Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να τα συνοψίσω όλα. Η στοματική υγιεινή απαιτεί βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα και οδοντικό νήμα κάθε βράδυ. Το στοματικό διάλυμα δεν είναι απαραίτητο, ενώ πολλά στοματικά διαλύματα έχουν κατηγορηθεί για διάφορες παρενέργειες. Μια πολύ γνωστή μάρκα περιέχει βενζοϊκά παράγωγα που είναι εξόχως καρκινογόνος ένωση.

Καθε βραδυ οδοντικο νημα? Μετα απο καθε γευμα το χρησιμοποιω εγω. Δεν ειναι δυνατον να αφηνεις να παραμενουν υπολείμματα αναμεσα στα δοντια.

Βενζοϊκο νατριο εχουν πολλα προιοντα, οχι μονο το διαλυμα...

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καθε βραδυ οδοντικο νημα? Μετα απο καθε γευμα το χρησιμοποιω εγω. Δεν ειναι δυνατον να αφηνεις να παραμενουν υπολείμματα αναμεσα στα δοντια.

Βενζοϊκο νατριο εχουν πολλα προιοντα, οχι μονο το διαλυμα...

Όχι μετά από κάθε γεύμα είναι υπερβολικό και τραυματίζει υπερβολικά το νήμα. Μια φορά μόνο το βράδυ. Η υπερβολική φροντίδα επίσης φθείρει τα δόντια και τα ούλα.

Δημοσ.

Κι εγω τα τελευταια χρονια, εχω αυξησει την φροντιδα των δοντιων.

Και το θεωρω μεν σωστο....αλλα με προβληματισε ενας φιλος που μου ειπε στο χαλαρο, 'απο το να ασχολουμαι συνεχεια με τα δοντια, καλυτερα να πηγαινω για 3-4 μηνες για καθαρισμο στον οδοντιατρο, και να ξεμπερδευω'!!!!

Με προβληματισε, γιατι με την παροδο των χρονων, εχω δει οτι συνεχω προστιθενται νεες 'διεργασιες' στην καθημερινοτητα μου (να προσεξω το ενα, μην ξεχασω το αλλο, να δω και λιγο εκεινο κλπ), με αποτελεσμα την συνεχη πιεση χρονου, οπου και το ενα λεπτο που αφιερωνεις καπου, να εχει σημασια. Γιατι οταν φτανεις να λες οτι 'επρεπε να εχω ενα free 10ωρο τη μερα για να κανω αυτα που πρεπει(υγεια, κλπ)-οχι καν αυτα που θελω΄, καπου λες ποσο χρονο αξιζει τελικα να αφιερωνεις σε καθε 'φροντιδα', ή αν πρεπει να το δεις εναλλακτικα οπως ο φιλος μου.

Πχ για τα δοντια εχουμε και λεμε:

- βουρτσισμα

- νημα

- ξυστρα γλωσσας (κακοσμια-αλλα και γενικοτερη υγιεινη)

- διαλλυμα

- ο οδοντιατρος λεει και για μεσοδοντια βουρτσακια!

...

...

...

Δημοσ.

Όχι μετά από κάθε γεύμα είναι υπερβολικό και τραυματίζει υπερβολικά το νήμα. Μια φορά μόνο το βράδυ. Η υπερβολική φροντίδα επίσης φθείρει τα δόντια και τα ούλα.

Μα δε τραυματιζεις ουτε ταλαιπωρεις τα δοντια/ουλα. Απλα αφαιρεις τα υπολειμματα, η ταλαιπωρια απο που προκυπτει? Τα χερια σου ταλαιπωρουνται...

Υπερβολικο θα ελεγα οτι ειναι να παραμενεις ολη μερα με τα υπολειμματα των τροφων αναμεσα στα δοντια σου περιμενοντας το βραδυ να τα καθαρισεις. Υπερβολικη φροντιδα ειναι να κανεις διαλυμα 2 φορες την ημερα, οπως προτεινουν οι εταιριες που τα πουλανε.

Δημοσ.

Μα δε τραυματιζεις ουτε ταλαιπωρεις τα δοντια/ουλα. Απλα αφαιρεις τα υπολειμματα, η ταλαιπωρια απο που προκυπτει? Τα χερια σου ταλαιπωρουνται...

