Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι πιο είναι το οικονομικότερο απο πλευράς κατανάλωσης.

Το A/C γράφει στη εξωτερική κ την εσωτερική μονάδα 1300W. Αυτο σημαίνει οταν κ τα δύο είναι σε λειτουργία έχουν συνολική κατανάλωση 2600W;Το κλιματιστικό είναι φθηνό κινέζικο αλλά την παλεύει από ποιότητα κατασκευής κ γενική εικόνα.

Το αεροθερμάκι είναι της Phillips κι έχει 2 στάθμες λογικά στη δεύτερη είναι τα 2000.

Το αερόθερμο μου φαίνεται πως ζεσταίνει πιο απροβλημάτιστα γιατί δεν μπαίνει στη διαδικασία απόψυξης της εξωτερικής μονάδας όπως το A/C.

Τα φώτα σας ,και τα ψυκτικά σας αμα λάχει να ούμ.:-)

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το αερόθερμο αποδίδει το ίδιο ανέξαρτητα απο την θερμοκρασία του χώρου. Το κλιματιστικό όσο χαμηλότερη θερμοκρασία έξω τόσο μειώνεται η απόδοση του.

Σε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες (<5°C) καλύτερα το αερόθερμο (ειδικά αν το κλιματιστικό δεν είναι τύπου inverter.

Δημοσ.
Το αερόθερμο αποδίδει το ίδιο ανέξαρτητα απο την θερμοκρασία του χώρου. Το κλιματιστικό όσο χαμηλότερη θερμοκρασία έξω τόσο μειώνεται η απόδοση του.

Σε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες (<5°C) καλύτερα το αερόθερμο (ειδικά αν το κλιματιστικό δεν είναι τύπου inverter.

Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν.Άλλες γνώμες;

Δημοσ.

A/C με inverter, βεβαία και οι δυο περιπτώσεις είναι χάλια. Μόλις κλείσεις το a/c αμέσως κρυώνει το σπίτι και επίσης η ζεστη που δημιουργούν είναι -τουλάχιστον για μένα- κάπως αποπνικτική να το πω, αρρωστημένη, κάπως έτσι...

Δημοσ.

Για πάνω από 5 βαθμούς air condition πιστεύω είναι η καλύτερη επιλογή και όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία το πλεονέκτημα μεγαλώνει. Για κάτω από 5 βαθμούς αερόθερμο/καλοριφέρ/σόμπα/οτιδήποτε άλλο. Η απόδοση του για τόσο χαμηλές θερμοκρασίες πέφτει δραματικά καθώς δεν μπορεί να μαζέψει θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον

Η κατανάλωσή του δεν είναι τόσο μεγάλη. Ειδικά η εσωτερική μονάδα δεν έχει τίποτα πολύ ενεργοβόρο πάνω του. Κάπου στα 700W πρέπει να θέλει max ένα 9000btu με τον compressor σε λειτουργία

Δημοσ.

Αν το κλιματιστικό καταφέρνει να κάνει δουλειά, τότε κλιματιστικό.

Αν όχι, τότε πάρτε τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ. Το αερόθερμο ξεραίνει την ατμόσφαιρα πολύ και δεν παλεύεται.

Δημοσ.

Καλησπερα. Στο σπιτι που μενω κανει πολυ κρυο ( 5ος οροφος, ρετιρε με ανοικτο τεραστιο μπαλκονι και ψιλοπαλια πολυκατοικια! ). Η διαχειριση εχει πει να ανοιγουν οταν παει στους 15 βαθμους, αλλα στο σπιτι μου σιγουρα ειναι απο τωρα στους 15! Μπαζει κρυο απο παντου! Εχω αγορασει ενα μικρο αεροθερμο, αλλα δε κανει και πολυ δουλεια. Ο αερας που βγαζει παει σε ενα πολυ μικρο μερος του χωρου, πχ αν καθομαι στον υπολογιστη το βαζω διπλα μου και ειναι και αποπνικτικος. Επισης πρεπει να καιει πολυ ρευμα, γιατι αν εχω και φουρνο μαζι τοτε κλεινει το ρευμα.

Εχετε να προτεινετε κατι καλο; ΑΚουσα οτι οι θερμαστρες αλλογονου κανουν καλη δουλεια. Ή μηπως ενα καλοριφερ; Τι λετε;

Δημοσ.
Καλησπερα. Στο σπιτι που μενω κανει πολυ κρυο ( 5ος οροφος, ρετιρε με ανοικτο τεραστιο μπαλκονι και ψιλοπαλια πολυκατοικια! ). Η διαχειριση εχει πει να ανοιγουν οταν παει στους 15 βαθμους, αλλα στο σπιτι μου σιγουρα ειναι απο τωρα στους 15! Μπαζει κρυο απο παντου! Εχω αγορασει ενα μικρο αεροθερμο, αλλα δε κανει και πολυ δουλεια. Ο αερας που βγαζει παει σε ενα πολυ μικρο μερος του χωρου, πχ αν καθομαι στον υπολογιστη το βαζω διπλα μου και ειναι και αποπνικτικος. Επισης πρεπει να καιει πολυ ρευμα, γιατι αν εχω και φουρνο μαζι τοτε κλεινει το ρευμα.

