σε 3 ώρες.

Δημοσ.
Η πόρτα για παράδειγμα έχει οριστεί σε 5000 π.χ

Το NetfasterIAD έχει IP 192.168.2.1

Το Netgear έχει IP 192.168.1.1

To PC παίρνει IP απο το Netgear π.χ 192.168.1.10

Για πές μου PLS για διπλό portforwarding ποιά IP βάζω και που?

Στο GUI του Netfaster όταν πήγα στο ΤΑΒ με τα ΝΑΤ για να ρυθμίσω το Portforwarding

η προεπιλογή είναι 192.168.2... Θέλοντας να βάλω την IP του Netgear 192.168.1... μου έβγαλε μηνυμα ότι δεν μπορώ να βάλω IP διαφορετικού Range με αυτή του LAN.:mad:

Για να κλείσει το θέμα σας ενημερώνω οτι ο τύπος έιχ δίκιο στο technical support της Netgear.

Εφταιγε το MTU που ήταν by default στο 1500 και το ΝΑΤ που ήταν στο filtering.

Έκανα το MTU 1492 απο 1500 και το ΝΑΤ απο filtering σε open και τρέχει σούπερ.

Όλα τα port test τα περνάει, εχω τις ταχύτητες που είχα και πριν και φυσικά μπορώ και χρησιμοποιώ το μTorrent κανονικότατα χωρίς κάποιο portforwarding manual.

To portforwarding παραμένει στο UPnP και παιζει οκ με NETGEAR και NETFASTER.

Ευχαριστώ παντως όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε, και ένα μεγάλο μπράβο στο support team της Netgear που απάντησε στο πρόβλημα με σωστό τρόπο μέσα σε 3 ώρες.

Ενημερωτικα και μονο.το Netgear παιρνει από το netfaster και μια δευτερη Ip του στυλ 192.168.2.χ .ετσι ηταν και με το belkin που ειχα σεταρει.οποτε σε αυτην κανεις το Port forward και οχις την 192.,168.1.1 που είναι το Netgear.τωρα για τα υπολοιπα

Το mtu 1492 δεν είναι για το Port forward αλλα στο ειπαν για να παιζει καλυτερα η γραμμη σου αφου και το ρουτερ είναι Pppoe αρα 1492.αυτο που σου ειπαν είναι να κανεις το netgear να μην εχει nat Οποτε να μην θελει διπλο port forward.δεν ηξερα ότι αυτό το ρουτερ ειχε αυτην την δυνατοτητα.απο εκει και περα ειτε παιζεις με Upnp που εμενα δεν μου αρεσει ειτε καρφωτα port forward.

Δημοσ.

Συμφωνώ με όσα λες απλά να πώ ότι disable του NAT το είχα δοκιμάσει όταν έιχα απενεργοποιήσει και το SPI Firewall του Netgear και δεν είχε τρέξει.

Πιθανών σε συνδυασμό με την αλλαγή του MTU έτρεξε.

Τι να σου πώ και εγώ με την απάντηση του τυπά (MTU & NAT)αναρωτήθηκα αν κατάλαβε τι πρόβλημα του ανέφερα (δηλαδή port forward problem και οχι speed troubleshooting).

Παρ όλα αυτα λειτούργησε συνδυαστικά και έτρεξε...

Δημοσ.

Μπράβο στην Netgear!

Παίδες ο gostoso μου εστειλε το mail που αντάλλαξε με το τεχνικό τμήμα της netgear και έστειλαν αναλυτικότατες οδηγιες και πολυ γρήγορα!

Μπράβο support...

Δημοσ.
Συμφωνώ με όσα λες απλά να πώ ότι disable του NAT το είχα δοκιμάσει όταν έιχα απενεργοποιήσει και το SPI Firewall του Netgear και δεν είχε τρέξει.

Πιθανών σε συνδυασμό με την αλλαγή του MTU έτρεξε.

Τι να σου πώ και εγώ με την απάντηση του τυπά (MTU & NAT)αναρωτήθηκα αν κατάλαβε τι πρόβλημα του ανέφερα (δηλαδή port forward problem και οχι speed troubleshooting).

Παρ όλα αυτα λειτούργησε συνδυαστικά και έτρεξε...

παραξενο παντως.