Υπερβολικο θα ελεγα οτι ειναι να παραμενεις ολη μερα με τα υπολειμματα των τροφων αναμεσα στα δοντια σου περιμενοντας το βραδυ να τα καθαρισεις. Υπερβολικη φροντιδα ειναι να κανεις διαλυμα 2 φορες την ημερα, οπως προτεινουν οι εταιριες που τα πουλανε.

Φθείρεται η αδαμαντίνη (γενικά τα δόντια είναι φτιαγμένα να αντέχουν περίπου για 80 χρόνια, όσο τα ταλαιπωρείς τόσο πιο εύκολα καταστρέφονται). Φυσιολογικά, από τα 30 και μετά λεπτάινουν τα δόντια σταδιακά και εσύ με το να τα βουρτσίζεις συνέχεια απλά το επιταχύνεις. Επίσης το υπερβολικό νήμα βλάπτει τα ούλα (δε θέλω να επεκταθώ σε αυτό) για αυτό με μέτρο. Στοματικό διάλυμα δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται και επίσης (εκτός και αν έχει λευκαντικές ιδιότητες) κιτρινίζει τα δόντια (μαζί με όλα τα υπόλοιπα).

Δημοσ.

Κατά την γνώμη σου. Το οτι κάνεις κάτι εσύ και το θεωρείς normal δεν σημαίνει οτι είναι normal και για τους άλλους. 

Δημοσ.

Φθείρεται η αδαμαντίνη (γενικά τα δόντια είναι φτιαγμένα να αντέχουν περίπου για 80 χρόνια, όσο τα ταλαιπωρείς τόσο πιο εύκολα καταστρέφονται). Φυσιολογικά, από τα 30 και μετά λεπτάινουν τα δόντια σταδιακά και εσύ με το να τα βουρτσίζεις συνέχεια απλά το επιταχύνεις. Επίσης το υπερβολικό νήμα βλάπτει τα ούλα (δε θέλω να επεκταθώ σε αυτό) για αυτό με μέτρο. Στοματικό διάλυμα δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται και επίσης (εκτός και αν έχει λευκαντικές ιδιότητες) κιτρινίζει τα δόντια (μαζί με όλα τα υπόλοιπα).

Φιλε φλαουτιστα, το post στο οποιο quotαρες αναφεροταν μονο στο οδοντικο νημα.

Το νημα ειναι για να απομακρυνει τα υπολειμματα τροφων, ουτε γρατσουναει ουτε τριβει τα δοντια/ουλα, συνεπως δεν τα φθειρει.

Ειναι σαφες οτι τα δοντια και τα ουλα φθειρονται περισσοτερο απο τις τροφες που παραμενουν στο στομα, απ οτι με την οδοντοβουρτσα και το νημα.

Κατά την γνώμη σου. Το οτι κάνεις κάτι εσύ και το θεωρείς normal δεν σημαίνει οτι είναι normal και για τους άλλους. 

Φυσικα, ολοι εδω λεμε τη δικη μας γνωμη, οχι τη γνωμη του γειτονα.

Δημοσ.

Φιλε φλαουτιστα, το post στο οποιο quotαρες αναφεροταν μονο στο οδοντικο νημα.

Το νημα ειναι για να απομακρυνει τα υπολειμματα τροφων, ουτε γρατσουναει ουτε τριβει τα δοντια/ουλα, συνεπως δεν τα φθειρει.

Ειναι σαφες οτι τα δοντια και τα ουλα φθειρονται περισσοτερο απο τις τροφες που παραμενουν στο στομα, απ οτι με την οδοντοβουρτσα και το νημα.

Φυσικα, ολοι εδω λεμε τη δικη μας γνωμη, οχι τη γνωμη του γειτονα.

Η αλήθεια είναι ότι και το νήμα φθείρει σε πολύ μικρότερο βαθμό. Αλλά δεδομένου ότι νήμα χωρίς βούρτσισμα δεν έχει νόημα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Επίσης επειδή είναι ένα λάθος που κάνουν πολλοί, το νήμα μπαίνει πριν το βούρτσισμα όχι μετά.

Δημοσ.

Ναι, λες να τα βγάζω από το κεφάλι μου; Ιδέα μου έδωσες τώρα :P

Εντάξει, μπορεί απλά να το είχες ψάξει πολύ :)

Δημοσ.

Εμείς που ανατριχιαζουμε με το νήμα και δεν το χρησιμοποιουμε, αντ αυτού βουρτσιζουμε 2 φορές καθημερινά, είμαστε οκ;

Δημοσ.

