metalmike Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπερα σε ολους. Ολοι πιστευω γνωριζουν πως συμπεριφερονται τα windows μετα απο πολλα εγκατεστημενα προγραμματα και οσο εγκαθιστας να γινονται χειροτερα (κολληματα, conflicts κλπ, αν και δεν ειναι απολυτο αυτο). Σκεφτομουν λοιπον εδω και καιρο αν εστηνα windows χρησιμοποιοντας portable προγραμματα (οσα τουλαχιστον μπορεσω να βρω απο αυτα που χρησιμοποιω) μηπως καταφερνα να μην επιβαρυνω τοσο πολυ το λειτουργικο. Εσεις τι πιστευετε (και τι ισχυει δηλαδη); Mπορει οντως να γινει κατι τετοιο ή θα γινουν ακομα χειροτερα τα πραγματα;
kotsaris03 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπερα σε ολους. Ολοι πιστευω γνωριζουν πως συμπεριφερονται τα windows μετα απο πολλα εγκατεστημενα προγραμματα και οσο εγκαθιστας να γινονται χειροτερα (κολληματα, conflicts κλπ, αν και δεν ειναι απολυτο αυτο). Σκεφτομουν λοιπον εδω και καιρο αν εστηνα windows χρησιμοποιοντας portable προγραμματα (οσα τουλαχιστον μπορεσω να βρω απο αυτα που χρησιμοποιω) μηπως καταφερνα να μην επιβαρυνω τοσο πολυ το λειτουργικο. Εσεις τι πιστευετε (και τι ισχυει δηλαδη); Mπορει οντως να γινει κατι τετοιο ή θα γινουν ακομα χειροτερα τα πραγματα; π.χ αντι να εχεις το Nero κανονικα να το 'χεις σε portable εκδοση, και σε τι βοηθαει??
metalmike Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Σκεφτομαι με το ταπεινο μου το μυαλο πως μονο και μονο με τη μη εισαγωγη εγγραφων στη registry θα δω την εγκατασταση μετα απο καιρο να διατηρειται σε καλη κατασταση. Το εχει δοκιμασει κανεις τελικα να μου πει τις εντυπωσεις του;
xania4ever Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Σκεφτομαι με το ταπεινο μου το μυαλο πως μονο και μονο με τη μη εισαγωγη εγγραφων στη registry θα δω την εγκατασταση μετα απο καιρο να διατηρειται σε καλη κατασταση. Το εχει δοκιμασει κανεις τελικα να μου πει τις εντυπωσεις του; Linux:X Σοβαρά τώρα πρώτα από όλα δεν θα τα βρείς όλα και δεν αξίζει τον κόπο...
antonl Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Από προσωπική εμπειρία, τα windows κυρίως επιβαρύνονται από το σαβουρο-άπειρο-software που εγκαθιστούμε/απεγκαθιστούμε καθημερινά, πολλές φορές έτσι για να δούμε τι κάνει. Κι από διάφορες υπερβολές του στυλ 5 media players, 4 προγράμματα αποσυμπίεσης, 6 tuning προγράμματα, 3 image editors (ασχέτως του ότι το paint είναι υπεραρκετό για τις ανάγκες μας). Πιθανόν ο τρόπος που αναφέρεις να βοηθήσει στο να διατηρήσουν τα windows για περισσότερο καιρό την φόρμα τους. Πάντως πιθανόν να μειωθεί η ευχρηστία κάποιον προγραμμάτων αν δεν εγκαθιστούνται/δε γράφουν τίποτα στη registry, πχ αν δεν έχω στο δεξί click ενός αρχείου την επιλογή για winrar, δεν είναι και πολύ πρακτικό.
