Manos83 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Έχω ενα σκληρό WD 250GB ο οποίοσ γυρνάει κανονικά αλλα δέν τον βλέπει το pc (τον συνδέω εξωτερικά). Έχω αλλάξει καλώδια, κουτιά αλλα πάλι τίποτα ενώ ακούγετε οτι γυρνάει κανονικά. Υπάρχει κανένα πρόγραμα που να μπορέσω να τον ανοίξω???
zanzavar Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Ο σκληρός που έχεις είναι εξωτερικός? Αν ναι, είχα και εγώ έναν εξωτερικό που αντιμετώπισα τα ίδια. Η αιτία ήταν ότι είχε χαλάσει ο adaptor sata-->usb. Έτσι μία μέρα είπα να τον συνδέσω με την μητρική σαν sata να δω αν λειτουργεί, και φυσικά λειτουργούσε κανονικά. Δηλαδή είχε χαλάσει το μέρος του adaptor που αναλάμβαναι την μεταφορά δεδομένων, η τροφοδοσία με ρεύμα λειτουργούσε κανονικά. Λύση: αγόρασα νέα θήκη. Δοκίμασε να δεις αν τον βλέπει όταν τον συνδέεις απευθείας στη μητρική χωρίς παρεμβολή καποιου άλλου μέσου και με τροφοδοσία απευθείας από το τροφοδοτικό στον σκληρό.
Manos83 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Ο σκληρός που έχεις είναι εξωτερικός? Αν ναι, είχα και εγώ έναν εξωτερικό που αντιμετώπισα τα ίδια. Η αιτία ήταν ότι είχε χαλάσει ο adaptor sata-->usb. Έτσι μία μέρα είπα να τον συνδέσω με την μητρική σαν sata να δω αν λειτουργεί, και φυσικά λειτουργούσε κανονικά. Δηλαδή είχε χαλάσει το μέρος του adaptor που αναλάμβαναι την μεταφορά δεδομένων, η τροφοδοσία με ρεύμα λειτουργούσε κανονικά. Λύση: αγόρασα νέα θήκη. Δοκίμασε να δεις αν τον βλέπει όταν τον συνδέεις απευθείας στη μητρική χωρίς παρεμβολή καποιου άλλου μέσου και με τροφοδοσία απευθείας από το τροφοδοτικό στον σκληρό. Tον δοκίμασα σε 2 θήκες και σε ενα καλώδιο αλλα πάλι τίποτα. Κάποια θήκη τον είδε μετά απο 15 λεπτά αλλά οταν πατούσα να δω τα περιεχόμενα δεν άνοιγε και κολλούσε..
zanzavar Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Tον δοκίμασα σε 2 θήκες και σε ενα καλώδιο αλλα πάλι τίποτα. Κάποια θήκη τον είδε μετά απο 15 λεπτά αλλά οταν πατούσα να δω τα περιεχόμενα δεν άνοιγε και κολλούσε.. Άρα ο σκληρός είναι SATA/SATA2, σωστά? Δηλαδή τον σύνδεσες απευθείας στην μητρική και δεν τον είδε? Τότε έχει πρόβλημα ο σκληρός (η πλακέτα του το πιό πιθανό) και δε νομίζω να υπάρχει λύση που το διορθώνει (εκτός αν σκεφτείς το ενδεχόμενο αλλαγής πλακέτας με αμφίβολα αποτελέσματα). Ένα άλλο ενδεχόμενο ίσως είναι και η τάση τροφοδοσίας. Υπάρχουν καλώδια USB για σύνδεση σκληρών που έχουν στο ένα άκρο 2 USB male και στο άλλο 1 USB male. Αυτό είναι για να δίνουν περισσότερο ρεύμα στον σκληρό. Ψάξε να βρείς κάποιο και δοκίμασε αν φταίει αυτό. Προσωπικά δε πιστεύω να φταίει η τροφοδοσία αλλά ποτέ δε ξέρεις....
Manos83 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Άρα ο σκληρός είναι SATA/SATA2, σωστά? Δηλαδή τον σύνδεσες απευθείας στην μητρική και δεν τον είδε? Τότε έχει πρόβλημα ο σκληρός (η πλακέτα του το πιό πιθανό) και δε νομίζω να υπάρχει λύση που το διορθώνει (εκτός αν σκεφτείς το ενδεχόμενο αλλαγής πλακέτας με αμφίβολα αποτελέσματα). Ένα άλλο ενδεχόμενο ίσως είναι και η τάση τροφοδοσίας. Υπάρχουν καλώδια USB για σύνδεση σκληρών που έχουν στο ένα άκρο 2 USB male και στο άλλο 1 USB male. Αυτό είναι για να δίνουν περισσότερο ρεύμα στον σκληρό. Ψάξε να βρείς κάποιο και δοκίμασε αν φταίει αυτό. Προσωπικά δε πιστεύω να φταίει η τροφοδοσία αλλά ποτέ δε ξέρεις.... Ο δίσκος είναι ide (οχι sata). Αν τον αφήσω πολύ ωρα συνδεμένο τον βλέπει αλλά δεν με αφήνει να τον ανοίξω, κολλάει... Μπορώ να τρέξω κάποιο πρόγραμμά να διορθώσει τυχών προβλήμα που υπάρχει??? Ή εστω να πάρω κάποια αρχεία απο μέσα???
phanispal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Έχεις άλλη IDE συσκευή στο ίδιο κανάλι; Πώς έχεις ορίσει το δίσκο;
Manos83 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Έχεις άλλη IDE συσκευή στο ίδιο κανάλι; Πώς έχεις ορίσει το δίσκο; Δεν υπάρχει αλλη ide συσκεύη...Ο συγκεκριμένος ειναι συνδεμένος εξωτερικά με usb.
zanzavar Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δεν υπάρχει αλλη ide συσκεύη...Ο συγκεκριμένος ειναι συνδεμένος εξωτερικά με usb. Αυτό σου λέμε.... Σύνδεσέ τον εσωτερικά στον υπολογιστή σου να δεις αν λειτουργεί κανονικά. Πως αλλιώς θα καταλάβεις αν φταίει ο σκληρός ή το USB??????
Manos83 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Τον έβαλα στο σταθερό και ανοίγοντας τον έβγαλε το παρακάτω μήνυμα: Τον δίσκο τον εμφάνησε στον "Ο υπολογιστής μου" αλλά οταν πατάω να δω τα περιεχόμενα μετά απο λίγο μου λέει οτι ο δίσκος δεν είναι διαμορφωμένος και αν θέλω να του κάνω διαμόρφωση...
zanzavar Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Μάλιστα...Δοκίμασε να κάνεις boot από ένα liveCD με linux και να πάρεις έτσι τα αρχεία σου. Μετά κάντου ένα format να στρώσει. Εγώ αυτό θα έκανα, άν κάποιος άλλος ξέρει/έχει να προτείνει κάτι άλλο θα ήθελα να το ακούσω και εγώ.
Manos83 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Μάλιστα...Δοκίμασε να κάνεις boot από ένα liveCD με linux και να πάρεις έτσι τα αρχεία σου. Μετά κάντου ένα format να στρώσει. Εγώ αυτό θα έκανα, άν κάποιος άλλος ξέρει/έχει να προτείνει κάτι άλλο θα ήθελα να το ακούσω και εγώ. Θα το δοκιμάσω και αυτό. Εχω ανοίξει αρκετές φορές δίσκους που έχουν μπλοκάρει αλλά αυτό με εχει απογοητεύσει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.