Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα με disk error!

Antonisk2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Αρχικά δεν ξέρω αν το θέμα είναι στη σωστή κατηγορία αλλά δεν ήξερα που να το ανοίξω επειδή δεν ξέρω καν που οφείλεται το πρόβλημα! Και εξηγώ... ο υπολογιστής μου αποτελείται από: intel core 2 duo e5300, dfi blood iron p45,4gb ram geil, dvd-rw και 3 σκληρούς δίσκους. Μέχρι στιγμής είχα 2 σκληρούς δίσκους IDE οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι ο ένας μαζί με το dvd-rw στην ide θύρα της μητρικής (καθώς έχει μόνο μία) κ ο άλλος σε ένα pci controller silicon image 0680A (σαν 2ος δίσκος για storage). Πρόσφατα λοιπόν αγόρασα έναν wd δίσκο sata2 και τον έβαλα σαν master στην πρώτη sata θύρα για να έχω το λειτουργικό μου. Εγκατέστησα λοιπόν τα 7 ultimate στον sata και όλα οκ. (Εδώ να προσθέσω πως δεν θυμάμαι αν είχα και 2ο λειτουργικό σε άλλο δίσκο πριν εμφανιστεί το πρόβλημα (καθώς έχω κάνει άπειρα format τον τελευταίο μήνα!!!) και θα σας εξηγήσω τι εννοώ....) Κάποια στιγμή τρώει κόλλημα το pc με bsod και κάνω reset και τότε εμφανίζει το ωραιότατο μήνυμα "a disk error occured" βάζω το cd των windows ξεκινάω repair και δν μου βγάζει κάποιο εμφανές πρόβλημα ότι διόρθωσε. Κάνω chkdsk και μου έβγαλε ότι βρήκε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα αρχείων αλλά δεν έγραφε αν το διόρθωσε ή όχι. Ξεκινάω πάλι το pc αλλά την ώρα που έβρισκε τον δίσκο (τον sata) δεν τον αναγνώρισε κανονικά αλλά έβγαλε το όνομα Bzbzbzbzbzbzbzzbzbzbzbzbzbzbzbzbbzbzzbz!!!!!! :S

Ε για να μην τα πολυλογώ τον έκλεισα για κανά 2ωρο κ τον ξανάνοιξα. βρήκε το δίσκο κανονικά και ξεκίνησε windows. ε από τότε μία δούλευε και μία όχι. έκανα τα πάντα. low level format στον δίσκο, άλλαξα τα jumperakia μήπως έπαιζε τίποτα με τους δίσκους κλπ... Μετά το τελέυταίο format όμως, πρίν κανά 2 βδομάδες είχα τα win στον sata και δούλευε κανονικά το pc, ρολόι! Χτες βράδυ όμως πέρασα τα win 7 64bit στον έναν από τους άλλους 2 δίσκους (οι οποίοι είναι κ οι 2 συνδεδεμένοι στον controller) σαν 2ο λειτουργικό γιατί θέλω και μία εγκατάσταση χωρίς πολλά πολλά add-ons μόνο για games. Σήμερα το πρωί ανοίγω πάλι το pc και όλα ok. Πάω να κάνω update από το windows update και μου βγάζει να κατεβάσω και drivers για τον controller και πατάω να τους περάσει. Ε μετά το επόμενο reboot μου έβγαλε πάλι το ίδιο πράγμα! "a disk error occured" και πάλι ο δίσκος με το όνομα Bzbzbzbzbbz...... κλείνω τον υπολογιστή και τον αφήνω για κάποιες ώρες. τον ανοίγω πάλι και μπαίνει κανονικά στα win. κάνω επαναφορά τον driver για τον controller. πάλι reboot και πάλι τα ίδια! τον αφήνω πάλι για λίγη ώρα και τώρα να'μαι! σας γράφω εδώ!!!! :S:S:S:S

Και ρωτώ τώρα τι στο @#$%$###$ φταίει? Είναι πρόβλημα software? Είναι πρόβλημα hardware? Κάποια ρύθμιση στο bios? Τι στο καλό? Όλοι οι δίσκοι πάντως το τεστ της wd το περνάνε! Εξάλλου ο sata και ο ένας ide που περνάω τα win είναι καινούργιοι, με διαφορά ενός μήνα τους πήρα. Θέμα ρεύματος δεν νομίζω να υπάρχει γιατί το τροφοδοτικό μου νομίζω υπερκαλύπτει το σύστημα μου, 450watt.

