johzaf Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Για να λέμε κάποια πράγματα με το όνομά τους, ο κατασκευαστής δίνει τα κάτωθι χαρακτηριστικά: Manufacturer's Specifications * Bass power output: 188 W * Satellite power output: 4 X 62 W + 69 W (center module) * Frequency response: 33 Hz - 20 kHz * Inputs: 5.1 line or 3 line, auxiliary line in, digital S/P DIF optical and coaxial inputs * Headphone jack: on Control Center (decoder) * Satellites: 7 cm full-range with phase plug * Subwoofer: 25.4 cm (10") woofer * Satellite dimensions: 95 mm X 190 mm X 120 mm (3.7" X 7.4" X 4.7") * Subwoofer dimensions: 330 mm X 337 mm X 460 mm (13" X 13.3" X 18.1") Αυτό σημαίνει ότι έχει ένα ενισχυτή στο subwoofer που είναι 188W και πέντε που είναι από 65W ο καθένας. Φυσικά μη φανταστείς οτι έχει ξεχωριστούς τελικούς για κάθε στάδιο απλά την δουλειά την κάνουν ολοκληρωμένα κυκλώματα. Δηλαδή αν έχω έναν ενισχυτή που είναι 2Χ200W σε καμιά περίπτωση δεν είναι 400W rms απλά είναι δύο ξεχωριστά κανάλια που αποδίδει το καθένα ξεχωριστά 200W.
nickelodeon Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Καλά αυτό με τα Watt είναι λίγο μαϊμουδιά με τις εταιρίες, είναι σαν να λέμε ότι ένας Celeron 3ghz είναι καλύτερος από ένα Pentium 2.6ghz. Όλα εξαρτώνται από τον χώρο που θα τα τοποθετήσεις και το τι θέλεις να κάνεις με αυτά, το THX είναι απαγορευτικό για αναπαραγωγή μουσικής (Περιοδικό HiTECH), είναι ιδανικό για ταινίες, δεν το υποστηρίζουν όλες όμως, αλλά από την άλλη και τα mp3 που έχει ο καθένας μας στο σκληρό του δίσκο και τα συμπιεσμένα DVD με κουτσουρεμένο τον ήχο δεν αποτελούν και την καλύτερη πηγή "κρυστάλλινης απόδοσης". Θα σου πρότεινα να μην δώσεις τόσα λεφτά για ηχεία που θα τα χρησιμοποιήσεις για παιχνίδια και mp3, ένα εκατοσταρικάκι φτάνει. Σε μικρό χώρο τα watt το μόνο που θα κάνουν είναι από ένα σημείο και πάνω να "θολώνουν" των ήχο με αποτέλεσμα να σου δημιουργούν την εντύπωση ότι κάτι δεν ακούγετε αρκετά δυνατά γιατί οι χαμηλές και ψιλές συχνότητες θα καλύπτουν της μεσαίες, που θα σε οδηγήσει στο να σηκώνεις ακόμη περισσότερο την ένταση μέχρι να φτάσεις στο τέρμα με αποτέλεσμα να ακούει όλη η γειτονιά και εσύ να εξακολουθείς να μένεις ανικανοποίητος νομίζοντας ότι σου χρειάζονται περισσότερα watt και φτου και από την αρχή, καινούριο σύστημα ηχείων με περισσότερα watt σε κανα χρόνο. Εκεί που την πατάνε οι περισσότεροι είναι ότι εντυπωσιάζονται από το μπάσο αγνοώντας τα υπόλοιπα συστατικά του καλού ήχου, εκεί ποντάρουν και οι κατασκευαστές αυτής της κατηγορίας ηχοσηστημάτων. Κάνε τον κόπο και ρίξε μια ματιά στο pdf που έχω σαν λίνκ από το HiTECH παραπάνω, αξίζει.
tmjuju Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Στο γράφουν ευγενικά και παραπάνω. Πήγαινε δες/άκου μικρά Monitor ηχεία. Ναι 2.0 αυτό που λες ότι δε θες παρόλο που πιθανά δεν έχεις ακούσει αντίστοιχα συστήματα. Απέφυγε τα 5.1 εάν δεν έχεις χώρο για να τα στήσεις σωστά. Τέλος εάν θές 2.1 υπάρχουν και τέτοιες λύσεις… http://www.thomann.de/gr/fostex_pm05sub_bundle.htm Αλλά η καλύτερη συμβουλή όσο και εάν την αποφεύγεις είναι να πάς να ακούσεις ηχεία πριν να αγοράσεις… Όπως και με τις οθόνες – τις βλέπουμε Όπως με τα ποντίκια – τα χουφτώνουμε Κ.ο.κ.
