gnu Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Μετα απο αρκετες μερες συμβιωσης και με τα δυο,μπορω να πω,οτι το iPhone υπερτερει στην αισθηση αφης της οθονης και σε browsing στο internet.Εκει ο safari απλα δεν παιζεται! Ο opera στο hd2 θελει πολυ δουλεια ακομη. Το hd2 με αρκετη ενασχοληση και παραμετροποιηση,με διαφορα tweaks,γινεται απλα σφερατο!! Απο εκει και περα καποιος απλος χρηστης,που θελει ενα τηλεφωνο να λειτουργει γρηγορα και απροβληματιστα,επιλεγει iPhone. Καποιος,ο οποιος θελει να ασχολειται και να πειραματιζεται με τα διαφορα tweaks,και γενικα θελει να χασει αρκετες ωρες απο τον υπνο του,επιλεγει hd2.
kirileman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Καποιος,ο οποιος θελει να ασχολειται και να πειραματιζεται με τα διαφορα tweaks,και γενικα θελει να χασει αρκετες ωρες απο τον υπνο του,επιλεγει hd2. Ε τώρα αυτό για καλό το είπες;
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Μετα απο αρκετες μερες συμβιωσης και με τα δυο,μπορω να πω,οτι το iPhone υπερτερει στην αισθηση αφης της οθονης και σε browsing στο internet.Εκει ο safari απλα δεν παιζεται! Ο opera στο hd2 θελει πολυ δουλεια ακομη. Το hd2 με αρκετη ενασχοληση και παραμετροποιηση,με διαφορα tweaks,γινεται απλα σφερατο!! Απο εκει και περα καποιος απλος χρηστης,που θελει ενα τηλεφωνο να λειτουργει γρηγορα και απροβληματιστα,επιλεγει iPhone. Καποιος,ο οποιος θελει να ασχολειται και να πειραματιζεται με τα διαφορα tweaks,και γενικα θελει να χασει αρκετες ωρες απο τον υπνο του,επιλεγει hd2. Δεν ειναι μονο αυτος ο λογος....Σας πρωην κατοχος Iphone και τωρα HD2 το πηρα για να μην ειμαι εξαρτημενος απο τους βλακωδεις περιορισμους της Apple στη συσκευη , για να μην ειμαι υποχρεωμενος να κουβαλαω το Itunes οπου πηγαινα για λιγες μερες και για το απαραδεκτο service της Vodafone.
kirileman Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δεν ειναι μονο αυτος ο λογος....Σας πρωην κατοχος Iphone και τωρα HD2 το πηρα για να μην ειμαι εξαρτημενος απο τους βλακωδεις περιορισμους της Apple στη συσκευη , για να μην ειμαι υποχρεωμενος να κουβαλαω το Itunes οπου πηγαινα για λιγες μερες και για το απαραδεκτο service της Vodafone. Και τώρα, αντί να είσαι εξαρτημένος από το itunes εξαρτάσαι από το xda-developers και τους cookers για να έχεις μια συσκευή ακριβώς όπως την θέλεις και όπως θα έπρεπε να δουλεύει, κάτι, όμως, που δεν πρόκειται ποτέ να πετύχεις για να καταφέρεις κάποια στιγμή να πεις "Εδώ είμαστε, τώρα θα αράξω, όλα δουλεύουν τέλεια". Υπάρχει μια ηλικία που η δίψα για πειραματισμό αντικαθίσταται από την ανάγκη για απρόσκοπτη λειτουργία και χρηστικότητα, κάπου μετά τα 30 την προσδιορίζω, όταν τα λεφτά σου, τα δικά σου λεφτά, απαιτείς να πιάνουν τόπο και έχεις βαρεθεί να είσαι beta tester. Σε εκείνη την ηλικία και έπειτα, δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για windows mobile.
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Και τώρα, αντί να είσαι εξαρτημένος από το itunes εξαρτάσαι από το xda-developers και τους cookers για να έχεις μια συσκευή ακριβώς όπως την θέλεις και όπως θα έπρεπε να δουλεύει, κάτι, όμως, που δεν πρόκειται ποτέ να πετύχεις για να καταφέρεις κάποια στιγμή να πεις "Εδώ είμαστε, τώρα θα αράξω, όλα δουλεύουν τέλεια". Υπάρχει μια ηλικία που η δίψα για πειραματισμό αντικαθίσταται από την ανάγκη για απρόσκοπτη λειτουργία και χρηστικότητα, κάπου μετά τα 30 την προσδιορίζω, όταν τα λεφτά σου, τα δικά σου λεφτά, απαιτείς να πιάνουν τόπο και έχεις βαρεθεί να είσαι beta tester. Σε εκείνη την ηλικία και έπειτα, δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για windows mobile. Για τις δικες μου αναγκες εχω φτιαξει το κινητο σε δυο μερες οπως το ηθελα και ειμαι πολυυυυυ πανω απο τα 30 !!!!
