apostatis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 καλησπερα εχω το προγραμμα GraFit 3 σε δυο δισκετας πως μπορω να το αντιγραψω σε cd ωστε να μπορω να το κανω εγκατασταση σε υπολογιστες που δεν εχουν floppy ευχαριστω
accipio Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δεν ξέρω το πρόγραμμα και αν έχει κάποια ιδιαιτερότητα (π.χ. κλείδωμα ή κάτι άλλο). Πάντως θεωρώ πως η καλύτερη λύση είναι να το γράψεις σε usb stick αντί για cd (υπάρχει σήμερα υπολογιστής χωρίς usb θύρες; Λίγο δύσκολο). Φτιάξε στο usb stick δύο φακέλους, έστω Α και Β, και σε καθέναν κάνε επικόλληση τα περιεχόμενα κάθε δισκέτας. Στην εγκατάσταση σε άλλον υπολογιστή τρέχεις το setup από τον φάκελο Α και, μόλις σου ζητηθεί, κατευθύνεις το πρόγραμμα στον φάκελο Β για τη συνέχεια. Ίσως βέβαια δεν δουλέψει αυτή η λύση (εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθεί το πρόγραμμα όταν θα τελειώσει με τον φάκελο Α), αλλά δοκίμασε και βλέπουμε.
isay Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Διάβασε http://www.freewarereview.info/2006-03/virtual_floppy_drive_-_floppy_disk_imaging_and_virtualization_part_ii.html
apostatis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2009 εχω κανει αυτα που λετε αλλα τιποτα μου λεει could not open the named I:\DOWNLO~1\PROGRAMS\GRAFIT~1\DISK1\GRAFIT.EX
micos000 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Σε ποιά φάση σου βγάζει το σφάλμα; Στην αρχή ή κάπου στην μέση; Δοκίμασε να βάλεις όλα τα αρχεία και από τις δύο δισκέτες στον ίδιο φάκελο. Αν δεν δουλέψει ούτε έτσι,δοκίμασε με την εντολή subst. 1. Κάνε έναν φάκελο στο USB Stick π.χ. Grafit και μέσα κάνε 2 υποφάκελους D1 και D2. 2. Βάλε τα αρχεία της 1ης δισκέτας στον D1 και της 2ης στον D2. 3. Άνοιξε το σημειωματάριο και βάλε μέσα τα παρακάτω με copy-paste. @echo offsubst B: D1 echo Twra trekse to SETUP.EXE ECHO kai perimene na zhtish thn 2h disketa echo otan to kanei pata ena plhktro se ayto to para8yro echo gia na proxwrish. pause cls subst B: /D subst B: D2 echo Pata OK ekei poy soy zhtaei thn 2h disketa. echo .... echo Otan teleivsh h egkatastash echo pata ena plhktro se ayto to para8yro. pause subst B: /D exit Σώσε το αρχείο στον φάκελο Grafit του USB με το όνομα diketa.bat Το όνομα δεν έχει σημασία όσο η κατάληξη να είναι .bat 4. Όταν θα πας στο pc που θέλεις να κάνεις εγκατάσταση, τρέξε πρώτα το disketa.bat και περίμενε να βγάλει το 1ο μήνυμα. Όταν το κάνει, πήγαινε από την εξερεύνηση στο B: και τρέξε το SETUP από εκεί. Περίμενε να ζητήσει την 2η δισκέτα και όταν γίνει, ενεργοποίηση το παράθυρο DOS και πάτα ένα πλήκτρο. Πάτα συνέχεια στο μήνυμα και κανονικά θα πρέπει να προχωρήσει στην εγκατάσταση. Όταν τελειώσει, πάτα πάλι ένα πλήκτρο στο παράθυρο DOS για να κλείσει.
apostatis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 φιλε micos000 αψογος μεχρι εδω δημιουργησα το αρχειο που μου ειπες και ξεκιναει κανονικα την εγκατασταση οταν ομως μου ζηταει την δισκετα 2 πως μπορω να του την δωσω και απο που? τι εννοεις οταν μου λες ''''Όταν το κάνει, πήγαινε από την εξερεύνηση στο B:'''' οταν ξεκιναει την εγκατασταση το προγραμμα πιανει ολη την οθονη και δεν μπορω να δω ή να ανοιξω κατι αλλο μιας και δεν τα βλεπω ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:20 ---------- '''''''((((οταν ξεκιναει την εγκατασταση το προγραμμα πιανει ολη την οθονη και δεν μπορω να δω ή να ανοιξω κατι αλλο μιας και δεν τα βλεπω )))))''''''ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΛΑΒΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ!!! δεν μπορω να βαλω τνη 2 δισκετα παταω ενα πληκτρο στο παραθυρο του DOS ΜΕΤΑ ΟΚ εκει που μουζηταει την δευτερη αλλα δεν συνεχιζει ευχαριστω
micos000 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Έχεις αντιγράψει τα αρχεία της 2η δισκέτας στον φάκελο D2; Όταν σταματάει, ζητάει κάποιο αρχείο ή απλά σου λέει βάλε την 2η δισκέτα; Αν δεν προχωράει, τότε το setup ίσως είναι απαιτητικό και ψάχνει συγκεκριμένα την δισκέτα. Δοκίμασες να βάλεις τα αρχεία και από τις δύο δισκέτες στον ίδιο φάκελο π.χ. στην D1; Καμιά αναβάθμιση στην έκδοση Grafit 6 σκέφτηκες;
