Προς το περιεχόμενο

Ο δίσκος καταρρέει...!!!

greguar84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ρωταω θα σου παρουν περισσότερο απο 15-20 λεπτα ολα αυτα μαζι; ΑΠΟ-και-ΚΛΕΙΕΤΑΙ.

@zanzavar: format! format! Για καθε νοσο και καθε μαλ....α

Τώρα γιατί επιμένεις? Σε ένα laptop παλιό όπως του φίλου μας, το format θα κρατήσει περισσότερο από 20-25 λεπτά! Χωρίς να υπολογίσουμε το χρόνο για την εγκατάσταση των προγράμμάτων και τις ρυθμίσεις τους από την αρχή, φτάσαμε πάνω από την μία ώρα τουλάχιστον. Μην αναφέρεις χρόνους που ισχύουν για σύγχρονα pc.

Και ναι!! Αν εξαιρέσεις το Spyboot (που ούτως ή άλλως πρέπει να γίνει είτε είναι παλιά είτε είναι φρέσκια η εγκατάσταση) που θα κρατήσει περισσότερο από 20 λεπτά (μάλλον) τα υπόλοιπα είναι θέμα 5-10 λεπτών το πολύ!! Το format θέλει χρόνο και είναι η βέλτιστη λύση για περιπτώσεις που δε σώζονται με άλλους τρόπους.

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ΑΕΠ.

Αθανατη Ελληνική Παπαρολογία.

Με σήμα το φραπογαλο.

Οσοι δεν αλλαζουν καθε 2 χρονια laptop εχουν μαθει να επιβιώνουν χωρις format και μπακάλικες μεσαιωνικές λυσεις. Γι'αυτο αδερφε κανε τα εξης να δεις την υγειά σου:

• 1. Κατεβασε το ccleaner και τρεξε το. Καθαρισε οτι καθαρίζει ευκολα, να παμε παρακάτω.
  • 2. Κατέβασε το spybot , εγκατέστησε το και τρεξε το. Αν δεν βρει τιποτε μαλλον εισαι οκ. Αν θες κιολας βγαλτο για να κανεις χωρο.
  • 3. Μειωσε το swap file σου. Control Panel --> System---> Advanced ---> Performance Options --->Virtual Memory (Change) --->
  • Βαλε custom size και στα κουτάκια 1024 1024 . Φτανει και περισσεύει.
  • 4. Αν δεν σου χρειάζεται, βγάλε το hibernate. Γλιτωνεις ακριβως οση μνήμη εχεις. Πχ. 1gb μνημη, 1gb hibernate file. Γι'αυτο πας Control Panel --> Power Options --> Hibernate ---> ξε-τσεκαρεις το Enable Hibernate.
  • 5. Μειωσε το χωρο για το System Restore: Control Panel --> System---> System Restore, επέλεξε το C: --> Settings --> Μειωσε το στα 300-500mb το πολυ ! Φτανει και περισσεύει. Αν παλι δεν το χρειαζεσαι το system restore κοφτο εντελως και παρε ενα backup με acronis ή norton ghost, θα κερδισεις 30% ταχυτητα στα windows.
  • 6. Για να κανεις το συστημα σου πιο γρήγορο START--->Run--> Msconfig --> Startup. Κόψε οτι δεν χρειαζεσαι. Αν δεν ξερεις τι δε χρειάζεσαι γράψε εδω ή στειλε pm να σου πω.
  • 7. Μετέφερε την cache του internet explorer (αν χρησιμοποιείς τετοιον) στο 2ο partition.
  • 8. Κατέβασε το SpaceSniffer ειναι μικρο, portable και δωρεαν. Τρεξτο, δες και πες μας τι σου τρωει χώρο απο το C:\ σου.
  • 9. Αν θελεις τελικα να δώσεις χώρο στο C:\ πρεπει να σβησεις πραγμα απο το 2o partition και να κανεις resize. Κατέβασε το EASUS partition resizer , free και δοκιμασμενο. Οδηγίες με εικόνες πως θα το κανεις, θα βρεις εδω. ΠΡΟΣΕΧΕ πριν αρχιζεις πειραματα με τα partition παρε ενα backup το C:\ ολοκληρο με acronis ή οτι αλλο θες.

Αυτα κι οτι χρειαστεις γραψε εδω η στειλε pm. :-)

Ακου format.... :mad:

και εγω φιλε μου σαν τεχνικος σου λεω οτι αυτο που προτεινεις ειναι μια προσωρινή λυση και οτι ειναι καλυτερο να κανει ενα format παρα να κραταει ενα μηχανημα με κολπα ...Ακου μεσαιωνικη λυση το format....Ημαρτον που θα ελεγε και ο Γεωργιου...