kirileman Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Για τις δικες μου αναγκες εχω φτιαξει το κινητο σε δυο μερες οπως το ηθελα και ειμαι πολυυυυυ πανω απο τα 30 !!!! Αν είσαι πάρα πολύ πάνω από τα 30, μήπως έχεις περάσει στη φάση που ξαναέχεις χρόνο για χάσιμο; Αστειεύομαι.
therock Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Σημερα πηγα στο Πλαισιο για κατι ασχετο και ειχα την ευκαιρια να επεξεργαστω λιγακι το leo. Η ανταποκριση της οθονης ηταν σχεδον οσο γρηγορη οσο του iphone, (το "σχεδον" μπορει να οφειλεται στο οτι την συσκευη που εχουν για tests κατα πασα πιθανοτητα την εχουν λιωσει και θεωρητικα θα laggαρει τρελα). Η οθονη δεν συγκρινεται με του iphone (λογω μεγεθους, μην παρεξηγηθω), καθως ειναι πραγματικα τεραστια. Βεβαια δεν ειμαι σιγουρος για την ευχρηστια των winmo σε μια capacitve οθονη, αυτο ας το πει καποιος κατοχος Προσωπικα τρελαθηκα με αυτο που ειδα και θα περιμενω να βγει κατι αναλογο σε μεγεθος με hardware πληκτρολογιο το οποιο βεβαια θα αργησει απ'ο,τι ακουγεται. To Leo ε? Μ'αρεσει που το λες και ψαγμενα! Σε ποιο πλαισιο το ειχαν σε εκθσεη?
Moderators stormrain Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 To Leo ε? Μ'αρεσει που το λες και ψαγμενα! Σε ποιο πλαισιο το ειχαν σε εκθσεη? Χα βασικα ετσι το ειχα διαβασει πριν ακομα βγει και μου εχει κολλησει πια! Στο Πλαισιο Συνταγματος στην Βουλης.
therock Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 A ok, αν μπορεσω θα περασω και εγω να το δω απο κοντα. Σε σχεση με diamond 2 γνωριζουμε διαφορες και βελτιωσεις? Δεν γινεται μονο η οθονη να ειναι διπλασια και αυτο να δικαιολγει πως και η τιμη μεταξυ τους ειναι και αυτη διπλασια+.
Arxidamos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Sorry για το offtopic παιδιά, ένας γνωστός μου είπε πως το Πλαίσιο πουλάει το Leo με την προυπόθεση ότι θα κάνεις σύνδεση στην Vodafone(χωρίς να γράφεται ή να ανεφέρεται πουθενά κάτι τέτοιο στην σελίδα τους). Αλλιώς δεν στο δίνουν σαν σκέτη συσκευή. Επειδή ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο και είπα να πάω μια βόλτα να το δω, ξέρει κανείς αν ισχυεί κάτι τέτοιο; Για να πάω προετιμασμένος όχι τίποτα άλλο . Φυσικά αν όντως κάνουν κάτι τέτοιο, είναι παράνομο απότι ξέρω και σηκώνει καταγγελία.
Moderators stormrain Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 A ok, αν μπορεσω θα περασω και εγω να το δω απο κοντα. Σε σχεση με diamond 2 γνωριζουμε διαφορες και βελτιωσεις? Δεν γινεται μονο η οθονη να ειναι διπλασια και αυτο να δικαιολγει πως και η τιμη μεταξυ τους ειναι και αυτη διπλασια+. Λοιπον στο θεμα hardware το Leo εχει καλυτερο επεξαργαστη (Qualcomm Snapdragon QSD8250 1 GHz processor) απο το diamond2 (Qualcomm MSM7200A 528 MHz processor). Εχει multitouch capacitive οθονη αντι για την resistive του διαμαντιου. Η μπαταρια του ειναι μεγαλυτερης χωρητικοτητας, αλλα δεδομενης της οθονης πιστευω πως πανω κατω θα εχουν τον ιδιο χρονο λειτουργιας. Ε και φυσικα το μεγεθος της οθονης που ειναι 1+ ιντσα μεγαλυτερη (που σε αυτα τα νουμερα κανει την διαφορα). Απο κει και περα το Leo εχει διαφορετικο manila απο το διαμαντι, αν και αυτο ειναι το λιγοτερο που θα με απασχολουσε (προσωπικα) αφου αφενος δεν χρησιμοποιω τα shell της Ηtc σχεδον καθολου, αφετερου με τις τοσες ROM που κυκλοφορουν μπορεις να το προσαρμοσεις αυτο. Αυτα ως τεχνικα χαρακτηριστικα στα χαρτια Arxidamos δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο. Αλλωστε δινουν τιμη σκετης συσκευης οποτε θα την πουλανε και ως τετοια.
