Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα μετά από εγκατάσταση 5770

--Shady--

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος μου πρόσφατα ήθελε να αγοράσει καινούρια GPU για να μπορέσει να παίξει κανένα παιχνίδι καθώς με την onboard δεν έκανε δουλειά.

Του πρότεινα την Ati Radeon 5770 καθώς για την ανάλυση του (1280x1024) πίστευα ότι είναι μια χαρά.

Αγόρασε λοιπόν αυτήν εδώ. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-5770-SVGA-PCI-Express-1GB-21163-00-20R.htm

Και την έβαλε σε σύστημα με:

MB: AsRock G31M-GS

CPU: Intel Core2 Duo E7400 @ 2.80GHz

RAM: 2GB DDR2

Έβαλα την κάρτα και από την ενεργοποίησα στα BIOS,μπήκα Windows έβαλα τους Drivers της Sapphire αλλα όταν παίζει παιχνίδια μετά από λίγη ώρα στα καλά καθούμενα γίνετε μαύρη η οθόνη με κάθετες ρίγες και κολλάει όλο το pc μαζί και ο ήχος κάνει ένα μόνιμο ήχο zzzzzzzzzzz και θέλει restart όλο το pc μετά.

Δεν είχα κοιτάξει το τροφοδοτικό(λαθος μου) καθώς πήρε το PC πριν 2 χρονια και ήξερα ότι η 5770 έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση,τωρα μου λέει ότι το τροφοδοτικό του γραφει 230W ενώ στο site τις ATI λέει για min 400W,λέτε να είναι φταίει αυτό?

Τι μπορεί να φταίει? Τι πρέπει να κάνω?

Ευχαριστώ οποιον βοηθήσει.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μαλλον ειναι προβλημα τροφοδοτικου...κατα 99% δηλαδη...230W απλα ειναι πολυ λιγα για αυτη την καρτα...

παει για νεο τροφοδοτικο...

Δημοσ.
Μαλλον ειναι προβλημα τροφοδοτικου...κατα 99% δηλαδη...230W απλα ειναι πολυ λιγα για αυτη την καρτα...

παει για νεο τροφοδοτικο...

Aμα αποσυνδέσει κανένα DVD Drive λες να το σηκώνει?
400-50αρι θα είναι ότι πρέπει.
Αυτό εδώ είναι καλή επιλογή?
2 χρόνων σύστημα με 230άρι τροφοδοτικό; WTF!

Και εγώ παραξενεύτηκα αλλα δεν έχω χρόνο να πάω να κοιτάξω τι γραφει,άμα δεν φταίει η τροφοδοσία τι σου θυμίζει το πρόβλημα?

Δημοσ.

Για να δουλεψει πρεπει να βγαλει και τον επεξεργαστη απο πανω... :P καινουργιο οπως ειναι...πες μας budget να σου κανουμε προτασεις...

Δημοσ.
Aμα αποσυνδέσει κανένα DVD Drive λες να το σηκώνει?

Δύσκολο.. πόσο να καταναλώνει πια ένα drive..

Αυτό εδώ είναι καλή επιλογή?

Μια χαρά. Απλά αν βρεις το 400άρι Silverpower θα είσαι επίσης μια χαρά και με 27€ στην τσέπη.

Και εγώ παραξενεύτηκα αλλα δεν έχω χρόνο να πάω να κοιτάξω τι γραφει,άμα δεν φταίει η τροφοδοσία τι σου θυμίζει το πρόβλημα?

Σε διαφορετική περίπτωση θα έλεγα κατά πάσα πιθανότητα ελαττωματική κάρτα γραφικών.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως θα έλεγα κατά 98% ευθύνεται το ανεπερκές τροφοδοτικό.

Δημοσ.
πες μας budget να σου κανουμε προτασεις...
Δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο budget,όσο πιο φθηνό για να το σηκώσει και να έχει και λίγο headroom.

Μια χαρά. Απλά αν βρεις το 400άρι Silverpower θα είσαι επίσης μια χαρά και με 27€ στην τσέπη.
Είναι ποιοτικό?

Σε διαφορετική περίπτωση θα έλεγα κατά πάσα πιθανότητα ελαττωματική κάρτα γραφικών.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως θα έλεγα κατά 98% ευθύνεται το ανεπερκές τροφοδοτικό.

Μάλιστα ευχαριστώ

Υπάρχει κανένα παρόμοιο πρόγραμμα με το OCCT για να μπορέσει να στρεσάρει GPU η τροφοδοτικό να σιγουρευτούμε ότι φταίει αυτό?

Δημοσ.
Είναι ποιοτικό?

Είναι by Seasonic, περαιτέρω σχόλια είναι περιττά.

Μάλιστα ευχαριστώ

Υπάρχει κανένα παρόμοιο πρόγραμμα με το OCCT για να μπορέσει να στρεσάρει GPU η τροφοδοτικό να σιγουρευτούμε ότι φταίει αυτό?

Δεν έχω κάτι παρόμοιο κατά νου, αλλά έτσι κι αλλιώς, ας πάρει ένα καλό και ποιοτικό τροφοδοτικό, γιατί ακόμα κι αυτό να μην ευθύνεται στην προκειμένη περίπτωση (δίνω αμελητέες πιθανότητες), δεν το βλέπω ν' αντέχει για πολύ.

Δημοσ.
Το silverstone που λεει ο phanispal...μια χαρα θα ειναι...ειναι αρκετα αξιολογο...

Είναι by Seasonic, περαιτέρω σχόλια είναι περιττά.
Point taken

Δεν έχω κάτι παρόμοιο κατά νου, αλλά έτσι κι αλλιώς, ας πάρει ένα καλό και ποιοτικό τροφοδοτικό, γιατί ακόμα κι αυτό να μην ευθύνεται στην προκειμένη περίπτωση (δίνω αμελητέες πιθανότητες), δεν το βλέπω ν' αντέχει για πολύ.

Λογικό ακούγεται,θα πάω να κοιτάξω να σιγουρευτώ ότι είναι 230W.

Thanks θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις.

Δημοσ.

Πήγα κοίταξα και τελικά το τροφοδοτικό έχει total output: 350W οποτε δεν αγόρασα καινούριο.

Έβαλα τους 9.11 τις ATI αντί για αυτούς που είχε το CD τις Sapphire και φαίνεται πως λύθηκε το πρόβλημα.

Μου είπε όμως ο φίλος μου ότι μετά από κάνα 6ώρο PES10 του έκανε τα ίδια και έκλεισε η οθόνη.

Τι μπορεί να φταίει τελικά?

Δημοσ.

τοοοοοο τροφοδοτικο...δεν φτανει.... εχει σιγουρα μονο μια γραμμη 12v που δεν μπορει ντα τα τροφοδοτισει οοολα...αν ηταν με 2 ισως κατι να γινοταν...

Δημοσ.

Ένα L&C ήταν τώρα μιας και με normal χρήση δεν παρουσιάζει προβλήματα λέτε να το κρατήσει αφού τα λεφτά δεν περισσεύουν για καινούριο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...