Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1. Ναι καπου εκει ειναι μια ακριβη προταση της αγορας, συμπεριλαμβανομενου του ΦΠΑ.

2. Τον ηλιακο τον ζητανε και για ηθικο και για πρακτικο λογο. Δε μπορεις να ζητας να βοηθησεις με μια κατασκευη αναννεωσιμης πηγης ενεργειας, και απο την αλλη να μην εχεις ηδη μετατρεψει την πιο ενεργοβορα συσκευη σε ηλιακη, και επισης (πιο πρακτικα) να δινεις μια Α ποσοτητα ρευματος στο δικτυο (επι πληρωμης), και με ενα κλικ στο διακοπτη να το παιρνεις παλι πισω με το θερμοσιφωνα (πληρωνοντας το κιολας στη μιση τιμη). Γνωμη μου, καλα κανουν και το ζητανε.

θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο pournaras. σκεφτείτε ότι ένας ηλιακός ο οποίος θα καταλάβει σε μια ταράτσα 2-4 τετραγωνικά, καλύπτει τις ανάγκες σε ζεστό νερό ολόκληρης οικογένειας. συνεπώς είναι θεμιτό και για την οικογένεια αλλά και για όλη την ενεργειακή πολιτική μιας χώρας (ας μην ανοίξουμε συζήτηση για το αν έχουμε τέτοια πολιτική σαν χώρα) να καλυφθεί αυτή η ανάγκη από μια "συσκευή" με τόσο μικρό ίχνος πάνω στην ταράτσα.

και από την άλλη, σε μια επένδυση (φωτοβολταϊκών) όπου το κόστος βρίσκεται στην τάξη κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, η δαπάνη για ηλιακό είναι πολύ μικρή σε σχέση με τις απολαβές

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις παιδιά.

Κάτι άλλο τώρα: σε επικοινωνία που είχα με μια εταιρεία, πέρα από τις απαραίτητες προϋποθέσεις (ηλιακός θερμοσίφωνας, σπίτι στο όνομα σου), μου είπαν ότι υπάρχει και κάτι άλλο. Αν τα δάνεια σου (συμπεριλαμβανομένου με αυτό που θα πάρεις για τα φωτοβολταϊκα) ξεπερνούν το 40% του εισοδήματος σου, τότε ακυρώνεσαι από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Δεν μπορείς να την κάνεις. Δεν ξέρω αν είναι θέμα τράπεζας ή εταιρείας.

Και θέλω να ρωτήσω: α) αυτό είναι πάγια τακτική όλων των εταιρειών/τραπεζών;

και β) αν ναι, για ποιό λόγο γίνεται έτσι, αφού η τράπεζα εξασφαλίζει τις δόσεις του δανείου από αυτά που θα εισπράττεις από τη ΔΕΗ. Τι φοβούνται; Μήπως πρέπει να το φοβόμαστε κι εμείς ως μικροί παραγωγοί ενέργειας;

Οι απαντήσεις σας, θα με βοηθήσουν πολύ.

Δημοσ.

Ειναι καθαρα λεπτομερειες των τραπεζων αυτες, δυσκολα θα σε διαφωτησει καποιος απο εδω.

Αυτο μονο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι για το 40% ειναι θεμα τραπεζας οπου δε θελει να εχει ενα πελατη με πολλα δανεια τα οποια τελικα δεν θα μπορεσει να ξεχρεωσει (και θα ριχνει το ενα δανειο πανω στο αλλο), οπως επισης και το οτι τα χρηματα της δεη νομιζω δεν θα τα παιρνει κατευθειαν η τραπεζα αλλα θα ερχεται επιταγη στο ονομα σου, και αφου την εξαργυρωσεις θα πληρωνεις το δανειο, οποτε η τραπεζα δεν ειναι καλυμμενη με το αν θα πληρωσεις το δανειο των φωτ/κων, το δανειο για την bmw ή θα τα φας στα λελουδια :-)

Δημοσ.

Μάλιστα. Αυτό με την επιταγή είναι σίγουρο; Νόμιζα ότι τα λεφτά μπαίνουν κατευθείαν στο λογαριασμό σου.