therock Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπον στο θεμα hardware το Leo εχει καλυτερο επεξαργαστη (Qualcomm Snapdragon QSD8250 1 GHz processor) απο το diamond2 (Qualcomm MSM7200A 528 MHz processor). Εχει multitouch capacitive οθονη αντι για την resistive του διαμαντιου. Η μπαταρια του ειναι μεγαλυτερης χωρητικοτητας, αλλα δεδομενης της οθονης πιστευω πως πανω κατω θα εχουν τον ιδιο χρονο λειτουργιας. Ε και φυσικα το μεγεθος της οθονης που ειναι 1+ ιντσα μεγαλυτερη (που σε αυτα τα νουμερα κανει την διαφορα). Απο κει και περα το Leo εχει διαφορετικο manila απο το διαμαντι, αν και αυτο ειναι το λιγοτερο που θα με απασχολουσε (προσωπικα) αφου αφενος δεν χρησιμοποιω τα shell της Ηtc σχεδον καθολου, αφετερου με τις τοσες ROM που κυκλοφορουν μπορεις να το προσαρμοσεις αυτο. Αυτα ως τεχνικα χαρακτηριστικα στα χαρτια Ωραιος, θενξ για τις διευκρινισεις!
Arxidamos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Το ξέρω stormrain, και'γω αυτό που σκέφτηκα εξαρχής και είπα στον φίλο ήταν η τιμή. Αλλά έπεσα πάνω σε αυτό το thread μετά, γιαυτό και ρώτησα.
efstratios1982 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Επειδή έχω δουλέψει και τα δ'υο τηλ έχω να πω ότι... στο HD2 το multitouch είναι ελαφρώς πιο αργό απο του iphone. Παρόλα αυτά έχουμε και λέμε... μεγαλύτερη οθόνη από ορυκτό γυαλί( δεν χρειάζεται screen protector κτλ), 2 χρόνια εγγύηση και όχι ένα, αποσπώμενη μπαταρία(έχει σκεφτεί κανείς το κόστος αλλαγής της), το πίσω μέρος είναι μεταλλικό και δεν είμαι μονίμως με το φόβο μη γρατζουνιστεί. Όσον αφορά τις εφαρμογές... ναι μεν δεν υπάρχει το apple store αλλά όσοι θέλουν να το πειράξουν δόξα το θεό με μια αναζήτηση στο google βρίσκουν ότι θέλουν. Όσον αφορά τη κάμερα μόνο και μόνο η παρουσία του flash κάνει τη διαφορά ειδικά το βράδυ( και όχι δεν γουστάρων να κυκλοφορώ και με μία φωτογραφική όπως ανέφερε κάποιο παιδί πριν). Ακόμη μπορώ να μεταφέρω ότι θέλω μέσω bluetooth, κρατάει όλες τις κλήσεις μου και όχι τις 100 τελευταίες, η μπαταρία του με wifi κρατάει πολύ περισσότερο( 2 μέρες τώρα μονίμως ανοιχτό έχει πέσει η μπαταρία του στο 64%),δεν είμαι περιορισμένος από το i-tunes,δεν πλήρώνω τις office εφαρμογές. Τέλος αν δεν κάνω λάθος το navigon κοστίζει 50 euro ενώ το ndrive το παίρνω δωρεάν. Υγ. Έχει αναρωτηθεί κανείς: 1 Γιατί το iphone στην Αγγλία η ίδια η apple πάνω στην συσκευασία αναφέρει πως δεν προορίζεται για επαγγελματική χρήση? - Γιατί λόγω σκληρού το σπάσανε σε 3 λεπτά αν δεν κάνω λάθος.- Και τα WM σπάνε αλλά δυσκολότερα αν φέρουν microsd. 2 Έχει ακούσει κανείς για ιούς σε jail break συσκευές? Ξέρω και στα wm υπάρχουν αλλά πλεόν κανένα κινητό δεν είναι 100% ασφαλές. 3 Το ποσοστό jailbreak είναι 50%-60% παγκοσμίως.Γιατί να πάρω μια συσκευή που αν την κάνω jailbreak δεν ισχύει η εγγύηση? Τι θα γίνει αν η apple λόγω της δικαστικής διαμάχης με την εταιρεία που έβγαλε το πρόγραμμα για jailbreak αποφασίσει να κλειδώσει το κινητό σου? Κοινώς το iphone είναι ένα καλό τηλ αλλά όχι το τέλειο όπως παρουσιάζεται από πολλούς,οι περιορισμοί του οποίου από άλλους είναι αποδεκτοί από εμένα προσωπικά όμως όχι. