Προς το περιεχόμενο

Μυστική συμφωνία ΑCTA


kalmik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΑCTA?

Η μυστική συνθήκη που θα επιβάλλει διεθνώς τα συμφέροντα των ΗΠΑ

Ένα από τα πιο καλοφυλαγμένα μυστικά της ψηφιακής εποχής μας, ήλθε απροσδόκητα στη δημοσιότητα. Μην περιμένετε να γράψουν γι αυτό οι μεγάλες εφημερίδες. Τα συμφέροντα είναι τεράστια και προς το παρόν αδιευκρίνιστα. Οι διαρροές άρχισαν τον Οκτώβριο όταν μαθεύτηκαν από έγγραφα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι μυστικές διαβουλεύσεις επιτροπών που δούλευαν για την συνθήκη ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement). H υπερβολική μυστικότητα με την οποία η επιτροπή κάλεσε ειδικούς από μεγάλες εταιρίες (ενδεικτικά: Google, eBay, Dell, Verizon, Intel, Business Software Allliance, Time Warner, Sony Pictures κλπ.) κίνησε πολλές υποψίες. Φαινομενικά προετοιμάζεται μια διεθνής συνθήκη για την προστασία από τα πλαστά και παραχαραγμένα εμπορεύματα. Όμως περιλαμβάνονται και άλλες προβλέψεις όπως π.χ. για το Internet. Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι τρεις χώρες οι ΗΠΑ, Καναδάς και Νότιος Κορέα μονόγραψαν προσχέδιο της συνθήκης που περιλαμβάνει παράρτημα για το Internet με το οποίο καθιστούν υπεύθυνους τους ISP για όλο το (παράνομο)περιεχόμενο που διακινείται – ακόμη και αν δεν είναι αποθηκευμένο σε server τους. Επίσης επιβάλλουν την αστυνόμευση των τριών κτυπημάτων (Three Strikes Rule) δηλ. την αποσύνδεση μετά τρεις προειδοποιήσεις όσων χρηστών παρανομούν. Αυτό δεν θα ήταν κατ’ ανάγκην καλό ή κακό, αν ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας δεν είχε απορρίψει αυτές τις προτάσεις. Προς το παρόν οι ενδείξεις συνηγορούν πως μέσω της ΑCTA, όπως έγινε μέσω του WTO (Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου) που επέβαλε την παγκοσμιοποίηση των αγορών, οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να επιβάλουν με σιδηρά πυγμή το μοντέλο της απόλυτης προστασίας του υλικού που διακινείται στο internet, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων εταιριών.

 

To αλίευσα από το επαγγελματικό φωτογραφικο newsletter Photobusiness Weekly

http://www.photobusiness.gr/PhotoBusinessWeekly/Photobusiness_weekly_48.pdf

Δημοσ.

Ας κάνουν και φανερές συμφωνίες. Σκασίλα μας. Λες και όποιος θέλει να διακινήσει παράνομο υλικό δεν θα βρει αμέσως άλλες λύσεις. Αλλά ως γνωστόν, αυτές οι απειλές απευθύνονται στους νομοταγείς πολίτες ως μέσο εκφοβισμού και καταστολής και όχι σε αυτούς που ούτως ή άλλως θα παρανομήσουν.

Δημοσ.
Άραγε θα ρθει η ώρα που θα πληρώνω για να κατεβάζω ταινίες?

Οχι θα ερθει η ωρα που δεν θα πιστευεις οτι περιμενες 50 ολοκληρα λεπτα να ερθει το αρχειο, οπως τωρα δεν πιστευεις οτι καποτε περιμενες 10 λεπτα για ενα τραγουδι. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...