Και αν ναι, η επιταγή που έρχεται στο όνομα σου θα έχει αφαιρεθεί το ποσό του συμψηφισμού, το ποσό δηλαδή που θα πληρώνεις στη ΔΕΗ για το ρεύμα που καταναλώνεις ή θα είναι ακέραιο το ποσό που θα έχεις βγάλει σύμφωνα με την ενέργεια που έχεις παράγει;

Και επίσης, κάθε πότε εισπράττεις από τη ΔΕΗ;

Σόρρυ ρε παιδιά για τις πολλές ερωτήσεις.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

καλά (άσχετο) έβλεπα pournaras και λεγα κατι μου θυμίζει.. ενα thread έκανα να καταλάβω οτι έχεις αλλάξει avatar ;-p

44.. μην αγχώνεσαι θα σου απαντήσουν οταν το δουν και αν ξέρουν..

κανω post γιατι μ ενδιαφέρει και μένα.. οπότε θέλω να βλέπω τυχών εξελίξεις.. δεν έχω κάτι να πώ που δεν έχει ειπωθεί.

Μια διευκρίνηση μάλλον μόνο.. Λένε κάποιοι οτι πουλάς οτι παράγει το σύστημα σου στη ΔΕΗ σε Χ τιμή και μετά οτι καταναλώσεις εσύ το αγοράζεις απο τη ΔΕΗ σε Χ/3.. Κάπως παράλογο μου φαίνεται..

Αν βάλει δηλαδή κάποιος σύστημα για 4-5kWh για παράδειγμα και αυτή είναι και η κατανάλωση του σπιτιού του.. τότε θα έχει κέρδος?

Δημοσ.

ναι.. γι αυτό μου φαίνεται παράλογο.

Πιο λογικό μου ακούγεται αυτό που είπε αν θυμάμαι καλά ο ntinaras στο άλλο thread..

Οτι γίνεται ενα είδος συμψηφισμού παραγωγής/κατανάλωσης και πληρώνεσαι για το υπόλοιπο..

Πάλι έχεις κέρδος αλλα μικρότερο..

Δημοσ.

Δεν ειναι παραλογο αν σκεφτεις οτι ηδη πληρωνει πολυ παραπανω (απο το 0,55) το ρευμα που αγοραζει απο εξω, οπως επισης και το τι προστιμα τρωει για τα εργοστασια λιγνιτη που ακομη διατηρει.

Με την αυξηση των φ/β θα κλεισει καποια εργοστασια, αρα θα γλυτωσει και σε υλικο (καλωδια, ανταλλακτικα κλπ), και σε εργατικο δυναμικο.

Δημοσ.

Ναι το είδα κι αυτό στο άλλο thread και όντως έχει βάση. Αν σκεφτούμε και το οτι θα ανεβάσει τα τιμολόγια κι άλλο τότε στέκει..

Δημοσ.
Ναι το είδα κι αυτό στο άλλο thread και όντως έχει βάση. Αν σκεφτούμε και το οτι θα ανεβάσει τα τιμολόγια κι άλλο τότε στέκει..

Α γεια σου. Ηδη με το θεμα της εισαγωγης αλλα και με τα λιγνιτοεργοστασια, χανει πολλα. Το κακο με αυτα ομως ειναι οτι οσο περνανε τα χρονια, η τιμη (και της εισαγωμενης κιλοβατωρας, αλλα και των προστιμων), θα αυξανεται, παραληλα με τις αυξησεις που θα κανει η ιδια στα τιμολογια της.

Με τα φ/β ομως, δινει σταθερα για 25 χρονια μια τιμη που ειναι μεν πολυ καλη σημερα, αλλα θα παραμενει σταθερη, ενω με τα χρονια η ψαλιδα με τη δεη θα κλεινει με τις αυξησεις που θα κανει αυτη στα τιμολογια της.

Και καπου διαβασα οτι οσο περνανε τα χρονια, τοσο θα πεφτει η τιμη που θα μπαινει στα επομενα συμβολαια, αν δηλαδη κανεις φετος ενα φ/β στεγης και κανεις ενα συμβολαιο με 0,55, σε 5 χρονια αν κανεις την ιδια κινηση, το συμβολαιο μπορει να το κανεις με 0,45.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...