Δημοσ.
Ενημερωτικα και μονο.το Netgear παιρνει από το netfaster και μια δευτερη Ip του στυλ 192.168.2.χ .ετσι ηταν και με το belkin που ειχα σεταρει.οποτε σε αυτην κανεις το Port forward και οχις την 192.,168.1.1 που είναι το Netgear.τωρα για τα υπολοιπα.

πολύ σωστά λές έχει με 192.168.2.χ αλλα έχει 2 IP στυλ 192.168.2.χ

Η μία είναι η IP internet 192.168.2.χ (το WAN ethernet port του NETGEAR δηλαδή) και η άλλη Domain Name Server 192.168.2.χ

Το mtu 1492 δεν είναι για το Port forward αλλα στο ειπαν για να παιζει καλυτερα η γραμμη σου αφου και το ρουτερ είναι Pppoe αρα 1492..

Επίσης πολύ σωστά. Να επισημάνουμε οτι η τιμή του MTU του NETGEAR ορίζεται ίδια με αυτή που έχει το modem-router μας.

αυτο που σου ειπαν είναι να κανεις το netgear να μην εχει nat Οποτε να μην θελει διπλο port forward.δεν ηξερα ότι αυτό το ρουτερ ειχε αυτην την δυνατοτητα.

Επίσης πολύ σωστά , επιλέγοντας στο ΝΑΤ του NETGEAR το "Open" αποφευγουμε το διπλό portforward.

απο εκει και περα ειτε παιζεις με Upnp που εμενα δεν μου αρεσει ειτε καρφωτα port forward.

Συμφωνώ και θέλω να πώ οτι κάποιες φορές θα χρειαστεί να γίνει καρφωτά όπως και εσυ λές διότι αν κλείσουμε και ξανανοιξουμε το modem ίσως το UPnP να μήν ξαναπαίξει τόσο εύκολα και να πρέπει να κάνουμε restart και στο NETGEAR οπότε για να είμαστε καλυμένοι καλύτερα ας γίνει το port forward στο modem με την Ιντερνετ ΙΡ του NETGEAR (WAN IP) απο την αρχή.

Οπότε θα σας πώ τι έκανα συνοπτικά και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα ουτε wired ουτε wireless με ταχύτητες Internet, κατεβάσματα και μTorrent ώστε αν κάποιος το αγοράσει το NETGEAR WNDR3700 και αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα κατα την εγκατάσταση να δοκιμάσει αν θέλει και τα παρκάτω βήματα:

(1). Συνδεσμολογία όπως αναφέρεται στο Manual του NETGEAR WNDR3700

(2). Χρήση του λογισμικού που συνοδεύται με το CD.

(3). Μπαίνουμε στη σελίδα του NETGEAR (192.168.1.1) ή χρησιμοποιούμε το shortcut που δημιουργήθηκε στην επιφάνεια εργασίας.

(4). Στο μενού WAN SETUP:

a. αλλάζουμε το MTU και το ορίζουμε ίδιο με αυτό του modem μας (συνήθως για PPPoE σε 1492)

b. Απενεργοποιούμε το SPI Firewall

c. Αλλάζουμε το ΝΑΤ απο Filtering σε Οpen.

(5). Στο μενού ROUTER STATUS βλέπουμε στο πεδίο Internet Port την IP Adress (Συνήθως 192.168.2.χχ) και την σημειώνουμε καπου

διότι αυτή θα πρέπει να πάμε να την βάλουμε μετά στο Port Forward του modem μας. (Στην ουσία ανοίγουμε την πορτα WAN του NETGEAR στο modem). Αν κάποιο πρόγραμμα παρουσιάσει πρόβλημα που έχει συγκεκριμένα ports βάζουμε στο modem μαζί με την ανωτέρω IP και αυτά τα ports του προγράμματος.

You 're done!

Κάνοντας τα παρπάνω βήματα έχω διαπιστώσει επίσης οτι όσες φορές και να κλεισει το router και το modem-router πάιζουν σταθερά πάλι μετα μεταξύ τους χωρίς καμία παρέμβαση σε portforward για ανανέωση IP

Δημοσ.

Μπράβο Αλέξανδρε, είδες τελικά οχι μόνο βρήκες λύση, εσυ εφτιαξες και guide!!!!

Πολύ χρήσιμα τα όσα έγραψες μιας και όλο και κάποιος θα το αγοράσει και ιχως να εχει πρόβλημα και να ψαχτεί!

Πάντα κάποιος κάνει την αρχή!

Μπράβο επίσης και στον poulino, που το κατέχει το πράγμα!! ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...