Δημοσ.
Ενω ειναι λιγότερο χρονοβόρο και καθόλου ψυχοφθόρο να ξανασετάρει απο την αρχη ενα λειτουργικό με τα προγραμματα που εχει, τα αρχεια του, τις ρυθμίσεις των επιμερους προγραμμάτων κτλ. Εδω ΡΟΦΛ, οχι πριν.

Εν πασει περιπτώσει, ειμαι απο εκεινους που χτιζουν και δεν γκρεμίζουν. Οι 9 στους 10 που μου ζητάνε βοηθεια θελουν ακριβως αυτο που προσφερα και παντα σιχτιρίζουν καποιον που τους πρότεινε ή τους εκανε format με το ζόρι. Ανωτάτη μπακαλική με το σφυρι και τον γκασμα ξερουν ολοι, μαστορες στο πληκτρολόγιο ειναι λίγοι. ;)

Και ρωταω θα σου παρουν περισσότερο απο 15-20 λεπτα ολα αυτα μαζι; ΑΠΟ-και-ΚΛΕΙΕΤΑΙ.

@zanzavar: format! format! Για καθε νοσο και καθε μαλ....α

Πάσο Μπομπ..

Δημοσ.
και εγω φιλε μου σαν τεχνικος σου λεω οτι αυτο που προτεινεις ειναι μια προσωρινή λυση και οτι ειναι καλυτερο να κανει ενα format παρα να κραταει ενα μηχανημα με κολπα ...Ακου μεσαιωνικη λυση το format....Ημαρτον που θα ελεγε και ο Γεωργιου...

Και δηλαδή ρε τεχνικέ για να καταλάβω και εγώ... Κάθε φορά που θα χρειαστεί να κάνουμε συντήριση στο pc θα πρέπει να κάνουμε format? Το ήμαρτον είναι για αυτό που λες!

Δηλαδή η γνώμη ενός τεχνικού είναι όταν υπάρχει ένα θέμα (όπως η έλλειψη χώρου ή η ανεπαρκής προσοχή του λειτουργικού) η λύση είναι το format? Ωραία πράγματα!!!!

Thanks for advice man!

Δημοσ.

Για αυτο κραταμε ενα back up του δισκου...για να μην διαφωνουμε σε κατι τετοιες περιπτωσεις , οπου ολοι εχουν το δικιο τους...:lol::lol:

Δημοσ.

συμφωνω με τον Zanzavar,

κανε ολα αυτα που σου ειπε ο φιλος και αμα λαχει ριξε και ενα defragmantion στο τελος ετσι για να σουλουπωθουν τα πραγματα..

το φορματ για μενα ειναι η εσχατη λυση...και η πιο βαρετη.....τουλαχιστον με τον παραπανω τροπο που ειπε ο Pigeon θα μαθει και λιγα πραγματακια για το λαπτοπ του....

Δημοσ.
Τώρα γιατί επιμένεις? Σε ένα laptop παλιό όπως του φίλου μας, το format θα κρατήσει περισσότερο από 20-25 λεπτά! Χωρίς να υπολογίσουμε το χρόνο για την εγκατάσταση των προγράμμάτων και τις ρυθμίσεις τους από την αρχή, φτάσαμε πάνω από την μία ώρα τουλάχιστον. Μην αναφέρεις χρόνους που ισχύουν για σύγχρονα pc. [...].

Βρε μπερδεψες σε ποιον απαντας; εγω εγραψα τα βηματα 1.2.3..10 , οχι το format ! :P:p :-D

Εννοειται πως οση ωρα θα παρει το Spybot, θα εχεις κανει ταυτόχρονα τα υπόλοιπα βήματα απο το 3 ως το 10 . ;)

Θα προσπαθεί ακόμα να βγάλει το Spybot S&D

Εξυπνο; :X

το φορματ για μενα ειναι η εσχατη λυση...και η πιο βαρετη.....τουλαχιστον με τον παραπανω τροπο που ειπε ο Pigeon θα μαθει και λιγα πραγματακια για το λαπτοπ του....

Ευχαριστω mourlos, ακριβως αυτο εννοουσα. Με το format σε 3 ημέρες θα εισαι εκει που ησουν πριν, μολις δηλαδη περασεις ξανα τα προγραμματα που ειχες. Οποιος προτείνει format μαλλον δεν το εχει κανει ποτε ο ιδιος. Μονο να μεταφέρεις τα email , τα settings και ενα καρο πράγματα στο καινουργιο setup θα σου παρει 2 ημερες στο νερό. Δηλαδη αυτοκίνητο παιρνεις καινουργιο καθε χρονο ή το πας για service ;

Οσο για κάποιους "τεχνικους" θα πω απλα οτι στην Ελλαδα οτι δηλώσεις εισαι, δεν χρειάζεται να το κατεχεις κιολας.. Αν οι τεχνικοι ηταν πραγματικοι τεχνικοι δεν θα ειχαμε γεμισει το forum με οδηγίες και παράπονα απο τα service των εταιριών. Δυστυχως σ'αυτη τη δουλεια το κατσαβίδι δεν σε κάνει μαστορα, θελει και λιγο διάβασμα.