Έχει κανένας καμία ιδέα για το τι μπορεί να παίζει?

1000 ευχαριστώ εκ των προτέρων και 1000 συγνώμη για το τεράστιο post!!!

Δημοσ.

Ε τι άλλο να γράψω? Intel core 2 duo e5300, dfi blood iron p45 t2rs, 4gb ram geil, nvidia geforce 9600gt, 3 hard drives western digital (1 sata, 2 ide) 1 dvd-rw nec, 450watt chieftech και ο controller σε pci silicon image 0680a.

Δημοσ.

Νομίζω ναι αυτό, ή τουλάχιστον παρόμοιο. δν θυμάμαι τον έχω 2 χρόνια. τι συσκευή να απενεργοποιήσω? δν έχω τίποτα extra πάνω. Αλλά δν νομίζω να φταίει το τροφοδοτικό. συμπλήρωσα σε μία σελίδα τις συσκευές του pc μου κ μου έβγαλε περίπου 270watt κατανάλωση. Δεν απέχει αρκετά από τα 450?

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι είναι από τα καλά τροφοδοτικά, για καλό το έιχα πληρώσει τουλάχιστον... αλλά εκτός αυτού δεν είπα ότι μπορεί να αποδόσει και τα 450 αλλά τουλάχιστον 350-380 θα μπορεί λογικά. οπότε από τα περίπου 270 που χρειάζεται "θεωρητικά" ο υπολογιστής μου και πάλι έχει διαφορά....

Δημοσ.

Βασικά το σύστημά σου δεν καταναλώνει τόσα, αλλά τέλος πάντων.

Ίσως να παίζει κάτι με τον IDE και τους SATA. Δοκίμασε να αφαιρέσεις τον IDE να δούμε τι παίζει.

Δημοσ.

Κανε ενα reset στο bios βγαζοντας τη μπαταρια για λιγη ωρα απο τη motherboard.;)

Αυτο του χρειαζεται μαλον...

Δημοσ.

Πες μας τι εγινε ρε thread starter...

Εφτιαξε με το bios reset ??

Επειδη το ιδιο προβλημα μου εχει τυχει σε παλιο pc και με reset bios τον εδειχνε μια χαρα μετα το δισκο...

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Sorry alexis333 έχεις δίκιο. Άργησα πολύ να απαντήσω, αλλά όχι επειδή βρέθηκε λύση αλλά γιατί απο τα νευρα μου είχα το pc 2 εβδομάδες σερί ανοιχτό χωρίς καν reboot! Το πρόβλημα συνεχίζεται.... αλλά τώρα μου κάνει κ κάτι άλλο περίεργο... αφαίρεσα τον έναν δίσκο πριν μερικές μέρες οπότε το σύστημα λειτουργεί αυτή τη στιγμή με 2 δίσκους πάνω έναν sata και έναν ide κ ένα dvd-rw, οπότε θέμα ρεύματος δεν νομίζω να είναι όπως επέμενε ο phanispal. Επίσης έκανα και bios reset. Το καινούργιο πρόβλημα τώρα που μου εμφανίζει είναι το εξής: Όταν μπαίνω στα windows 7 32bit τα οποία βρίσκονται στον sata μετά από 2 λεπτά κολλάει όλο το σύστημα ή για να το πω καλύτερα αργεί πάρα μα πάρα πολύ να ανταποκριθεί στο οτιδήποτε κ το μόνο που μπορώ να κάνω μετά από λίγο είναι να του τραβίξω ένα ωραιότατο reset! Μετά το reset μου βγάζει πάλι τον sata σαν Bzbzbzbzbzbzbzbzbzbz..... κ εμφανίζει το κλασσικό a disk error occured! Όταν όμως μπω στα windows 7 64bit (το 2ο λειτουργικό για τα παιχνίδια κυρίως) τότε ο υπολογιστής δουλεύει κανονικότατα! Κ το θέμα είναι το εξής: και οι 2 δίσκοι είναι περίπου 2 μηνών, και οι 2 δίσκοι με το προγραμματάκι της εταιρείας φαίνονται σε άριστη κατάσταση, τα windows στον sata τα έχω περάσει πάνω από 5 φορές και κάθε φορά σχεδόν διαφορετική έκδοση από άλλο δισκάκι ή stickaki κλπ... τι μπορεί να συμβαίνει? είναι πιθανό να είναι πρόβλημα του sata? και αν τον πάω στο πλαίσιο τι να τους πω??? αφού ο δίσκος φαίνεται οκ και δν γρατσουνάει καν.....!!!!! μπορεί να παίζει ρόλο κάποια ρύθμιση του sata?

