itvasia Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 γεια σας παιδια ...για ακομη μια φορα χρειαζομαι την πολυτιμη βοηθεια σας....λοιπον το προβλημα μου ειναι οτο εχω κανει μια εργασια σε ενα μαθημα στη σχολη μου ,,το εχω γραψει στο word αλλα ο καθηγητης μου το θελει σε ηλεκτρονικη μορφη...πως μπορω να το γραψω σε ενα cd αλλα οταν το ανοιξει να μπορει ΜΟΝΟ να το διαβασει και τπτ αλλο οπως να το αλλαξει και γενικα να το χρησιμοποιησει ο ιδιος......ευχαριστω εκ των προτερων!!!!!!!!!!!
parsifal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Το σκέφτεσαι σε λάθος επίπεδο. Δεν είναι θέμα «CD μόνο για ανάγνωση». Από τη στιγμή που το αρχείο θα μπορεί να το διαβάσει κάποιος από το CD, θα μπορεί και να το αντιγράψει π.χ. στο σκληρό δίσκο, οπότε ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι υπήρχε κάποια μέθοδος να αποτραπούν αυτά που θες βασισμένη στον τρόπο εγγραφής του CD, δε θα ίσχυε για το αρχείο που βρίσκεται πλέον στο σκληρό δίσκο. Αυτό που μπορεί να δουλέψει είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο κλείδωμα σε επίπεδο format-εφαρμογής. Το Word έχει νομίζω τέτοια δυνατότητα, δες εδώ: http://office.microsoft.com/en-us/word/HA011956981033.aspx
micos000 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Ότι και να κάνεις, από την στιγμή που θα έχει την ευχέρεια να το διαβάσει, θα μπορεί να οικειοποιηθεί οποιοδήποτε μέρος της εργασίας. Ακόμα και σαν screengrab,pdf, κλειδωμένο αρχείο μόνο για ανάγνωση ή ακόμα και εκτυπωμένο να το δώσεις, μπορεί να το αντιγράψει (αν θέλει). Αν θέλεις να κρατήσεις δικαιώματα, θα πρέπει να το δηλώσεις ως πνευματική ιδιοκτησία ή σαν πιο απλή λύση, να στείλεις την εργασία στον εαυτό σου ταχυδρομικός σαν συστημένη επιστολή σε σφραγισμένο φάκελο και να φροντίσεις να είναι εμφανή η ημερομηνία παράδοσης στο ταχυδρομείο (η σφραγίδα δλδ) και να κρατήσεις την απόδειξη παραλαβής. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και δικηγόρο. Είναι λίγο extreme λύση, αλλά αν νομίζεις ότι η εργασία αξίζει λεφτά και φοβάσαι μην στην κλέψουν, να το κάνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.