Τελος πάντων εγω αυτο διάβασα απο τον topic starter και νομίζω ημουν εντος θέματος , σε αντίθεση με τις λύσεις format και πέταμα:

Καλησπέρα παιδιά, Γνωρίζω αρκετά γύρω από υπολογιστές αλλά ο σκληρός δίσκος δεν είναι το φόρτε μου γι'αυτό θέλω τη βοήθεια των 'ειδικών'... Τελευταία το λαπτοπ μου έχει παραδόσει πνεύμα όσον αφορά RAM αλλά και σκληρό όπως φαίνεται.Επειδή όμως για οικονομικούς λόγους δεν γίνεται να τον αλλάξω άμεσα θέλω να μου προτείνετε κάποιες προσωρινές λύσεις(μέχρι το καλοκαίρι ας πούμε!) για να λειτουργεί τουλάχιστον ομαλά.
Δημοσ.
Βρε μπερδεψες σε ποιον απαντας; εγω εγραψα τα βηματα 1.2.3..10 , οχι το format ! :P:p :-D

Εννοειται πως οση ωρα θα παρει το Spybot, θα εχεις κανει ταυτόχρονα τα υπόλοιπα βήματα απο το 3 ως το 10 . ;)

Xaxaxa Ναι, μάλλον! Ζητώ συγνώμη αλλά έγινα κατανοητός τουλάχιστον σε ποιόν αναφερόμουν! Αλλά με αυτά που διάβαζα δηλαδή έλεος!! Άκου format είναι η άποψη τεχνικού....

Δημοσ.

Εξυπνο; :X

Τελος πάντων εγω αυτο διάβασα απο τον topic starter και νομίζω ημουν εντος θέματος , σε αντίθεση με τις λύσεις format και πέταμα:

...βασικά εξυπνακίστικο - πολύ σεμνότερο από τη φραπελιά όμως.

Και ναι, εντός θέματος ήσουν, όπως κι εντός θέματος είναι και ένα "φορμάτ".

Διότι άτομο που χρησιμοποιεί το "αρχαίο" του λάπτοπ όπως λέει ότι το χρησιμοποιεί, αφ' ενός δεν έχει και την εξοικείωση που χρειάζεται για να πει ν' ασχοληθεί με επιμέρους "διορθωτικές παρεμβάσεις", αφ' ετέρου συνήθως δεν θέλει κι όλας το πολύ το ψάξιμο (ουκ ολίγες φορές έχω γράψει σεντόνια με το τί μπορεί να κάνει για ν' αποφύγει την επανεγκατάσταση, και πήγανε αδιάβαστα, ενώ αυτοί στο τέλος κάνανε "φορμάτ και ξεμπερδέψανε").

Ανάλογα λοιπόν τη φάση, και η συμβουλή.

Αν δω πχ τον άλλον να γράφει για "τα βιοσ" ή εμφανώς να μασάει τσίχλα όσο γράφει, ή να λέει για το Vaio της μικρής του αδερφής "να το πάω με τη μπέμπα του μπαμπά στον τεχνικό;", τότε θα του πω "φορμάτ" και να τελειώνει.

Και στην παρούσα περίπτωση, του είχα πει κατά βάση να κάνει έναν καθαρισμό μητρώου με το Ccleaner, μιας και το πρωταρχικό του πρόβλημά του δεν είναι ο ελεύθερος χώρος, αλλά το ότι του κολλάνε τα γιουτιουμποβίντεα, κι από 'κει και πέρα, κόβω ένα λειτουργικό που έχει τραβήξει διάφορα καιρό τώρα (ίσως και χρόνια), που κάποια στιγμή καλό είναι απλά να το επανεγκαταστήσει (...εννοείται ότι δεν τον στέλνουμε σε τεχνικό για το "φορμάτ", να του σβύσει τα πάντα, να γίνει τζάμπα μάγκας με ένα CD windows, και να του περάσει 2-3 προγράμματα και στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ να του πει στο τέλος "σκάσε τώρα μια πενηνταρού").