Εχετε να προτεινετε κατι καλο; ΑΚουσα οτι οι θερμαστρες αλλογονου κανουν καλη δουλεια. Ή μηπως ενα καλοριφερ; Τι λετε;

Καλοριφέρ λαδιού αγόρασε,κ βάλε αεροστόπ στα παράθυρα και στις πόρτες του δωματίου που θα το έχεις. Μην πάρεις αλογόνου,είναι ότι πιο αποτυχημένο κ ενεργοβόρο έχει εφευρεθεί κατά τη γνώμη μου,κι έχει βγεί μια τρεντιά προς αυτές τον τελευταίο καιρό γιατί οι έμποροι θέλουν να τις ξεφορτωθούν. Μη ψαρώνετε και τις αγοράζετε...

Δημοσ.

Καλοριφέρ λαδιού αγόρασε,κ βάλε αεροστόπ στα παράθυρα και στις πόρτες του δωματίου που θα το έχεις. Μην πάρεις αλογόνου,είναι ότι πιο αποτυχημένο κ ενεργοβόρο έχει εφευρεθεί κατά τη γνώμη μου,κι έχει βγεί μια τρεντιά προς αυτές τον τελευταίο καιρό γιατί οι έμποροι θέλουν να τις ξεφορτωθούν. Μη ψαρώνετε και τις αγοράζετε...

Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι οι θερμάστρες αλογόνου έχουν αποτέλεσμα μόνο όσο είναι αναμμένες και επιπλέον φωτίζουν το δωμάτιο - σπαστικό αν θες να κοιμηθείς.

Καλοριφέρ και από εμένα.

Δημοσ.
Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι οι θερμάστρες αλογόνου έχουν αποτέλεσμα μόνο όσο είναι αναμμένες και επιπλέον φωτίζουν το δωμάτιο - σπαστικό αν θες να κοιμηθείς.

Καλοριφέρ και από εμένα.

Βρε δε διαφωνώ οτι φωτίζουν το δωμάτιο,απλά ζεσταίνουν πολύ κατευθυντικά και ο χώρος παραμένει ψυχρός.Μεγάλη μου αγάπη είναι αυτές του υγραερίου αλλά πρέπει να έχεις κάπου ανοικτά να μπαίνει φρέσκος αέρας + είναι επικίνδυνες αν δεν έχουν μηχανισμούς ασφαλείας+να περιμένεις τον μπουκαλά ή να να κουβαλάς εσύ τη μπουκάλα που πρέπει να είσαι λίγο ηρακλής για να την καταφέρεις όταν είναι γεμάτη.

Δημοσ.
Δεν εχεις πει το βασικοτερο.

Για ποσα τετραγωνικα χωρου μιλας οτι θες να θερμανεις...???

Περίπου 12 τμ. που είναι το δωμάτιο που βρίσκομαι κ καμια φορά ανοίγω την πόρτα στο υπόλοιπο σπίτι.Maximum 30 τ.μ . Το κλιματιστικό είναι 9.000 btu.

Δημοσ.

Λοιπον,τα 9000 btu για τον χωρο αυτο,ειναι σχετικα καλα.

Για τα υπολοιπα τετραγωνικα,δεν θα σε καλυψει.

Και αυτο μιλαμε μονο για την θερμανση,διοτι στην ψυξη θα ειναι σκετικα ενταξει (βλεπεις η ψυξη καθεται,ενω ο ξεστος αερας παει πανω).

Ελπιζω να μην ειναι ψηλοταβανο,διοτι αλλαζουν τα παντα (σε μια μελετη χωρου).

Αν μπορεις να παρεις 12000 btu θα εισαι super.

Δν νομιζω οτι αξιζουν αεροθερμα,σομπες κτλ, γιατι σκεψου οτι θα εχεις και ψυξη το καλοκαιρι.

Οσο μεγαλυτερη ειναι η μοναδα (σε ψυκτικη ισχυ)τοσο το καλυτερο,γιατι θα σου παρεχει σε συντομο χρονο ψυξη ή θερμανση και οταν θα φτανει στην θεμοκρασια που εχεις ορισει,τοτε θα σταματισει,θα ξεκουραστει και θα ξεκινησει παλι.

Καλη η τεχνολογια inverder,αλλα,αν χαλασει η πλακετα,κλαψτα,βραστα και κατουρα τα...

Οσο για την ατμοσφαιρα που αφηνει η θερμανση,περνεις εναν υγραντηρα (εγω εχω εναν που ειχα παρει απο καταστημα bebe για τα μωρα μου και κανω μια χαρα την δουλεια μου)

Καλοριφερ δεν εχει καθολου το σπιτι...???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...