pagratios Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 όταν πατάω το enter στο πληκτρολόγιο ποιος ASCII κωδικός έρχεται στο πρόγραμμα? Εδώ δεν το βρήκα ή τουλάχιστον δεν ξέρω σε ποιο αντιστοιχεί http://el.wikipedia.org/wiki/ASCII
nikos903 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Νομίζω το 0d(hex). Edit: ascii ε; Name Char Dec Hex Description CR ^M 13 0D carriage return Νομίζω....... Δες Εδώ.
C6WGMN Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 εξαρταρτε από λειτουργικό και γλώσσα προγραμματισμού, επίσης και την φύση του προβλήματος. Για αυτό πρέπει να δηλώνεται πλήρως τα στοιχεια του προβλήματος, για να είναι και πλήρης η απάντηση χωρίς να ταλεποριετε ο άλλος λέγοντας "αν έχεις X τότε αυτό, αν έχεις Ψ τότε αυτό". http://en.wikipedia.org/wiki/Newline#Representations
pagratios Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2009 Το πρόβλημα είναι σε VHDL και θέλω να αρχίζω μία λειτουργία όταν δέχομαι το σήμα του enter από ένα terminal όπου το έχω συνδέσει με σειριακή σε ένα fpga
Dr.Fuzzy Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2009 Το πρόβλημα είναι σε VHDL και θέλω να αρχίζω μία λειτουργία όταν δέχομαι το σήμα του enter από ένα terminal όπου το έχω συνδέσει με σειριακή σε ένα fpga Φαντάζομαι ότι έχεις ενσωματώσει κάποιο UART στο FPGA και θες να του μιλάς από το PC μέσω RS232 από Hyperterminal. To code για enter είναι το <CR> ή carriage return με code 0d. Ρίξε μια ματιά στο βιβλιο του P.P.Chu http://books.google.gr/books?id=mwUV7ZK9l9gC&pg=PA177&lpg=PA177&dq=enter+ascii+code+terminal+fpga&source=bl&ots=OxQvdfjs_z&sig=mhmSbo308k63YqUTW5GVFM6M8xE&hl=el&ei=w78NS_qLE9rTjAeQyfXIAw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=9&ved=0CDkQ6AEwCA#v=onepage&q=&f=false το έχω κάνει αρκετές φορές σε διάφορα FPGA project.
pagratios Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μας είπαν ότι παίρνει και το line feed και το cr
Dr.Fuzzy Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μας είπαν ότι παίρνει και το line feed και το cr το LF απλά μετατρέπετε σε CR από το Hyperterminal.
pagratios Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Αν τα περιμένω και τα 2 τι γίνεται?
Dr.Fuzzy Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 ...απλά θα έχεις ένα case περισσότερο στον VHDL κώδικα σου με (λίγο μεγαλύτερο multiplexer δηλαδή). Νομίζω ότι με το CR είσαι καλυμμένος.
pagratios Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 ...απλά θα έχεις ένα case περισσότερο στον VHDL κώδικα σου με (λίγο μεγαλύτερο multiplexer δηλαδή). Νομίζω ότι με το CR είσαι καλυμμένος. Βασικά μέσω picoBlaze θα γίνει η εργασία!Δλδ ειτε lf,cr είτε cr σκέτο
Dr.Fuzzy Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Βασικά μέσω picoBlaze θα γίνει η εργασία!Δλδ ειτε lf,cr είτε cr σκέτο PicoBlaze, MicroBlaze, PowerPC, οποιαδήποτε SoftCore ή custom λογική δεν έχει σημασία διότι θα χρησιμοποιήσεις ένα UART Core για την σειριακή επικοινωνία PC-FPGA, οπότε με το CR είσαι καλυμμένος. Αν μεν ελέγχεις στον PicoBlaze το CR τότε ο έλεγχος θα γίνει με C ή Assembly ενώ αν τον κάνεις σε custom logic με VHDL. Φαντάζομαι χρησιμοποιείς Xilinx EDK;
kavi Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Παιδιά μην μπερδεύεστε. Για console application, το ENTER είναι ο 0x0a (LINE FEED). Ισχύει αυτό που έγραψε προηγούμενος πόστερ για το CR. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα κάντε κάτι τέτοιο: > ... c = getchar(); if (c == 0x0A || c == 0x0D) { // do stuff; break; } ... -kavi
pagratios Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2009 PicoBlaze, MicroBlaze, PowerPC, οποιαδήποτε SoftCore ή custom λογική δεν έχει σημασία διότι θα χρησιμοποιήσεις ένα UART Core για την σειριακή επικοινωνία PC-FPGA, οπότε με το CR είσαι καλυμμένος. Αν μεν ελέγχεις στον PicoBlaze το CR τότε ο έλεγχος θα γίνει με C ή Assembly ενώ αν τον κάνεις σε custom logic με VHDL. Φαντάζομαι χρησιμοποιείς Xilinx EDK; Βασικά με webpack διότι δεν έχει η σχολή κλειδιά για EDK! Εγώ περιμένω και τα δύο αλλιώς το πρόγραμμα δεν προχωράει >wait: in s2,01 comp s2, 1 st3d: in s7, 02 comp s7,10 jump nz, wait st3e: in s7, 02 comp s7,13 jump nz, wait
Dr.Fuzzy Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Στο τσάμπα η σχολή! Α OK οπότε το control flow το κάνεις με τον PicoBlaze σε Assembly. Άφησε και τους 2 ελέγχους αν σου δουλεύει για να είσαι 100% καλυμμένος, δεν κοστίζει τίποτα.
pagratios Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Στο τσάμπα η σχολή! ... Από του χρόνου θα μπει σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο ή κάτι τέτοιο από την xilinx!Έχει κλειδιά αλλά για μεταπτυχιακούς και για συγκεκριμένες χρήσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.