ΕΚΕΙ κολλάει το "καλύτερα ένα φορμάτ για να ξεμπερδεύεις". Ας έρθει να μας πει ότι έκανε 1 προς 1 τα 9 σου βήματα, και τώρα όλα είναι μια χαρά, και μετά από 1 βδομάδα ακόμα μια χαρά, και τότε για τη συγκεκριμένη περίπτωση πάω πάσο, και θα πω και καλά έκανε που σε άκουσε.

Μέχρι τότε, ΟΠΟΙΟΣ έχει βγει και έχει πει για "φορμάτ", είναι το ΙΔΙΟ "εντός θέματος" με 'σενα, και χωρίς πολλές φανφάρες και αφορισμούς μάλιστα, όπως αυτές που............αλλά διάβασε τα ποστ σου και θα δεις τί εννοώ.

Δημοσ.

Washcloud ειναι σωστη η ψυχανάλυση που κανεις και ομολογω δεν το ειχα σκεφτεί απ'αυτη την οπτικη. Καταλαβα το σκεπτικό σου και -αν τα πράγματα ειναι ετσι οπως λες- το format ισως ειναι η ενδεικνυόμενη λύση. Θεωρώ ομως οτι πρεπει να διαλέξει ο αλλος την καταδίκη του , αν θα παει απο κρεμάλα ή απο κροκόδειλο. :-(

Θα προσθεσω οτι μου εχει τυχει περιστατικο (πατέρας φίλου) οπως το περιγράφεις οπου το format το ζητούσε ο οργανισμός του! Ανεπίδεκτος μαθήσεως, με προκλητική συμπεριφορά ζητούσε ολο τον κόσμο και μαλιστα σε 5 λεπτα. Πηρε ενα φορματ και ευχαριστήθηκε. Ακομα περνάει προγραμματα και ψάχνει τα παλια email του... :devil:

Απο την αλλη μιας και πιάσαμε το ψυχολογικό, θα σου προτείνω να προεκτείνεις την ψυχανάλυση και σε αλλους χρηστες. Εκει θα δεις οτι η φραπεδοθεωρία ζει και βασιλεύει, το μετριο κυβερνά, η αχρηστία εχει γίνει κανόνας και παράδειγμα προς μίμηση και η ταμπέλα "παντογνώστης" πουλιέται στα περίπτερα μαζι με τις τσίχλες. Γι'αυτο πολλες φορές το "format" ως λύση δεν ειναι αποτέλεσμα βαθύτερης σκέψης οπως της δική σου, αλλα απλη ενδειξη αγνοιας και γραψαρχ...σμου προς τον ανθρωπο που ζητησε βοήθεια στο συγκεκριμένο θεμα. Γι'αυτο επιτρεψε μου να εχω μια ευαισθησία στο θεμα "format εδω και τώρα!" :rolleyes:

Εν τελει αποτυπώθηκαν οι απόψεις και οι λύσεις, ας αποφασίσει ο ιδιος κι ας μας πει τις εντυπωσεις του. B)

Δημοσ.

pigeon, καμμιά διαφωνία για το ότι ενδημούν ΚΑΙ οι φραπογαλάδες που ανέφερες (και κατά καιρούς έχω ΚΑΙ εγώ κράξει αναλόγως, όταν ο άλλος λέει πχ "τα windows δεν ανοίγουν" ή "ο msn δε δουλεύει" - και βγαίνει κα'νας "ωραίος" και του πετάει "φιλαράκι, και 'μενα δεν μου έβλεπε το CD, έκανα φορμάτ κι ησύχασα").

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, γενικά "καλά" μιλήσανε διάφοροι στο θρεντ,,,,,,,και βγαίνεις εσύ σαν Ζούπερμαν και "μιλάς" μ' έναν τρόπο που στην ουσία έλεγε "τραβάτε ρε να πλύνετε τα πόδια σας γιατί βρωμάνε", ΕΚΤΟΣ από τα όσα ουσιαστικά είπες (διότι βεβαίως όσα πρότεινες να κάνει, και νόημα έχουν, και μη πω πως ότι η πλειονότητά τους θα έπρεπε να γίνει καπάκι ακόμα κι από μία επανεγκατάσταση μάλιστα - όπως tweakings για μείωση διεργασιών που "άσκοπα" καταλαμβάνουν χώρο, μεταφορά "αποθηκευτικών" directories, κτλ κτλ).

Τεσπα με λίγα λόγια, το ΔΙΚΟ μου το ζήτημα είναι, όχι ότι έχεις άδικο,,,αλλά με τον τρόπο σου το χάνεις.

Anyway, ούτε τις λεσψω μας πάμε να μετρήσουμε, ούτε τον Helper Of The Month να βγάλουμε. Nα βοηθήσουμε όσο μπορέσουμε, προσπαθούμε. Ας το κάνουμε πιο χαλαρά, όταν δεν υπάρχει λόγος για το ανάποδο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...