Προς το περιεχόμενο

3D TV ! Ξεκκίνησε δορυφορικά

StavrosD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τυχαία ενώ έκανα zapping βρήκα αυτό το κανάλι: 3DSATTV.

Δείχνει ταυτόχρονα 2 εικόνες, σχεδόν ίδιες αλλά είναι ουσιαστικά η εικόνα που αντιστοιχεί στο κάθε μάτι.

Εδώ ένα παράδειγμα

http://www.marcush.de/2009/03/15/3d-switch-testet-3d-fernsehen-auf-eurobird-9/

Θα ψάξω για λεπτομέρειες αύριο. Αν ξέρει κάποιος γερμανικά ας βοηθήσει γιατί δεν ξέρω και πρέπει να βρω στα αγγλικά πληροφορίες.

Δημοσ.

Σταύρο, αν μπορείς να κάνεις capture το transport stream ή έστω σε ενα avi αρχείο θα σου ήμουν ευγνώμων μιας και έχω στερεοσκοπική οθόνη και θα ήθελα να δοκιμάσω την ποιότητα με τα ειδικά γυαλιά.

Δημοσ.

Θα γράψω μερικά λεπτά και θα τα ανεβάσω κάπου.

Μόλις ανέβασα ένα βιντεάκι:

http://rapidshare.com/files/321101808/3DSatTV_Current_20091215_105401__1.ts

Τώρα ανεβάζω και ένα λίγο μεγαλύτερο με μπάσκετ.

Το κανάλι είναι "free to air" σε όλη την ευρώπη, οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα.

Δημοσ.

Δεν τίθεται θέμα πνευματικών δικαιωμάτων μιας και είναι FTA το κανάλι όπως είπες. Τώρα το κατεβάζω και θα σου πώ εντυπώσεις απο το 3D εφφέ του στη στερεοσκοπική οθόνη μου. Το μπάσκετ μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον! Σε ευχαριστώ πολύ! Άσε που είναι και πρωτιά του insomnia να έχει capture απο το Transport Stream του Eurobird 9Ε 3DSwitch!!! :-)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:16 ----------

Απίστευτο!!! Ειλικρινά απίστευτο! Σε μια στιγμή τα χέρια της κοπέλας βγαίνουν όντως έξω απο την οθόνη. Αν και δεν είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα, είναι εντυπωσιακό. Περιμένω και το μπασκετάκι αν δεν σε κουράζω. :-)

Δημοσ.

Με τον media player classic και ffdshow παίζει μια χαρά.

Αν θες κατέβασε το CCCP που έχει όλα τα codec μαζί.

Δεν θα δεις πάντως τίποτα ιδιαίτερο σε απλή οθόνη, μόνο 2 χωριστά βίντεο αριστερά/δεξιά.

Προσπαθώ να ανεβάσω και ένα βιντεάκι με μπάσκετ, αλλά δυστυχώς από το πρωί αποσυνδέεται συνεχώς το router μου και μπορώ, μάλλον λόγω των κεραυνών. Θα ξαναδοκιμάσω μόλις σταθεροποιηθεί η γραμμή.

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ Stereoscopic Player 1.5.2 απο το λινκ που έδωσε ο Σταύρος. Ναι, απαιτούνται είτε αναγλυφικά γυαλιά για να πάρεις μια πρώτη αίσθηση του 3D. Όμως στην αναγλυφική μέθοδο, τα χρώματα είναι αλλοιωμένα και προκαλείται πονοκέφαλος και ζαλάδα μαζί με προβληματική όραση για μερικά λεπτά αφού βγάλουμε τα γυαλιά. Για να δεί κάποιος το βιντεάκι σωστά απαιτείται η λύση των γυαλιών της Nvidia και μαζί με αυτά η χρήση ενός προβολέα ή οθόνης 3D που τρέχουν στα 120Hz για να συγχρονιστούν με τα γυαλιά. Άλλες μέθοδοι περιλαμβάνουν τη χρήση 2 DLP προβολικών ο ενας πάνω απο τον άλλο και ευθυγραμμισμένων ως προς το πανί προβολής, τη χρήση silver screen (ασημί πανί ή έτοιμο ή βαμμένο με ειδική βαφή που διατηρεί την πόλωση του φωτός) , τη χρήση 2 πολωτικών φίλτρων, ενα για κάθε προβολέα και τη χρήση γυαλιών είτε γραμμικής πόλωσης είτε κυκλικής ανάλογα με τα φίλτρα που έχουμε τοποθετήσει στα προβολικά μας. Τα γυαλιά αυτά είναι σαν τα γυαλιά του Allou 4D (linear polarization) είτε σαν τα γυαλιά του Village 3D Real-D (circular polarization) και κοστίζουν ελάχιστα. Η λύση της Nvidia αν και θεωρείται καλύτερη ως προς το 3D Effect μπορεί να προκαλέσει τρεμόπαιγμα (flickering) και ειδώλων (ghosting) λόγω αποσυγχρονισμού με τα displays που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Είναι γνωστά τα προβλήματα και με τις 2 υπάρχουσες 120Hz οθόνες της Samsung και της Viewsonic. Το 2010 φέρνει το 3D μαζί του, και στους κινηματογράφους και στα σπίτια μας. Εμείς απλά πρέπει να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε ώστε να βγούν αρκετά αξιόπιστα στερεοσκοπικά συστήματα στην αγορά που θα είναι προσιτά όχι μόνο για εναν (Nvidia 3D Vision με 150 ΕΥΡΩ ανα τεμάχιο) αλλά για όλη την οικογένεια και να έχουν αξιορπρεπή απόδοση , ξεκούραστα χωρίς προβλήματα ιδιαίτερου ghosting και χρωματικής αλλοίωσης.

Υ.Γ.: Warewolf, τα γυαλιά που μας έδειξες στο λινκ απαιτούν την αγορά οθόνης ή προβολέα 120Hz, μόνα τους δεν λειτουργούν. Αν έχεις CRT οθόνη που φτάνει τα 100Hz πολύ πιθανό να καταφέρεις το setup και να δείς πολύ καλό 3D!

Δημοσ.

Μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας ένα απλό στερεοσκόπιο και να πάρετε μια ιδέα πως είναι η τρισδιάστατη εικόνα του video.

Μπορετέ να φτιάξετε κάτι τέτοιο ακόμα και από χαρτόνι

stereoscope%20%28chris%20fluke%29%20%28small%29.jpg

vmgni.jpg

Απλά εκεί που μπαίνει η φωτογραφία εσείς θα έχετε την οθόνη με το 2πλό video.

Και μην βάλετε το video full screen, βάλτε το σε μικρό παράθυρο στην αρχή έτσι ώστε ο εγκέφαλό σας να συνθέσει εύκολα την 3d εικόνα.

Καλό εεεεε :shock:

Δημοσ.

Το πρόγραμμα που έστειλα στο Link νομίζω μπορεί να σου ρυθμίσει τα χρώματα της εικόνας για τα περισσότερα είδη γυαλιών. Δεν βρήκα όμως ακόμα τρόπο να το χρησιμοποιήσω. Θα το ψάξω αργότερα γιατί τώρα τρέχω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...