metalmike Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Από προσωπική εμπειρία, τα windows κυρίως επιβαρύνονται από το σαβουρο-άπειρο-software που εγκαθιστούμε/απεγκαθιστούμε καθημερινά, πολλές φορές έτσι για να δούμε τι κάνει. Κι από διάφορες υπερβολές του στυλ 5 media players, 4 προγράμματα αποσυμπίεσης, 6 tuning προγράμματα, 3 image editors (ασχέτως του ότι το paint είναι υπεραρκετό για τις ανάγκες μας). Πιθανόν ο τρόπος που αναφέρεις να βοηθήσει στο να διατηρήσουν τα windows για περισσότερο καιρό την φόρμα τους. Πάντως πιθανόν να μειωθεί η ευχρηστία κάποιον προγραμμάτων αν δεν εγκαθιστούνται/δε γράφουν τίποτα στη registry, πχ αν δεν έχω στο δεξί click ενός αρχείου την επιλογή για winrar, δεν είναι και πολύ πρακτικό. Exεις δικιο σε αυτα που λες και στην 1η (ναι ολα αυτα επιβαρυνουν τρελα τα windows) και στη 2η παραγραφο σου. Ειδικα αυτο που ειπες για το winrar δεν το ειχα σκεφτει Aλλα και τα προγραμματα που χρησιμοποιουν το δεξι κλικ αντε να ειναι 2-3 το πολυ απο αυτα που χρησιμοποιω. Απο την αλλη το καλο ειναι πως μπορουμε να δοκιμασουμε οσα portable προγραμματα θελουμε χωρις να "βρωμισουμε" την εγκατασταση των windows, ετσι δεν ειναι;
antonl Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Ναι, αυτό κάνω κι εγώ είτε όταν κάποιο πρόγραμμα θέλω να το χρησιμοποιήσω απλώς εκείνη τη στιγμή είτε σκοπεύω να το χρησιμοποιώ μια φορά στο τόσο. Εντάξει αυτό με το δεξί click το είπα σαν παράδειγμα . Δε χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις. Μη ξεχάσεις να δημιουργήσεις τα αντίστοιχα shortcuts χειροκίνητα (κλασσικά το παθαίνω με media player classic, 7zip και ξεχνώντας ότι τα έχω ήδη, τα ξανακατεβάζω).
tolis_01 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Για δοκιμή μόνο καλά είναι τα portable, αλλά το installed πρόγραμμα θα είναι πιο αξιόπιστο και πιο αποκρίσημο. Εγκατέστησε ότι βασικό χρειάζεται ένα pc και τα πειράματά σου τα κάνεις με portable.
antonl Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Εντάξει εξαρτάται ίσως απ το είδος του προγράμματος και απ την πολυπλοκότητά του, πχ ο εγκατεστημένος mpc τι έχει να μου προσφέρει παραπάνω; Αν και γενικά δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα ούτε καν με το Microsoft Office portable (που φυσικά δεν είναι επίσημη έκδοση).
smilefreeware Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Αρκετό καιρό χρησιμοποιώ portable και μόνο αυτά. Εχω μαζέψει πολλά , τουλάχιστον αυτά που χρειάζομαι και τα έχω τακτοποιήσει με το pstart (http://www.pegtop.net/start/) Ετσι , έχω ένα φάκελλο με όλα αυτά και κάθε φορά που βάζω win σε μηχάνημα απλώς κάνω copy το φάκελλο. Επίσης τα ίδια έχω σε φλασάκι 32GB και έτσι όπου πάω έχω αυτά που δουλεύω. Κυκλοφορεί πλεον οτιδήποτε σε portable. Κατέληξα να εγκαθιστώ λιγότερο από 10 προγράμματα. Σε περίπτωση που θέλω να εγκαταστήσω κάποιο για να δω τι κάνει χρησιμοποιώ 2 μεθόδους. 1. virtualbox (http://www.virtualbox.org/) με virtual λειτουργικά. 2. sandboxie (http://www.sandboxie.com/) Μέσω αυτού τρέχεις οτιδήποτε πρόγραμμα και ενώ δουλεύουν όλα κανονικά τίποτα δεν γράφεται στο pc. Ολα γράφονται μέσα στο φάκελλο c:\Sandbox\
dpurpler Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Περίπου το ίδιο κάνω κι εγώ, μία virtual machine και ξεμπερδεύεις. Μπορείς να κάνεις τα πάντα, εκτός από παιγχνίδια σε μία VM. Μνήμη να έχεις και χώρο στον σκληρό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.