Physics_Rulez Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Χρησιμοποιώ εδώ και καιρό το Dropbox. Είναι πολύ ωραίο προγραμματάκι, πραγματικά μου έχει λύσει τα χέρια με τη μεταφορά αρχείων από το γραφείο στο σπίτι κτλ. Πρόσφατα δημιούργησα shared folder με 2-3 φίλους. Έχω δηλαδή ένα φάκελο κοινό στο pc μου και ότι ρίχνω μέσα εγώ γίνεται αυτόματο upload από το pc μου στο server του Dropbox και download από κει στο pc του φίλου μου κ.ο.κ. Κάποιες φορές παρατηρώ το εξής: Κάνω copy paste στο φάκελο του Dropbox ένα μεγάλο αρχείο πχ 100MB. Αντί να περιμένω κάποια λεπτά να το κάνει upload, το κάνει μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου!!! Στην αρχή είπα "ε, πρόβλημα θα έχει, αποκλείεται να έγινε", κι όμως μπαίνοντας στο web interface του Dropbox το αρχείο ήταν εκεί (και την ίδια στιγμή κατέβαινε στο pc του φίλου μου.) Σήμερα έγινε το ίδιο με 6-7 mp3 από ένα album. Ανέβηκαν μέσα σε 2 δευτερόλεπτα. Η Γραμμή μου έχει 1Mbit upload, συνήθως κάνω upload με 100KB/s Οπότε όσο να ναι θα έπρεπε να περιμένω έστω κάποια λεπτά... Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι κάνει έλεγχο στο checksum του κάθε αρχείου και αν το έχει ανεβάσει οποιοσδήποτε άλλος χρήστης τότε σε γλυτώνει από το upload. Λέτε να παίζει κάτι τέτοιο?
twiner Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Χωρίς να ξέρω, λέω: το ότι το αρχείο εμφανιζόταν στο web interface δε σημαίνει απαραίτητα ότι είχε ανεβεί στο server του dropbox. Εκτός κι αν το τσέκαρες. Μπορεί αρχικά να υπολογίζει το checksum όπως λες, και καθώς κάνει sync στους διάφορους φακέλους του χρήστη, να σώζει και στο server. Τι γίνεται π.χ. αν πριν κατεβεί το αρχείο στο φίλο σου (ενώ το αρχείο φαίνεται στο web) εσύ αποσυνδεθείς; [edit]η δική σου ερμηνεία πάντως μου φαίνεται εξυπνότερη.
Physics_Rulez Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Τελικά είναι αυτό που έλεγα!!! Δεν κάνει όμως crc check όπως νόμιζα, κάνει sha256 check το οποίο έχει πολύ περισσότερους μοναδικούς συνδυασμούς από το crc. http://forums.dropbox.com/topic.php?id=1449 Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.
kotsaris03 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Τελικά είναι αυτό που έλεγα!!! Δεν κάνει όμως crc check όπως νόμιζα, κάνει sha256 check το οποίο έχει πολύ περισσότερους μοναδικούς συνδυασμούς από το crc. http://forums.dropbox.com/topic.php?id=1449 Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Καλησπέρα έκανα Account στο Drop box μπορείς να μου πεις με λίγα λόγια τι κάνει αν θέλεις?