Το νήμα πριν το βούρτσισμα ε; Δεν χρησιμοποιούσα γιατί δεν μου χρειάστηκε. Τώρα είδα οτι έχω πλάκα στο πίσω μέρος των δοντιών μου, στη κάτω γνάθο, στα 3 μπροστά, ακριβώς στις παρυφές των ούλων. Μέχρι τώρα τα δόντια μου ήταν τέλεια σε όλα, ποτέ κανένα πρόβλημα εκτός απο πολύ μικρός.

Αλλά επειδή είχα μια πληγή στα ούλα εκεί, δεν τα βούρτσιζα καλά και πέιασε πλάκα σχετικά γρήγορα.

Δεν φεύγει με βούρτισμα εκεί, έχω περιστρεφόμενη οδοντόβουρτσα και πάλι εκεί.

Αγόρασα νήμα, υπάρχει κανένα tip; Ανάμεσα στα δόντια οκ, αλλά για τα πίσω χωρίς τραυματισμό των ούλων;

Δημοσ.

Εμείς που ανατριχιαζουμε με το νήμα και δεν το χρησιμοποιουμε, αντ αυτού βουρτσιζουμε 2 φορές καθημερινά, είμαστε οκ;

Το οδοντικό νήμα έχει ως σκοπό να "καθαρίσει" περιοχές τις οποίες δε φτάνει η οδοντόβουρτσα. Οι μεσοδόντιες περιοχές (δηλαδή εκεί που τα δόντια "ακουμπάνε" το ένα το άλλο) δεν καθαρίζονται αλλίως. Εκτός και αν τα δόντια σου έχουν κενά μεταξύ τους, καλό θα ήταν να βάλεις νήμα. Δε σου λέω ότι θα γεμίσεις τερηδόνα ή ο,τιδήποτε απλά θα ήταν ιδανικό το νήμα. Εναλλακτικά του νήματος, μπορείς να δοκιμάσεις τα βουρτσάκια TePe (είναι όμως λίγο πιο ακριβά).

Το νήμα πριν το βούρτσισμα ε; Δεν χρησιμοποιούσα γιατί δεν μου χρειάστηκε. Τώρα είδα οτι έχω πλάκα στο πίσω μέρος των δοντιών μου, στη κάτω γνάθο, στα 3 μπροστά, ακριβώς στις παρυφές των ούλων. Μέχρι τώρα τα δόντια μου ήταν τέλεια σε όλα, ποτέ κανένα πρόβλημα εκτός απο πολύ μικρός.

Αλλά επειδή είχα μια πληγή στα ούλα εκεί, δεν τα βούρτσιζα καλά και πέιασε πλάκα σχετικά γρήγορα.

Δεν φεύγει με βούρτισμα εκεί, έχω περιστρεφόμενη οδοντόβουρτσα και πάλι εκεί.

Αγόρασα νήμα, υπάρχει κανένα tip; Ανάμεσα στα δόντια οκ, αλλά για τα πίσω χωρίς τραυματισμό των ούλων;

Μάλλον εννοείς ότι έχεις πέτρα (η πλάκα είναι κάτι άλλο). Για να σου φύγει η πέτρα (τρυγία γιαι τους λάτρεις της καθαρεύουσας) πρέπει να κάνεις καθαρισμό στον οδοντίατρο. Όσον αφορά την ασφαλή χρήση του νήματος απλά μη βάζεις πολύ δύναμη. Με το νήμα τυλιγμένο στους δείκτες, πιέσε το νήμα προς τα μέσα απαλά. Πρέπει να το κάνεις και για τα δύο δόντια. Όχι μόνο δηλαδή για την πλευρά του ενός δοντιού. Να μην αφήνεις κανένα σημείο χωρίς βούρτσισμα. Γενικότερα, αν ματώνει ένα σημείο εκεί πρέπει να επιμένεις (είναι ένδειξη ουλίτιδας). Στην αρχή με το νήμα τα ούλα θα ματώνουν, αλλά μετά από μερικές θα σταματήσει να πληγώνονται τα ούλα. Πρέπει επίσης να πάει και λίγο κάτω από το δόντι μέσα από το ούλο. Ακούγεται λίγο ανατριχιαστικό αλλα δεν είναι κάτι. Δες αυτό το βίντεο θα σε βοηθήσει με τη χρήση του νήματος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...