PaokToTheBone Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Οπως αναφαιρεται και στον τιτλο ειμαι αναμεσα στο να αναβα8μισω το HTPC ωστε να παιζει και 1080p και να εκτελει χρεοι file server,η να βρω καποια αλλη λυση. Τωρα το HTPC ειναι ενα Ρ4 στα 3.4 με μια 7200gs (η 7600gs) (κατι τετοιο) με 4gb ram DDR2. Σε λιγο καιρο 8α μπορω να βαλω στο HTPC εναν Ε8400 με το αναλογη μητρικη. Καποια, καλυτερη ,καρτα γραφικων δεν περισσευει. Στο σπιτι υπαρχει δυκτιο 1Gbit με τα αναλογα switch.Ετσι Ο υπολογιστης ο δικος μου ,του αδερφου μου ,του πατερα μου και το ΗΤPC βρισκονται στο δυκτιο. Το προβλημα ειναι οτι για να δω τα αρχεια που βρισκονται στο pc του αδερφου μου ,πρεπει να το ανοιξω κιολας.Αντε αυτο ειναι ευκολο βρισκεται ακριβως διπλα μου.Αν 8ελω να δω κατι ομως απο το HTPC πρεπει να παω στο μεσα δωματιο να το ανοιξω,και ακομα χειροτερα αν 8ελει κατι ο πατερας μου απο τους δικους μας δισκους και εμεις λοιπουμε,πρεπει να κατεβει και να ανοιξει τους αντιστοιχους υπολογιστες. Εγω 8ελω με καποιο τροπο να εχω "online" τα αρχεια μου ,ετσι ωστε να μπορω να τα επεξεργαζομαι/αναπαραγω οποια στιγμη 8ελω απο οποιον υπολογιστη 8ελω χωρις να ανοιγω ολους τους υπολογιστες μαζι. Ειδα οτι υπαρχει κατι τετοιο. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801717 Αλλα η αγορα αυτου του προοιντος 8α με οδηγηση και στην αναγκη για σκληρους δισκους...Και το 1.5ΤΒ που δεχεται ως μεγιστη χωρετικοτητα ειναι καπως απαγορευτικο. Με ενδιαφερει και το τηλεχειρηστηριο κυριως στο ΗΤPC. Ευχαριστω.
Achilles Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Πάρε ένα εξωτερικό σκληρό 3,5'' με ethernet. Σύνδεσέ τον στο δίκτυο, αποθήκευε όλα τα αρχεία σου σ' αυτόν, και στην ουσία μόνον αυτόν θα πρέπει να έχεις διαθέσιμο.
PaokToTheBone Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2009 Πάρε ένα εξωτερικό σκληρό 3,5'' με ethernet. Σύνδεσέ τον στο δίκτυο, αποθήκευε όλα τα αρχεία σου σ' αυτόν, και στην ουσία μόνον αυτόν θα πρέπει να έχεις διαθέσιμο. Kαλο ειναι σαν ιδεα...αλλα 8α χρειαστουν 3-4 εξωτερικοι σκληροι δισκοι.Μιλαμε για δεδομενα απο 4 υπολογιστες. Η λυση του file server ειναι καλη ιδεα. Με βοη8ησε ο grimpr. Λυθηκε το προβλημα.
Achilles Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Αν δεν σου κάνει κόπο, μπορείς να πεις που κατέληξες πιο αναλυτικά; Ενδιαφέρει και μένα, ίσως και άλλους που θα διαβάσουν το τόπικ.
PaokToTheBone Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2009 Σκεφτομαι σιγα σιγα να στησω εναν file server που 8α κραταει,8α μοιραζει και 8α "προστατευει" τα αρχεια μου. Μπαινουμε στο πλανο. Εχω 5 υπολογιστες που ειναι ηδη σε 1Gbit δυκτιο. 1o PC workstation (μουσικη,downloading,games,surfing και γενικα οτι κανεις στο pc.) 2o-3o PC workstation (παλι τα ιδια,αλλα συν οτι σε αυτο το pc υπαρχει η δυναντοτητα παραγωγης μουσικης,(ο αδερφος μου ασχολειται με αυτο))(το 3ο ειναι το mac του αδερφου μου που εχει την ιδια χρηση.) 4ο PC Workstation (του πατερα μου,surfing,office και στα μεγαλα κεφια μουσικη.) 5ο PC Το ΗΤPC το οποιο εχει ως σκοπο λιγα games στην τηλεοραση στο σαλονι (βλεπε ProEvollutionSoccer) και την αναπαραγωγη 1080p. Αυτοι οι υπολογιστες ειναι ηδη σε δυκτιο 1gbit,oπως αναφερα. Το προβλημα οπως αναφερω στο πρωτο post ειναι οτι για να χρησιμοποιησω τα αρχεια που βρισκονται στον εκαστοτε υπολογιστη πρεπει να τους ανοιγω εναν εναν. Ε με την βοη8εια του Grimpr,(αν οχι ολη την ιδεα) κατεληξα στο στησιμο ενος file server. Απο hardware μας νοιαζει η χαμηλη καταναλωση και οι χαμηλες 8ερμοκρασιες γιατι 8α ειναι 24/7 ανοιχτος.Εγω εχω ενα 8εμα και με τον 8ορυβο γιατι 8α τον τοπο8ετησω στο σαλονι. Αλλα φροντισαμε να βρουμε λυσεις οσο το περισσοτερο α8ορυβες. Μητρικη με ενσωματομενη καρτα γραφικων,και οσο περισσοτερες sata 8εσεις)(Επιλεχ8ηκε η MSI 760GTM-P33) Τυχαινει να εχω περισσευουμενη DDR2 μνημη. Εναν επεξεργαστη με χαμηλο TDP (εδω επιλεχ8ηκε ο AMD SEMPRON 140 για την χαμηλη καταναλωση και 8ερμοκρασια) Και ενα τροφοδοτικο οπως το 400αρι της corshair. Πανω σε αυτο το συστημα 8α μπουν ολοι οι σκληροι γυρω στα 4ΤΒ και 8α κραταει και 8α μοιραζει ολα τα αρχεια. Το συστημα 8α τρεχει με Windows Media Server. Aυτα εν ολιγοις... Μπορει να ξεχασα να αναφερω καποια πραμματα... Πιστευω να βοη8ησα. Και ξανα ευχαριστω τον grimpr για την βοη8εια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.