Physics_Rulez Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 EEEEE, δε μου είπες να σου στείλω πρόσκληση!!!! (με κάθε πρόσκληση κερδίζεις 250MB) Εγκαθιστάς το Dropbox σε 2-3-ν υπολογιστές. Δημιουργεί ένα φάκελο με υποφακέλους όπου θες εσύ. Ότι ρίξεις μέσα σε αυτούς τους φακέλους γίνεται upload στον server του Dropbox. Όταν λοιπόν ανοίξεις το άλλο σου pc το οποίο έχει συνδεδεμένο το Dropbox με το λογαριασμό σου, τα αρχεία που ανέβασες πριν θα κατέβουν, και ο Φάκελος θα συγχρονιστεί. Είναι πολύ απλά ένας φάκελος που έχεις παντού μαζί σου. Από κει και πέρα ότι αρχεία ρίξεις μέσα στο My Dropbox\Public μπορείς να δώσεις link για κατέβασμα σε οποιονδήποτε με δεξί click και "Copy public link". Τέλος μπορείς να φτιάξεις κοινόχρηστο φάκελο με φίλους και συνεργάτες για να μοιράζεστε αρχεία. Με έχει βολέψει πάρα πολύ με έγγραφα, mp3, portable apps και εφαρμογές διαχείρισης κωδικών όπως το keypass. Ότι κωδικούς προσθέσω στο keypass στο γραφείο έρχονται και στο σπίτι
flik Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Εξαιρετικό πρόγραμμα είναι, αυτό με το sha256 είναι εντυπωσιακό και πανέξυπνο νομίζω. Θα το τσεκάρω με κανά mp3
kotsaris03 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 EEEEE, δε μου είπες να σου στείλω πρόσκληση!!!!(με κάθε πρόσκληση κερδίζεις 250MB) Εγκαθιστάς το Drop box σε 2-3-ν υπολογιστές. Δημιουργεί ένα φάκελο με υποφακέλους όπου θες εσύ. Ότι ρίξεις μέσα σε αυτούς τους φακέλους γίνεται upload στον server του Drop box. Όταν λοιπόν ανοίξεις το άλλο σου pc το οποίο έχει συνδεδεμένο το Drop box με το λογαριασμό σου, τα αρχεία που ανέβασες πριν θα κατέβουν, και ο Φάκελος θα συγχρονιστεί. Είναι πολύ απλά ένας φάκελος που έχεις παντού μαζί σου. Από κει και πέρα ότι αρχεία ρίξεις μέσα στο My Drop box\Public μπορείς να δώσεις link για κατέβασμα σε οποιονδήποτε με δεξί click και "Copy public link". Τέλος μπορείς να φτιάξεις κοινόχρηστο φάκελο με φίλους και συνεργάτες για να μοιράζεστε αρχεία. Με έχει βολέψει πάρα πολύ με έγγραφα, mp3, portable apps και εφαρμογές διαχείρισης κωδικών όπως το keypass. Ότι κωδικούς προσθέσω στο keypass στο γραφείο έρχονται και στο σπίτι Χάχα δεν το ήξερα!! Δεν είναι απεριόριστο?? και όταν λες όταν θα ανοίξεις το άλλο σου pc που είναι συνδεδεμένο το Drop box με το λογαριασμό σου τι εννοείς? θα πρέπει να βάλω και εκεί τον κωδικό μου κάθε φορά που θα θέλω να τα μοιραστώ?
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Θα πρέπει να εγκαταστήσεις και το άλλο pc το dropbox και να κάνεις login με τα ίδια στοιχεία. Δεν ειναι απεριοριστο?? Όχι είναι 2GB. Εγώ έχω στείλει 3 προσκλήσεις και έφτασα τα 2,8 ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:29 ---------- Εννοείται πως δε χρειάζεται να έχεις εγκατεστημένο το dropbox σε κάποιο pc για να κατεβάσεις ένα αρχείο, μπορείς να το κάνεις μεσω του web interface με login στη σελίδα του. https://www.dropbox.com/
kotsaris03 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Θα πρέπει να εγκαταστήσεις και το άλλο pc το dropbox και να κάνεις login με τα ίδια στοιχεία. Όχι είναι 2GB. Εγώ έχω στείλει 3 προσκλήσεις και έφτασα τα 2,8 ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:29 ---------- Εννοείται πως δε χρειάζεται να έχεις εγκατεστημένο το drop box σε κάποιο PC για να κατεβάσεις ένα αρχείο, μπορείς να το κάνεις μέσω του web interface με login στη σελίδα του. https://www.dropbox.com/ Α δηλαδή δίνω τον κωδικό μου στον Γιαννάκη και τον Μήτσο και αυτοί από τα PC τους κάνουν log in και μετά μπορούν να κατεβάσουν?? Μπορώ να είμαι ον με τον ίδιο λογαριασμό από 2 διαφορετικά PC?
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μπορείς να είσαι με τον ίδιο λογαριασμό σε διαφορετικά pc, αλλά καλύτερα να φτιάξουν και οι φίλοι σου λογαριασμό και να έχετε έναν κοινόχρηστο φάκελο. Κάνε κάτι με τα ορθογραφικά σου please. Δες την υπογραφή μου....
kotsaris03 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μπορείς να είσαι με τον ίδιο λογαριασμό σε διαφορετικά pc, αλλά καλύτερα να φτιάξουν και οι φίλοι σου λογαριασμό και να έχετε έναν κοινόχρηστο φάκελο. Κάνε κάτι με τα ορθογραφικά σου please. Δες την υπογραφή μου.... είναι on το Add on.. Τώρα γιατί δεν τα ελέγχει θα σε γελάσω. How am i gonna make it work? (όταν γράφω Αγγλικά λέει ότι κάτι γράφω λάθος) Στα Greek τσούκ. Edit: συγγνώμη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.