apostatis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 φιλε εισαι θεος...πετυχε...ολα τα αρχεια σε ενα φακελο κατι αλλο...οταν το γραφω σε cd me to nero express μου κανει το ιδιο :could not open the named DOWNLO~1\PROGRAMS\GRAFIT~1\DISK1\GRAFIT.EX υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος να το γραψω ωστε να παιζει απο cd σε αλλους υπολογιστες??? απο usb stick θα παιζει κανονικα μιας και παιζει σε μενα??? και τελος υπαρχει τροπος να το εγκαταστησω σε windows 7 64bit???γιατι μου λεει οτι δεν ειναι συμβατο
micos000 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Μην χρησιμοποιείς τόσο μεγάλα path όταν πρόκειται για προγράμματα DOS και μην έχεις ονόματα σε φακέλους και αρχεία με μέγεθος πάνω από 8 χαρακτήρες. Κάνε έναν φάκελο στο root του cd με το όνομα GRAFIT και βάλε μέσα τα αρχεία και από τις δύο δισκέτες. Μάλλον το πρόβλημα είναι στο DOWNLO~1 και στο GRAFI~1, τα οποία είναι πάνω από 8 χαρακτήρες το καθένα. Γενικά, κράτα paths και τα ονόματα σε απλή μορφή. Για τα 7, τι να πω. Δεν ξέρω σίγουρα. Ίσως με τίποτα συμβατότητες (XP Compatibility Mode) να δουλέψει. Υπάρχει και η λύση του DOSBox σε συνδυασμό κάποιο FrontEnd όπως το D-Fend (θα τα βρεις στο Downloads της σελίδας). Το πρόγραμμα αυτό τρέχει και σε VISTA χ64 και είναι για να τρέχουν DOS παιχνίδια στα Windows. Ίσως να τρέξει έτσι. Δες και το tutotial που έχουν.
apostatis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 επειδη ειμαι λιγακι ασχετος πως ακριβως πρεπει να το γραψω σε cd και με ποιο προγραμμα??? πως κανω ενα φακελο στο root του cd???
micos000 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Το γράφεις με όποιο πρόγραμμα εγγραφής έχεις ήδη. Ένα δωρεάν είναι το CDBurnerXP Free. Όπως έχεις τον φάκελο με το grafit στο usb, τον γράφεις σε cd. Ξεκινάς με Data Disk (Δίσκος Δεδομένων) και στο κεντρικό παράθυρο σέρνεις τον φάκελο GRAFIT από το πάνω μέρος στο cd (κάτω μέρος) και μετά πατάς Burn (Εγγραφή). Τόσο απλά. Μια άλλη λύση είναι το ImageBurn. Πατάς Write File/Folders (Εγγραφή αρχείων/φακέλλων) και στην επόμενη οθόνη πάτα στο εικονίδιο με τον φάκελο (Αναζήτηση φακέλου). Βρες τον φάκελο με το πρόγραμμα και πάτα Εγγραφή. Θα σε ρωτήσει, επειδή έβαλες μόνο έναν φάκελο μέσα, αν θέλεις να είναι το root στο cd ή να υπάρχει σαν φάκελος. Πάτα Ναι για να είναι το Root του CD.
apostatis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 φιλε μου to εγραψα οπως μου ειπες μαζι με το αρχειο bat του ειπα ναι για το root αλλα παλι τα ιδια μου λεει μολις το τρεξω απο το cd: could not open the file named E:\DISK1\GRAFIT.EX_ μηπως υπαρχει καποιοα αλλη λυση???? παιζει ρολο λες που το αρχικο γραμμα στο στικακι που εχω το προγραμμα ειναι F ενω στο cd ειναι Ε ευχαριστω πολυ και παλι
micos000 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Εννοούσα να βάλεις όλα τα αρχεία στο root χωρίς τα DISK1 και DISK2. Δηλαδή να βάλεις τα περιεχόμενα της 1ης και της 2ης δισκέτας σε έναν φάκελο (όπως σου δούλεψε πριν) και αυτόν τον φάκελο να κάνεις root. Να μην έχεις υποκαταλόγους για τις 2 δισκέτες. Το bat δεν νομίζω να σου χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση.
apostatis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 τα εγραψα σε ενα φακελο στο cd πατωτας ναι sto root χωρις το bat αρχειο και μολις παω για εγκατασταση μου λει το εξης: tried to create an invalid path using 'E:\' and 'grafit.ex_' συγγνωμη που σ' εχω ζαλισει ευχαριστω
micos000 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δεν με έχεις ζαλίσει φίλε, αλλά μου φαίνεται περίεργο που ενώ δούλευε από usb δεν δουλεύει από το cd. Από το μήνυμα λάθους θα έλεγα ότι προσπαθείς να κάνεις την εγκατάσταση σε φάκελο στο cd. Αν τον φάκελο που είχες στο usb τον βάλεις στο cd και τρέξεις από εκεί το bat αρχείο, όπως έκανες πριν και δούλεψε; Δεν ξέρω. Αν από το cd τον αντέγραφες τον φάκελο στον σκληρό δίσκο και έτρεχες από εκεί το bat; Έχω στερέψει από ιδέες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.