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Και ναι! μετά από 10 μήνες επανέρχομαι! με το ίδιο πρόβλημα φυσικά! Για να καταλάβετε: το σύστημα παραμένει το ίδιο, το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι ο sata. από wd πήγα σε 3-4-5 (έχω χάσει το μέτρημα πια...) seagate 11ριδες. Βέβαια όλοι ξέρουμε πλέον ότι η συγκεκριμένη παρτίδα είχε από μόνη της προβλήματα, άλλος μου έβγαζε bad sectors άλλος όπως μου έβγαζε το hd sentinel είχε προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ του host και του controller... πάντως όλο κάτι παθαίνανε... αυτή τη στιγμή έχω έναν wd 500άρη. τον έβαλα πριν 2 βδομάδες. όλα μια χαρά στην αρχή πριν από 3 μέρες όμως άρχισε να σκαλώνει κ να μου κολλάει το σύστημα. μετά από κάθε reset μου έβγαζε και ένα διαφορετικό πρόβλημα (mbr error, μου τον έβγαζε στο post ως δίσκο bzbzbzbzbzbzbzbz όπως και πιο παλιά κλπ κλπ...) όταν εκκινούσα το άλλο σύστημα από τον ide κανένα πρόβλημα! Για να μην τα πολυλογώ μπαίνω κάποια στιγμή μετά από ζόρια στα win του sata και το hd sentinel μου πετάει πάλι το ίδιο σφάλμα:Problems occurred between the communication of the disk and the host. No actions needed.

Κάνω firmware update την μητρική, πάλι το ίδιο, βγάζω τον controller με τους ide και ξεκινάω το σύστημα μόνο με τον sata όλα οκ ξεκινάει κανονικά αλλά το hd sentinel συνεχίζει να βγάζει το ίδιο μήνυμα. αφαιρώ τελείως τον controller και βάζω στην ide θύρα της μητρικής τους 2 ide (οπότε τώρα έχω 3 δίσκους πάνω χωρίς dvd-rw) ξεκινάει το pc κανονικά αλλά πάλι το ίδιο σφάλμα από το hd sentinel. Το pc 2 μέρες τώρα δουλεύει με τους 3 δίσκους πάνω και χωρίς τον controller και δουλεύει κανονικά (δεν μου έχει κάνει πρόβλημα κατά το boot δλδ) αλλά το σφάλμα συνεχίζει να υπάρχει. αρχικά σκέφτηκα ίσως κάποια ασυμβατότητα μεταξύ του pci to ide controller και του sata. επίσης έχω σκεφτεί μήπως έχει κάποιο πρόβλημα η μητρική και γι'αυτό μου "καίει" τους sata. Υπάρχει περίπτωση να δίνει κάποια λάθος τάση η μητρική από την sata θύρα? και πως μπορώ να το ελέγξω αυτό? γενικά το περίεργο κατ'εμέ είναι ότι μου βγάζει κάθε φορά πρόβλημα μόνο ο sata δίσκος... έχετε καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Εννοώ αν υπάρχει περίπτωση λόγω βραχυκυκλώματος να περνάει κάποιο "παραπάνω" ρεύμα μόνο στους sata δίσκους και γι΄αυτό να μου τους καίει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...