stelios_ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 εγω σαν κατοχος των logitech z-5500 μπορω να πω οτι ακομα και σε παρτυ εχω την ενταση που χρειαζομαι και με το παραπανω αφου παντα μαρεσε η δυνατη μουσικη και αυτα τα ηχεια δεν τα εχω βαλει στο τερμα γιατι απλα δεν χρειαζεται .. προσοπικα τα εχω ολα μπροστα μου διοτι το μονο που με ενδιαφερει ειναι η δυνατη μουσικη και οχι η αισθηση του 5.1 ..εξαλου αν θελω να δω ταινιες ανοιγω και το 2ο σετακι που εχω στην πισω μερια του δωματιου και αποτελεσμα 10.2 ( ελεος ) χεχε... και μην με πειτε καγκουρα γιατι το 2ο σετακι μου το κανανε δωρο γιατι παντα τα ηθελα αλλα η γιαγια μου δεν ηξερε οτι τα ειχα ηδη παρει χεχε. το μονο προβλημα που ομως πολοι λενε οτι εχουν ειναι το προβλημα του κοντρολ το οποιο χαλαγε συνεχως στης παλιες εκδοσεις .. τωρα βεβαια δεν γνωριζω γιατι εγω που τα εχω ανοιχτα ολο το 24 ωρο δεν εχω κανενα προβλημα ... οποτε και εγω σου προτεινω τα logitech εκτος και αν δεν σε καλυπτουν ... καλο θα ηταν να τα δοκιμασεις σε καπιον που να τα εχει πριν τα αγορασεις
tmjuju Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Για να ονομάσουμε ένα σύστημα 5.1 ή 10.2 δε νομίζω ότι αρκεί να μετρήσουμε τις μονάδες. Αλλά πρώτα από όλα να δούμε τη γεωμετρία του συστήματος. Εντωμεταξύ, στην περίπτωση που τα έχεις όλα μπροστά σου, τι παίζει το κάθε ένα? Το ίδιο ή βάζεις και pseudo-surround … γατί μη ξεχνάμε ότι ακόμα και αυτό θεωρεί ότι έχεις ορθή γεωμετρία και ο αλγόριθμος είναι μαθηματικός… Όσο για τις εντάσεις που λες… μπορείς να έχεις εντάσεις μεγαλύτερες με μακριότερο κόστος. Ειδικά εάν δε σε ενδιαφέρει καθόλου η ποιότητα.
moldovan20 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Tα ηχεια ειναι κατι που θα σου μεινει και εαν θες ενα πολυ ποιοτικο συστημα 5.1 κοιτα για crystal audio και roister στα 400-500€ σε συνδιασμο με ενα πολυ καλο ενισχυτη π.χ yamaha. Εγω ποσα χρονια ειχα το ηχοσυστημα onkyo που ειχαν αγορασει οι γονεις μου πριν 15 χρονια.
Panostheone Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Xmmmm ευχαριστώ παιδιά θα το κοιτάξω.Περιμένω και άλλες πληροφορίες αν θέλετε.
evkar Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 προσωπικά θα συμφωνήσω με την πρόταση που έγινε παραπάνω , δηλ. http://www.thomann.de/gr/fostex_pm05sub_bundle.htm ,σίγουρα δεν είναι φτηνά , αλλά καμμία σχέση με ήχοpc "απαριές" τύπου Logitech κλπ.