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Καλό είναι να γράφουμε τη γνώμη μας αλλά όταν την διανθίζουμε με ανακρίβειες, καταντούμε αναξιόπιστοι: [...] Υγ. Έχει αναρωτηθεί κανείς: 1 Γιατί το iphone στην Αγγλία η ίδια η apple πάνω στην συσκευασία αναφέρει πως δεν προορίζεται για επαγγελματική χρήση? - Γιατί λόγω σκληρού το σπάσανε σε 3 λεπτά αν δεν κάνω λάθος.- Και τα WM σπάνε αλλά δυσκολότερα αν φέρουν microsd. Έχω στα χέρια μου μία συσκευασία iPhone από Αγγλία. Δεν γράφει τίποτα τέτοιο η συσκευασία! Κρίμα να γράφεις τέτοιο ψέμμα για να προσπαθήσεις να εκμαιεύσεις αμφιβόλου σοβαρότητας επιχείρημα. Περιέργως, προσωπικά χρησιμοποιώ το iPhone μου ΚΑΙ για επαγγελματικούς σκοπούς: λαμβάνω το mail της δουλειάς μου (μέσω Exchange Server), διαβάζω .doc, .pdf και .xls αρχεία κλπ. Λες να κάνω κάτι λάθος; 2 Έχει ακούσει κανείς για ιούς σε jail break συσκευές? Ξέρω και στα wm υπάρχουν αλλά πλεόν κανένα κινητό δεν είναι 100% ασφαλές. Ωραίο "επιχείρημα", θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο "μα κι εσείς βαράτε τους μαύρους". Σε πληροφορώ, γιατί φαίνεται, ότι σκοπίμως το αγνοείς, ότι οι "ιοί" σε jailbroken συσκευές είναι δύο proof-of-concept εγχειρήματα. Ενώ στα WinMobile κινητά, οι ιοί είναι υπαρκτοί και σοβαροί. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υφίσταται antivirus για iPhone OS ενώ υφίσταται τέτοια εφαρμογή για WinMobile. Και φυσικά ακόμη και για τα proof-of-concept δεν ευθύνεται η Apple, μόνος σου γράφεις ότι πρόκειται για jailbroken συσκευές, όχι για το default λειτουργικό. 3 Το ποσοστό jailbreak είναι 50%-60% παγκοσμίως.Γιατί να πάρω μια συσκευή που αν την κάνω jailbreak δεν ισχύει η εγγύηση? - Ποιός σου είπε να κάνεις jailbreak τη συσκευή σου; Προσωπικά δεν την έχω κάνει jailbreak. - Στο κάτω-κάτω, δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι για το jailbreak, δεν είναι διαδικασία εγκεκριμένη από την κατασκευάστρια εταιρεία. - Όσο για την εγγύηση, ή είσαι άσχετος ή παραπληροφορείς εσκεμμένα: είναι πανεύκολο να επιστρέψει η συσκευή στην αρχική της κατάσταση και να μην υπάρχει κανένα ίχνος jailbreak οπότε δεν χάνεται η εγγύηση. Τι θα γίνει αν η apple λόγω της δικαστικής διαμάχης με την εταιρεία που έβγαλε το πρόγραμμα για jailbreak αποφασίσει να κλειδώσει το κινητό σου? Πώς ακριβώς μπορεί να γίνει αυτό; Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Εκτός αν αρχίσουμε υποθετικές μπουρδολογικές ερωτήσεις παρόμοιου στυλ: - "Τι θα γίνει αν ο τάδε κατασκευαστής λογισμικού καταλάβει ότι τρέχεις σπασμένη την εφαρμογή του και αποφασίσει να σου κλειδώσει το HD2;" - "Τι θα γίνει αν η Microsoft καταλάβει ότι τρέχεις σπασμένα WinMobile και αποφασίσει να σου κλειδώσει τη συσκευή, τον υπολογιστή και το σεσουάρ;" Καιρός να σοβαρευτούμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.