FaRMaKhs Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Καταρχας να ξεκαθαρισουμε κατι:Η μουσικη ακουγεται stereo To οτιδηποτε αλλο ειναι τρυπα στο νερο για το συγκεκριμενο αντικειμενο, συστηματα 3.2.1,4.0,5.1,6.1,7.1,7.2.10.1,10.2,11,2 ειναι για τελειως διαφορετικη χρηση!Δε μπορεις να απαιτεις απο ενα συστημα 5.1(ποσο μαλλον για PC)να σου αποδωσει σωστα τη μουσικη στο χωρο(και ειδικα χωρις να εχει γινει μελετη αρμονικων κ.α dedicated room πχ). Οσο για τα Watts που υποθηκαν ανωτερω δεν εχουν καμια σημασια οσο αφορα τη δυναμη(την ενταση του αναπαραγομενου ηχου)αυτων.Σημασια εχουν 1ον Τα dB ευαισθησιας του ηχειου και 2ον το ωμικο φορτιου του ηχειου(του τεστιν ποσο ευκολοδηγητο ειναι αυτο 8 Ohm ας πουμε ειναι μια χαρα).Γιαυτο και ακους καποια συστηματα με λαμπατους ενισχυτες 2Χ20 πραγματικα Watt και νομιζεις οτι καποιος σου κανει πλακα(για να μην θιξω το ποιοτικο αποτελεσμα αυτων). Οποτε αν θελεις απλα και μονο να κανεις το κεφι σου στο χωρο σου και δεν σε ενδιαφερει κατα ποσο ποιοτικο ειναι το αποτελεσμα πανω στη μουσικη που ακους προσωπικη μου γνωμη ειναι να παρεις ενα συστηματακι Logitec 70-80Ε 5.1 για τα games σου και να τελειωνει εκει!ΑΝ θες να το πας παραπερα και να εκμεταλευτεις αυτα που μενουν αν θα επερνες τα Z-5500 μπορεις να τα δωσεις για ενα ζευγαρι καλα ακουστικα(βλεπε ΑΚG) και εναν μικρο tripath για να τα οδηγησεις ετσι ωστε να ακους σωστα τη μουσικη που σου αρεσει κ ετσι μ'ενα σμπαρο 2 τριγωνια Ποσος βεβαια δεν υπονοω οτι τα z-5500 δεν ειναι ενα πολυ καλο συστημα για συγκεκριμενη χρηση ομως, τη δουλεια σου τι κανεις απλα το θεμα ειναι το κατα ποσο σωστα η οχι Προσωπικα εγω στο PC ακουω μουσικη και μονο απο αυτα Αν σε ενδιαφερει το οτιδηποτε απο τα ανωτερο pm me
kostas-elena Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 FaRMaKhs ωραιο ηχοσυστημα να πω κι εγω δυο κουβεντες σχετικα με το θεμα κατ αρχην αν κανουμε μια προσεγγιση του προβληματος με high-end κριτηρια θα δουμε οτι η υψηλη ποιστοτητα στην αναπαραγωγη του ηχου ΔΕΝ ειναι εφικτη σε υπολογηστες εκτος αν η πηγη μας(του ακουστηκου σηματος ειναι bluray προερχομενο απο PC η αρχειο ηχου ΔΙΧΩΣ συμπιεση mp3 κλπ). Δεν μπορεις να εχεις απαιτησεις απο τα ηχεια αν η πηγη παραμορφωνει το σημα,βεβαια υπαρχει η λυση του εξωτερικου μετατροπεα (analog to digital DAC)που προανεφερε ενας αλλος φιλος. Η αναπαραγωγη του ηχου ειναι επιστημη!(ηλεκτρακουστική) και το θεμα δεν ειναι οτι ειναι επιστημη,το θεμα ειναι οτι ειναι πολλες επιστημες μαζι(ακουστηκη,ατοχη υλικων, ενα tweeter αναπτυσει δεκαδες φορες μεγαλητερη επιταχυνση 50 η 70 του g (επιταχυνση της βαρυτητας). !!!!!!!! για να αναπτυξει τις υψηλες συχνοτητες,γνωση φυσικης,χημειας,ηλεκτρονικων για το γροσσοβερ αλλα και γνωσεις επιπλοποιου για την σωστη κατασκευη της καμπηνας αν υπαρχει,αυτα που αναφερω ειναι ενδεικτικα). Και φυσικα ΔΕΝ μηλαμε για πολληκαναλες ηχογραφησεις αυτες ειναι απαγορευτικες!!!! Ξεχαστε 5,1 καναλια THX και τις λοιπες μπουρδες, π.χ μια δικαναλη ηχογραφηση με τεχνικη bloomlein (δεν ξερω αν το εγραψα σωστα) ειναι ΕΞΕΠΕΡΑΣΤΗ στην ανασπαραγωγη της ηχιτικης σκηνης (sound stage)οσοι εχουν ακουσει ηλεκτροστατικα ηχεια και ηλεκτροδυναμηκα ηχεια που αφησανε εποχη αντιλαμβανονται τι λεω (spendor SP 1 η τα μονιτορ του BBC, apooge κλπ). Και ας παμε σε αλλον παραγοντα απ τους πολλους αλλα εξαιρετικα συμαντικους τον χωρο και την τοποθετηση οταν καθομαστε μπροστα στον υπολογιστη ΔΕΝ εκπληρωνουμε ουτε στο ελαχιστο τις προδιαγραφες ενος κατασκευαστη τουλαχιστον για την αποκριση συχνοτητας των ηχειων για να μην συνεχισω και αναφερθω και στην γεωμετρια του χωρου οπου γινετε η αναπαραγωγη. Να μην μηλησουμε για την ισχυ των ηχειων το γνωστο παραμυθι.....εκει η πλειοψηφεια των κατασκευαστων μας δουλευει κανονικα γιατι μας λεει την μιση αληθεια να μην το αναπτυξω θα με παρει πολλη χρονο. Εξαιρετικη λυση ειναι τα ηχεια που ανεφερε ο φιλος crystal audio,roister οι μηχανικοι των εταιριων αυτων ξερουν καλα τι θα πει π.χ ''αντισταθμηση τις μηγαδικης αντιστασης του φορτιου'',ρυθμοι αποκοπης μεγαφωνων και την θεωρια των παθητικων φιλτρων γενικοτερα,τους θεωρω εξιοπιστους και σοβαρους. Οταν σχεδιαζονται ηχεια δεν πρεπει να λαμβανονται υπ οψιν κριτηρια ντιζαιν η λαιφσταιλ.....
MasterX Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 εχω πανω απο 4 χρονια τον ηχο του PC μου σε ένα ενισχυτή Pioneer A/V VSX-D511 (5x100 watts) και ηχεία Roister HT 2000 5.1 (6x80 watts) μεσω της ψηφιακης εξοδου της Soundblaster Audigy. Τα εχω κατευχαριστηθει..!!! Ο ηχος ειναι αρκετα καλός για τα γουστα μου. Μου στοίχισε 750 το πακετο ενισχυτής-ηχεία με μια εκπτωση-προσφορα (κοστιζαν κοντα στα 950 τοτε). Ειναι η καλύτερη αγορα που εχω κάνει... Δεν ειναι οπως το PC που μετα απο 3-5 χρονια ειναι για αλλαγη ολοκληρο. Ειναι κατι που σου μενει και το κρατας ανετα 10 χρονια και κανεις καλύτερη αποσβεση των χρηματων που θα δωσεις.. Αν σκεφτεις οτι μπορει για το PC να δωσεις και τα διπλά, νομιζω οτι αξιζει για καποιον που ενδιαφέρεται για τον ηχο.
FaRMaKhs Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Σαφεστατα και δεν μιλισα για Hi-ENd συστημα ουτε καν προσεγγιση αυτα που προτεινα ανωτερω εντασωντε στη σφαιρα του Hi-Fidelity Και οπως θα προσεξες πιστευω εκανα αναφορα πως προυποθεση ειναι να ειναι προσεχμενα γραμμενη η μουσικη στο PC ας πουμε ενα mp3 με δειγματολειξια στα 320Kbps ειναι αρκετα κοντα στο AudioCD και ακουγεται καλα! Δε πιστευω πως ειναι τρελο εξοδο ενας μικρος tripath 100Ε και ενα καλο ζευγαρι ακουστικα αλλα 100Ε ουτε κατι εξεζητημενο γιαυτο και μιλησα γιαυτο το πακετο ως entrylevel στο Hi-Fi. edit:@Panostheone ειδα σε αλλο ποστ οτι ψαχνεις βασεις που σημαινει οτι τα τσιμπισες καλοδουλευτα λοιπον
savvas1340 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 προσωπικά θα συμφωνήσω με την πρόταση που έγινε παραπάνω , δηλ. http://www.thomann.de/gr/fostex_pm05sub_bundle.htm ,σίγουρα δεν είναι φτηνά , αλλά καμμία σχέση με ήχοpc "απαριές" τύπου Logitech κλπ. Ωραια τα fostex αλλα γιατι να χαραμισει 600ε βαζοντας τα σε ενα realtek του κιλου-που φανταζομαι οτι ειναι εφοδιασμενη η μητρικη του.....(φυσικα χρειαζεται και ενας ραδιοενισχυτης για οδηγος) ενα καλο σετακι ειναι αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522561 http://www.odes.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=2052&category_id=28&option=com_virtuemart&Itemid=5 http://www.odes.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-sound.tpl&product_id=2986&category_id=170&option=com_virtuemart&Itemid=5 http://www.odes.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=457&category_id=8&option=com_virtuemart&Itemid=5 η τιμη μπορει να ξεφευγει αλλα δεν θα πανε χαμενα τα ευρω σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.